NOVICE

26. 4. 2018

Organizatorji festivala Fuck Off Commercial sporočajo: »Najstarejši slovenski še živeči METAL FESTIVAL je posvečen profesorju Gimnazije Celje/Center SERGEJU VUČERJU, ki je bil član in večinski avtor besedil INTERCEPTOR ter TOMAŽU VUČERJU, basistu EPIDEMIC ZONE, ki pa je bil najbolj zaslužen, da se je ta festival sploh zgodil.

FUCK OFF COMMERCIAL, ki se je rodil leta 1988 in dobil svoje bratce v letih 89’, 90’, 91’, 94’, 98’, 07’, 09’ in 13’, ni predstavljal le enega izmed mnogih koncertov. Po svojih glasbenih, kot tudi idejnih smernicah, se je močno razlikoval od poplave narodno zabavnih in gasilskih veselic. ŽALEC, kot kulturno središče SAVINJSKE DOLINE, je takrat nevede stopil pomemben korak naprej. Tradicionalna in splošno priznana kultura je dobila svojo opozicijo, oziroma tako imenovano SUBKULTURO, v primeru FUCK OFF COMMERCIAL FESTIVALA, kontrakulturo. Pojav opozicije kulturi pomeni napredek, ne le subkulture, temveč kulture v celoti.

Kot prvi organizatorji in začetniki metal glasbe, so se v ŽALCU pojavili EPIDEMIC ZONE. Njihovo delovanje je bilo tesno povezano s svetovnim vzponom te glasbene smeri in je bilo močno opaženo po celotni bivši JUGOSLAVIJI. Festival je leta 1991, zaradi najbolj pisane zasedbe izvajalcev, doživel največji obisk.

Kljub finančno slabim razmeram in nasičenem trgu z instant zvezdami, ta KULTNI metal festival po 30ih letih še vedno živi.«

Več informacij o dogodku najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

26. 4. 2018

V soboto, 28. aprila, bo KluBar v Kranju prvič v enem večeru gostil kar tri metal bande. Kot predskupina bodo nastopili ljubljanski heavy metalci Skyeye, za njimi vsem dobro poznani Metalsteel, za konec pa bodo ogenj zanetili še Primorci Cowboys from hell, ki se jim je nedolgo nazaj pridružil bobnar Marko Soršak Soki. Vsi skupaj napovedujejo spektakularen metalski večer za vse ljubitelje malo trše glasbe.

Vstopnina: prvih 100 »early bird« vstopnic le 6 eur, od 101. naprej in na koncertu 8 eur.

Prodajno mesto: KluBar

Zaradi treh bandov bo razpored nastopov sledeč:

21:30 SkyEye
22:10 Metalsteel
23:30 Cowboys From Hell

 

26. 4. 2018

Mladinski center Kotlovnica sporoča, da se bliža čas, ko bo v Kamniku spet grmelo. Tokrat je na sporedu thrash, ki vam ga bodo postregli fantje in dekle iz domače zasedbe Eruption ter avstrijski barbari Tulsadoom. Akcija se tokrat za spremembo ne bo odvijala v petek, ampak danes, 26. aprila, na večer pred državnim praznikom.

Vstopnina bo zgolj 3 evre, vrata se odprejo ob 21h, Tulsadoom pa bodo predvidoma na oder stopili dobrih 20 minut kasneje.

Vabljeni v Kotlovnico - kjer se žge!

26. 4. 2018

Death metal superskupina Down Among The Dead Men, v kateri sta moči združila David Ingram - Vocals (ex-Bolt Thrower, ex-Benediction, ex-Hail Of Bullets, Ursinne, Echelon) in Rogga Johansson (Paganizer, Eye Of Purgatory, Necrogod), je objavila skladbo Darkness Of Glass s tretjega studijskega albuma z naslovom ...And You Will Obey Me, ki bo izšel 15. junija pri Transcending Obscurity Records.

26. 4. 2018

The Black Dahlia Murder na ogled ponujajo sveži videospot za skladbo Kings Of The Night World, ki se nahaja na njihovem aktualnem studijskem izdelku z naslovom Nightbringers.
26. 4. 2018

Light This City predstavljajo naslovno skladbo novega studijskega albuma Terminal Bloom, ki bo izšel 25. maja pri založbi Creator-Destructor Records.

26. 4. 2018

Ameriški doomerji Fister so razkrili novo skladbo I Am Kuru s prihajajočega studijskega albuma No Spirit Within, ki izide jutri pri založbi Listenable Records.

26. 4. 2018

LIK so posneli novi videospot za skladbo Celebration Of The Twisted s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Carnage, ki izide 4. maja pri založbi Metal Blade Records.
26. 4. 2018

Kalifornijska death/doom metal zasedba Mortuous, v kateri so se zbrali nekateri sedanji in bivši člani Exhumed, Repulsion, Necrot in Atrament, predstavlja novi single z naslovom Bitterness. Gre za prvo skladbo z njihovega debitantskega albuma Through Wilderness, ki bo izšel 22. junija v sodelovanju s Tankcrimes in Carbonized Records.

26. 4. 2018

Iron Angel so objavili promo video za skladbo Blood And Leather s tretjega studijskega albuma z naslovom Hellbound, ki izide 4. maja pri založbi Mighty Music.

26. 4. 2018

Ameriška metalcore zasedba Emmure je posnela videospot za skladbo Ice Man Confessions, ki se nahaja na njihovem aktualnem studijskem albumu Look At Yourself.
26. 4. 2018

Na tej povezavi lahko v celoti preverite prvi dolgometražni album španske black/speed metal/punk zasedbe Wastëland Riders z naslovom Death Arrives, ki je nedavno izšel pri založbi Diabolic Might Records.

Tracklista je sledeča:
Burn The Cross
95 Octanes
Speed
Ritual Of Death
Death Arrives
Whiskey Time And Rock 'N' Roll
Beyond The Thunderdome
Post Nuclear Scum
Sacrifice
Motörcharged Warriors

26. 4. 2018

Spodaj si lahko ogledate videospote za skladbe Headwound, Fear Will Kill Us All, We Run Free, Bed Of Nails in Heads Will Roll z najnovejšega albuma kanadske hardcore zasedbe Cancer Bats z naslovom The Spark That Moves, ki je povsem nenapovedano prejšnji teden izšel pri njihovi lastni založbi Bat Skull Records.

26. 4. 2018

Finska heavy metal zasedba Ratbreed je objavila skladbo Gates Of Underworld s prihajajočega albuma z naslovom Evoke The Blaze, ki bo izšel 13. julija pri založbi Inverse Records. Za miks in mastering je poskrbel Juho Räihä at Sound Spiral Audio (To/Die/For, Wolfheart, Before The Dawn).

26. 4. 2018

Danski okultni rockerji Demon Head predstavljajo sveži videospot za skladbo The Resistance z istoimenskega 7" singla, ki je pravkar izšel pri založbi The Sign Records.
26. 4. 2018

Finska depressive black metal zasedba Totalselfhatred je objavila novi skladbi Solitude MMXIII in Cold Numbness, ki jima lahko prisluhnete na tej povezavi. Omenjeni skladbi se nahajata na njihovem novem albumu z naslovom Solitude, ki bo izšel jutri pri kultni založbi Osmose Productions.

26. 4. 2018

Kanadski thrash veterani Infrared so objavili skladbo All In Favour, prvi single z novega albuma z naslovom Saviours, ki ga bodo 25. maja izdali v samozaložbi.

26. 4. 2018

Nizozemska death metal zasedba Altar na čelu z vokalistko Janneke de Rooy predstavlja videospot za novi single, ki so ga naslovili Unfinished Business.
26. 4. 2018

Tukaj lahko prisluhnete naslovni skladbi Transience z drugega studijskega albuma nizozemske progresivne death metal zasedbe Shylmagoghnar, ki bo izšel 29. junija pri založbi Napalm Records.

Transience prinaša naslednje skladbe:
Transience
The Dawn Of Motion
As All Must Come To Pass
This Shadow Of The Heart
The Chosen Path
No Child Of Man Could Follow
Journey Through The Fog
Life

26. 4. 2018

Praying Mantis so sedaj posneli še videospot za skladbo Keep It Alive s prihajajočega albuma z naslovom Gravity, ki bo izšel 11. maja pri založbi Frontiers Music.
26. 4. 2018

Tukaj lahko prisluhnete edit verziji skladbe 6000 Year March s samonaslovljenega prvenca ameriškega dvojca Monte Luna, ki bo ponovno izšel 29. junija pri založbi Argonauta Records.

KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2018
Metallica, Kvelertak
Olympiahalle, München, Nemčija
26. 4. 2018
Eruption, Tulsadoom
MC Kotlovnica, Kamnik
26. 4. 2018
White Stain, No Force Can
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
27. 4. 2018
The Exploited, Odpisani, Bakterije
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
28. 4. 2018
Fuck Off Commercial Festival
Šešče pri Preboldu
28. 4. 2018
The Exploited, Fakofbolan, Sokia
KC Mostovna, Nova Gorica