RECENZIJE

30. 9. 2016
Ghost - Popestar (EP)
Spikefarm Records, 2016

Po lanskem albumu Meliora, ki je švedske Ghost ustrelil med zvezde moderne glasbene industrije in jim prinesel ameriškega ter švedskega grammyja, se band odpravlja na turnejo po ZDA z novim EP-jem Popestar v potovalkah. Na njem se nahajajo ena avtorska pesem in štiri priredbe.
S pesmijo Square Hammer se Ghost naslanjajo na predhodni album in hkrati s popovskim pristopom pripravljajo poslušalca na priredbe, ki sledijo. V primerjavi s priredbami je avtorska pesem bolj udarna, z večjim poudarkom na kitarah, skratka bolj heavymetalska, če temu sploh lahko še tako rečemo. S priredbami Nocturnal Me (Echo & the Bunnymen), I Believe (Simian Mobile Disco), Missionary Man (Eurythmics) in Bible (Imperiet) pa band koplje globoko po podzemnih rovih pop žanra. Sicer se ves čas ve, da svoje satanistične instrumente vihtijo Ghost, vendar bi proizvedene popish melodije od poslušanja znale odvrniti marsikaterega metalca, ki je vztrajal z bandom kljub morebitni nevšečnosti Meliore. Torej, kdor je že takrat kolebal med ostati ali zbežati, tokrat ne bo več dolgo razmišljal. Kdor pa je bil z Melioro nadvse zadovoljen, mu bo popovski pridih zagotovo prijal.
Sicer pa: ker nam band z naslovom Popestar neposredno in brez sramu pravi, da se zaveda smeri, ki jo je ubral, gre pri recenziranem EP-ju morda samo za enkratno kreacijo in bo zasedba s svojim naslednjim studijskim izdelkom spet vozila po starih, bolj metalskih tirih. Očitno so bili Ghost mnenja, da je to pravi način za prebitje na ameriški trg.

SORODNE VSEBINE:
14. 10. 2013Ghost / Novice
4. 7. 2013Ghost / Novice
17. 12. 2012Ghost / Novice
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
29. 5. 2020
STREAM: Insomnium
Keikalla.fi
30. 5. 2020
STREAM: Sonata Arctica (akustični koncert)
Semilive.fi
30. 5. 2020
STREAM: Ahab
Youtube
31. 5. 2020
KoRn, Gojira
AXA aréna NTC, Bratislava, Slovaška
5. 6. 2020
ODPOVEDANO! Petroleum Beat Festival 2020
Expano, Murska Sobota
7. 6. 2020
ODPOVEDANO! Elder, Duel, High Reeper
Rockhouse Bar, Salzburg, Avstrija