NOVICE

27. 5. 2020

Within Temptation so dobra 2 tedna po izdaji singla Entertain You za tega objavili še videospot.


 

 


27. 5. 2020

Amaranthe bodo 28. avgusta pri Nuclear Blast izdali nov studijski album. Pretekli vikend so ga predstavili zaprti publiki novinarjev in glasbenikov, včeraj pa so ga tudi uradno najavili.

27. 5. 2020

Argentinski death metalci Geoda, pri katerih sodelujeta Steve Di Giorgio (bass) ter Dirk Verbeuren (bobni), so objavili videospot za komad Vomiting To The Skies. Ta se nahaja na aktualnem ploščku Here And Now.
27. 5. 2020

Ameriška doom metal zasedba Old Blood namerava 28. avgusta v sodelovanju z založbama Metal Assault Records in DHU Records izdati svoj drugi dolgometražni album z naslovom Acid Doom, medtem ko bo videospot za prvi single Veinscraper na voljo že 5. junija. To bo tudi njihov prvi album z novo vokalistko Lynx, ki se je skupini pridružila lansko leto.

Acid Doom prinaša naslednje skladbe:
Lake Bottom
Bridge To Nowhere
Veinscraper
Heavy Water
Formosa Lodge
Slothgod
Orbit
Pentahead
429

27. 5. 2020

Black Altar so objavili videospot za komad Deus Inversus. Ta se nahaja na prihajajoči split izdaji s Kirkebrann, ki bo izšla 30. junija pri Odium Records.


 


27. 5. 2020

Avstrijski heavy psihedelični rockerji Mothers Of The Land bodo 19. junija pri StoneFree Records izdali album Hunting Grounds. Zasedba je že izdala single Sanctuary, na ploščku pa bodo sledeči komadi:

Harvest
Hunting Grounds
The Beast
Queen Of The Den
Sanctuary
Showdown

 

27. 5. 2020

Finski alternative/dark folk/shoegaze one-woman band Shedfromthebody je nedavno izdal debitantski album z naslovom A Dead And Aimless Hum, ki je na voljo na vseh glasbenih platformah. Spodaj si lahko ogledate tudi še vedno svež videospot za skladbo Cherubian Hand.

A Dead And Aimless Hum ponuja sledeče skladbe:
Pathea
Hum
Sol
Hyaline
Curl
Cherubian Hand
Axhide
Paso Fino
Veins
A Better Place
A Disintegration

27. 5. 2020

Kalifornijski retro rockerji King Gorm na svojem Bandcampu v posluh ponujajo skladbo Beyond Black Rainbow, prvi single s prihajajočega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 31. julija. Skupino, ki bi brez dvoma morala biti zanimiva vsem oboževalcem Rainbow in Deep Purple, sestavljajo kitarist/vokalist Francis Roberts (Old Man Wizard, ex-Dread Crew Of Oddwood), basist Erich Beckmann (Kirby's Dream Band, Grim Luck), bobnar Dylan Marks (Beekeeper, Fermentor) in klaviaturistka/vokalistka Saki Chan.

Tracklista je sledeča:
Intro
Freedom Calls
Four Heroes
Irondale Burning
Song From Brighter Days
Beyond Black Rainbow
The Witch Of Irondale
Slaughter The King
Ultimate Reality

KONCERTI & FESTIVALI
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
12. 6. 2020
Guns N' Roses
Ippodromo del Visarno, Firence, Italija