RECENZIJE

17. 9. 2008
Benediction - Killing Music
Nuclear Blast, 2008
Stari mački death metala Benediction se vračajo po sedmih letih studijskega zatišja in to s sedmim albumom Killing Music. Na plati je dvanajst komadov v skupni dolžini osemintrideset minut.
Spet je v igri izraz "old school", saj se ob poslušanju plate zdi, kot da bi odšli nazaj v rosna leta death metala, ko je celotna zadeva zvenela bolj preprosto, naravno in poceni. Večina komadov je sestavljena po istem kopitu, kar bi lahko tudi rekel za posamezne riffe, ki vsi bazirajo na hitrih thrasherskih osnovah. Podobnost med samimi komadi je prvi minus, ki ga dobijo Angleži. Redko kje se pojavi posebnost, ki bi se zagnezdila v ušesu in me prisilila do tega, da si zapomnim naslov tega komada. Ne pojavljajo se nobene tehnične posebnosti v nobenem od posameznih instrumentalnih elementov. Vokal je solidno vpeljan v celoto, sicer pa enoličen in tudi nič ekstravagantnega. Tudi besedila so tipično ubijalsko death metalska in niso večje omembe vredna. Na mojo srečo se spet pojavlja Yin/Yang pravilo, zaradi katerega morajo biti prisotne tudi plus točke. In tudi so! Glede na vse prej omenjeno sklepam, da je glasba odlična za live act, saj vsebuje sicer enolične, ampak vseeno razbijaške in tudi vratolomne riffe, ki na koncertu razveselijo vsakega pijanega death metalca, ki skače pred odrom (... ja, vem!).
Povedano je bilo dosti negativnega, toda kar se mora, se mora. Čeprav sem Angleže tokrat najverjetneje potisnil v slabo luč, imam vseeno namen v bližnji prihodnosti obiskati njihov koncert in jih pustiti, da me prepričajo v nasprotno. Ocena: 5/10

David
SORODNE VSEBINE:
10. 10. 2008Death Angel - Killing Season / Recenzije
22. 11. 2011Kill Ritual / Novice
1. 10. 2000W.A.S.P. - Helldorado / Recenzije
5. 11. 2001Agathodaimon - Chapter III / Recenzije
ZADNJE OBJAVE
KONCERTI & FESTIVALI
1. 10. 2020
KoD: Malorshiga, Sober Assault, Ways of a Heretic
Orto Bar, Ljubljana
2. 10. 2020
Terminal Disease, Licence to Hate, Peskovnik
Orto Bar, Ljubljana
3. 10. 2020
ODPOVEDANO! Bunkerfest Acoustic version: Noctiferia, X.U.L
Letni Kino Arrigoni, Izola
7. 10. 2020
Primal Fear, Freedom Call
Boogaloo, Zagreb, Hrvaška
9. 10. 2020
Keep It Low Festival 2020
Feierwerk, München, Nemčija
10. 10. 2020
Deathstars
Strom, München, Nemčija