NOVICE

21. 10. 2020

Domača black metal zasedba Srd je razkrila naslovno skladbo prihajajočega studijskega dolgometražca Ognja Prerok, ki bo 4. decembra izšel pri On Parole Productions.

21. 10. 2020

Tau Cross predstavljajo videospot za prvi single Burn With Me s prihajajočega albuma Messengers Of Deception, ki bo končno izšel 4. decembra pri založbi Easy Action Records.

Gre za njihov tretji studijski album, ki bi moral iziti za Relapse Records že pred dobrim letom, vendar je vodja skupine Rob »The Baron« Miller s svojimi "radikalnimi" teorijami poskrbel za določene kontroverznosti, tako da je založba posledično preklicala izid, medtem ko se je skupina kmalu zatem tudi razšla. Album je v celoti posnet in napisan na novo, z novimi glasbeniki, dodanih pa je tudi še nekaj skladb. Millerju sta se pridružila nova člana, The Kurgan na kitari in Talamh na bobnih, ki sta poskrbela, da material na splošno zveni precej težje in temačnejše od predhodne verzije.

21. 10. 2020

Armored Saint so objavili napovednik za dokumentarni film Armored Saint: The Movie, ki pripoveduje zgodbo o skupini bratov, ki je ustvarila svoj edinstven zvok in podobo na rock in metal sceni v Los Angelesu sredi 80. let. Svoja pričevanja delijo člani zasedbe John Bush (vokal), Gonzo Sandoval (bobni), Joey Vera (bas), Philip Sandoval (kitara), Jeff Duncan (kitara) in sedaj že pokojni kitarist ter ustanovni član Dave Pritchard, sodelujejo pa tudi nekateri njihovi glasbeni kolegi in sodelavci, kot so James Hetfield (Metallica), Lars Ulrich (Metallica), Scott Ian (Anthrax), Brian Slagel (Metal Blade Records), Max Norman, Bill Metoyer in drugi. Dokumentarec je produciral in režiral Russell Cherrington.

Armored Saint bodo ta petek pri založbi Metal Blade izdali tudi nov studijski album z naslovom Punching The Sky.

21. 10. 2020

Ameriški okultni doom rockerji Ancient VVisdom bodo v začetku prihodnjega leta pri Argonauta Records ponovno izdali svoj prelomni album A Godlike Inferno, ki bo takrat praznoval 10. obletnico. Novi verziji albuma so kot bonus track dodali priredbo W.A.S.P. klasike Sleeping In The Fire.

Tracklista je sledeča:
Alter Reality
The Opposition
Necessary Evil
Forever Tonight
Lost Civilization
Devil Brain
World Of Flesh
Children Of The Wasteland
Sleeping In The Fire (priredba W.A.S.P.) (Bonus Track)

Ancient VVisdom so ob tej priložnosti objavili tudi kratek dokumentarec, ki je na voljo spodaj.

21. 10. 2020

Phil Campbell And The Bastard Sons so objavili besedilni video za single Bite My Tongue s prihajajočega albuma We're The Bastards, ki bo izšel 13. novembra pri Nuclear Blast Records.

Tracklista albuma je sledeča:
We're The Bastards
Son Of A Gun
Promises Are Poison
Born To Roam
Animals
Bite My Tongue
Desert Song
Keep Your Jacket On
Lie To Me
Riding Straight To Hell
Hate Machine
Destroyed
Waves

Bonus skladbe (limited digipak):
Big Mouth (Live)
Freak Show (Live)
Dark Days (Live)
Rock 'N' Roll (Live)

21. 10. 2020

Macabre so objavili videospot za single Your Window Is Open s prihajajočega studijskega albuma Carnival Of Killers, ki bo izšel 13. novembra pri založbi Nuclear Blast Records.
21. 10. 2020

Liliac na ogled ponujajo videospot za najnovejši single Sail Away s prihajajočega studijskega prvenca z naslovom Queen Of Hearts, ki naj bi izšel v kratkem.
21. 10. 2020

Nemška melodična doom/death metal zasedba Décembre Noir predstavlja drugi single Streets Of Transience s prihajajočega albuma The Renaissance Of Hope, ki bo izšel 13. novembra pri založbi Lifeforce Records.

The Renaissance Of Hope ponuja sledeče skladbe:
A Swan Lake Full Of Tears
Hope/Renaissance
Ritual And Failure
Streets Of Transience
Wings Of Eschaton
Behind The Scenes

21. 10. 2020

The White Swan so sedaj posneli še videospot za priredbo Tell It To The Sky pevke Tracy Bonham, ki se nahaja na aktualnem EP-ju Nocturnal Transmission, izdanem prejšnji mesec pri založbi War Crime Recordings.21. 10. 2020

Italianski heavy psych trio Mr. Bison je pretekli petek v sodelovanju z založbama Subsound Records in Ripple Music izdal konceptualni album Seaward, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj.21. 10. 2020

Francoska stoner rock zasedba Goatfather je podpisala pogodbo z založbo Argonauta Records, pri kateri bo v začetku prihodnjega leta izdala svoj drugi album, ki nosi naslov Monster Truck.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
23. 10. 2020
Cult of Fire, Malokarpatan
Orto Bar, Ljubljana
30. 10. 2020
Agregat, CarlxJohnson, FTD
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
4. 11. 2020
W.A.S.P.
Hall, Padova, Italija
5. 11. 2020
W.A.S.P.
Live Club, Trezzo sull'Adda (MI), Italija
6. 11. 2020
Ancient, The Stone, Morost
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
7. 11. 2020
Transcending Visions Fest 2020
Explosiv, Gradec, Avstrija