Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 1. 2024

Simfonični black metalci Profane Burial bodo šest let po prvencu The Rosewater Park Legend izdali naslednika, ki so mu nadeli naslov My Plateau. Seznam pesmi:

My Plateau
Moribund
Fragments Of Dirge
Righteous Indoctrination
Disambiguate Eradication
Horror Code

20. 11. 2023

Predstavljamo mlado slovensko post grunge/stoner/metal zasedbo Dunraven iz Bistrice ob Sotli. Zasedba je nedavno objavila videospot za pesem Rock Bottom, s katero za 19. januar napoveduje svoj samonaslovljen dolgometražni prvenec. Dunraven so:

Gaja Pekošak
Andrej Černelč
Gašper Tominšek

Zasedba na svojem Facebooku o sebi pravi tako:
»Skoraj natančno tri leta nazaj si je Gašper od Andreja sposodil kamero za nek svoj REDHEDII podvig. Ko jo je prinesel nazaj, mu je Andrej povedal, da imata z Gajo band. Omenil je, da rabita basista. Gašper je imel ravno nasproten problem: imel je bas in rabil bend. (!) Nekaj minut kasneje smo prvič igrali skupaj – lahko bi rekli, da smo imeli prve vaje – in že takrat delali na Rock Bottom. Ta komad je v veliki meri definiral zvok našega tria, zato je edino pravilno, da je prvi single naše prve prave plate.«

27. 9. 2023

Britanski progresivneži Sky Empire predstavljajo najnovejši single Wayfarer s prihajajočega albuma The Shifting Tectonic Plates of Power – Part One. Tracklista albuma, ki ga lahko že prednaročite, je takšna:

Prolegomenon: The Encomium of Creation
On The Shores of Hallowed Haven
The Emissary
Into My Father’s Eyes
Wayfarer
The Last Days of Planet Fantasy
House of Cards

19. 12. 2022

Ameriški blackened death metal trojec Ulthar napoveduje kar dva nova albuma, oba pri 20 Buck Spin. Anthronomicon bo izšel 20. februarja in bo vseboval osem komadov:

Cephalophore
Fractional Fortresses
Saccades
Flesh Propulsion
Astranumeral Octave Chants
Coagulation of Forms
Larynx Plateau
Cultus Quadrivium

Helionomicon bo izšel na isti dan, vseboval pa bo samo dva komada, ki pa bosta skupaj dosegala preko 40 minut:

Helionomicon
Anthronomicon

11. 10. 2022

Ameriški black/death metalci Appalling napovedujejo nov studijski izdelek, tokrat pod okriljem založbe Personal Record, in sicer bodo 2. decembra izdali tretjo studijsko ploščo Sacrilege. Naslovnico zanjo je naslikal Benjamin A. Vierling, prinaša pa naslednje skladbe:

The Morningstar After (Intro)
Life in Prism
Gilded Restraints
Unwavering Feeling of Dread and Despair
Father Inferior
Collection Plate
Pavilion
Nunsploitation
These People Need to Die

4. 11. 2021

Tehnični death metalci Redemptor, kjer delujejo nekdanji in aktualni člani bandov, kot so Decapitated, Vader, Hate, Sceptic, Sothoth, Banisher, Deivos, bodo pri Selfmadegod Records, kjer so že možna prednaročila, izdali album Agonia. Poleg naslovnice in seznama komadov je band objavil še video za Potion Of The Skie:

Tectonic Plates
Potion Of The Skies
TAR
Further From Ordeal
Excursus Ignis
Aurora
Debris
Wounds Unhealed
Les Ruines De Pompei

20. 9. 2021

Progresivci Cynic predstavljajo podrobnosti albuma Ascension Codes, ki ga bodo izdali 26. novembra pri založbi Season of Mist. Na albumu, ki ga lahko naročite tukaj, bodo naslednje skladbe:

Mu-54*
The Winged Ones
A'-va432
Elements and their Inhabitants
Ha-144
Mythical Serpents
Sha48*
6th Dimensional Archetype
DNA Activation Template
Shar-216
Architects of Consciousness
DA'z-a86.4
Aurora
DU-*61.714285
In a Multiverse Where Atoms Sing
A'jha108
Diamond Light Body
Ec-ka72

10. 5. 2021

Ameriški thrash metal trio Misfire, v katerem sodelujejo basist/vokalist Sean Coogan (Vitrial, Fierce Atmospheres), bobnar Jim Nicademus (ex-Diamond Plate) in kitarist/vokalist Jay Johnson (ex-Diamond Plate), je v začetku meseca v samozaložbi izdal debitantski album Sympathy For The Ignorant, ki ga lahko v celoti preverite na tukaj.

Tracklista je sledeča:
Fractured
Red Flag
War Of Mine
Skin Of Mirrors
Death Trap
No Offense
R.I.P.
He Said She Said
L.Y.S.
Sympathy For The Ignorant

4. 9. 2020

Švedski melodični death metalci Dark Tranquillity bodo 20. novembra pri Century Media izdali album Moment. Naslednik plate Atoma (2016) bo prva izdaja z novima (touring) članoma Chrisom Amottom in Johanom Reinholdzom (oba kitarista).

Avtorica: Tina Urek
3. 6. 2020

Death metal veterani Cannibal Corpse se nahajajo v studiu. Uradne najave novega dolgometražca sicer še ni bilo, je pa George "Corpsegrinder" Fisher pretekli vikend na družabnih omrežjih objavil fotografijo iz studia z zelo očitnim namigom, kaj trenutno zasedba počne. Tako se nam morda še letos obeta naslednik plate Red Before Black iz leta 2017.

Avtorica: Tina Urek
24. 1. 2020

Batushka so se kot drugi headlinerji festivala Metaljot Raspaljot open air 2020, ki bo 3. julija v Laškem, pridružili zaenkrat potrjenim Vader, Sarcasm, Metalsteel in Mordenom.

Danes se je poleg tega pričela prodaja vstopnic, ki so na voljo v vseh trafikah 3DVA, na vseh bencinskih servisih OMV in na spletni platformi Olaii. Prvih 100 vstopnic lahko kupite po ugodnejši ceni 25 €.

Organizatorji so najavo Batushke pospremili tako:

"Z velikim ponosom najavljamo, da je black metal fenomen BATUSHKA (Krzysztofa Drabikowskega) drugi headliner za letošnjo edicijo festivala Metaljot Raspaljot - open air festival 2020! Batushka je bila ustanovljena leta 2015 v Białystoku (Poljska), istega leta so izdali njihov prvi album "Litourgiya", ki brez dvoma velja za enega največjih in najbolj pomembnih albumov v zgodovini black metal glasbe, minulo leto, je skupina izdala še svoj 2. album "Panihida", ki nam ga bodo predstavili v celoti, poleg nekaterih najboljših komadov iz plate "Litourgiya". Njihova besedila so napisana v stari cerkveni Slovanščini, ki svojo inspiracijo črpajo iz vzhodne pravoslavne cerkve (tradicionalne liturgične pesmi). Za razliko od večine ostalih black metal zasedb, skupina uporablja sedemstrunske in osemstrunske kitare, za odličen odrski nastop, pa poskrbi tudi zborovsko petje. Pričakujte nekaj zelo posebnega, tako v glasbenem, kot vizualnem smislu!"

17. 1. 2020

Simfonični black metalci Ghost of Veronica, tričlanska zasedba iz Pomurja in Štajerske, ki jo sestavljajo Aleksej Ošlaj (vokal), Simon Fabjan (kitara) in Rok Mihalič (klaviature) in katerih glasbo sestavljajo temačne melodije in morbidna besedila s koreninami v bibličnih tematikah, temnih plateh eksistence in stari slovenski književnosti, so v letošnjem januarju izdali nov komad z naslovom Babylon The Great.



Sicer pa je band leta 2016 izdal svoj prvi studijski izdelek Avalerion, kmalu po tem prvi EP z imenom My Darkness Welcomes You, v katerem se prepletajo simfonični black, gothic, doom, industrial in dark metal. Njihova najbolj izstopajoča pesem je priredba slovenske ljudske pesmi Izidor ovčice pasel, ki je izšla pod avtorskim imenom Izidor.

Skupina se je do današnjega dne ukvarjala le z ustvarjanjem in izdajanjem glasbe, kar pa se je zdaj odločila spremeniti, kajti to želi predstaviti tudi na odru. Njihovemu prvemu koncertu bo moč biti priča naslednji petek, 24. januarja, v Ljubljani (klub Gromka), kjer se jim bo na bobnih pridružil mlad in uveljavljen bobnar Timo Kosi. Poleg komadov z EP-ja bodo za konec zaigrali še posebno priredbo, ki pa do koncerta ostaja skrivnost. Na tem mestu lahko izdamo le, da bodo na svoj račun prišli gejmerji.

19. 12. 2018

Dirty Skunks sporočajo: »20. decembra se v Kadilnico of Death vračajo hardcore pornpop metalci Necrotik, tokrat z novimi silami na vokalu in popolnoma svežim albumom Homo Stupidus!
Kaj ta ponuja, boste lahko premierno slišali na koncertnem release partyju v Orto Baru, za ogrevanje pa bodo poskrbeli stari znanci slovenske alternativne scene, melodični death metalci Sweet Sorrow, ki so zadnja leta bolj malo aktivni, a zato nič manj zarjaveli.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico, ne pozabite pa prinesti še kak evro več za nakup nove plate ali drugega mercha nastopajočih!«

Razpored:
21h vrata
21:30 Sweet Sorrow
22:30 Necrotik
00:00 afterparty v Kadilnici of Death

Avtor: Gorjanec
11. 5. 2018

Pri založbi Rat Pak Records bo 18. maja izšla kompilacija z naslovom Deep Cuts & Rarities, ki prinaša redke in neobjavljene priredbe, večinoma znanih rock klasik iz 70-ih in 80-ih let. Na kompilaciji so se znašli izvajalci, kot so Dug Pinnick (King's X), Todd La Torre (Queensryche), John Connolly (Sevendust), Metal Church, Michael Angelo Batio, Mark Tremonti (Alterbridge), Chuck Garric (Alice Cooper), Vixen, Dave Rude (Tesla), Kurdt Vanderhoof (Metal Church), Roxanne, Lynch Mob, Presto Ballet, Beasto Blanco, Tommy Baldwin, Jeff Plate (Trans-Siberian Orchestra), Craig Blackwell in John Corabi (The Dead Daisies, ex-Mötley Crüe, ex-The Scream).

Metal Church so tako prispevali priredbo Nazareth z naslovom Please Don't Judas Me, medtem ko se Todd La Torre iz Queensryche predstavlja s Heart klasiko Barracuda.

18. 4. 2017

Pyroxene – smrt in razdejanje za marsikatere bobniče, ljubljanska solid metal zasedba, je tik pred izdajo plošče pri finski založbi Inverse Records. Na plati bodo štirje konceptualno povezani komadi in priredba Black Sabbath – Electric Funeral.

Tracklista:
Fireborn
Bullets Fly
Cleansed in Fire
Electric Funeral
Helium 3


Band o izidu pravi:
"Glavna ideja izhaja iz božanstva Overlord fireborn Pyroxene. Hrepenenje po spremembi, boljši družbi in pravici, ogrnjeno v mistične poteze. Vse se začne z vstajenjem. Fireborn, ustvarjalec sonc v heavy metal preobleki z etno pridihom in težkimi ritmi.

Članom Pyroxene glasba poleg umiritve misli, občasne ekstaze in osvoboditve pomeni tudi način življenja. Vizije so z izdajo albuma pri finski založbi usmerjene tudi v tujino, vendar se zavedamo, da se vse začne doma, na svoji grudi. Koncert ob izidu plate bo na Metelkovi v klubu Channel Zero 11. 5. 2017. Razvrat, ogenj in energija!"

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana