Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
6. 2. 2024

Italijanski black/death metalci Pyra so minuli teden objavili video za pesem Summit of Existence s prihajajočega prvenca Those Who Dwell in the Fire.

20. 12. 2023

Norveška avantgardna black metal zasedba Borknagar sporoča, da bo 23. februarja izdala nov dolgometražec z naslovom Fall. Pred izidom band na ogled predstavlja single Summits, album pa bo poleg omenjene skladbe zajemal še naslednje komade:

Summits
Nordic Anthem
Afar
Moon
Stars Ablaze
Unraveling
The Wild Lingers
Northward

11. 9. 2023

Ameriška black metal zasedba Morbikon, ki je lani izdala svoj prvenec Ov Mournful Twilight, je najavila svoje prve štiri nastope v živo. Ti bodo sicer vsi izvedeni v ZDA, a zdaj vsaj obstaja upanje, da se zasedba morda nekoč odpravi na evropsko turnejo. Datumi ameriških nastopov so takšni:

7/9/2023 Black Circle - Indianapolis, IN w/ Exhumed
8/9/2023 Wake Brewing Anniversary - Rock Island, IL
9/9/2023 Full Terror Assault Fest - Cave Rock, IL
1/12/2023 Decibel Metal And Beer Fest @ Summit – Denver, CO

Morbikon med drugim sestavljajo člani zasedb Municipal Waste, Cannabis Corpse, Iron Reagan, Municipal Waste, Discordance Axis, Finntroll in …And Oceans.

6. 5. 2022

Italijanski enočlanski death metal band Cosmic Putrefaction ponuja v posluh svoj tretji studijski album z naslovom Crepuscular Dirge For The Blessed Ones. Album je na voljo na vseh spletnih platformah in na Youtube kanalu založbe Profound Lore, pri kateri je album danes izšel.

Crepuscular Dirge For The Blessed Ones je prvi album Cosmic Putrefaction, na katerem poleg Gabriela Gramaglie (Vertebra Atlantis, The Clearing Path, Turris Eburnea, Summit) igra še bobnar Giulio Galati.

16. 2. 2022

Nemški veterani Final Cry so v obliki besedilnega videa objavili naslovni komad albuma The Ever-Rest. Poleg tega je znana tudi tracklista:

The Brotherhood Of The Rope
The Ever-Rest
Down The Icefall
The Beckoning Silence
Seven Summits
Ascending The Avalanche
Mallory's Mask
Into The Whiteout
Words Unspoken
This Ending

4. 1. 2022

G. G. (Vertebra Atlantis, The Clearing Path, Turris Eburnea, Summit) je posnel tretji studijski album za svoj death metal projekt Cosmic Putrefaction, ki ga bo spomladi izdal pri založbi Profound Lore. Prva dva albuma je izdal v sodelovanju z založbo I, Voidhanger Records, in sicer leta 2019 At the Threshold of the Greatest Chasm in predlani The Horizons Towards Which Splendour Withers.

26. 8. 2021

Britanski stoner/doom/rock dvojec This Summit Fever je konec prejšnjega tedna izdal debitantski EP z naslovom Doubt, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. This Summit Fever sta kitarst/vokalist Andy Blackburn in bobnar Jim McSorley.

Spisek skladb je sledeč:
How To Be Invisible
Reborn
What I Should Have Learned By Now
Herd Hypnosis
Fury Pulled Me South

12. 1. 2021

Eksperimentalni death metal dvojec Turris Eburnea predstavlja Cotard Delusion, prvi single z debitantskega samonaslovljenega EP-ja. Ta bo 15. marca izšel pri Everlasting Spew Records na CD-ju in pri Caligari Records na kaseti, prinaša pa naslednje komade:

Unified Fields
Cotard Delusion
Syncretism Incarnate
Malachite Mountains

Med karantenskim zatišjem sta projekt zagnala vokalist/kitarist/multiinstrumentalist Gabriele Gramaglia (Cosmic Putrefaction, The Clearing Path, Summit) in basist Nicholas McMaster (Krallice, Geryon, Edenic Past, ex-Castevet).

13. 3. 2020

House Of Lords se vračajo z desetim studijskim albumom z naslovom New World - New Eyes, ki bo izšel 8. maja pri Frontiers Music Srl. Za snemanje in produkcijo novega albuma je poskrbel pevec in vodja skupine James Christian. Tukaj lahko že prisluhnete prvi skladbi One More.

Tracklista je sledeča:
New World New Eyes
Change (What's It Gonna Take)
One More
Perfectly (You And I)
The Both Of Us
Chemical Rush
We're All That We Got
Better Off Broken
$5 Buck Of Gasoline
The Chase
The Summit

7. 6. 2019

Oh, Sleeper predstavljajo besedilni video za skladbo Decimation & Burial s prihajajočega albuma z naslovom Bloodied / Unbowed, ki bo izšel 12. julija pri založbi Solid State Records.

Bloodied / Unbowed prinaša naslednje skladbe:
Let It Wave
Decimation & Burial
Fissure
Of Bane & Disease
Two Ships
The Island
Mutinous
Pulse Over Throne
Oxygen
The Summit

19. 3. 2018

Deathcore/djent zasedba Within The Giant's Reach predstavlja besedilni video za komad Faceless, ki se nahaja na prihajajočem EP-ju In The Beginning. Na njem boste lahko slišali sledeče komade:

The Summit 
Faceless 
Rise
Collapse Rebuild
Scars 
Same Blood

 

Avtorica: Tina Urek
21. 12. 2017

Dimmu Borgir bodo 23. februarja pri Nuclear Blast Records izdali novi 7" EP, ki prinaša novi skladbo z naslovom Interdimensional Summit in koncertno verzijo skladbe Puritania. Interdimensional Summit naj bi svoje mesto našla tudi na novem studijskem albumu skupine, katerega izid se prav tako pričakuje enkrat v začetku prihodnjega leta.

13. 7. 2015
Spodaj si lahko ogledate novi videospot zasedbe Scale The Summit za komad Stolas. Ta se nahaja na prihajajočem albumu V. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
30. 9. 2014
220 Volt predstavljajo videospot za naslovno skladbo in prvi single z najnovejšega albuma Walking In Starlight, ki je izšel konec prejšnjega tedna pri založbi AOR/Metal Heaven. Skupino po novem sestavljajo Thomas Drevin in Mats Karlsson na kitarah, Peter Hermansson na bobnih, Anders Engberg (ex-Therion, ex-Lions Share) na vokalu, na basu pa jim pomagata Johan Niemann (Evergrey, ex-Therion) in Lars Ericsson (The Summit). /B.B./

17. 8. 2012
Pevec André Matos (Viper, ex-Angra, ex-Symphonia) bo 22. avgusta pri Avalon Online izdal svoj tretji solo album z naslovom The Turn Of The Lights, na katerem sodelujejo tudi kitarista Andre Hernandes (ex-Angra) IN Hugo Mariutti (Viper) ter basist Bruno Ladislaus (Aclla). Tracklista je sledeča:
Liberty
Course Of Life
The Turn Of The LIghts
Gaza
Stop!
On Your Own
Unreplaceable
Oversoul
White Summit
Light-Years
Sometimes
/B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb