RECENZIJE

16. 12. 2003
Različni izvajalci - Rock Hard Live Mania (DVD)
Nuclear Blast, 2003
Največja in najvplivnejša evropska heavy metal revija Rock Hard letos praznuje svoj dvajseti rojstni dan. Medtem ko so mnoge revije v devetdesetih »podlegle« vplivom novejših trendov in klasični metal postavile na stranski tir, pri Rock Hard svojega poslanstva nikoli niso spreminjali, njihova osnova so vedno bile in bodo klasične metal zvrsti.
Visoki jubilej so praznovali z organizacijo velikega festivala v začetku junija, v mestu Gelsenkirchen. V idiličnem ambientu amfiteatra se je zbralo okoli pet tisoč njihovih bralcev, ljubiteljev prave glasbe, organizatorji pa so se odločili, da velik trenutek zabeležijo tudi z izdajo DVDja.
Na dvodnevnem festivalu je nastopilo šestnajst bandov, kot posebna gostja pa je drugi dan pred headlinerji Saxon vskočila še nemška »kraljica metala«, Doro. Vsak izmed nastopajočih je predstavljen z eno skladbo in intervjujem. Poleg tega pa je svoje povedal tudi ustanovitelj revije Holger Stratmann. Kljub temu, da je v sliki predstavljen le delček festivala, je na njem veliko zanimivih trenutkov. Odlična nastopa doom velikanov Candlemass (At The Gallows End) in Trouble (The Tempter/Bastards Will Play), hud naliv, ki je Threshold (Long Way Home) pregnal z odra kmalu po začetku nastopa, v dim odeti Kreator (Violent Revolution), navdušeni »hobbiti« pri Blind Guardian (The Script For My Requiem), ekipa Rock Harda, ki je s Saxon pela Denim And Leather, švedska melodična death/thrash triperesna deteljica In Flames/Soilwork/Arch Enemy itd. Intervjuji so bili večinoma kratki, nekateri bolj resni (Kreator, Doro), drugi manj (Nevermore).
DVD ponuja veliko zanimivega in raznovrstnega materiala. Zastopane so praktično vse zvrsti metala (razen gothic in black), gre za sama znana imena, ki so na takšen ali drugačen način zaznamovala metal svet in s tem slavljenca v zadnjih dvajsetih letih.

Matjaž
SORODNE VSEBINE:
1. 8. 2017Metaldays 2017, 2. dan / Galerija
31. 7. 2017Metaldays 2017, 1. dan / Galerija
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
1. 10. 2020
KoD: Malorshiga, Sober Assault, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
3. 10. 2020
ODPOVEDANO! Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L
Letni Kino Arrigoni, Izola
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
9. 10. 2020
Keep It Low Festival 2020
Feierwerk, München, Nemčija
10. 10. 2020
Deathstars
Strom, München, Nemčija