NOVICE

1. 6. 2020

Glista na ogled ponujajo videospot za povsem novo skladbo z naslovom Do It Yourself.





1. 6. 2020

Adam "Nergal" Darski, vodja black/death metal velikanov Behemoth, je zagotovo ena izmed medijsko bolj aktivnih in izpostavljenih oseb v svetu metala. Zato ni nič kaj čudnega, da o njegovem življenju pripravljajo dokumentarni film. Adam The Apostate bo predstavil Nergala vse od začetkov na Poljskem, do glasbene prepoznavosti in slave, ne bo pa izpuščena niti njegova borba z levkemijo in z roko pravice. Ta se je začela leta 2007, ko je Darski na enem koncertu na odru raztrgal Biblijo, eden od obiskovalcev pa je zadevo posnel in objavil na medmrežju. To in še več bomo lahko torej gledali v dokumentarnem filmu, ki bo izšel letošnjo jesen v sodelovanju z Artax Film, spodaj pa si lahko ogledate prvi napovednik.

1. 6. 2020

Lamb Of God so objavili videospot za komad Routes, pri katerem so sodelovali s Chuckom Billyem (Testament). Pesem se nahaja na zasedbinem prihajajočem samonaslovljenem albumu, ki izide 19. junija pri Nuclear Blast Records.


1. 6. 2020

Švedski moderni melodičarji Soilwork so objavili videospot za komad Death Diviner, ki je del trilogije komadov The Feverish Trinity.



 

1. 6. 2020

Onslaught bodo 7. avgusta pri AFM Records izdali album Generation Antichrist. Ta je prvi izdelek z novim vokalistom Davom Garnettom, na ploščku pa bodo sledeči komadi:

Rise To Power
Strike Fast Strike Hard
Bow Down To The Clowns
Generation Antichrist
All Seeing Eye
Addicted To The Smell Of Death
Empires Fall
Religiousuicide
A Perfect Day To Die

1. 6. 2020

Ameriška metalcore zasedba Emmure bodo 26. junija digitalno pri Sharptone Records oziroma 24. julija v fizični obliki izdala nov album Hindsight. Na njem bodo sledeči komadi:

(F)inally (U)nderstanding (N)othing
Trash Folder
Pig's Ear
Gypsy Disco
I've Scene God
Persona Non Grata
Thunder Mouth
Pan's Dream
203
Informal Butterflies
Action
Bastard Ritual
Uncontrollable Descent

1. 6. 2020

Rockerji Black Star Riders iz ZDA so pri Nuclear Blast Enternainment izdali single Candidate For Heartbreak.



 


1. 6. 2020

New Years Day so objavili videospot za komad Skeletons, ki je del aktualnega albuma Unbreakable.



 


1. 6. 2020

Simfonična gothic metal zasedba Graveshadow je objavila single Gwynnbleidd. Ta predstavlja njihov prvi material po dvoletnem premoru.

1. 6. 2020

Švedski projekt Megascavenger je podpisal z založbo Xtreem Music, pri katerih bo 6. avgusta izšel album Songs in the Key of Madness. Tukaj lahko prisluhnete singlu Five Severed Fingers.

1. 6. 2020

Švedski stoner rockerji Earth Messiah so objavili nov EP z naslovom Pest, ki mu lahko prisluhnete na tej povezavi. Skladbi Never See The Sun in We Are The Plague naj bi v bližnji prihodnosti pri založbi Argonauta Records izšli tudi na 7" vinilu.

KONCERTI & FESTIVALI
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija
8. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Arena, Dunaj, Avstrija
9. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ernst Happel Stadion, Dunaj
10. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder
Vintage Industrial Bar, Zagreb, Hrvaška
11. 6. 2020
STREAM: The Canyon Observer
Kino Šiška, Ljubljana
12. 6. 2020
ODPOVEDANO! Guns N' Roses
Ippodromo del Visarno, Firence, Italija