NOVICE

12. 1. 2021

Radio Študent vabi posameznike in posameznice ter institucije, da s podpisom izrazijo podporo ohranitvi Radia Študent in nasprotovanje načrtom ŠOU v Ljubljani o odtegnitvi sofinanciranja in posledični privatizaciji radia. Svoj podpis lahko oddate na tej strani Radia Študent. Podpri alternativo, pomagaj ohraniti Radio Študent!

12. 1. 2021

Domači grind prvaki Vulvathrone so bili pretekli vikend del online festivala Sick Dog Fest. Njihov koncert je bil predvajan v zelo zgodnjih sobotnih urah, fantje pa so za vse zamudnike objavili posnetek komada Rise And Shine. V soboto pa bodo v sodelovanju z radiem Marš v okviru MbHc festa predvajali koncert iz mariborske dvorane Gustaf. Več o dogodku boste izvedeli na tej povezavi.

12. 1. 2021

Legendarni norveški black metal dvojec Darkthrone sporoča, da je zaključil s snemanjem novega albuma, ki naj bi izšel še to leto. Naslov albuma je še zavit v tančico skrivnosti in ga oboževalci lahko le ugibajo, možakarja pa obljubljata, da lahko pričakujemo nepričakovano.

12. 1. 2021

Švedska progressive metal zasedba Evergrey je objavila videospot za komad Eternal Nocturnal. Njihov že 12. studijski plošček Escape Of The Phoenix bo izšel 26. februarja pri AFM, komadi pa so sledeči:

Forever Outsider
Where August Mourns
Stories
A Dandellion Cipher
The Beholder
In The Absence Of Sun
Eternal Nocturnal
Escape Of The Phoenix
You From You
Leaden Saints
Run
The Darkness In You (artbook bonus komad)

12. 1. 2021

Ameriški instrumentalni duo Stellar Death je na tej povezavi objavil celotni plošček Fragments Of Light.

12. 1. 2021

Nizozemske legende death/doom metala Asphyx so objavile tretji single prihajajočega albuma Necroceros. Tokrat je to komad The Nameless Elite, dolgometražec pa bo luč sveta ugledal 22. januarja pri Century Media Records. Zasedba je pred kratkih najavila tudi brezplačni pretočni koncert ob izidu albuma, ta se bo odvijal 23. januarja ob 21h na tej povezavi.

12. 1. 2021

Ameriški black/death metalci Suffering Hour so prejšnji teden predstavili Obscuration, drugi single s prihajajočega albuma The Cyclic Reckoning, ki ga bo 19. februarja izdala založba Profound Lore Records.

12. 1. 2021

Hard/heavy zasedba Silvera je objavila videospot za komad Something Else, ki se nahaja na aktualni debitantski izdaji Edge Of The World.


 


12. 1. 2021

Eksperimentalni death metal dvojec Turris Eburnea predstavlja Cotard Delusion, prvi single z debitantskega samonaslovljenega EP-ja. Ta bo 15. marca izšel pri Everlasting Spew Records na CD-ju in pri Caligari Records na kaseti, prinaša pa naslednje komade:

Unified Fields
Cotard Delusion
Syncretism Incarnate
Malachite Mountains

Med karantenskim zatišjem sta projekt zagnala vokalist/kitarist/multiinstrumentalist Gabriele Gramaglia (Cosmic Putrefaction, The Clearing Path, Summit) in basist Nicholas McMaster (Krallice, Geryon, Edenic Past, ex-Castevet).

12. 1. 2021

Danska death metal zasedba Baest je objavila videospot za single Meathook Massacre. Ta video je poseben, saj predstavlja proces snemanja novega albuma. Posneti so bili vsi instrumenti hkrati, vključno z vokalom, za kar se odločijo le redke zasedbe. Necro Sapiens bo izšel 5. marca pri Century Media Records, komadi pa so sledeči:

The Forge
Genesis
Necro Sapiens
Czar
Abattoir
Goregasm
Towers of Suffocation
Purification Through Mutilation
Meathook Massacre
Sea of Vomit

12. 1. 2021

Ameriška sludge/stoner metal zasedba Koza je na prvi dan letošnjega leta izdala svoj debitantski album z naslovom Calcification Of The Human Ghost, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Leeches
Hospice
Narcissist
Dull Care Slain
Awaken
A Cleansing Burst Of Solar Fire
Cosmic Mass
Swine Lord

Štiričlansko skupino, ki prihaja iz Chattanooge v Tennesseeju, sestavljajo vokalist Brooks Rose, kitarist Russ Cannon, basist Bobby Rayfield in bobnar Chris Ross.

12. 1. 2021

Ameriški crossover manijaki Enforced bodo svoje sodelovanje s Century Media Records otvorili z izdajo ploščka Kill Grid. Spodaj si lahko pogledate videospot za komad Malignance, prej omenjeni dolgometražec pa bo izšel 12. marca.12. 1. 2021

The Pretty Reckless so pri komadu And So It Went sodelovali s Tomom Morello, rezultatu pa lahko prisluhnete preko izbranega ponudnika tukaj. Plošček Death By Rock And Roll bo izšel 12. februarja pri Century Media Records.
KONCERTI & FESTIVALI
23. 1. 2021
Vulvathrone, Iritator
Dvorana Gustaf, Maribor
9. 3. 2021
ODPOVEDANO! In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
20. 3. 2021
Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
22. 3. 2021
Opeth, The Vintage Caravan
Tvornica kulture, Zagreb, Hrvaška
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška