Na današnji dan
2015
Britanski simfonični metal band Selene danes predstavi prvenec The Forgotten
PARTNERJI
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

RECENZIJE

26. 6. 2019
SinHeresY - Out of Connection
Scarlet Records, 2019

SinHeresY so mlad tržaški modern melodic metal band, ki se lahko danes pohvali s kar desetletno kariero. Leta 2009 so namreč začeli kot Nightwish cover band, nakar so začeli proizvajati lastne mojstrovine in leta 2011 izdali svoj prvi EP. Kasneje, leta 2013, so izdali še prvi full-lenght album Paint The World, ki mu je sledil Domino leta 2017, zatem pa še aktualni Out of Connection.

Sedanji aktivni člani so Davide Sportiello na bas kitari, Lorenzo Pasutto na kitari in vokalista Cecilia Petrini ter Stefano Sain. Njihova besedila po navadi zajemajo življenjske tematike, čustva in notranji boj posameznika. Njihov prevladujoč slog je sodobnejši melodic metal, ki ga okarakterizirajo riffi na zelo nizkih tonih, katere vseskozi spremljajo sintetizatorji. Poleg tega so pomemben člen njihovega ustvarjanja tudi melodični kitarski zvoki in večkratna uporaba klaviatur.

Out of Connection bo izšel preko založbe Scarlet Records, miksažo je opravil Jacob Hansen (Volbeat, Epica, Amaranthe), platnico albuma pa izdelal Gustavo Sazes (Arch Enemy, Gus G., Soto). Album sestavlja deset pesmi, ki nas skupaj popeljejo na potovanje, na katerem odkrivamo, kdo smo mi, kot ljudje, v dobi družbenih omrežij in kako ta vplivajo na nas kot individuume. Slogovno Out of Connection ne predstavlja pomembnih novostih, je pa prisotne nekoliko več s sintetizatorji ustvarjene elektronike. Ta se sicer zelo dobro ujema z osnovno idejo albuma, ki se v celoti osredotoča na digitalizirani svet.

Že prva pesem What Makes Us Human je sestavljena iz vseh karakterističnih značilnosti banda. Globoke in energične riffe najdemo tako v uvodu kot tudi v vmesnem breakdownu. Temu sledi upočasnitev ritma, zaradi katere je zadnji refren najudarnejši del pesmi. Zatem sledi pesem, po kateri nosi ime celoten album in za katero so SinHeresY posneli video. Ritem je nekoliko počasnejši kot pri prvi pesmi, vendar je ozadje pesmi veliko bolj dodelano, predvsem z elektronskimi elementi. Pomembna značilnost njihovega sloga je seveda spoj ženskega in moškega vokala, ki pride najbolj do izraza v pesmi Zero One. Navadno si vokalista občasno izmenjujeta glavno vlogo, večinoma pa (in to predvsem v refrenih) sodelujeta z enako pomembnostjo vokalne linije. Ta pesem pa je izjema, saj je večji del časa v ospredju ženski vokal, moški vokal pa ni popolnoma v ozadju, temveč dopolnjuje glavno vokalno linijo, da lahko ta pride še bolj do izraza.

Melodične karakteristike banda lahko zasledimo v pesmih Immortals in Shallow. Obe namreč ciljata na dopolnjene melodije, bodisi z vokalnimi linijami bodisi z inštrumentalnimi. Dodatne elemente, ki jih včasih zasledimo pri SinHeresY, so orientalska dopolnila, ki jih na tem albumu srečamo v pesmih Facts, Words, Sand, Stone in The Circle, ki je tudi zadnja pesem albuma in verjetno najbolj dopolnjena. Začne se s počasnim naraščanjem napetosti, ki jo prekine močan, uvodni kitarski riff na elektronski podlagi, ki daje občutek digitalizacije. Pesem nato umirijo tolkala, ki pa še vedno vzdržujejo na začetku ustvarjeno napetost. Temu se pridruži skrivnosten Ceciljin glas in šele nato se celoti pridružijo še kitare. Moški vokali se začnejo kot spremljava šele v drugi kitici. Vmes najdemo tudi hiter in dinamičen kitarski solo. Zanimivo je predvsem inštrumentalno zaključevanje pesmi, saj v zadnjem delu postopoma prehaja iz distorzije na akustiko brez nekega konkretnega zaključka. Glasba se na koncu začne le utiševati in tako pušča odprta vrata za neko novo poglavje.

SinHeresY ravno začenjajo turnejsko promocijo albuma na poletnih festivalih. Trenutno jih lahko ujamete na naslednjih lokacijah:

30. 6. Hills of Rock – Plovdiv (BG)
5. 7 Chania Rock Festival 2019 – Chania, Crete (GR)
25. 7 Hot in the City festival – Trst (IT)
24. 8 Povorock 2019 – Povoletto (IT)

Oba italijanska datuma sta dokaj blizu Slovenije, poleg tega pa je na obeh lokacijah vstop prost. Omembe vreden je nastop v Trstu 25. 7. 2019 na četrti izvedbi festivala Hot in the City, ki ga organizira Trieste is Rock, saj bodo SinHeresY na ta datum istočasno praznovali izdajo albuma Out of Connection in desetletnico ustanovitve banda, zato se jim bodo na odru pridružili še glasbeniki in prijatelji, ki so z njimi sodelovali tekom desetletne kariere. Neprisotnost prepovedana!

SORODNE VSEBINE:
16. 11. 2012Sound Storm - Immortalia / Recenzije
20. 8. 2012Lullacry - Where Angels Fear / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
Recenzija
15. 11. 2019
Slipknot - We Are Not Your Kind
Recenzija
8. 11. 2019
Mayhem - Daemon
Recenzija
7. 11. 2019
Insomnium - Heart Like a Grave
Recenzija
6. 11. 2019
Mgła - Age of Excuse
Recenzija
29. 10. 2019
Musmahhu - Reign of the Odious
Recenzija
18. 10. 2019
Rammstein - Rammstein
Recenzija
14. 10. 2019
Sacred Reich - Awakening
Recenzija
11. 10. 2019
Batushka - Hospodi
KONCERTI & FESTIVALI
20. 11. 2019
Godspeed You! Black Emperor, Mette Rasmussen
Kino Šiška, Ljubljana
20. 11. 2019
Insomnium, The Black Dahlia Murder, Stam1na
Arena, Dunaj, Avstrija
21. 11. 2019
Dome Of Rock Festival 2019
Rockhouse, Salzburg, Avstrija
21. 11. 2019
KoD: Decage, Licence to Hate, Nature
Orto Bar, Ljubljana
21. 11. 2019
Zero, Ultima
Dvorana Gustaf, Pekarna, Maribor
22. 11. 2019
Annihilator
Szene, Dunaj, Avstrija