NOVICE

20. 1. 2017

Tomcat, ki bodo danes izdali drugi album z naslovom Something's Coming on Wrong, predstavljajo video za skladbo Smell the Funk. »Za razliko od prvega videa, Carnium, se skupina tokrat zabava s fantazijami vseh rockerjev in na šaljiv način predstavlja najbolj odklonsko skladbo z albuma, ki v njihove hard rockerske šablone vnaša močno dozo zapeljivega fankiranja«.

Rockerje lahko danes zvečer slišite v Orto Baru, kjer bodo na eventu ob 15. obletnici delovanja založbe On Parole Productions oder delili s Sarcasm, Hellcrawler, Brutart in Srd.

20. 1. 2017

Veseli dihurčki bodo 16. marca v Orto Baru organizirali benefit koncert v podporo projektu Železne stopinje, prvemu slovenskemu dokumentarcu o razvoju slovenske metal glasbe.

Metal in hard rock bandi, stari in mladi, ki bi želeli sodelovati pri projektu, pišite Mateju Ahlinu (pošljite zasebno sporočilo na Facebooku ali na mail). Prijave zbira do konca meseca.

20. 1. 2017

Iz tabora skupine Zaria sporočajo:

"Tako je, končno začenjamo z iskanjem novega vokala. Odločili smo se, da ne bomo iskali še ene Inez, ampak se bomo prepustili toku in videli, kam nas prinese. Prijavite se torej vsi, ki mislite, da bi lahko kaj prispevali k naši glasbi, ne glede na vaš stil petja, ne glede na vaš spol in kakršnokoli prepreko, ki jo morda vidite pred seboj. Le pogum, le pogum."

Prijave zbirajo na naslovu info@zaria-band.si ali preko zasebnega sporočila na Facebooku.

20. 1. 2017

Trainstation SubArt in Klub študentov Kranj sta štartala z novim skupnim projektom z imenom Freešn', v okviru katerega se bosta trudila, da bomo vsak mesec prepihani s svežim vetrom vzhajajočih bandov. Na prvem koncertu se bodo tako jutri zvečer predstavili inštrumentalni post-metal kvartet Seul Océan (na fotografiji) iz Rovt, etno/jazz/prog rock zasedba Divje Jezero iz Cerknega in progresivni stoner rockerji Ambra iz Ljubljane. Vstop je prost!

Več o koncertu si lahko predberete na Facebook strani dogodka oziroma v našem napovedniku.

20. 1. 2017

Arch Enemy so objavili trailer za prihajajoči koncertni DVD z naslovom As The Stages Burn!, ki bo izšel 31. marca pri založbi Century Media Records.

20. 1. 2017

Ameriški thrasherji Warbringer predstavljajo sveži videospot za skladbo Silhouettes s prihajajočega studijskega albuma Woe To The Vanquished, ki bo izšel 31. marca pri založbi Napalm Records.

Skupina se bo v okviru evropske turneje s Havok, Gorod in Exmortus 20. aprila ustavila tudi v ljubljanskem Orto Baru.

20. 1. 2017

Francoski post/black metalci The Great Old Ones so preko svoje Season of Mist na Youtubu že v celoti objavili svoj tretji album EOD: A Tale of Dark Legacy, ki uradno izide 27. januarja. Na njem so naslednje skladbe:

Searching for R. Olmstead
The Shadow over Innsmouth
When the Stars Align
The Ritual
Wanderings
In Screams and Flames
Mare Infinitum

20. 1. 2017

Tukaj si lahko ogledate besedilni video za skladbo Built To Last z aktualnega istoimenskega albuma švedskih heavy metal bojevnikov HammerFall, izdanega v začetku novembra pri založbi Napalm Records.

HammerFall so trenutno na skupni evropski turneji s škotsko epic power metal zasedbo Gloryhammer, v okviru katere bosta skupini med drugim nastopili tudi 27. 1. v Münchnu, 29. 1. v Milanu, 1. 2. na Dunaju in 2. 2. v Gradcu.

20. 1. 2017

Pri založbi Sub Pop Records bo 10. marca izšla remiksana in nekoliko razširjena verzija debitantskega albuma ameriške zasedbe Soundgarden z naslovom Ultramega OK, ki je v originalu izšel leta 1988. Skupina ni bila zadovoljna z originalnim miksom Drewa Canuletteja že takoj po izidu, vendar nikoli nekako ni našla časa, da bi lotila remiksanja. Vse do lanskega leta. Po svetovnem uspehu, razpadu, ponovni združitvi, številnih albumih in turnejah so končno uspeli predati trakove s posnetki dolgoletnemu prijatelju in producentu Jacku Endinu (Nirvana, Mudhoney, Screaming Trees, Skin Yard), ki je poskrbel za svežo zvočno podobo njihovega prvenca.

Tukaj lahko prisluhnete zgodnji verziji skladbe Beyond The Wheel, ki se je kot ena od šestih bonus skladb znašla na novi verziji albuma.

20. 1. 2017

»Shredderka« Nita Strauss (Alice Cooper, Femme Fatale, The Iron Maidens) je objavila videospot za novo skladbo z naslovom Pandemonium s kompilacije She Rocks, Vol.1, ki bo izšla danes pri založbi Favored Nations. Poleg Straussove na omenjeni kompilaciji sodelujejo še naslednje kitaristke: Orianthi, Yasi Hofer, Kat Dyson, Sarah Longfield, Lita Ford, Jennifer Batten, Steph Paynes, Nili Brosh, Gretchen Menn in Yvette Young.

20. 1. 2017

House Of Lords predstavljajo skladbo Oceans Divide, prvi single s prihajajočega studijskega albuma Saint Of The Lost Souls, ki bo izšel 24. marca pri založbi Frontiers Music.

Tracklista je sledeča:
Harlequin
Oceans Divide
Hit The Wall
Saint Of The Lost Souls
The Sun Will Never Set Again
New Day Breakin’
Reign Of Fire
Concussion
Art Of Letting Go
Grains Of Sand
The Other Option

20. 1. 2017

Španska atmosferična dark metal zasedba Foscor je pravkar podpisala za založbo Season Of Mist. Trio je nedavno končal tudi s snemanjem svojega petega studijskega albuma, ki naj bi izšel tokom letošnjega leta.

20. 1. 2017

September Mourning predstavljajo videospot za skladbo 20 Below z aktualnega studijskega izdelka z naslovom Volume II.
20. 1. 2017

Ameriška deathcore zasedba Lorna Shore je posnela videospot za skladbo Fvneral Moon s prihajajočega albuma z naslovom Flesh Coffin, ki bo izšel 17. februarja pri založbi Outerloop Records.20. 1. 2017

Thrash metal/crossover zasedba Power Trip iz Texasa predstavlja skladbo Executioner's Tax (Swing Of The Axe) s prihajajočega ploščka z naslovom Nightmare Logic, ki bo izšel 24. februarja pri založbi Southern Lord.

20. 1. 2017

Britanski rockerji Nasty High so objavili videospot za skladbo Here We Are s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Liquid Scream.

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
20. 1. 2017
Red Fang - Only Ghosts
Recenzija
17. 1. 2017
Darkness - The Gasoline Solution
Galerija
13. 1. 2017
Batushka / Arkona (PL)
Reportaža
12. 1. 2017
Batushka / Arkona
Reportaža
12. 1. 2017
Fleshgod Apocalypse / Carach Angren / Nightland
Reportaža
11. 1. 2017
United We Stand: Archgoat
Recenzija
10. 1. 2017
Arkona - Lunaris
Recenzija
5. 1. 2017
Black Hole Generator - A Requiem for Terra
KONCERTI & FESTIVALI
27. 1. 2017
Level 1: Ottone Pesante, Kormorana
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
27. 1. 2017
Ambra, Release the Ectoplasm
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
27. 1. 2017
Hangar 55, Lipstick Stain, Mutism
Klub Jedro, Medvode
28. 1. 2017
Grave Digger, Mystic Prophecy, Victorius
Explosiv, Gradec, Avstrija
28. 1. 2017
Pasmaters, Sick Crap
MKNŽ
28. 1. 2017
Hak Attak, Grable, Gužva u Bajt
Monteparadiso, Pulj, Hrvaška