Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 4. 2022

Dirty Skunks sporočajo: »Po večkrat prestavljenem koncertu se danes, 21. aprila, z galaktičnega popotovanja skozi prostor in čas končno vračajo Space Unicorn On Fire. Tokrat jih bomo v okviru Kadilnice of Death občudovali kar na Orto Festu in kdo ve, morda z »manjšo« zamudo s seboj teleportirajo tudi Metal Dedka Mraza? Absurdni časi zahtevajo absurdne rešitve. Obeta se galaktični heavy metal večer v veliki dvorani prenovljenega Orto Bara!«

Vstopnina: 10 € do 20h, 12 € po 20h

Časovnica:
19:00 vrata/blagajna
21:00 Space Unicorn On Fire (90 min)

Avtor: Gorjanec
4. 3. 2021

Jutri izide prvi EP čilske death doom zasedbe Sporae Autem Yuggoth z naslovom The Plague of the Aeons, ki je v digitalni obliki sicer že na voljo od začetka februarja. EP prinaša trideset minut temnega, primitivnega death dooma s sludge težnjami in obsega naslednje pesmi:

The Malignant Observer
Crawling Towards The Tyrant
Teleport To Obscurity
Cathedral Of The Abuser

Avtorica: Tina Novaković
20. 10. 2020

V petek je blackened prog/death metal zasedba Siderean, ki je nastala iz Teleport, pri založbi Edged Circle Productions izdala demo Sidereal Evolution v omejeni nakladi 93 kaset. Te dni tudi končuje studijski dolgometražec, ki ga lahko pričakujemo naslednje leto.


7. 8. 2020

Blackened prog/death metalci Siderean (bivši Teleport) predstavljajo komad Eolith s prihajajočega dema Sidereal Evolution, ki ga bo 16. oktobra v omejeni nakladi – 93 kaset – izdala norveška založba Edged Circle Productions (naročite jo lahko tukaj).

Demo in prihajajoči prvenec so fantje posneli pri Anžetu Čanžku, ki je poskrbel tudi za miks in mastering novih komadov. Naslovnico dema je izdelal Fernando JFL, novi logotip pa STRX.

31. 7. 2020

Domača cosmic blackened death metal zasedba Teleport se je zaradi spora z bivšim članom okoli imena odločila preimenovati v Siderean, saj je zadnji dve leti v trenutni postavi napisala studijski prvenec, ki ga bo v bližnji prihodnosti izdala pri založbi Edged Circle Production. Pred tem bo za pokušino predstavila demo Sidereal Evolution, na katerem bosta dva komada s prihajajočega prvenca. 

Siderean so (z leve proti desni na levi fotografiji):

Jan Brišar – vokal
Darian Kocmur- bobni
David Kocmur – kitara
Matija Dolinar – kitara
Lovro Babič – bas

Avtor obeh fotografij: Matija Zupan

19. 2. 2020

Dirty Skunks sporočajo: »V Kadilnico of Death se 20. februarja vračajo ljubljanski Teleport, band, ki je od svoje ustanovitve leta 2010 precej spremenil svojo postavo, pa tudi stil glasbe - iz v črnino odetega thrasha se je razvil v progresivno death metal entiteto, ki občinstvo hipnotizira s svojimi kozmičnimi zvoki.
Med povratniki je tudi kranjska death metal mašina Armaroth, ki je iz starošolskih riffov sčasoma prešla na bolj psihedelične, a zato nič manj udrihajoče melodije.
Za ogrevanje bodo poskrbeli spiritualni death metalci Smrt, ki so od svojega začetka aktivnosti leta 2017 v javnost poslali dva EP-ja, pred kratkim pa še svoj prvi dolgometražni studijski plošček Oppression from All Suffering. Odkar smo jih videli nazadnje, so se iz kvarteta preoblikovali v trio, a pravijo, da so s tem dobili le še dodaten zagon za razturavanje v živo.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico.«

Avtor: Gorjanec
17. 2. 2020

Turniška death metal zasedba Smrt je v soboto izdala dolgometražni prvenec Oppression from All Suffering, ki ga ponuja v posluh tukaj.

Na Oppression from All Suffering so naslednji komadi:

Pleasures of the Flesh
Oppression from All Suffering
Cosmic Abyss
Synthesized Perdition
Heartstrings
In Heaven
Sweet Nostalgia
From Everything To Nothing
Existance Through Misery
Chamber of Reflection (v originalu Mac DeMarco)

Nov material bo zasedba kmalu predstavila tudi v živo, saj v četrtek 20. februarja igrajo skupaj s Teleport in Armaroth v Orto Baru (Kadilnica of Death), v soboto 22. februarja pa sledi še koncert ob uradnem izidu albuma v rodnem Turnišču, kjer bojo v Klubu mladih Turnišče za ogrevanje poskrbeli kolegi Taste the Plague in Dark Sphere.

15. 1. 2020

Dirty Skunks sporočajo: »Če se slučajno kdo dva tedna po novoletnem rajanju še ni popolnoma zdramil, mu izdajamo recept za prvi KoD koncert v letu 2020, na katerem ga bodo ta četrtek, 16. januarja, žgali trije odlični, še relativno mladi domači bandi!
Challenger igrajo old school speed/heavy metal v stilu Omen, Satan, Judas Priest in zgodnjih Iron Maiden, band pa sestavljajo nekdanji člani skupin Teleport in Vigilance. Minulo pomlad so izdali svoj prvi EP z naslovom Turned to Dust.
Constrictor je heavy metal zasedba iz Šempetra pri Gorici, ki je nastal iz ruševin skupin Underground in Silent Pray, preigrava pa glasbo, navdihnjeno s strani Iron Maiden, Helloween, Judas Priest in še mnogih drugih. V letu 2019 so izdali svoj prvi single The Beast Arises.
Za ogrevanje bo poskrbela ljubljansko-kočevska groove/thrash naveza Septic Order, katere člani so se kalili pri Dekadent, Incubation, Sarcom in Morost. Za sabo imajo en demo plošček, za leto 2020 pa napovedujejo izid prvih dveh singlov.
Cena vstopnice za koncert v zgornjem nadstropju lokala znaša standardnih 6 € oziroma brezplačno s KoD člansko izkaznico

Avtor: Gorjanec
10. 1. 2020

Italijanska death doom metal zasedba Assumption, v kateri že nekaj časa igra kitarist Matija Dolinar (Teleport) in je lani med drugim nastopila na razprodanem Kill-Town Death Festu na Danskem, Asakusa Deathfestu na Japonskem ter nato še z Evoken in Skepticism v Belgiji, bo letošnjo koncertno sezono odprla že jutri v Mladinskem centru Postojna.

Za ogrevanje bo poskrbela ljubljanska doom metal skupina Mist, s katero so si Assumption oder delili že lanskega februarja v Centru mladih Koper, kjer so se prvič predstavili pri nas skupaj z Messo. Jutrišnji dogodek lahko tukaj spremljate na Facebooku.

Časovnica:

20.00 vrata
21.00 Mist
22.00 Assumption

Poleg tega bo konec januarja prvič na vinilu izšel zasedbin EP The Three Appearances iz leta 2014, in sicer pri založbah Everlasting Spew Records (EU) in Sentient Ruin Laboratories (ZDA). Poleg EP-ja in debitantskega dema se lahko Assumption pohvalijo še z odličnim prvencem Absconditus, ki je predlani izšel pri Everlasting Spew Records.

24. 12. 2019

11. januarja se v Slovenijo vrača italijanska death/doom metal zasedba Assumption. Njihov prvenec iz leta 2018 spremljajo odlični odzivi in mnogi koncerti, oktobra pa so nastopili celo na Asakusa Deathfestu na Japonskem. Omeniti velja tudi njihovo sodelovanje s slovenskim kitaristom Matijo Dolinarjem, ki v Assumption deluje kot član live zasedbe, sicer pa je del izvrstnega ljubljanskega sci-fi death metal kvarteta Teleport.

Italijani se bodo v Mladinskem centru v Postojni ustavili v sklopu turneje Decimation, za uverturo pa bodo poskrbele temačne čarovnice z bradatim šamanom, ki slišijo na ime Mist.

Več o koncertu lahko spremljate na Facebooku in v našem napovedniku.

25. 4. 2019

Ljubljanska speed/heavy metal zasedba Challenger je nedavno pri Dying Victims Productions izdala debitantski EP z naslovom Turned To Dust, ki mu lahko sedaj v celoti prisluhnete na njihovem Bandcampu.

Challenger bodo 30. aprila v Pulverieri pri Sežani nastopili na kresovanju pod imenom KresNiGa, kjer jim bodo družbo na odru delali še Pigs Parlament, Black Reaper, Old Roger's Revenge, Tytus in The Knobheads.

20. 3. 2019

V zadnjih nekaj dneh je festival Metaldays na družbenih omrežjih objavil novice o zelo hitri prodaji kart. Trenutno so uradno razprodane fizične karte, nekaj manj kot 2000 kart je ostalo še preko direktnega internetnega nakupa oz. v obliki e-vstopnic.

Svojo zbirateljsko karto lahko še vedno dobite pri New Forces bandih, pa tudi pri njih gredo baje kar za med. Med domačimi jih prodajajo Morost, Glista, Big Bad Wolf, Pyroxene in Teleport. Tokrat očitno sreča ne bo na strani tistih, ki se za nakup odločijo mesec dni pred festivalom. Če pa bi radi na festival prišli preko volonterstva, se lahko prijavite tukaj.

Avtorica: Tina Urek
18. 3. 2019

Challenger so razkrili naslovnico prihajajočega debitantskega EP-ja z naslovom Turned to Dust, ki bo aprila končno izšel pri založbi Dying Victims Productions. Spodaj lahko prisluhnete tudi prvemu samonaslovljenemu singlu banda, ki ga tvorijo vokalist/kitarist Jakob Rejec (ex-Vigilance), kitarist Urban Železnik, basist Blaž Tanšek (Mist, ex-Teleport) in bobnar Toni Pleško (ex-Teleport). Več podrobnosti naj bi sledilo v kratkem.

28. 2. 2019

Domači cosmic blackened death metalci Teleport se čez dober mesec dni odpravljajo v Italijo, kjer bodo 4. aprila z Assumption in Bedsore nastopili v klubu Blue Rose pri Milanu, naslednji dan pa se bosta trojici v klubu Trecentosessantagradi v Rimu pridružili še zasedbi Ekpyrosis in Ferum.

Isti dan (5. aprila) bo založba Edged Circle Productions izdala njihov aktualni demo The Expansion na CD-ju, ki ga lahko prednaročite tukaj.

17. 1. 2019

Italijanski doom metal prvaki se 2. februarja ponovno vračajo v Slovenijo, natančneje v Koper! Messa bodo tokrat skupaj z italijansko doom/death metal zasedbo Assumption, pri kateri igra tudi kitarist Matija »Dole« Dolinar (Teleport, ex-Keller, ex-The Pattern, ex-Pesadilla), ter ljubljanskimi doomerji Mist nastopili v tamkajšnjem Centru mladih.

Več o prihajajočem koncertu lahko najdete na Facebooku in v našem napovedniku.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška