Na današnji dan
1987
Whitesnake izdajo samonaslovljeni album z njihovimi največjimi hiti
NAGRADNE IGRE
Traja do: 11. 4. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

6. 4. 2020

Mariborski death/thrash metalci Decatholicize so v obdobju priprav materiala za snemanje albuma ostali brez ključnega člana banda. Čeprav je dosedanji pevec Jure zagotovil, da bo band zapustil po snemanju novega ploščka, si Decatholicize želijo dobiti zamenjavo čim prej. Zasedba ima namreč že kar nekaj zagotovljenih koncertov, a se zaradi trenutne situacije ne ve, kdaj bodo ti izvedeni. Zato vabijo vse talentirane in sposobne vokaliste, ki bi bili pripravljeni prevzeti vlogo pevca v kultnem bandu, da jim pišejo preko e-pošte (decatholicize.band@gmail.com) ali pošljejo zasebno sporočilo preko družbenega omrežja Facebook. Starost ali kraj bivališča nista pomembna, saj je možno danes veliko narediti tudi na daljavo. Kandidat mora imeti zgolj talent in voljo, ostale stvari pa so pri Decatholicize zagotovljene.

6. 4. 2020

Po Mayhem so tudi Amorphis potrdili svojo udeležbo na norveškem Inferno Metal Festivalu 2021. Hkrati organizatorji sporočajo, da letošnje vstopnice ostanejo veljavne za drugo leto.

Celoten seznam nastopajočih je trenutno sledeč:
KREATOR – MAYHEM – TRIUMPH OF DEATH – AMORPHIS – VENOM – GORGOROTH – MARDUK – IHSAHN - KAMPFAR – VED BUENS ENDE – VREID – CADAVER – UADA – MYRKSKOG – ASPHYX – ORANSSI PAZUZU – BENIGHTED – BØLZER – DARK FORTRESS – TULUS – WHOREDOM RIFE – DJERV – HAMFERÐ – DYSCARNATE – THE GREAT OLD ONES – SOLBRUD – 1914 – SYLVAINE – VALKYRJA – ASAGRAUM – NACHASH – XENOBLIGHT – KOSMOS BRENNER – SOVEREIGN – GNIDA – ERIDU

6. 4. 2020

Organizator hrvaškega Valhalla Festivala 2020 sporoča: »Obveščamo vas, da nas je pandemija koronavirusa žal prisilila k odpovedi festivala Valhalla 2020. Varnost in zdravje obiskovalcev in bandov sta na prvem mestu, zato moramo letos odpovedati organizacijo festivala, še posebej zato, ker se še ne ve, kdaj se bodo stvari normalizirale. Upamo, da bo to čim prej. Še enkrat se želimo zahvaliti vsem bandom, ki bi nastopili na letošnji ediciji festivala, pa tudi vsem, ki spremljate in podpirate festival Valhalla. Obljubljamo vam, da se bomo naslednje leto vrnili še močnejši. Poslušajte in podpirajte metal sceno, bodite zdravi in vidimo se na festivalu Valhalla leta 2021!«

6. 4. 2020

Nemški festival Party.San Open Air 2020 je v zadnjem mesecu ponovno naznanil številne nove nastopajoče. Med njimi so: Blood Incantation, Bound To Prevail, CaroozerCrom Dubh, Heidevolk, Kadaverficker, Malevolent Creation, Mayhem, Thron, Uada in Visigoth.

6. 4. 2020

Finske legende death/black metala Archgoat bodo 10. aprila pri založbi Debemur Morti Productions izdale svoj prvi live album z naslovom Black Mass XXX. Pesmi Lord of the Void lahko prisluhnete tukaj:6. 4. 2020

Nizozemska hard rock zasedba Vandenberg, ki jo vodi kitarist Adrian Vandenberg (ex-Whitesnake, ex-Manic Eden), se vrača z novimi člani in novim studijskim albumom z naslovom 2020, ki bo izšel 29. maja za Mascot Records/Mascot Label Group. Po Burning Heart 2020 skupina sedaj predstavlja že drugo skladbo Shadows Of The Night.

Novo zasedbo poleg Vandenberga na kitari sestavljajo še vokalist Ronnie Romero (Ritchie Blackmore's Rainbow, ex-Lords Of Black), basist Randy Van Der Elsen (Tank) in bobnar Koen Herfst (Cypher, ex-Dew-Scented, ex-Epica). Za produkcijo je poskrbel preverjeni Bob Marlette (Black Sabbath, Alice Cooper, Marilyn Manson, Rob Zombie), na albumu pa kot posebna gosta sodelujeta tudi basist Rudy Sarzo (Dream Child, ex-Ozzy Osbourne, ex-Quiet Riot, ex-Dio) in Brian Tichy (ex-Whitesnake, ex-The Dead Daisies, ex-Billy Idol, ex-Foreigner) na bobnih.

2020 prinaša naslednje skladbe:
Shadows Of The Night
Freight Train
Hell And High Water
Let It Rain
Ride Like The Wind
Shout
Shitstorm
Light Up The Sky
Burning Heart 2020
Skyfall

6. 4. 2020

Whitesnake so svoje zveste oboževalce v teh dneh razveselili s kar dvema še neobjavljenima videospotoma. Gre za skladbi Lady Double Dealer in Sail Away z njihovega predzadnjega albuma The Purple Album, ki je izšel leta 2015. Pod večino skladb se podpisujeta Ritchie Blackmore in David Coverdale, saj gre za priredbe skupine Deep Purple, katere član je bil Coverdale med letoma 1973–1976.

6. 4. 2020

Night Demon so pri Century Media Records v omejeni nakladi izdali nov 7" single Empires Fall, za katerega so spremljevalne vokale prispevali Lars Frederiksen in Matt Freeman iz Rancid ter James Paul Luna (Holy Grail). Single poleg naslovne skladbe na B-strani prinaša še priredbo Fast Bikes britanske NWOBHM zasedbe Le Griffe.

6. 4. 2020

Švedska retro hard rock zasedba Horisont v posluh ponuja skladbo Free Riding s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Sudden Death, ki bo izšel 15. maja pri založbi Century Media Records.

Tracklista albuma je sledeča:
Revolution
Free Riding
Pushin' The Line
Into The Night
Standing Here
Runaway
Gråa Dagar
Sail On
Breaking The Chain
Hold On
Archaeopteryx In Flight
Reign Of Madness (Bonus Track)
White Light (Bonus Track)

6. 4. 2020

Pretty Maids predstavljajo koncertni video za skladbo Sin-Decade z novega koncertnega albuma in DVD-ja z naslovom Maid In Japan – Future World Live 30th Anniversary, ki bo izšel 22. maja pri Frontiers Music Srl.6. 4. 2020

Nizozemska black metal zasedba Duivel je konec prejšnjega tedna pri založbi Ván Records izdala svoj prvi dolgometražni album z naslovom Tirades uit de Hel, ki ga lahko v celoti preverite na tej povezavi.

6. 4. 2020

Dawn Of Ouroboros so v začetku prejšnjega tedna pri Naturmacht Productions izdali debitantski album z naslovom The Art Of Morphology, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Gre za mlado zasedbo iz San Francisca, ki v svoj progressive death/doom metal vključuje tudi elemente black metala.

The Art Of Morphology ponuja sledeče skladbe:

Revivified Spirits
Pinnacle Induced Vertigo
Gateway To Tenebrosity
Lunar Cathexis
Spiral Of Hypnotism
Serpent's Charm
Sorrow's Eclipse
Valiant Abscond

6. 4. 2020

Brazilska atmosferična doom/sludge metal zasedba Jupiterian predstavlja skladbo Starless z novega albuma z naslovom Protosapien, ki bo izšel pri Transcending Obscurity Records.

6. 4. 2020

Kolumbijski black/death/thrash metal manijaki Guerra Total so objavili skladbo Battle Of Ypres (Song For My Funeral) s prihajajočega albuma War Is The Pursuit Of Death: A Hymnal For The Misanthrope, ki izide 17. aprila v sodelovanju z založbama Satanath Records (Rusija) in Iron, Blood And Death Corporation (Mehika).

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
6. 4. 2020
Sarke - Gastwerso
Intervju
3. 4. 2020
Snovalci slovenske metal scene: Defenders of Metal Maribor
Recenzija
1. 4. 2020
Sabaton - The Great War
Recenzija
31. 3. 2020
1349 - The Infernal Pathway
Recenzija
30. 3. 2020
August Burns Red - Guardians
Intervju
27. 3. 2020
Interceptor
Recenzija
26. 3. 2020
Smrt - Oppression from All Suffering
Recenzija
25. 3. 2020
Sylosis - Cycle of Suffering
KONCERTI & FESTIVALI
10. 4. 2020
ODPOVEDANO! Doomas, The Canyon Observer, Morost
Klub Jedro, Medvode
10. 4. 2020
STREAM: Insomnium, Omnium Gatherum
StreamTV (online)
11. 4. 2020
ODPOVEDANO! Culthe Fest 2020
Münster, Nemčija
11. 4. 2020
ODPOVEDANO! KTŠ meets MetalDays #2: Doomas, Metalsteel, Agan
Mink, Tolmin
11. 4. 2020
ODPOVEDANO! Jegulja, Maskardh in Guattari
MKC Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka
12. 4. 2020
ODPOVEDANO! Seitanik Ritval: Elizabeth Colour Wheel, Body Void, Drowse
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana