NOVICE

20. 3. 2017

V Kranj prihaja kitarski virtuoz Neil Zaza!

Jutri bo v kranjskem klubu Trainstation SubArt nastopil priznani kitarist Neil Zaza, katerega na turneji tokrat spremljata Walter Cerasani na bas kitari in Joe Czekaj na bobnih. Danes zvečer pa ste vabljeni tudi na kitarsko kliniko z Zazo, na kateri je sodelovanje brezplačno!

Američan Neil Zaza je prav poseben kitarski virtouz. Zaslovel je še v bendu ZAZA v 80-ih letih prejšnjega stoletja, prvič pa je nase opozoril že prej z osupljivo natančnimi izvedbami del klasične glasbe, ob katerih zastane dih.

Zaza, ki že desetletja nastopa kot solist, je poseben tudi zato, ker nenehno izpostavlja, da je privrženec melodičnosti. Čeprav se slednje sliši malo mehko, je Zaza eden najbolj silovitih in energičnih kitaristov na svetu, ki poleg že omenjene (neo)klasike do potankosti obvlada hitroprsti shred, kot tudi bolj pravoverno heavy metal in hard rock nažiganje. Povrh vsega je Zaza tudi izvrsten in samosvoj interpret velikih pop uspešnic, kar samo kaže kako širok okus ima. Čeprav njegova kariera niti ni tako razvpita, spada Neil Zaza v ligo tistih največjih metal rock kitaristov, kot so Joe Satriani, Steve Vai, Yngwie Malmsteen ali Vinnie Moore, s katerimi si je ta izvrstni kitarist tudi že delil odre na različnih koncertih ali festivalih.

Več o koncertu najdete na Facebooku oziroma v našem napovedniku.

SORODNE VSEBINE:
9. 9. 2019Soen / Wheel / The Price / Galerija
KONCERTI & FESTIVALI
22. 10. 2019
A Pale Horse Named Death, Molybaron, Angor, Chaos Inside
Viper Room, Dunaj, Avstrija
24. 10. 2019
KoD Extra: Hangar 55, Deep Down Bellow, Old Bridge Cartel
Orto Bar, Ljubljana
24. 10. 2019
Parasol Caravan, Savanah, Minus Green
Arena, Dunaj, Avstrija
25. 10. 2019
Metalsteel
Kavarna Sotočje, Medvode
25. 10. 2019
BlackBoxRed, Hoba
Mladinski center Postojna
25. 10. 2019
Deströyer 666, Dead Congregation, Nocturnal Graves, Inconcessus Lux Lucis
Orto Bar, Ljubljana