NOVICE

25. 4. 2018

V nedeljo 22. aprila so primorski hard rockerji Pelhan objavlili novi single z naslovom Narava kaže zobe. Zakaj ravno, 22. aprila? Na ta dan praznuje naša Zemlja!
Na dan Zemlje so objavili prav posebno pesem, s katero so kritični do človeškega mačehovskega odnosa do voda, ozračja, … skratka, našega celotnega planeta. »Skladbo smo posneli posebej za dan Zemlje, saj nam ni vseeno za naš planet. V našem rock n' roll jeziku želimo opozoriti vsakega posameznika, naj spoštuje naravo in vse, kar mu daje, naj jo ohrani čisto za vsa živa bitja, ki so na zemlji sedaj in ki bodo še vrsto let rasla, hodila, letela, se plazila in plavala po našem planetu,« nam je povedal pevec zasedbe Aleš Pelhan.
Skladbo so posneli v Electric Eye studiu v Postojni, za videospot pa je poskrbel Miha Dolenc.
Pelhan band sestavljajo Aleš Pelhan na kitari in vokalu, Peter Smrdel na klaviaturah, Miha Nedoh na tolkalih ter Nejc Počkaj na basu.

25. 4. 2018

V okviru Tedna Mladih 2018 bo Novi KLG pred Rock Barom Down Town ponovno gostil black metal skupino Dekadent (na fotografiji), ki jo kranjski publiki ni potrebno posebej predstavljati, saj je s svojimi odličnimi nastopi navdušila že večkrat. Za ogrevanje bodo poskrbeli groove/death metalci Morywa iz Celja, ki so se tekom zadnjih nekaj let uveljavili kot eno od prepoznavnejših imen na domači metal sceni, čez prag zaklonišča, v katerem vadi, pa bo tokrat prvič pokukala tudi čisto sveža kranjska zasedba, ki sliši na ime Nesit.

Zasedba Dekadent že 13. leto kuje edinstveno zmes črne kovine, le leto manj pa jo predstavlja tudi poslušalcem pod odrskimi deskami. V dobrem desetletju je četverica nanizala 4 albume in eno kompilacijo, prav te dni pa se mudi v studiu, kjer pripravlja svoj najnovejši album. Glasbo Dekadent najlažje opišemo kot atmosferični odgovor na drugi val skandinavskega black metala, vendar zasedba v svoje kompozicije vključuje jasne note psihedelije, klasične glasbe, post-rocka in progresivnega metala. Fantje imajo za seboj številne koncertne dogodke, turneje po Evropi in Rusiji, v Kranju pa kanijo predstaviti tudi nekaj povsem svežega materiala.

Več o koncertu si lahko preberete na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

25. 4. 2018

Overkill po Hammerhead predstavljajo še koncertno verzijo skladbe Thanx For Nothin' s prihajajočega koncertnega DVD-ja z naslovom Live in Overhausen, ki bo izšel 18. maja pri Nuclear Blast Records.25. 4. 2018

Novi potrjeni skupini za Dark Circle Fest sta Decomposing Entity in Zvijer, kateri se je na basu pridružil tudi Infernal K. iz Bleeding Fist.

Ampak to še ni vse! Organizatorji so držali svojo obljubo in festival ob peti obletnici dvignili še za stopničko višje. Poleg že obstoječega odra DARK STAGE so letos dodali še drugi oder z imenom CHAOS STAGE, na katerem bo v dveh dneh nastopilo kar 14 bandov: Disbaja, EHO, Emphasis, Inverted Pussyfix, Krlja, Left To Starve, Lord Drunkalot, Mamut, Negative Slug, Reverse Gangbang in Shin, slovenske barve pa bodo zastopali Dickless Tracy, Iamdisease in Omega Sun. Tako bo letos na Dark Circle Festu na Reki poleg klasičnega metala mogoče slišati tudi stoner, sludge, crust, grind, grunge, post-rock in podobno.

Vse podrobnosti o festivalu lahko spremljate na Facebooku in seveda tudi v našem napovedniku.

25. 4. 2018

Parkway Drive predstavljajo videospot za komad Prey, ki se nahaja na prihajajočem albumu Reverence. Ta izide 4. maja pri Epitath Records.
25. 4. 2018

Lucifer bodo 6. julija pri založbi Century Media Records izdali drugi studijski album z naslovom Lucifer II, na katerem se nahajajo naslednje skladbe:
California Son
Dreamer
Phoenix
Dancing With Mr. D
Reaper On Your Heels
Eyes In The Sky
Before The Sun
Aton
Faux Pharaoh
Evening Wind (bonus skladba)

25. 4. 2018

Zasedba Bullet For My Valentine je objavila videospot za komad Over It, ki se nahaja na albumu Gravity, Ta bo izšel 29. junija.
25. 4. 2018

Madball so objavili napovednik za novi studijski album, ki so ga naslovili For The Cause in bo izšel 15. junija pri založbi Nuclear Blast Records. Koproducent novega albuma je bil Tim Armstrong iz Rancid, ki tudi gostuje v eni izmed skladb, za miks in mastering pa je poskrbel renomirani producent Tue Madsen (Meshuggah, The Haunted, Sick Of It All).

25. 4. 2018

Norveški noise rockerji Årabrot predstavljajo novo skladbo Sinnerman, prvi single s prihajajočega albuma Who Do You Love, ki naj bi izšel septembra pri založbi Pelagic Records.

Skupina je v preteklosti sodelovala že s številinimi znanimi imeni, kot so producent Billy Anderson ali glasbeniki Stephen O'Malley (Sunn O))), Khanate, Burning Witch), Erlend Hjelvik (Kvelertak) in Ted Parsons (Killing Joke).

25. 4. 2018

Kot kaže so se Cancer Bats zgledovali po skupini Metallica, ki nas je ob izidu novega albuma takoj zasula s številnimi videospoti. Kanadčani so tako samo v nekaj dneh od izida svežega studijskega albuma, ki nosi naslov The Spark That Moves, objavili že kar deset videospotov.

Po Rattlesnake si danes lahko ogledate še videospote za skladbe Brightest Day, Winterpeg, Can't Sleep in Space And Time.

25. 4. 2018

Five Finger Death Punch nameravajo 18. maja pri Prospect Park/Eleven Seven Music izdati svoj sedmi studijski album, ki bo nosil naslov And Justice For None.

Novi album prinaša naslednje skladbe:
Fake
Top Of The World
Sham Pain
Blue On Black
Fire In The Hole
I Refuse
It Doesn't Matter
When The Seasons Change
Stuck In My Ways
Rock Bottom
Gone Away (priredba The Offspring)
Bloody
Will The Sun Ever Rise

25. 4. 2018

Spodaj si lahko pogledate videospot zasedbe Voodoo Diamond, za komad Deny. Ta se nahaja na prihajajočem albumu Darkness Becomes It, ki izide 22. junija pri Musicarchy Media.25. 4. 2018

Angelus Apatrida predstavljajo videospot za skladbo Farewell, tretji single s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Cabaret de la Guillotine, ki izide 4. maja pri založbi Century Media Records.25. 4. 2018

Alkaloid so objavili skladbo Chaos Theory And Practice s prihajajočega albuma z naslovom Liquid Anatomy, ki bo izšel 18. maja pri založbi Season Of Mist.

25. 4. 2018

Hard rock veterani Autograph iz Los Angelesa so objavili videospot za novi single Every Generation, ki se nahaja na njihovem aktualnem albumu Get Off Your Ass, izdanem lani pri EMP Label Group.25. 4. 2018

Acherontas so objavili skladbo The Alchemists Of The Radiant Sepulchre z novega studijskega albuma Faustian Ethos, ki bo izšel 18. maja pri založbi Agonia Records.

25. 4. 2018

Italijanska stoner/sludge metal zasedba The Red Coil je objavila dražilnik za novi album Himalayan Demons, ki bo izšel 22. junija pri založbi Argonauta Records.

KONCERTI & FESTIVALI
26. 4. 2018
Metallica, Kvelertak
Olympiahalle, München, Nemčija
26. 4. 2018
Eruption, Tulsadoom
MC Kotlovnica, Kamnik
26. 4. 2018
White Stain, No Force Can
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
27. 4. 2018
The Exploited, Odpisani, Bakterije
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
28. 4. 2018
Fuck Off Commercial Festival
Šešče pri Preboldu
28. 4. 2018
The Exploited, Fakofbolan, Sokia
KC Mostovna, Nova Gorica