NOVICE

21. 6. 2019

Alunah so razkrili naslovnico prihajajočega albuma z naslovom Violet Hour, ki bo izšel 11. oktobra pri založbi Heavy Psych Sounds.

Violet Hour prinaša naslednje skladbe:
Trapped & Bound
Dance Of Deceit
Hunt
Hypnotised
Violet Hour
Unholy Disease
Velvet
Lake Of Fire

21. 6. 2019

Kalifornijski metalcore veseljaki Atreyu predstavljajo videospot za skladbo House Of Gold, ki se nahaja na njihovem aktualnem studijskem albumu z naslovom In Our Wake.21. 6. 2019

Finski melodični death metalci Insomnium bodo 4. oktobra pri založbi Century Media Records izdali osmi studijski album, ki ga je miksal in masteriziral Jens Bogren (Opeth, Katatonia).

Insomnium se novembra odpravljajo tudi na headlinersko evropsko turnejo z imenom Tour Like A Grave, na kateri jih bodo spremljali še The Black Dahlia Murder in Stam1na. Najbližje Sloveniji bodo skupine nastopile 20. 11. na Dunaju (Arena) in 27. 11. v Münchnu (Backstage Werk).

21. 6. 2019

Lordi na ogled ponujajo živo verzijo skladbe The Riff z novega koncertnega DVD-ja z naslovom Recordead Live - Sextourcism In Z7, ki bo izšel 26. julija pri založbi AFM Records.
21. 6. 2019

Equilibrium so objavili napovednik za prihajajoči šesti studijski album z naslovom Renegades, ki bo izšel 16. avgusta pri založbi Nuclear Blast Records.

21. 6. 2019

The Night Flight Orchestra so posneli videospot za novi single, ki so ga naslovili Satellite.

21. 6. 2019

Nemški hard rock veterani Nitrogods predstavljajo videospot za skladbo Breaking Loose z novega studijskega albuma Rebel Dayz, ki izide danes pri založbi Massacre Records.

Rebel Dayz prinaša sledeče skladbe:
Breaking Loose
Zoom The Broom
We'll Bring The House Down
415 DV
Get Lost
It's Not Your Rock 'N' Roll
Rebel Dayz
Blind As A Stone
Roadwork Ahead
Murder's A Ritual
Walk The Track
The Haze (An Endless Drift Through The Void)
Go Fast
Don't Call My Name

21. 6. 2019

Ameriška epic doom metal zasedba Spillage je objavila besedilni video za skladbo Voice Of Reason, ki se nahaja na aktualnem studijskem albumu z naslovom Blood Of Angels.

21. 6. 2019

The Defiants predstavljajo videospot za skladbo Fallin' For You, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Zokusho, ki bo izšel 13. septembra pri založbi Frontiers Music.

Tracklista je sledeča:
Love Is The Killer
Standing On The Edge
Hollywood In Headlights
Fallin' For You
Hold On Tonite
Allnighter
U X'd My Heart
It Goes Fast
Stay
Alive
Drink Up!

21. 6. 2019

Mangog so pri založbi Argonauta Records nedavno povsem nepričakovano izdali novi EP The Ghost In The Room, kateremu lahko prisluhnete spodaj.

Doom metal kvartet iz Baltimora v Marylandu sestavljajo Bert Hall Jr. (Revelation, Against Nature, Beelzefuzz) na kitari, Stephen Branagan (Revelation, Against Nature, Yet So Far) na bobnih, Darby Cox (Major Company) na basu in Myke Wells (Final Answer) na vokalu.

21. 6. 2019

Stoner doom trio Satánicos Marihuanos iz perujske prestolnice Lima je v začetku tega meseca izdal svoj drugi album z naslovom Inmerso en El Ande, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:
Inmerso en El Ande
Bosque de Piedras
Amaru
Catacumba
La Sombra de más allá del Tiempo
Yukai

21. 6. 2019

Nemški progresivci The Ocean so objavili videospot za novo skladbo z naslovom Permian: The Great Dying, ki je bil večinoma posnet v Indiji in Indoneziji.
21. 6. 2019

Britanska doom/death metal zasedba Consecration je objavila single A Sentinel For The Fragile s prihajajočega albuma Fragilium, ki izide 28. junija pri založbi Solitude Productions.

21. 6. 2019

Britanska šestčlanska death/sludge metal zasedba Warcrab je objavila skladbo Kraken Arise s prihajajočega albuma Damned In Endless Night, ki bo izšel 30. avgusta pri založbi Transcending Obscurity Records.

Damned In Endless Night ponuja naslednje skladbe:
Perpetua
Halo Of Flies
In The Arms Of Armageddon
Blood For The Blood God
Abyssal Mausoleum
Magnetic Fields Collapse
Kraken Arise
Unfurling Wings Of Damnation
Swords
Damnati

21. 6. 2019

Grška groove/thrash metal zasedba Domination Inc. je objavila videospot za skladbo The Sickening s prihajajočega albuma z naslovom Memoir 414, ki bo izšel 23. avgusta pri založbi Steamhammer/SPV.ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
27. 6. 2019
Bologna Sonic Park: Slipknot, Amon Amarth, Testament, Lacuna Coil, Eluveitie, Black Peaks, Corrosion Of Conformity
Arena Parco Nord, Bologna, Italija
29. 6. 2019
11. Subart festival: Armaroth, Morywa, Ashine
TrainStation SubArt, Kranj
1. 7. 2019
Misery Index, Darkfall, Cartilage
Club Q, Gradec, Avstrija
1. 7. 2019
Riffeater #12: Sex Blender, Pree Tone, Ambra, Blackoutt
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
3. 7. 2019
Whitesnake
ŠRC Šalata, Zagreb, Hrvaška
3. 7. 2019
Obscene Extreme 2019
Trutnov, Češka