NOVICE

16. 8. 2019

Črno Šagro, ki se bo drevi odvijala na igrišču za zadružnim domom Pobegi - Čežarji, bojo letos obeležili psihedelični doom metal dvojec Chains iz Izole, black metalci Grob s Krasa in atmosferični black metal veterani Dekadent iz Ljubljane. Tukaj lahko spremljate dogodek na Facebooku.

Tako kot lani je tudi letos vstop na koncert prost, lahko pa poleg prostovoljnih prispevkov, s katerimi se boste vključili v nagradni žreb za zanimive nagrade, organizatorje letos podprete tudi z nakupom majice, za katero je motiv izdelala ilustratorka Tia Friedel (Green Rat).

Iz Kopra in nazaj bo na Črno Šagro vozil tudi zastonj avtobus:

Koper, AP Soča (Oli Burger)–Črna Šagra: 20.00/21.00
Črna Šagra–Koper, AP Soča (Oli Burger): 02.00/03.00

Zaradi lažje organizacije se je treba na prevoz prijaviti – to lahko storite tako, da pišete mail na naslov neja.slokar@ksok.si do petka ob 17.00. Po tej uri se vseeno lahko prijavite na prevoz, ampak morate to storiti na Kšokovi točki na dogodku 2nd hand music fest v Taverni, ki je le nekaj minut stran od postaje.


Razpored:

20.30 vrata
21.30 Chains
22.45 Grob
23.55 Dekadent


Uradni opis dogodka:

"Letošnja Črna Šagra bo v znamenju Časa in živih bitij, ki nas v vsakdanjem življenju najbolj opominjajo na Njegov neusmiljen tok – dreves.

Če je bilo v prvem letu zasajeno seme trte in je v drugem obrodila oljka, bodo letos naše korenine pognale globoko v rodno istrsko zemljo. Iz Črne Šagre bo v vsej svoji dekadenci vzklila bela murva.
Drevesa so v vaseh od nekdaj služila kot hladno zatočišče v času poletne vročine, kot kraj, kjer so se prijatelji, sosedi in znanci zbirali pod njihovimi krošnjami in skupaj reševali vse, kar jim je vselej nepredvidljiv Čas naprtil. Na večini slovenskega ozemlja so to bile lipe, vrbe, hrasti in druga mogočna drevesa, v Pobegih pa so to združevalno vlogo opravljale murve.

Tako kot bela pobežanska murva tudi Črna Šagra povezuje nasprotja. Drevesa rastejo visoko v nebo – to, kar jih v burji drži neomajna, pa so korenine. Pri Črni Šagri in širši alternativni glasbeni sceni smo te korenine vsi mi – ustvarjalci in obiskovalci.

Toda korenine se ne morejo napajati samo z vodo, prepojeno s kerozinom. Letos bodo našo zemljo gnojili Dekadent, Grob in Chains."

16. 8. 2019

Cynic bodo ponovno izdali album Traced In Air. "Traced In Air Remixed" bo izšel 27. septembra, za tracking je poskrbel Sean Malone, za mix Adam "Nolly" Getgood (Periphery, Animals As Leaders,...), zaključni mastering pa je naredil Ermin Hamidović. Tukaj lahko prisluhnete izsekom "novih" in starih komadov in jasno slišite razliko.

16. 8. 2019

Dragonforce je zapustil basist Frederic Leclercq. Za razlog navaja drugo, boljšo glasbeno priložnost - očitno bo poprijel za bass v bolj znani oz. bolj uspešni zasedbi. Več o tem prestopu naj bi bilo znano kmalu.

16. 8. 2019

The Agonist bodo 20. septembra pri založbi Napalm Records izdali svoj šesti studijski album z naslovom Orphans, ki prinaša sledeče skladbe:
In Vertigo
As One We Survive
The Gift Of Silence
Blood As My Guide
Mr. Cold
Dust To Dust
A Devil Made Me Do It
The Killing I
Orphans
Burn It All Down

Spodaj si lahko ogledate tudi aktualni videospot za skladbo Burn It All Down.

16. 8. 2019

Ameriška post-black metal zasedba Wolves In The Throne Room se bo pridružila norveškim black metal prvakom Dimmu Borgir in finskim melodičnim metalcem Amorphis na njihovi co-headlinerski evropski turneji, ki se pričenja konec januarja 2020.

Wolves In The Throne Room bodo predstavili tudi nekaj skladb z novega studijskega albuma, ki bo izšel februarja pri založbi Century Media.

16. 8. 2019

Helloween so objavili napovednik za prihajajoči koncertni CD/DVD z naslovom United Alive, ki bo izšel 4. oktobra pri založbi Nuclear Blast Records.

16. 8. 2019

Chelsea Wolfe na ogled ponuja novi videospot za skladbo Be All Things s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Birth Of Violence, ki bo izšel 13. septembra pri založbi Sargent House.16. 8. 2019

Exhumed predstavljajo skladbo Ravenous Cadavers s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Horror, ki bo izšel 4. oktobra pri Relapse Records. Novi album je producirala skupina sama ob pomoči and Alejandra Corredora (Brujeria, Nausea), medtem ko so miks in mastering zaupali Joelu Grindu iz Toxic Holocaust.

Horror ponuja naslednje skladbe:
Unsound
Ravenous Cadavers
Scream Out In Fright
The Red Death
Utter Mutilation Of Your Corpse
Slaughter Maniac
Ripping Death
Clawing
Naked, Screaming And Covered In Blood
Playing With Fear
Dead Meat
Rabid
In The Mouth Of Hell
Shattered Sanity
Re-Animated

16. 8. 2019

Jetboy predstavljajo videospot za skladbo Old Dog New Tricks z aktualnega albuma Born To Fly, ki je izšel v začetku letošnjega leta pri založbi Frontiers Music.
16. 8. 2019

Michael Sweet, frontman skupine Stryper, predstavlja besedilni video za single Better Part Of Me z desetega solo albuma z naslovom Ten, ki bo izšel 11. oktobra pri Rat Pak Records/Frontiers Music Srl. V omenjeni skladbi gostuje kitarist Jeff Loomis iz Arch Enemy, poleg njega pa na albumu sodelujejo še številni gostje kot Gus G (Firewind), Rich Ward (Fozzy), Joel Hoekstra (Whitesnake), Tracii Guns (L.A. Guns), Todd La Torre (Queensrÿche) in drugi.

Ten prinaša naslednje skladbe:
Better Part Of Me (feat. Jeff Loomis)
Lay It Down (feat. Marzi Montazeri)
Forget, Forgive (feat. Howie Simon)
Now Or Never (feat. Gus G)
Ten (feat. Rich Ward)
Shine (feat. Ethan Brosh)
Let It Be Love
Never Alone (feat. Joel Hoekstra)
When Love Is Hated (feat. Joel Hoekstra)
Ricochet (feat. Tracii Guns)

Bonus skladbi:
With You Till The End (feat. Mike Kerr & Ian Raposa)
Son Of Man (feat. Todd La Torre & Andy James)

16. 8. 2019

Elvenking so posneli videospot za skladbo Divination s prihajajočega albuma z naslovom Reader Of The Runes - Divination, ki izide 30. avgusta pri založbi AFM Records.
16. 8. 2019

Superskupina Silvertomb je pravkar podpisala za založbo Long Branch Records. Za prihodnji petek že napovedujejo novi single z naslovom Love You Without No Lies.

16. 8. 2019

Deaf Rat predstavljajo videospot za skladbo Fallen Angels z debitantskega albuma z naslovom Ban The Light, ki bo izšel 1. novembra pri založbi AFM Records.
16. 8. 2019

Norveški okultni rockerji Saint Karloff bodo 4. oktobra pri založbi Majestic Mountain Records izdali novi studijski album z naslovom Interstellar Voodoo, ki bo vseboval eno samo monolitno skladbo.

16. 8. 2019

KXM so objavili videospot za skladbo Lightning z novega studijskega albuma Circle Of Dolls, ki bo izšel 13. septembra pri Frontiers Music/Rat Pak Records.
16. 8. 2019

Nemški psihedelični stoner/doom/blues trio Coven Circle je objavil svoj prvi samonaslovljeni EP, kateremu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

16. 8. 2019

Black/sludge/doom metal zasedba Nothing Is Real iz Los Angelesa je objavila novi single Only The Wicked Are Pure s prihajajočega istoimenskega albuma, ki bo na voljo 31. oktobra.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
19. 8. 2019
Gaahls Wyrd - GastiR - Ghosts Invited
Intervju
16. 8. 2019
Arch Enemy
Recenzija
13. 8. 2019
Dekadent - The Nemean Ordeal
Reportaža
9. 8. 2019
MetalDays 2019, 5. dan
Reportaža
8. 8. 2019
MetalDays 2019, 4. dan
Reportaža
7. 8. 2019
MetalDays 2019, 3. dan
Reportaža
6. 8. 2019
MetalDays 2019, 2. dan
Galerija
6. 8. 2019
Official Metaldays 2019 Aftershow: Queensryche / Firewind / Mirrorplain
KONCERTI & FESTIVALI
21. 8. 2019
Grai, Anabioz
MC Pekarna, Maribor
22. 8. 2019
Kaltenbach Open Air 2019
Spital am Semmering, Avstrija
22. 8. 2019
TrNOVfest: Metalsteel, King Foo
CSK France Prešeren, Ljubljana
23. 8. 2019
Iron Reagan
Rock Town, Cordenons (Pordenone), Italija
23. 8. 2019
FMK Kunigunda: Noctiferia
Huda luknja, Velenje
23. 8. 2019
Metallica, Ghost, Bokassa
Olimpijski stadion, München, Nemčija