Na današnji dan
1993
Savatage izdajo svoj sedmi album Edge Of Thorns
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

1. 4. 2020

Iz tabora Interceptor prihaja sporočilo: »Zaradi resnosti situacije, ki sili vse umetnike k odpovedi svojih dogodkov, so se v kriznem štabu Interceptor odločili, da prestavijo koncert ob 30. jubileju iz Orto Bara na TV Slovenijo v izolacijo. Fuck Off Commercial Festival, najstarejši slovenski metal festival, ki bi se moral zgoditi 25. aprila, pa se prestavi na jesen, da bo omogočeno skupno praznovanje visokega jubileja s podporniki in somišljeniki.«

1. 4. 2020

Ljubljanski stonerji Jegulja, ki so nedavno objavili nov studijski album Exit Sandman, so bili izbrani za predskupino domačih rock prvakov Siddharta na njihovi jesenski turneji z imenom COV-ID20 Revisited Tour. Kitarist Jan Kozel pravi, da so se mu končno izponile mladostne sanje, za prihajajoče koncerte pa obljublja tudi poseben šov s pirotehniko, vročimi plesalkami in posebnim gostom. Če gre to za morebitnega basista, nam zaenkrat še ni hotel zaupati.

1. 4. 2020

Nad Postojno se bo 7. avgusta zgrnil butični black metal festival Black Virus Over Adelsberg, ki ga organizirata ekipi iz MC Postojna in Kontejnrja. Na festivalu bodo nastopili Absentia Lunae (Italija), Fides Inversa (Italija), Krypta Nicestwa (Poljska) in Groteskh (Avstrija), medtem ko se bodo posebej za to priložnost ponovno združili domači Naberius. Vstopnice naj bi bile kmalu že v predprodaji.

1. 4. 2020

Blackened blues projekt Me And That Man pod vodstvom Nergala iz Behemoth je konec prejšnjega tedna pri založbi Napalm Records izdal svoj drugi studijski album New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi. Na novem albumu so se Nergalu pridružili tudi številni glasbeni kolegi, kot so Niklas Kvarforth (Shining), Ihsahn (Emperor, Ihsahn, ex-Peccatum, ex-Zyklon-B), Mat McNerney (Hexvessel, Grave Pleasures, The Deathtrip), Johanna Sadonis (Lucifer), Nicke Anderson (Entombed, The Hellacopters, Lucifer), Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Rob Caggiano (Volbeat, ex-Anthrax), Brent Hinds (Mastodon), Matt Heafy (Trivium) in drugi.

Spodaj si lahko ogledate tudi najnovejši videospot za skladbo Confession, v katerem gostuje že prej omenjeni frontman Shining Niklas Kvarforth.

1. 4. 2020

Pentagram naj bi se 4. avgusta v sklopu turneje ob 50. obletnici delovanja z imenom 50th Anniversary First Daze Here Tour med drugim ustavili tudi v dunajski Areni. Kot predskupina bo nastopila švedska doom metal zasedba Dun Ringill, v kateri sodelujejo člani Doomdogs, The Order Of Israfel, Intoxicate, Silverhorse, Lommi in SFT.

1. 4. 2020

Švedska heavy/speed metal zasedba Enforcer v samoizolaciji pripravlja nov EP Wolfpack Goes To Heaven, na katerem se je znašla tudi istoimenska priredba oziroma v originalu Čopor ide u raj skupine Osmi Putnik, ki bo služila kot prvi single.

1. 4. 2020

Dark Tranquillity so dobili 2 stara/nova kitarista. Chris Amott in Johan Reinholdz, ki sta bila od leta 2017 session člana, sta tik pred odhodom v studio postala tudi uradna člana zasedbe.

1. 4. 2020

Frozen Crown so posneli videospot za skladbo In The Dark, tretji single z aktualnega studijskega albuma z naslovom Crowned In Frost.
1. 4. 2020

Finski melodični death metalci Omnium Gatherum so najavili menjavo članov. Zasedbo je namreč že nekaj časa nazaj zapustil kitarist Joonas Koto, nedavno pa se jim je pridružil basist Mikko Kivistö. Fantje trenutno delujejo kot 5-članski band, a vseeno pozivajo vse kitariste, ki se vidijo kot del ekipe, da jih kontaktirajo.

1. 4. 2020

Britanske crust/punk/d-beat/thrash legende Warwound predstavljajo skladbo Hypocrisy Of The Powers That Be z novega albuma z naslovom WWIII, ki bo izšel še ta mesec pri Vile Records/Sanctus Propaganda. To bo žal tudi njihov poslovilni album, saj je skupino v začetku leta zaradi osebnih razlogov zapustil kitarist Damian Thompson (Sacrilege, ex-Cadaverous Clan, ex-The Varukers), preostala trojica, ki jo sestavljajo vokalist Tony »Rat« Martin (The Varukers, ex-Discharge, ex-Arbitrater), basist Ian Glasper (ex-Decadence Within, ex-Suicide Watch, ex-Stampin' Ground) in bobnar Steve Wingrove (ex-Hellkrusher), pa se je potem odločila, da ne bo nadaljevala brez edinega še originalnega člana.

WWIII prinaša naslednje skladbe:
Bastards
The Blindfolds Of Bigots
Hypocrisy Of The Powers That Be
Just A Thought
Children Of War
The Age Of The Racist
Mislead/Deceive
People Are Shit
We Don't Accept
Note To Self (This World Is Fucked)
The Blood Never Dries
Take The Money And Run
Is This Me?
Undesirable
Fight Your Demons

1. 4. 2020

Forming The Void so preko spletne strani revije New Noise Magazine premierno objavili skladbo Manifest z novega studijskega albuma z naslovom Reverie, ki bo izšel 8. maja za založbo Ripple Music.

1. 4. 2020

Overcharge so konec marca izdali nov dolgometražni album z naslovom Metalpunx, ki je že njihov tretji po vrsti. Album je izšel v sodelovanju z založbami Phobia Records, Angry Voice, N.I.C. Records in Calimocho DIY.

Speed metal/punk/rock'n'roll trio je za skladbo Black Diesel Breath posnel tudi post-apokaliptični videospot, pod režijo katerega se podpisujeta Alex Memento in Tuby Divorami.

1. 4. 2020

Islandska black/death metal zasedba Nexion je podpisala za založbo Avantgarde Music, ki je v preteklosti že poskrbela za izdaje zasedb, kot so Behemoth, Mayhem, Katatonia in številni drugi.

1. 4. 2020

Stygian Crown predstavljajo skladbo Up From The Depths s težko pričakovanega samonaslovljenega studijskega prvenca, ki bo izšel 26. junija pri založbi Cruz Del Sur Music.

1. 4. 2020

Skarlett Riot predstavljajo videospot za nov single, ki so ga naslovili Human.

1. 4. 2020

Perujski black metalci Arcada so prejšnji teden pri Edged Circle Productions izdali svoj prvi dolgometražni album Projections, ki ga lahko v celoti preverite tukaj.

Tracklista albuma je sledeča:
Projections
IAO
O
Lunar Possession
Setheus

1. 4. 2020

Italijanska old school epic/doom/black metal zasedba Nero Or The Fall Of Rome, v kateri med drugim sodelujejo tudi člani Riul Doamnei, je objavila besedilni video za skladbo The Cross Of Nero z debitantskega albuma Beneath The Swaying Fronds Of Elysian Fields, ki bo izšel 27. aprila pri Naturmacht Productions.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
1. 4. 2020
Sabaton - The Great War
Recenzija
31. 3. 2020
1349 - The Infernal Pathway
Recenzija
30. 3. 2020
August Burns Red - Guardians
Intervju
27. 3. 2020
Interceptor
Recenzija
26. 3. 2020
Smrt - Oppression from All Suffering
Recenzija
25. 3. 2020
Sylosis - Cycle of Suffering
Recenzija
24. 3. 2020
Soilwork - Verkligheten
Recenzija
23. 3. 2020
Tulus - Old Old Death
KONCERTI & FESTIVALI
3. 4. 2020
ODPOVEDANO! Maskardh, Iamdisease, Grob, March of War
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
3. 4. 2020
ODPOVEDANO! Metal Erection XIII: Morywa, Armaroth, Ashine
MC Pekarna, Maribor
4. 4. 2020
ODPOVEDANO! Bronze, Guattari
Klub eMCe plac, Velenje
4. 4. 2020
ODPOVEDANO! Metal klavnica LV
MIKK klub, Murska Sobota
4. 4. 2020
ODPOVEDANO! Hard Unity: Disbaja, Reach, Đornata, 8082, Opran Možgan
TrainStation SubArt, Kranj
4. 4. 2020
ODPOVEDANO! Bone Crusher: Vulvathrone, Extreme Smoke 57
XXX bar, Celje