NOVICE

19. 7. 2019

V letnem kinu Arrigoni v Izoli se ta vikend obeta dvodnevni festival Izola Mjuzik Fest 8, na katerem bodo danes zvečer med drugim nastopili tudi lokalni heroji Omega Sun in Anti Slaughter ter Kontradikshn iz Posavja.

Več podrobnosti o samem dogodku najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

19. 7. 2019

Spodaj si lahko ogledate kratek portret legendarnega pevca Uda Dirkschneiderja (U.D.O., ex-Accept), v katerem lahko vidimo tudi našega Tilna Hudrapa.

Avtor Noel Auch o svojem dokumentarcu pravi: »Moj portret je namenjen predstavitvi Uda Dirkschneiderja, kot sem ga doživel in spoznal, ter kako vpliva na svoje oboževalce in sodelavce. Moj cilj je bil to poudariti tako v dokumentarnem kot na umetniškem področju. Značilne lastnosti Uda morajo biti prepoznavne občinstvu. V ospredju so morale biti edinstvene značilnosti in posebnosti njegove osebnosti. Zame je bilo pomembno, da se nisem osredotočil samo na znana dejstva in bistvenine točke njegove življenske poti.«

19. 7. 2019

Quiet Riot nameravajo 8. novembra pri Frontiers Music Srl izdati novi studijski album z naslovom Hollywood Cowboys.

Hollywood Cowboys prinaša sledeče skladbe:
Don't Call It Love
In The Blood
Heartbreak City
The Devil That You Know
Change Or Die
Roll On
Insanity
Hellbender
Wild Horses
Holding On
Last Outcast
Arrows And Angels

Skupino trenutno sestavljajo bobnar Frankie Banali (Freakshow, ex-W.A.S.P., ex-Steppenwolf, ex-Heavy Bones), basist Chuck Wright (ex-Alice Cooper, ex-Giuffria, ex-House Of Lords, ex-Impellitteri), kitarist Alex Grossi (Hotel Diablo, ex-Bang Tango, ex-Love/Hate, ex-Adler's Appetite) in vokalist James Durbin.

19. 7. 2019

Švedska stoner/doom metal zasedba Besvärjelsen, v kateri sodelujejo tudi člani Dozer in Greenleaf, predstavlja sveži videospot za skladbo When We Fall. Omenjena skladba se nahaja na prihajajočem EP-ju z naslovom Frost, ki bo izšel 9. avgusta pri založbi Blues Funeral Recordings.


19. 7. 2019

Shock Narcotic preko Decibelmagazine.com premierno predstavljajo skladbo Erratic Smearing Vitals z debitantskega albuma I Have Seen The Future And It Doesn't Work, ki bo izšel 16. avgusta pri založbi Housecore Records.

19. 7. 2019

Lady Beast so v začetku meseca pri Reaper Meal Productions izdali kompilacijo The Early Collection, na kateri se nahajajo skladbe z njihovih prvih treh studijskih albumov Lady Beast (2012), Lady Beast II (2015) in Metal Immortal (2016). Kompilaciji lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu njihove založbe.

19. 7. 2019

Finska ženska hard rock zasedba Barbe-Q-Barbies je maja letos izdala novi studijski album, ki nosi naslov Borrowed Time. Spodaj si lahko ogledate tudi aktualni videospot za prvi single Diz-Func-tional.

Na albumu Borrowed Time se nahajajo naslednje skladbe:
Intro
Diz-Func-Tional
Alive
Hangman's Song
Made Of Scars
Innocent
Radio
On And On
Towers
Borrowed Time

19. 7. 2019

Saint Asonia nameravajo 24. julija pri založbi Spinefarm Records izdati svoj drugi studijski album z naslovom The Hunted, ki ga je tokrat produciral Brian Sperber (Alter Bridge, Staind, Feeder).

Skupino po novem sestavljajo vokalist Adam Gontier (ex-Three Days Grace), kitarist Mike Mushok (Staind, ex-Newsted), basist Cale Gontier (Art Of Dying) in bobnar Sal Giancarelli (Staind).

19. 7. 2019

Mednarodna blackened doom metal zasedba Culted je razkrila skladbo Dirt Black Chalice, prvi single z novega EP-ja Vespertina Synaxis - A Prayer For Union & Emptiness, ki bo izšel 30. avgusta pri založbi Season Of Mist.

Tracklista EP-ja je sledeča:
A Prayer For Union
Dirt Black Chalice
A Prayer For Emptiness

19. 7. 2019

Ameriški doom metal veterani Orodruin so podpisali za založbo Cruz Del Sur Music, pri kateri bodo oktobra izdali svoj drugi dolgometražni album, ki nosi naslov Ruins Of Eternity. Za leta 1998 ustanovljeno skupino, ki jo trenutno tvorijo John Gallo (kitara, vokal), Mike Puleo (bas, vokal) in Nick Tydelski (kitara), je to prvi album po šestnajstih letih.

19. 7. 2019

Hämatom so objavili videospot za skladbo Anti Alles s prihajajočega albuma z naslovom Maskenbal, ki bo v trgovinah 30. avgusta.
19. 7. 2019

Pri založbi Sleeping Church Records bo 13. avgusta izšla kompilacija Doomed Or Be Doomed: A French Tribute To Cathedral, na kateri so se doomerskim legendam poklonili nekateri francoski izvajalci, kot so Northwinds, Monolithe, Barabbas in drugi. Tukaj že lahko prisluhnete skupini Ataraxie s priredbo skladbe Reaching Happiness, Touching Pain.

Tracklista je sledeča:
Pillars - Morning Of A New Day
Goat River - Ebony Tears
Lux Incerta - Serpent Eve
Misanthrope - Soul Sacrifice
Presumption - Equilibrium
Ataraxie - Reaching Happiness, Touching Pain
Barabbas - La Cathédrale De La Sainte Rédemption (Ride)
Monolithe - Enter The Worm(Hole)s
Conviction - Stained Glass Horizon
Northwinds - Voodoo Fire
Father Merrin - Congregation Of Sorcerers
Dionysiaque - This Body, Thy Tomb

19. 7. 2019

Black/death metal dvojec Nightfell iz Portlanda v Oregonu, v katerem sta moči združila Tim Call (Mournful Congregation, Aldebaran, Sempiternal Dusk, The Howling Wind, Weregoat) in Todd Burdette (Tragedy, Warcry, ex-His Hero Is Gone, ex-Call The Police), predstavlja skladbo The Swallowing Of Flies s tretjega studijskega albuma A Sanity Deranged, ki bo izšel 13. septembra pri založbi 20 Buck Spin.

A Sanity Deranged ponuja naslednje skladbe:
No Life Leaves Here
(As Now) We Must Succumb
To The Flame
The Swallowing Of Flies
(Holiness Digested)
Sanity Deranged

19. 7. 2019

Italijanska psihedelična sludge/drone/doom metal zasedba Nibiru je posnela videospot za skladbo Nanta z aktualnega albuma z naslovom Salbrox, ki je izšel nedavno pri založbi Ritual Productions.19. 7. 2019

Novozelandski black/death metal kvartet Diocletian je objavil single Nuclear Wolves z novega albuma Amongst The Flames Of A Burning God, ki bo izšel 16. avgusta pri založbi Profound Lore Records.

19. 7. 2019

Grki Domination Inc. so posneli videospot za skladbo The Eye z novega albuma z naslovom Memoir 414, ki bo izšel 23. avgusta pri Steamhammer/SPV.
19. 7. 2019

Brazilska stoner/doom zasedba Slowner je konec prejšnjega tedna izdala svoj samonaslovljeni studijski prvenec, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Tracklista je sledeča:
Any Street
Split
Insomnia
Nightcrawler
Witch

19. 7. 2019

Avstralska brutal death metal zasedba Disentomb je objavila videospot za skladbo Indecipherable Sermons Of Gloom z novega albuma The Decaying Light, ki je izšel pretekli teden pri založbi Unique Leader Records.ZADNJE OBJAVE
Reportaža
17. 7. 2019
Combichrist / Terrolokaust
Reportaža
16. 7. 2019
Obscene Extreme 2019
Galerija
15. 7. 2019
Rival Sons
Reportaža
10. 7. 2019
Metaljot Raspaljot Open Air Festival 2019
Reportaža
9. 7. 2019
Mosh Beach Party: Whitechapel / Morywa
Galerija
9. 7. 2019
Mosh Beach Party: Whitechapel
Galerija
7. 7. 2019
Metaljot Raspaljot Open Air Festival 2019
Recenzija
2. 7. 2019
The Stone - Kruna praha (EP)
KONCERTI & FESTIVALI
19. 7. 2019
Blacksmith Night: Samperium, Extreme Smoke 57, Rodoljubac
Bar Kovačija, Tolmin
19. 7. 2019
Izola Mjuzik Fest 8
Letni kino Arrigoni, Izola
19. 7. 2019
Straight Ahead Festival 2019
Bambergsaal Parkhotel, Beljak, Avstrija
19. 7. 2019
Krawal 2019
Jesenovec, Železniki
20. 7. 2019
Yöu, Bring on the Vanguards, Dust Collector
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
21. 7. 2019
MetalDays 2019
Sotočje, Tolmin