Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
5. 1. 2022

Basist Matt Snell (ex-Five Finger Death Punch) se je pridružil ameriški zasedbi Kill Devil Hill, ki sta jo ustanovila zdaj že bivša člana Vinnie Appice (Dio, ex-Black Sabbath itd.) in Rex Brown (Pantera, Down). Zasedba je v fazi zaključevanja novega albuma, ki naj bi izšel še letos.

25. 2. 2020

NOLA thrash/groove metal legende Exhorder so izdale nov 7" single The Man That Never Was, ki na b-strani prinaša še koncertno verzijo skladbe Legions Of Death.

Skupino, ki bo ta teden pričela ameriško turnejo Wings Over The USA z Overkill in Hydraform, je pravkar zapustil tudi kitarist Vinnie LaBella, s katerim so se razšli sporazumno.


30. 9. 2019

Hellyeah na ogled ponujajo videospot za skladbo Skyy And Water, v katerem se na posnetkih pojavlja tudi pokojni bobnar skupine Vinnie Paul Abbott, ki je umrl pred več kot letom dni. Skladba se nahaja na njihovem novem studijskem albumu Welcome Home, ki je nedavno izšel pri založbi Eleven Seven Music.

1. 8. 2019

Exhorder so objavili napovednik za novi studijski album Mourn The Southern Skies, ki bo izšel 20. septembra pri založbi Nuclear Blast Records. V napovedniku vokalist Kyle Thomas in kitarist Vinnie LaBella govorita o razvoju njihovega zvoka skozi leta.

8. 5. 2019

Roy Mayorga (Stone Sour, ex-Soulfly, ex-Crisis, ex-Nausea) je novi bobnar pri ameriški groove metal superskupini Hellyeah, v kateri je zamenjal legendarnega Vinnieja Paula, ki je tragično preminil junija lani.

23. 11. 2018

Legendarna thrash/groove metal zasedba Exhorder je podpisala za založbo Nuclear Blast Records. Skupino iz New Orleansa trenutno sestavljajo vokalist Kyle Thomas (Trouble, ex-Alabama Thunderpussy, ex-Floodgate), kitarist Vinnie LaBella (Year Of The Tyrant, ex-Sabotage), basist Jason Viebrooks (Heathen, ex-Grip Inc.), bobnar Sasha Horn (Forbidden, ex-Novembers Doom, ex-Ava Inferi) in kitarist Marzi Montazeri (ex-Philip H. Anselmo & The Illegals, ex-Superjoint Ritual).

26. 9. 2018

Gus G. (Firewind, ex-Ozzy Osbourne) je objavil videospot za novi single Force Majeure, na katerem gostuje tudi kitarski mojster Vinnie Moore (UFO, ex-Alice Cooper, ex-Vicious Rumors). Gre za skladbo z njegovega aktualnega studijskega albuma, ki nosi naslov Fearless.

13. 9. 2018

Alcatrazz so objavili koncertni video za skladbo Skyfire s prihajajoče CD/DVD izdaje Parole Denied - Tokyo 2017, ki bo izšla 7. decembra pri založbi Frontiers Music.

Po 33 letih so se marca 2017 za serijo posebnih koncertov v Osaki, Nagoji in Tokiju ponovno združili originalni člani, vokalist Graham Bonnet (Graham Bonnet Band, ex-Rainbow, ex-Michael Schenker Group), klaviaturist Jimmy Waldo (Graham Bonnet Band, ex-Vinnie Vincent Invasion) in basist Gary Shea (ex-Vinnie Vincent Invasion), katerim sta se pridružila še Mark Benquechea (bobni) in Conrado Pesinato (kitara) iz skupine Graham Bonnet Band.

26. 6. 2018

V 54. letu je konec prejšnjega tedna umrl Vincent Paul Abbott aka Vinnie Paul, najbolj poznan kot bobnar v skupinah Pantera, Damageplan in nazadnje Hellyeah. Točen vzrok smrti zaenkrat še ni znan, se pa namiguje, da je šlo za srčni infarkt.

7. 9. 2017

Ameriška metalcore zasedba Stray From The Path je objavila videospot za naslovno skladbo novega studijskega albuma Only Death Is Real, ki bo izšel jutri pri založbi Sumerian Records. Za snemanje, produkcijo, miks in mastering je zopet poskrbel preverjeni Will Putney (Body Count, Thy Art Is Murder, For Today, The Acacia Strain, Miss May I) ob pomoči Jesseja Barnetta iz skupine Stick To Your Guns, medtem ko na albumu gostujejo tudi Keith Buckley (Every Time I Die, The Damned Things), Bryan Garris (Knocked Loose) in hip-hoper Vinnie Paz (Jedi Mind Tricks).

Tracklista je sledeča:
The Opening Move
Loudest In The Room
Goodnight Alt-Right
Let's Make A Deal
They Always Take The Guru
Plead The Fifth
Strange Fiction (feat. Keith Buckley)
All Day & A Night (feat. Bryan Garris)
The House Always Wins (feat. Vinnie Paz)
Only Death Is Real

25. 8. 2017

Novi bobnar pri skupini W.A.S.P. je Aquiles Priester, ki je v preteklosti sodeloval že s številnimi izvajalci, kot so Angra, Hangar, Midas Fate, Primal Fear, Paul Di’Anno, Tony MacAlpine in Vinnie Moore.

Skupina se ob 25. obletnici izida albuma The Crimson Idol pripravlja na svetovno turnejo z imenom Re-Idolized – The Crimson Idol 25th Anniversary World Tour, ki jo bo začela konec septembra v Gothenburgu na Švedskem, medtem ko bo najbližje našim krajem nastopila 8. 11. v Bologni, 9. 11. v Milanu, 22. 11. v Münchnu in 26. 11. na Dunaju.

2. 6. 2017

Superskupina Projected, v kateri so se zbrali kitarist/vokalist John Connolly (Sevendust), bobnar Scott Phillips (Alter Bridge, Creed), basist Vinnie Hornsby (Sevendust) in kitarist Eric »E-Rock« Friedman (Tremonti, ex-Submersed), je objavila promo video za prihajajoči drugi studijski album Ignite My Insanity, ki bo izšel 21. julija pri založbi Rat Pak Records.

Tokrat bo to kar dvojni album, ki prinaša naslednje skladbe:

Disk 1:
Strike
Reload
Six Feet Below
Vain
Rectify
Faith
Gomorrah
Heaven Above
10 Years Gone
Only

Disk 2:
Fire
Ignite
Call Me The Devil
Concede
Inhuman
Better
Hate You Back
Upside Down
Seconds
Inside The Sun
Battlestations

20. 3. 2017

Jutri bo v kranjskem klubu Trainstation SubArt nastopil priznani kitarist Neil Zaza, katerega na turneji tokrat spremljata Walter Cerasani na bas kitari in Joe Czekaj na bobnih. Danes zvečer pa ste vabljeni tudi na kitarsko kliniko z Zazo, na kateri je sodelovanje brezplačno!

Američan Neil Zaza je prav poseben kitarski virtouz. Zaslovel je še v bendu ZAZA v 80-ih letih prejšnjega stoletja, prvič pa je nase opozoril že prej z osupljivo natančnimi izvedbami del klasične glasbe, ob katerih zastane dih.

Zaza, ki že desetletja nastopa kot solist, je poseben tudi zato, ker nenehno izpostavlja, da je privrženec melodičnosti. Čeprav se slednje sliši malo mehko, je Zaza eden najbolj silovitih in energičnih kitaristov na svetu, ki poleg že omenjene (neo)klasike do potankosti obvlada hitroprsti shred, kot tudi bolj pravoverno heavy metal in hard rock nažiganje. Povrh vsega je Zaza tudi izvrsten in samosvoj interpret velikih pop uspešnic, kar samo kaže kako širok okus ima. Čeprav njegova kariera niti ni tako razvpita, spada Neil Zaza v ligo tistih največjih metal rock kitaristov, kot so Joe Satriani, Steve Vai, Yngwie Malmsteen ali Vinnie Moore, s katerimi si je ta izvrstni kitarist tudi že delil odre na različnih koncertih ali festivalih.

Več o koncertu najdete na Facebooku oziroma v našem napovedniku.

6. 6. 2016

Hellyeah so objavili priredbo uspešnice Phila Collinsa iz leta 1982 z naslovom I Don't Care Anymore, ki se nahaja na njihovem najnovejšem studijskem albumu Unden!able, v kateri je ponovno moč slišati tudi legendarnega kitarista Pantere, Dimebaga Darrella. Omenjeno skladbo sta brata Vinnie Paul in Dimebag Darrell namreč posnela že s prejšnjo zasedbo Damageplan, vendar pa ni bila nikoli objavljena. Producent Kevin Churko je iz starih posnetkov izločil kitare, ki so jih potem Hellyeah uporabili pri novi verziji skladbe.

1. 4. 2016

Od mrtvih je vstala skupina Pantera. Kljub temu, da so se na spletu že dolgo pojavljale špekulacije, da bo mesto pokojnega Dimebaga zasedel Zakk Wylde, temu ni tako. Pantero leta 2016 sestavljajo: Phil Anselmo - vokal, Robb Flynn - kitara (Machine Head, ex-Vio-Lence), Vinnie Paul - bobni in Rex Brown - bas kitara.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb