NOVICE

17. 1. 2020

Simfonični black metalci Ghost of Veronica, tričlanska zasedba iz Pomurja in Štajerske, ki jo sestavljajo Aleksej Ošlaj (vokal), Simon Fabjan (kitara) in Rok Mihalič (klaviature) in katerih glasbo sestavljajo temačne melodije in morbidna besedila s koreninami v bibličnih tematikah, temnih plateh eksistence in stari slovenski književnosti, so v letošnjem januarju izdali nov komad z naslovom Babylon The Great.

 

 

Sicer pa je band leta 2016 izdal svoj prvi studijski izdelek Avalerion, kmalu po tem prvi EP z imenom My Darkness Welcomes You, v katerem se prepletajo simfonični black, gothic, doom, industrial in dark metal. Njihova najbolj izstopajoča pesem je priredba slovenske ljudske pesmi Izidor ovčice pasel, ki je izšla pod avtorskim imenom Izidor.

Skupina se je do današnjega dne ukvarjala le z ustvarjanjem in izdajanjem glasbe, kar pa se je zdaj odločila spremeniti, kajti to želi predstaviti tudi na odru. Njihovemu prvemu koncertu bo moč biti priča naslednji petek, 24. januarja, v Ljubljani (klub Gromka), kjer se jim bo na bobnih pridružil mlad in uveljavljen bobnar Timo Kosi. Poleg komadov z EP-ja bodo za konec zaigrali še posebno priredbo, ki pa do koncerta ostaja skrivnost. Na tem mestu lahko izdamo le, da bodo na svoj račun prišli gejmerji.

17. 1. 2020

V spodnjem videu si lahko ogledate del notranjosti 1,5-milijonskega tour busa legendarnih nemških heavy metalcev U.D.O., pri katerih bas kitaro igra naš največji glasbenik Tilen Hudrap (Pestilence, VR, Paradox itd.). Skozi bus vas v videu popeljeta prav Tilen in bobnar skupine Sven Dirkschneider. Pomembno je omeniti tudi to, da v dotičnem turnejskem busu U.D.O. preživijo kar 4 mesece na leto. 

17. 1. 2020

Patrik Drole, kitarist, back vokalist in glavni avtor pri novogoriških rockerjih HairX, se je preizkusil tudi kot producent in pisec avtorske glasbe. Rezultat tega dela je njegov prvi samostojni singel z naslovom Obarvaj si svoj dan, ki ga je večji del posnel kar sam doma, le bobne je prispeval Kristjan Čuk. Pri končnem masteringu je na pomoč priskočil Matej Srebrnič.

 

17. 1. 2020

Velenjčani Inmate so razkrili podrobnosti četrtega albuma A small measure of peace, s katerim so zaplavali v akustične in orkestralne vode. Ideja za projekt je nastala čisto spontano, po lanskem nastopu na Emi, saj so želeli ustvariti nekaj popolnoma novega in neobičajnega in se na ta način, neobremenjeno s končnim rezultatom, lotili tudi snemanja.

Priredili so pet skladb z albuma Anarthas, ki je izšel v začetku lanskega leta. Producentu Urošu Boršiču gre tudi zasluga, da sta dve skladbi Hold on forever ter Re-Cycle (Samsara) na albumu izšli v orkestralni izvedbi, za katero je poskrbel Rok Jurečič.

22. februarja 2020 se bodo s skladbo Salt že drugič zapored predstavili na Emi.

Za akustično različico skladbe Hold on Forever so nedolgo nazaj objavili besedilni video:


Poleg različice Atme z lanske Eme so na albumu naslednje skladbe v akustični preobleki:

Hold on Forever
Re-Cycle (Samsara)
Karmageddon
Cornerstone
Dare to Fail
Atma (EMA 2019)

Ustvarjalci albuma so:

Produkcija, miks, mastering, aranžmaji: Uroš Boršič
Glasba, besedila: Inmate
Orkestralna kompozicija za skladbi Hold on forever in Re-Cycle (Samsara): Rok Jurečič
Grafično oblikovanje albuma: Jure Grudnik
Avtor fotografij: Marko Duplišak

17. 1. 2020

The Darkness so objavili videospot za komad In Another Life, ki se nahaja na aktualnem albumu Easter Is Cancelled. Slednji je ena izmed treh zasedbinih izdaj, ki so se uvrstile na lestvico U.K. Top 10 albums.17. 1. 2020

Red Mesa predstavljajo videospot za skladbo Route 666, ki se nahaja na njihovem aktualnem albumu The Devil And The Desert. Skupina opeva legendarno staro avtocesto na jugozahodu ZDA, ki je nekdaj povezovala sever z jugom, sedaj pa velja predvsem za veliko turistično atrakcijo. Video je bil posnet v Novi Mehiki, natančneje v edini tamkajšnji metropoli Albuquerque, ki v ozadju vključuje tudi pogled na gorovje Sandia.

Stoner rock trio Red Mesa sestavljajo Brad Frye (kitara/vokal), Roman Barham (bobni) in Alex Cantwell (bas/vokal).

17. 1. 2020

Preko spletnega portala The Sleeping Shaman lahko premierno prisluhnete samonaslovljenemu studijskemu prvencu avstrijske heavy rock zasedbe Ryte, ki bo izšel jutri pri založbi Heavy Psych Sounds.

17. 1. 2020

Imonolith bodo 27. marca pri Imonolith Music izdali prvenec State Of Being. Za ta album so fantje objavili videospot za prvi single Instinct, ki si ga lahko ogledate spodaj, ne pozabite pa, da jih lahko v živo vidite 13. aprila v Orto Baru.
17. 1. 2020

Legendarna norveška black metal zasedba Tulus, v kateri delujejo Blodstrup (vokali/kitara), Crowbel (bas kitara) in Sarke (bobni), bo 6. marca pri založbi Soulseller Records izdal svoj šesti studijski album Old Old Death. Band je posnel in zmiksal album v studiu H-10 Productions pod budnim očesom Larsa Erika Westbyja, za mastering je poskrbel Andy La Rocque, za artwork pa Maxime Taccardi. V znani maniri nas čaka plošček z desetimi edinstvenimi groovy black metal komadi:

Hel
Jord
I havet hos Rån
Flukt
Folkefall
I hinmannens hånd
Grunn grav
Ild til mørkning
Villkjeft
In memoriam

 

Spodaj pa lahko prisluhnete komadu Jord:

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
20. 1. 2020
Apocalyptica
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
21. 1. 2020
Sabaton, Apocalyptica, Amaranthe
Gasometer, Dunaj, Avstrija
21. 1. 2020
Melechesh, W E B, Selvans
Orto Bar, Ljubljana
21. 1. 2020
Veuve
El Covo De Jameson, Opčine, Italija
24. 1. 2020
Seitanik Ritval: Old Night, Ghost Of Veronica
Klub Gromka, Metelkova; Ljubljana
24. 1. 2020
Decatholicize, Amalgam, Protype5
Orto Bar, Ljubljana