NOVICE

21. 1. 2020

Francoski postmetal/shoegaze dvojec Alcest se po dobrih dveh letih vrača v ljubljanski Kino Šiška, kjer bo tokrat – v petek 28. februarja – nastopil kot headliner večera. Na turneji bosta Neige in Winterhalter s kolegi približno mesec dni po Evropi v živo predstavljala svoj šesti studijski album Spiritual Instinct, ki sta ga lanskega oktobra izdala pri Nuclear Blast.

Za ogrevanje bodo poskrbeli francoski melodični hardcorovci Birds in Row, ki so z The Canyon Observer skupaj koncertirali po Kubi in se že predlani predstavili na Metelkovi, in islandski synth/punk trio Kælan Mikla, ki je s svojimi tremi ploščami prepričal založbo Fabrika in Roberta Smitha iz The Cure, ki jih je v vlogi kuratorja povabil na 25. izvedbo londonskega festivala Meltdown.

Vstopnice po ceni 20 € so na voljo na blagajni KŠ in vseh prodajnih mestih v mreži Eventim, več informacij o nastopajočih in samem dogodku pa najdete na strani KŠ, na Facebooku oziroma v našem napovedniku.

21. 1. 2020

Kanadske heavy/thrash metal legende Annihilator predstavljajo besedilni video za pesem Dressed Up For Evil. Pesem bo izdana na bandovem že 17. albumu z naslovom Ballistic, Sadistic, ki bo izšel ta petek, 24. januarja, pri Silver Lining Music.
Album bo vseboval naslednje pesmi:
Armed to the Teeth
The Attitude
Psycho Ward
I Am Warfare
Out with the Garbage
Dressed up for Evil
Riot
One Wrong Move
Lip Service
The End of the Lie

 

21. 1. 2020

Finski psihedelični gozdni folk-rockerji Hexvessel so razkrili naslovnico novega studijskega opusa z naslovom Kindred, ki bo izšel 17. apila pri založbi Svart Records. Naslovnico za album sta prispevala uveljavljena umetnika Thomas Hooper in Richey Beckett.

Hexvessel se v začetku februarja podajajo na evropsko turnejo, na kateri jih bo na večini datumov spremljal ameriški satanic doo-wop dvojec Twin Temple. Najbližje Sloveniji bo skupina nastopila 11. 2. v Münchnu (Backstage) oziroma 12. 2. na Dunaju (Arena).

21. 1. 2020

Avenged Sevenfold predstavljajo skladbo Set Me Free, ki je bila posneta za album Hail To The King, vendar do sedaj še ni bila nikoli objavljena. Set Me Free bo vsebovana tudi na digitalni verziji kompilacije Diamonds In The Rough, ki bo na voljo 7. februarja.

21. 1. 2020

Grški death/doom metal veterani On Thorns I Lay so posneli videospot za skladbo The Song Of Sirens s prihajajočega albuma z naslovom Threnos, ki bo izšel 21. februarja pri založbi Lifeforce Records.21. 1. 2020

Yatra v posluh ponujajo novo skladbo Blood Will Flow s prihajajočeega studijskega albuma Blood Of The Night, ki izide 31. januarja pri založbi STB Records.

21. 1. 2020

Norveški black metalci Svarttjern so konec prejšnjega tedna pri založbi Soulseller Records izdali svoj peti studijski album Shame Is Just A Word, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista albuma je sledeča:
Prince Of Disgust
Ment til a Tjene
Melodies Of Lust
Ta dets Drakt
Frost Embalmed Abyss
Ravish Me
Bonded By Blood
Shame Is Just A Word

21. 1. 2020

Švedski fuzz rock kvartet Huanastone je podpisal za založbo Argonauta Records, pri kateri bo spomladi izdal svoj drugi album, ki nosi naslov Third Stone From The Sun. Tukaj že lahko preverite tudi prvo skladbo Bad Blood.

Skupino tvorijo basist Filip Larsson, vokalist/kitarist Tobias Gonzalez, kitarist Carl Lambertus Olofsson in bobnar Victor Hansson.

ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
21. 1. 2020
Sabaton, Apocalyptica, Amaranthe
Gasometer, Dunaj, Avstrija
21. 1. 2020
Melechesh, W E B, Selvans
Orto Bar, Ljubljana
21. 1. 2020
Veuve
El Covo De Jameson, Opčine, Italija
24. 1. 2020
Seitanik Ritval: Old Night, Ghost Of Veronica
Klub Gromka, Metelkova; Ljubljana
24. 1. 2020
Decatholicize, Amalgam, Protype5
Orto Bar, Ljubljana
25. 1. 2020
Piece Of Maiden
Max Klub Velenje