REPORTAŽE

28. 11. 2002

Prospect / Giljotina / Ophidian

Klub Hound Dog, Ljubljana / 15. 11. 2002

Magus Noctum, Giljotina, Prospect je pisalo na flyerjih, ki so krožili po Ljubljani in okolici, zadnji dan pred II. Metal Nightom v Hound Dogu pa je prišlo do spremembe. Zaradi bolezni pevca Gorra so morali Magus Noctum odpovedati nastop. Namesto njih so v zadnjem trenutku vskočili novinci Ophidian. Že kdaj slišali za ta band? No, jaz tudi ne. Ne boste verjeli – tudi band sam dan poprej še ni slišal “zase”, saj so si to ime izbrali malo pred koncertom. Gre za mlado zasedbo, ki je bila tokrat na odru prvič. To se je tudi poznalo, saj so na začetku delovali nesigurno in nesproščeno. Ko jim je uspelo s tehničnim thrashiranjem (žal le instrumentalnim, saj pevca še nimajo) pripraviti publiko do slemanja, so se sprostili tudi sami in trema je popustila. Posebnost banda so trije kitaristi. Njihovo odlično riffiranje in soliranje ob podpori ritem sekcije se združi v solidno glasbo, ki je bila (sodeč po odzivih) všeč večjemu delu publike. Igrali so le svoje komade, glede na tehnično znanje pa bi bila kakšna Control Denied priredba njim pisana na kožo. Ni dvoma, Ophidian bomo še večkrat videli na koncertih.
Po krajšem premoru je na oder stopila celjska zasedba Giljotina. Trio se je kot ponavadi pokazal v najboljši luči. Tako kot na III. Orto Metal Festu pred slabim mesecem so tudi tukaj odigrali nekaj starejših, thrasherskih komadov in nekaj novejših, bolj power/progressive komadov. Na žalost je bil tudi njihov čas zelo omejen, tko da so lahko odigrali le 5 komadov.
Setlista Giljotina: Čaša nesmrtnosti, Tujec, Senca, 12-ka, Naj zagorim
Med njihovim nastopom se je Hound Dog še bolj napolnil, saj se je bližal glavni dogodek večera – predstavitev novega albuma skupine Prospect. Ugibanj, ali je Robi dobro nadomestilo za Simona je bilo konec takoj po uvodnem instrumentalu, ko je Robi začel peti. Tako kot prvi band tudi on na začetku ni bil čisto sproščen, saj je bil to njegov prvi nastop na domačem terenu, a se je kmalu znebil treme.
Nastop so začeli z novimi komadi, seveda pa niso pozabili niti na stare, dobro poznane, kot sta npr. Running Away ali Crossing Over. Med njihovim nastopom je bila gneča v klubu že na meji znosnosti, vročina pa neznosna, zato niso bili redki tisti, ki so si vzeli med koncertom par minut pavze in se zunaj ohladili. Ker je nastop Prospect trajal skoraj uro in pol, med tem časom niso zamudili veliko programa.
Na začetku omenjeni flyer je napovedoval tudi striptiz, ki je bil kot po navadi po koncu nastopov bandov. Tokrat je striptizeta svoje delo vzela resno in poleg sebe (bolj ali manj) slekla tudi tri zagrete oboževalce iz prve vrste.
Po končanem programu se je del publike odpravil domov, velik del pa je ostal in užival ob DJ programu, ki se je nadaljeval do zgodnjih jutranjih ur.

Fotografije so poslikane s filmi Fuji.

Fotogalerija
Ogled fotogalerije
SORODNE VSEBINE:
28. 3. 2001Extreme Progressive Night III / Reportaže
24. 11. 2000Metal Koroška 2000 / Reportaže
25. 5. 2003Prospect / Ophidian / Reportaže
25. 9. 2002Metalfest Vienna 2002 / Reportaže
25. 2. 2004Reanimation Night / Reportaže
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
15. 7. 2020
Unforgiven 4
Reportaža
14. 7. 2020
Srd / Britof
Reportaža
13. 7. 2020
The Canyon Observer
Reportaža
10. 3. 2020
Turia / Iffernet
Reportaža
10. 3. 2020
Belphegor / Suffocation / Hate / Carnifliate
Reportaža
3. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 2. dan
Reportaža
2. 3. 2020
Metal vikend – Deri po Brešcah, 1. dan
Reportaža
24. 2. 2020
Spotless Minds / Iron Median / Interceptor / Alo!Stari / Newem
KONCERTI & FESTIVALI
19. 8. 2020
Trnovfest: Tomcat
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
22. 8. 2020
Omega Sun, SickBreed
Letni vrt Gala hale, Metelkova, Ljubljana
22. 8. 2020
Big Bad Wolf, Britof
TrainStation SubArt, Kranj
28. 8. 2020
ODPOVEDANO! Breka Fest XIII
Srednja Bistrica, Črenšovci, Prekmurje
28. 8. 2020
Trnovfest: Armaroth, Carnifliate
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana
28. 8. 2020
Trnovfest: Ensanguinate, Sakrabolt
Center Slovanskih Kultur France Prešeren, Ljubljana