NOVICE

4. 8. 2020

Domači pristaši modernih zlomljenih ritmov Morywa so konec preteklega tedna predstavili komad The Succesor, ki služi kot prvi vpogled v nov material oz. prihajajoči studijski album. Zasedbo lahko v živo ujamete že v soboto, ko bo v sklopu pokoronskega cikla Dirty Skunks nastopila na letnem odru Gala Hale. Družbo na odru jim bodo delali še kruljači Dickless Tracy. Več o dogodku na tej povezavi.

4. 8. 2020
Razvalina je pognala svoje korenine v Ljubljani konec leta 2019. Gapa, Riba in Tani so že na prvem »jamu« spoznali, da jih povezuje prvinska death metal jeza. Kmalu je iz zgolj projekta nastal band Razvalina! Z močnimi, demonsko umazanimi rifi na basu in kitari, hitrimi blast beati in jeznim družbeno  kritičnim vokalom se band nagiba k obujanju nekompromisnega death metala stare šole.
 
Člani:
Gašper Flere (Gapa) – vokal/kitara
Klemen Ribič (Riba) – bas kitara
Tani Babuder Briški (Tani) – bobni
 
Na tej povezavi lahko poslušate pesem Agresor, fantom pa lahko sledite na Facebooku in Instagramu.
4. 8. 2020
Condemnatio Cristi bodo konec septembra izdali svoj peti studijski album z naslovom Prolegomenon. Gre za konceptualen album, na katerem so vsi elementi orkestralne epohe pozne romantike, ki jih spremlja black metal z zvokom poznih devetdesetih.
 
Za glasbo je poskrbel Denis Mauko, besedila pa je prispeval Jan Kregar. Artwork je ponovno delo finskega ustvarjalca Peta Alanderja.
4. 8. 2020

Nemške legende U.D.O., pri katerih basira Korošec Tilen Hudrap, so pretekli teden izdali videospot za komad Pandemonium. Tudi ta je del albuma We Are One, pri katerem so sodelovali z orkestrom Nemške vojske. Ta res edinstven izdelek zaseda visoka mesta na glasbenih lestvicah – v Nemčiji je to osmo, na Švedskem pa peto mesto, kar predstavlja še enega izmed zgodovinskih mejnikov že omenjenega domačega basista.

4. 8. 2020

Izraelska zasedba Tommorow's Rain je objavila besedilni videospot za komad Misery Rain, pri katerem sta sodelovala Mikko Kotamäki (Swallow The Sun) in Fernando Ribeiro (Moonspell). 11. septembra bodo fantje pri AOP Records izdali debitantski plošček Hollow.

4. 8. 2020

Grška death/thrash metal zasedba Obsecration je objavila skladbo Chaotic Treat s prihajajočega sedmega studijskega albuma Onwards the Mystic Paths of the Dead, ki bo konec tedna izšel pri založbi Witching Hour Productions.

Tracklista je naslednja:

Onwards the Mystic Paths of the Dead (Intro)
Beyond the Nightmarish Passage at The Skeletons Valley
Recollections for the Great Unknown (Hyperborea Prt.III)
Shadows
The Powers of Darkness
The Cry of Those Who Rejected Life
Incest, Brutality & the Abuse (Avoriaz Prt I & Prt II)
Circle Of The Nemesis (Avoriaz Prt III)
...At the Bonds Of Lucifer
When the Sky Turns Dark
Chaotic Threat

4. 8. 2020

Britansko-grški post-hc duet Hilltops Are For Dreamers je objavil videospot za komad The Tide, ki je izšel na svežem EP-ju A Transition.
4. 8. 2020

Sumac so na svojem Bandcampu objavili skladbo The Iron Chair s prihajajočega studijskega albuma z naslovom May You Be Held, ki bo izšel 18. septembra pri založbi Thrill Jockey Records.

4. 8. 2020

Finska power metal zasedba Dyecrest je objavila videospot za akustično verzijo komada Winterblood. Spot je bil sofinanciran s strani poslušalcev banda, dotična različica komada pa se nahaja na lanskem EP-ju The Stage Is Set.4. 8. 2020

Ameriška stoner rock superskupina Kind, v kateri so moči združili vokalist Craig Riggs (Roadsaw), kitarist Darryl Shepard (ex-The Scimitar, ex-Black Pyramid), basist Tom Corino (ex-Rozamov) in bobnar Matt Couto (ex-Elder), v posluh ponuja novo skladbo Bad Friend. Gre za prvi single z njihovega drugega dolgometražnega albuma Mental Nudge, ki bo izšel 11. septembra pri Ripple Music v ZDA in Kozmik Artifactz v Evropi.

Mental Nudge ponuja naslednje skladbe:

Broken Tweaker
Fast Number Two
Bad Friend
Helms
It's Your Head
Mental Nudge
Trigger Happy

4. 8. 2020

Ameriški heavy rockerji Warlung so objavili nov single Phantasmagoria s prihajajočega studijskega albuma Optical Delusions, ki bo izšel 9. oktobra pri založbi Heavy Psych Sounds.

4. 8. 2020

Francoska HC zasedba Stinky je objavila videospot za »unplugged« različico komada Rough Diamond. Ta se nahaja na sveže izdanem albumu Of Lost Things.
4. 8. 2020

Francoski blackened sludge/doom metal trio Subterraen je razkril skladbo For A Fistful Of Silver, prvi single s prihajajočega dolgometražnega albuma Rotten Human Kingdom, ki naj bi izšel jeseni pri Transcending Obscurity Records.

Rotten Human Kingdom prinaša naslednje skladbe:

Blood For The Blood Gods
For A Fistful Of Silver
Oceans Are Rising
Wrath Of A Downtrodden Planet

Subterraen so Clem Helvete (kitara, vokal), Chris KKP (kitara, oblikovanje zvoka) in Milvus (bobni).

4. 8. 2020

Finska dark metal zasedba MMD je objavila single Seeds Of Evil. Gre za prvi material po skoraj 10 letih stagniranja.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
9. 8. 2020
Dickless Tracy / Morywa
Recenzija
7. 8. 2020
Iz ropotarnice: Demon - Breakout
Recenzija
5. 8. 2020
Iritator - Drek!
Recenzija
3. 8. 2020
Taake / Deathcult - Jaertegn (split)
Recenzija
31. 7. 2020
Snøgg - Ritual of the Sun
Recenzija
29. 7. 2020
Children Of Bodom - Hexed
Recenzija
27. 7. 2020
Chaos Over Cosmos - The Ultimate Multiverse
Intervju
24. 7. 2020
Snovalci slovenske metal scene: Kontejnr
KONCERTI & FESTIVALI
10. 8. 2020
ODPOVEDANO! Gold, Rosalie Cunningham
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
12. 8. 2020
ODPOVEDANO! Summer Breeze Open Air 2020
Dinkelsbühl, Nemčija
14. 8. 2020
Trnovfest: Motörheadriders
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
19. 8. 2020
Trnovfest: Tomcat
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
28. 8. 2020
Breka Fest XIII
Srednja Bistrica, Črenšovci, Prekmurje
28. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth, Carnifliate
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana