Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 12. 2023

Znani so vsi nastopajoči bandi za bavarski festival ekstremne glasbe Dark Easter Metal Meeting 2024, ki se bo odvijal 30. in 31. marca 2024. Na novo potrjeni so med drugim bili Endstille, Imha Tarikat, Mortem, Phantom Winter, Sur Austru in Sylvaine.

Celoten seznam zgleda tako: Sodom, Tiamat, Benediction, Kampfar, Taake, Bewitched, Cult Of Fire, Mortem, Endstille, Hellbutcher, Sylvaine, Thy Catafalque, Psychonaut, Mork, Chapel Of Disease, Grand Cadaver, Abysmal Grief, Nordjevel, Eïs, Nocte Obducta, Perchta, Theotoxin, Deathrite, Dymna Lotva, Imha Tarikat, Phantom Winter, Asphagor, Sur Austru, Angstskríg, Ciemra, Jesajah, Fair Of The Forgotten.

8. 12. 2023

Organizatorji festivala MetalDays so razkrili nov nabor skupin, ki bodo nastopile na naslednji izvedbi festivala med 28. julijem in 3. avgustom 2024 v Velenju:

God is an Astronaut
Rage
Unleashed
Tiamat
Ghøstkid
Necrophobic
Nightfall
Rectal Smegma
Archaic
Doomas
Shrapnel
Suasion

25. 9. 2023

Belgijski black metalci Serpents Oath so razkrili prve podrobnosti o prihajajočem tretjem albumu z naslovom Revelation. Ta bo izšel 24. novembra pri Odium Records in bo prinesel 12 pesmi:

Invocatio Genesis
Blood Covenant
Gateways to Tiamat
Purification through Fire
Invociatio Apocalypsis
Beyond the Void
Drakonian Gnosis
Path of the Serpent
Invocatio Resurrectio
Cult of Death
Unto Typhon
Pandaemonium

3. 3. 2023

Sveža norveška black metal zasedba Nattehimmel, ki jo med drugim sestavljajo bivši člani zasedb, kot sta In the Woods... in Green Carnation, bo 20. maja pri Hammerheart Records izdala prvenec, ki bo nosil naslov Mourningstar. Tracklista:

Mourningstar
Astrologer
Each Man a Consteallation
Armies of Tiamat
Slay the Shepherd
Mountain of the Northern Kings
Realm of Hades
Tales of the Immortals
The Night Sky Beckons

30. 9. 2021

Švedska heavy metal zasedba Knights Of The Realm, v kateri sodelujejo člani Tiamat in Eclipse, se po Fields Of Fire vrača z videospotom za drugi single When Metal Meets the Beast s prihajajočega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki bo izšel 12. novembra.

Skupino sestavljajo bobnar Lars Sköld (Tiamat, ex-Avatarium), kitarist Magnus Henriksson (Eclipse, W.E.T.) in vokalist Marcus von Boisman (Stormen, ex-The Windupdeads).

27. 7. 2021

Grand Cadaver predstavljajo skladbo Reign Through Fire, prvi single s prihajajočega dolgometražnega albuma Into The Maw Of Death, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Majestic Mountain Records. Skladba bo na voljo tudi kot limitiran 7" single, ki na B-strani prinaša priredbo Nihilist/Entombed klasike Supposed To Rot, s katero so počastili spomin na preminulega LG Petrova.

Švedsko death metal superskupino sestavljajo kitarista Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Tiamat, ex-Treblinka) in Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang), bobnar Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia), basist Christian Jansson (Pagandom, ex-Transport League) in vokalist Mikael Stanne (Dark Tranquillity, ex-HammerFall).

15. 2. 2021

Švedska death metal superskupina Grand Cadaver je pretekli petek pri založbi Majestic Mountain Records izdala debitantski EP z naslovom Madness Comes.

Grand Cadaver je v začetku poletja 2020 ustanovilo pet glasbenikov, ki so vsi na švedski ekstremni glasbeni sceni dejavni že od njenega rojstva, od sredine 80. prejšnjega stoletja in naprej. Skupino sestavljajo basist Christian Jansson (Pagandom, ex-Transport League), kitarista Stefan Lagergren (The Grifted, ex-Tiamat, ex-Treblinka, ex-Expulsion) in Alex Stjernfeldt (Novarupta, Let Them Hang), bobnar Daniel Liljekvist (Disrupted, ex-Katatonia, ex-In Mourning) in vokalist Mikael Stanne (Dark Tranquillity, ex-HammerFall).

10. 4. 2020

Švedski dark rockerji Outshine predstavljajo melanholičen in mračen videospot za najnovejši single z naslovom Nightcall. Gre za priredbo uspešnice iz soundtracka za film Drive, ki jo v originalu izvaja francoski glasbenik, producent in DJ Kavinsky. Omenjena skladba bo vsebovana tudi na novem albumu, ki je trenutno v fazi miksanja in naj bi izšel še v letošnjem letu.

Skupina pod vodstvom kitarista Jimmyja Bomana, ki je po novem prevzel tudi vokale, prisega na zvok stare šole na čelu z The Sisters Of Mercy in Type O Negative, kot tudi na atmosferičnost v stilu Paradise Lost in Tiamat.

16. 5. 2019

Le še dobra dva meseca nas ločita do letošnje edicije festivala Metaldays. V zadnjih nekaj dneh/tednih je prišlo do mnogih sprememb pri nastopajočih. Svoj nastop na festivalu sta odpovedala kar dva, tako rekoč, headlinerja – Animals As Leaders in Phil Anselmo. Slednji je že potrjen za MD 2020, svoj nastop naj bi obljubili tudi Animals As Leaders. Njihove menjave so Bullet ter kultni Rotting Christ! Med drugimi so bili v zadnji ekipi potrjenih bandov še Tiamat, Noctiferia, Helstar, Inmate, Leeched in Ritam Nereda. 

Avtorica: Tina Urek
23. 1. 2019

Švedska gothic metal/dark rock skupina Tiamat se je med božičnimi prazniki kot zadnja pridružila naboru nastopajočih na letošnjem festivalu Dark Easter Metal Meeting, ki ga bo 20. in 21. aprila gostilo prizorišče Backstage v Münchnu.

Na njegovih treh odrih bodo nastopili še Triptykon, Unleashed, Tsjuder, Taake, Necrophobic, Harakiri for the Sky, Advent Sorrow, Darkened Nocturn Slaughtercult, Midnight, Dornenreich, The Ruins of Beverast, Helheim, Gehenna, Nocte Obducta, Thulcandra, Waldgeflüster, Sear Bliss, Possession, Urn, Dawn of Disease, Lik, Endezzma, Imperial Triumphant, Firtan, Mord'A'Stigmata (zamenjava za Baest), Karg, Décembre Noir, Infestus, Essenz, Thormesis, Goath, Convictive in Dead Alone.

Pošla je tudi že približno polovica festivalskih vstopnic, ki so v predprodaji na voljo prek Eventima ter strani Backstage.eu in München Ticket. Dnevne vstopnice niso predvidene in zato niso v prodaji. Več informacij o dogodku najdete v našem napovedniku, na Facebooku ali na uradni spletni strani festivala.

9. 1. 2019

Novi basist pri švedskih doomerjih Sorcerer je Justin Biggs (ex-Dying Daylight, ex-Descend, ex-Revolution Renaissance), ki je sicer že celo lansko leto na koncertih nadomeščal originalnega člana Johnnyja Hagela (Order Of Isaz, ex-Tiamat, ex-Sundown).

22. 11. 2017

Tukaj si lahko ogledate novi besedilni video za skladbo Unbearable Sorrow z aktualnega albuma švedske doom metal zasedbe Sorcerer z naslovom The Crowning Of The Fire King, izdanega konec oktobra pri založbi Metal Blade Records.

23. 10. 2017

Sorcerer so objavili še besedilni video za skladbo Crimson Cross z novega albuma z naslovom The Crowning Of The Fire King, izdanega konec prejšnjega tedna pri založbi Metal Blade Records. Njihov novi studijski izdelek lahko v celoti preverite na tej povezavi.

20. 10. 2017

Sorcerer tokrat predstavljajo besedilni video za skladbo The Devil's Incubus z novega studijskega albuma The Crowning Of The Fire King, ki izide danes pri založbi Metal Blade Records.

29. 9. 2017

Sorcerer predstavljajo besedilni video za skladbo Ship Of Doom z novega studijskega albuma z naslovom The Crowning Of The Fire King, ki bo izšel 20. oktobra pri založbi Metal Blade Records.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb