NOVICE

16. 10. 2019

Istrska etno black metal atrakcija Malorshiga je pretekli petek v samozaložbi izdala debitantski album z naslovom Kvlt Ov Vitis Et Olea, ki mu lahko v celoti prisluhnete na njihovem Bandcampu.

Skupino sestavljajo Oəlka (vokal), Verghogna (kitara), Dishpiazher (kitara), Dizghrazia (bobni) in Mizheria (bas), pri snemanju albuma pa sta sodelovala še Jerneja Umer Kljun (vokal) in Dario Marušić (istrske dude).

16. 10. 2019

Dirty Skunks sporočajo: »Drugi koncert že osme sezone Kadilnice of Death bo potekal v znamenju brezkompromisnega thrash metala, saj se 17. oktobra k nam v goste vračata dve odlični domači thrash zasedbi – Sober Assault iz Grosuplja in Moshead iz Škofje Loke! Čupe bodo vihrale, kitare bodo streljale riffe v rafalih, Sober Assault pa obljubljajo tudi poseben lightshow!
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.«

16. 10. 2019

Fleshcrawl predstavljajo videospot za skladbo Mass Obliteration z novega studijskega albuma Into The Catacombs Of Flesh, ki bo izšel 29. novembra pri založbi Apostasy Records.16. 10. 2019

Cro-Mags predstavljajo naslovno skladbo prihajajočega EP-ja From The Grave, ki bo izšel 6. decembra pri založbi Victory Records. V omenjeni skladbi gostuje tudi legendarni kitarist Phil Campbell iz skupine Motörhead.

16. 10. 2019

Caronte so razkrili naslovnico svojega novega studijskega albuma Wolves Of Thelema, ki bo izšel 7. decembra pri založbi Ván Records. Naslovnico je prispeval italijanski umetnik Alessandro Canu, medtem ko je album produciral Jaime Gomez Arellano (Paradise Lost, Ulver, Ghost, Cathedral).

Wolves Of Thelema prinaša naslednje skladbe:
Wolves Of Thelema
333
Hypnopyre
Queen Of The Sabbath
Amalantrah Sonata
Quantum Ecclesia
Black Hole Dawn
Starway To The Cosmic Fire

16. 10. 2019

Milking The Goatmachine predstavljajo besedilni video za skladbo Finger oder Zeh. Gre za prvi single z njihovega novega studijskega albuma From Slum to Slam - The Udder Story, ki bo izšel 13. decembra pri založbi NoiseArt Records.

16. 10. 2019

Avstralski progresivci Voyager predstavljajo videospot za skladbo Entropy, v kateri gostuje tudi Einar Solberg skupine Leprous. Gre za skladbo s prihajajočega albuma Colours in the Sun, ki bo izšel 1. novembra pri založbi InsideOut Music.16. 10. 2019

The Otolith je ime nove atmosferične avantgardne doom metal zasedbe iz Salt Lake Cityja, v kateri delujejo štiri petine nekdanjih članov SubRosa – Kim Cordray, Levi Hanna, Andy Patterson in Sarah Pendleton.

Skupina je za prihodnje leto že potrdila dva glasbena projekta. Najprej bodo prispevali avtorsko skladbo za kompilacijo Women Of Doom, na kateri med drugim sodelujejo tudi Frayle, Besvärjelsen in Miny iz Royal Thunder. The Otolith so posneli tudi priredbo Alice In Chains klasike Would? za kompilacijo Dirt [Redux], ki bo izšla pri založbi Magnetic Eye Records.

16. 10. 2019

Švedski black metalci Avslut predstavljajo skladbo Tyranni z istoimenskega drugega dolgometražnega albuma, ki bo izšel 29. novembra pri Osmose Productions.

Tracklista albuma je sledeča:
Tyranni
Stigens Ände
Likvidering
Allt Förgas
Den Eviga Flamman
Underjordens Apostlar
Pestens Lärjungar
Drap
Ändlöst Slaveri

16. 10. 2019

Nemška power metal zasedba The Unity, v kateri igrajo člani Gamma Ray, Primal Fear in Mob Rules, je objavila videospot za skladbo Welcome Home, ki je na njenem aktualnem albumu z naslovom Rise.16. 10. 2019

Švedski stoner/doom trio Hazemaze predstavlja besedilni video za nov single Shadow in the Night s prihajajočega albuma Hymns of the Damned, ki bo izšel 22. novembra pri Ripple Music/Cursed Tongue Records.

Tracklista albuma je sledeča:
Shadow In The Night
Morbid Lust
Thrill Seeker
Lobotomy
Solicitor Of Evil
Green River
Reverend Death
Forever Trapped In Hell

16. 10. 2019

Ameriški doomerji Mother Iron Horse za ta petek napovedujejo izid novega singla, ki so ga naslovili The Great Rite.

16. 10. 2019

Portugalski death/doom metal dvojec Oak, v katerem sodelujeta Guilherme Henriques (vokal, kitara) in Pedro Soares (bobni) iz black metal zasedbe Gaerea, predstavlja skladbo Abomination s prihajajočega debitantskega albuma z naslovom Lone, ki bo izšel 20. decembra pri Transcending Obscurity Records.

16. 10. 2019

Kanadski melodični death metalci Uriel so podpisali za založbo WormHoleDeath Records. Tukaj si lahko ogledate besedilni video za skladbo Insight s prihajajočega albuma z naslovom Multiverse, ki bo izšel pri WormHoleDeath / Goodfellas Distribution. Tracklista je sledeča:
Long Way Home
Multiverse
Mysterious Dancer
A Thousand Burdens
Follow You
Blood Forest
Insight
War Hammer
Lies
A Heart Underneath

Skupino sestavljajo Philippe Paquette (bas/vokal), Gaia (vokal), Dave »Davazel« Hazel (kitara), Jessica Lambert Guarda (čelo) in Ariane Paquette (violina).

16. 10. 2019

Španska instrumentalna post-rock zasedba Toundra je objavila videospot za skladbo Tuareg z aktualnega albuma z naslovom Vortex, ki je izšel aprila lani pri založbi InsideOut Music.16. 10. 2019

Turška black metal zasedba Horrocious je objavila skladbo Perceived Integrity of Lord s prihajajočega studijskega prvenca Depleted Light and the Death of Uniqueness, ki bo izšel 25. oktobra pri legendarni založbi Osmose Productions.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
17. 10. 2019
KoD: Sober Assault, Moshead
Orto Bar, Ljubljana
18. 10. 2019
Black (Metallica Tribute Band)
Max Klub, Velenje
18. 10. 2019
Neuradni 3. rojstni dan Radia Bob – Šujo & Gorjanec DJ Night
Biljardna hiša Ljubljana
18. 10. 2019
Rad Bi Bil Normalen Festival
Ravne pri Cerknem
18. 10. 2019
Gutalax, Spasm, Guineapig
Orto Bar, Ljubljana
19. 10. 2019
Distoržn: Moshead, Obduction, Kholn
TrainStation SubArt, Kranj