Na današnji dan
2008
Death Angel izdajo album Killing Season, ki je zadnji izdelek z originalno postavo
NAGRADNE IGRE
Traja do: 26. 2. 2020
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

NOVICE

17. 1. 2020

Ghost of Veronica ponujajo v posluh svežo pesem

Simfonični black metalci Ghost of Veronica, tričlanska zasedba iz Pomurja in Štajerske, ki jo sestavljajo Aleksej Ošlaj (vokal), Simon Fabjan (kitara) in Rok Mihalič (klaviature) in katerih glasbo sestavljajo temačne melodije in morbidna besedila s koreninami v bibličnih tematikah, temnih plateh eksistence in stari slovenski književnosti, so v letošnjem januarju izdali nov komad z naslovom Babylon The Great.

 

 

Sicer pa je band leta 2016 izdal svoj prvi studijski izdelek Avalerion, kmalu po tem prvi EP z imenom My Darkness Welcomes You, v katerem se prepletajo simfonični black, gothic, doom, industrial in dark metal. Njihova najbolj izstopajoča pesem je priredba slovenske ljudske pesmi Izidor ovčice pasel, ki je izšla pod avtorskim imenom Izidor.

Skupina se je do današnjega dne ukvarjala le z ustvarjanjem in izdajanjem glasbe, kar pa se je zdaj odločila spremeniti, kajti to želi predstaviti tudi na odru. Njihovemu prvemu koncertu bo moč biti priča naslednji petek, 24. januarja, v Ljubljani (klub Gromka), kjer se jim bo na bobnih pridružil mlad in uveljavljen bobnar Timo Kosi. Poleg komadov z EP-ja bodo za konec zaigrali še posebno priredbo, ki pa do koncerta ostaja skrivnost. Na tem mestu lahko izdamo le, da bodo na svoj račun prišli gejmerji.

SORODNE VSEBINE:
27. 1. 2020Old Night / Ghost Of Veronica / Reportaže
KONCERTI & FESTIVALI
27. 2. 2020
Turia, Iffernet
Klub Gromka, Metelkova, Ljubljana
28. 2. 2020
Lipstikk & Leathür: Broken Arrow, Tomcat, Street Creeps
Klub Jedro, Medvode
28. 2. 2020
Alcest, Birds in Row, Kælan Mikla
Kino Šiška, Ljubljana
28. 2. 2020
Metal vikend: Deri po Brešcah
Mladinski center Brežice
29. 2. 2020
AC/DC tribute
MC Pekarna, Maribor
29. 2. 2020
Ri Rock Autobus
MKNŽ in Art of Music, Ilirska Bistrica