NOVICE

17. 1. 2020

Ghost of Veronica ponujajo v posluh svežo pesem

Simfonični black metalci Ghost of Veronica, tričlanska zasedba iz Pomurja in Štajerske, ki jo sestavljajo Aleksej Ošlaj (vokal), Simon Fabjan (kitara) in Rok Mihalič (klaviature) in katerih glasbo sestavljajo temačne melodije in morbidna besedila s koreninami v bibličnih tematikah, temnih plateh eksistence in stari slovenski književnosti, so v letošnjem januarju izdali nov komad z naslovom Babylon The Great.

 

 

Sicer pa je band leta 2016 izdal svoj prvi studijski izdelek Avalerion, kmalu po tem prvi EP z imenom My Darkness Welcomes You, v katerem se prepletajo simfonični black, gothic, doom, industrial in dark metal. Njihova najbolj izstopajoča pesem je priredba slovenske ljudske pesmi Izidor ovčice pasel, ki je izšla pod avtorskim imenom Izidor.

Skupina se je do današnjega dne ukvarjala le z ustvarjanjem in izdajanjem glasbe, kar pa se je zdaj odločila spremeniti, kajti to želi predstaviti tudi na odru. Njihovemu prvemu koncertu bo moč biti priča naslednji petek, 24. januarja, v Ljubljani (klub Gromka), kjer se jim bo na bobnih pridružil mlad in uveljavljen bobnar Timo Kosi. Poleg komadov z EP-ja bodo za konec zaigrali še posebno priredbo, ki pa do koncerta ostaja skrivnost. Na tem mestu lahko izdamo le, da bodo na svoj račun prišli gejmerji.

SORODNE VSEBINE:
27. 1. 2020Old Night / Ghost Of Veronica / Reportaže
KONCERTI & FESTIVALI
10. 7. 2020
Bednja, The Canyon Observer, Guattari
MC Pekarna, Maribor
10. 7. 2020
ODPOVEDANO! 23. festival drugačne glasbe Trnje
Trnje pri Pivki
11. 7. 2020
Srd, Britof
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
16. 7. 2020
Kiss
Papp László Sportaréna, Budimpešta, Madžarska
17. 7. 2020
ODPOVEDANO! Dynamo Metalfest 2020
Eindhoven, Nizozemska
18. 7. 2020
Neuromancer, Shadow Universe
Letni vrt Gala hale, Metelkova