Na današnji dan
1994
Nine Inch Nails izdajo album The Downward Spiral, posnetega v hiši, v kateri je družina Manson umorila pet ljudi
NAGRADNE IGRE
Traja do: 7. 3. 2021
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

8. 3. 2021

Domači Noctiferia so konec preteklega tedna ponosno predstavili single Now You Will Pay, pri katerem je sodeloval David Vincent (I Am Morbid, Vltimas). Album Reforma (Tribute to Laibach) izide 28. maja.8. 3. 2021

Pri založbi On Parole Productions bodo v mesecu marcu izšle tri izdaje slovenskih bandov. Minuli petek je že izšel samonaslovljen prvenec death metalcev Slavocracy, 19. marca izide drugi album progresivnežev Morost, ki bo nosil naslov Forged Entropy, medtem ko bo v novi podobi, in sicer na kaseti, novo luč sveta ugledal album Ognja prerok, drugi dolgometražec black metalcev Srd.

8. 3. 2021

Zasedba Entombed A.D. je preko družbenega omrežja Facebook javnost obvestila o smrti svoje vodje in vokalista Larsa-Görana Petrova. L-G Petrov je lansko leto prejel diagnozo, da je zbolel za neozdravljivo obliko raka, slab mesec nazaj pa je dopolnil komaj 49 let.

8. 3. 2021

Producent in solo izvajalec Libra je sredi pandemije junija lani k sodelovanju povabil nekatere prominentne glasbene kolege, da skupaj posnamejo priredbo Depeche Mode klasike It Doesn’t Matter Two. Pri projektu so se mu pridružili Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering, Vuur, The Gentle Storm), Shaun MacGowan (My Dying Bride), Aaron Stainthorpe (My Dying Bride), Eicca Toppinen (Apocalyptica), Aaron Aedy (Paradise Lost), Don Aires Pereira (Moonspell), Kenny Hickey (ex-Type O Negative, ex-Danzig, Silvertomb), Caleb Bingham (ex-Five Finger Death Punch, Athanasia) in Ruud Jolie (Within Temptation), rezultat pa so sedaj ovekovečili tudi s »koronskim« videospotom.

Za produkcijo, aranžmaje in miks je poskrbel Libra, ki je odigral tudi bobne, medtem ko so mastering zaupali legendarnemu Tedu Jensenu (Metallica, Megadeth, Iron Maiden, AC/DC).

8. 3. 2021

Nanowar, metalski nemetalci iz Rima, mojstri parodije, ki delujejo pod okriljem Napalm Records, so izdali »himno za festival Sanremo«. Biancodolce spominja na vsakršni pop komad s tremi ponavljajočimi se toni v stilu Erosa Ramazzotija, poleg komadov Uranus in Norwegian Reggaeton pa je Biancodolce še en korak k temu, da postanejo najbolj osovražen metal band in najbolj priljubljen pop band.

8. 3. 2021

Kimberly Goss, nekdanja žena finskega kitarista Alexija Laiha, je v petek razkrila kočljive podatke o vzroku njegove smrti. Laiho je, kot po sklepanju mnogih, umrl zaradi odpovedi jeter zaradi prekomernega uživanja alkohola, cizora pa mu je razkrojila tudi ovojnico trebušne slinavke. Poleg tega so v njegovi krvi našli še mešanico opiatov, analgetikov in uspaval. Razkritlje teh dejstev pa je izjemno užalila Alexijevo družino, ki Kimberly obtožuje zavlačevanja njegovega pogreba.

8. 3. 2021

Švedski progresivci Soen so objavili nov video, in sicer za skladbo Deceiver z njihovega najnovejšega albuma Imperial. Skladba predstavlja boj z demoni, ki jih vsak nosi v sebi, in način, kako se lahko človek upre vsemu negativnemu v sebi. Za sam video so poskrbeli v Viden Studios.


8. 3. 2021

V petek so grški melodični blackened metalci Nightfall izdali album At Night We Prey, ki je izšel pri založbi Seasons of Mist. »Ustvarjen je iz jeze in upanja. Jeza je zaradi vseh stereotipov, ki so zgrajeni okoli resnih zadev, kot je depresija; obstaja pa upanje, da se stvari obrnejo na bolje. Pojemo za mlajše generacije, da lahko zrušijo stara prepričanja o duševnih boleznih. Glasba na tem albumu ne sledi linearnemu vzorcu, ampak skuša ujeti cel spekter razpoloženj, ki jih nekdo doživlja, ko je v elementu. Je mešanica hitrih in počasnih delov, težkih in še težjih prehodov, v naravnem poteku od začetka do konca,« pravi vokalist Efthimis. Ali je temu tako ali ne, se lahko prepričate sami.

Tracklista albuma je naslednja:
She Loved the Twilight
Killing Moon
Darkness Forever
Witches
Giants of Anger
Temenos
Meteor Gods
Martyrs of the Cult of the Dead (Agita)
At Night We Prey          
Wolves in Thy Head

8. 3. 2021

Gothic metal legende Paradise Lost so pretekli petek objavile digitalno izdajo Gothic Live At Roadburn 2016, ki je ekskluzivno na voljo na njihovem Bandcampu. Gre za posnetek njihovega nastopa na festivalu Roadburn na Nizozemskem iz leta 2016, kjer so prvič v živo v celoti odigrali prelomni album Gothic.

Skupina je pred tem za pokušino objavila tudi animirani video za živo verzijo skladbe Shattered.

8. 3. 2021

Wolvennest so pretekli petek pri založbi Ván Records izdali svoj tretji studijski album z naslovom Temple, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Temple prinaša naslednje skladbe:
Mantra
Swear To Fire
Alecto
Incarnation
All That Black
Succubus (feat. King Dude)
Disappear
Souffle de Mort

8. 3. 2021

Cryptosis so objavili videospot za single Death Technology, ki se nahaja na prihajajočem albumu Bionic Swarm. Ta bo izšel 26. marca pri Century Media.
8. 3. 2021

Pretekli teden so Witherfall izdali album Curse Of Autumn. ...And They All Blew Away je kar 15-minutni komad, a za videospot so ga uspeli skrčiti na dobre 4 minute.
8. 3. 2021

Norveški doom/psych trio Superlynx je objavil besedilni video za skladbo Apocalypse, drugi single s prihajajočega albuma Electric Temple, ki bo izšel 16. aprila pri Dark Essence Records.

8. 3. 2021

Švedski psihedelični retro rockerji Nephila predstavljajo drugi single Belladonna s samonaslovljenega prvenca, ki bo izšel 4. junija pri založbi The Sign Records.

8. 3. 2021

Norveški blackened doom metal one-man band Lord Mortvm je konec prejšnjega tedna izdal debitantski album z naslovom Diabolical Omen Of Hell, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.8. 3. 2021

Kanadska petčlanska sludge/doom metal zasedba Olde v posluh ponuja single Medico Della Peste s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Pilgrimage, ki izide 19. marca pri Seeing Red Records / Sludgelord Records.

Skupino iz Toronta sestavljajo Doug McLarty na vokalu, Greg Dawson na kitari, Chris Hughes na drugi kitari, Ryan Aubin na bobnih in Cory McCallum na basu.

8. 3. 2021

Stoner/doom/sludge metal zasedba Goat Shaman iz Melbourna v Avstraliji je konec prejšnjega meseca dočakala izid samonaslovljenega debitantskega EP-ja, ki ga lahko v celoti preverite na njihovem Bandcampu.

Tracklista je sledeča:
Chef Jeff
Warlock Trip
Alpha Mushroom
Goat Shaman

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
9. 3. 2021
In Flames
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
12. 3. 2021
ODPOVEDANO! Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
18. 3. 2021
STREAM: Noctiferia plays Reforma - Tribute to Laibach
Kino Šiška, Ljubljana
20. 3. 2021
ODPOVEDANO!Heidelberg Deathfest 2021
Heidelberg, Nemčija
23. 3. 2021
The Mission, Phantasmagoria
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
1. 4. 2021
ODPOVEDANO! Inferno Metal Festival 2021
Rockefeller, John Dee, Oslo, Norveška