Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 4. 2024

Britanski kitarist, pevec in tekstopisec Billy Morrison, v zadnjih 15 letih znan predvsem kot ritem kitarist Billyja Idola, in njegov glavni kitarist Steve Stevens (ex-The Cult) ter princ teme Ozzy Osbourne so posneli videospot za pesem Crack Cocaine. Pri tem gre za drugi single (prvi je bil Drowning) prihajajočega heavy rock albuma The Morrison Project, ki bo izšel 19. aprila. Pri snemanju albuma so med drugim sodelovali še Billy Idol, DMC, Corey Taylor, Al Jourgensen, Steve Vai, Steve Stevens, Linda Perry, Tommy Clufetos in John5.

30. 10. 2023

Sporočamo žalostno vest, da je umrl Steve Riley, nekdanji bobnar zasedb L.A. Guns in W.A.S.P. Naj počiva v miru.

31. 8. 2023

Mojster progresivnega rocka Steven Wilson napoveduje sedmi studijski album The Harmony Codex, ob tem pa pred izidom dolgometražca predstavlja single Economies Of Scale. The Harmony Codex naj bi izšel 29. septembra pri Spinefarm Records in bo zajemal naslednje skladbe:

Inclination
What Life Brings
Economies Of Scale
Impossible Tightrope
Rock Bottom
Beautiful Scarecrow
The Harmony Codex
Time Is Running Out
Actual Brutal Facts
Staircase

29. 8. 2023

Basist Chaz Grimaldi (ex-Steve Grimmett's Grim Reaper) se je pridružil ameriškim heavy metalcem Immortal Sÿnn, ki trenutno delajo na novem materialu, ki bo izšel 15. septembra na EP-ju z naslovom Hellspawn.

29. 8. 2023

Predstavljamo nenavadno super skupino Quadvium, ki se lahko pohvali kar z dvema slavnima baskitaristoma. Člani zasedbe so:

Jennings Smith - kitara
Steve Di Giorgio (Testament, Death) - baskitara
Jeroen Paul Thesseling (Obscura, Pestilence) - baskitara
Yuma van Eekelen - bobni

Zasedba trenutno pripravlja nov album, ki naj bi izšel v prvi polovici leta 2024.

8. 8. 2023

Ameriški melodični black metal band The Mosaic Window, za katerim stoji Andrew Steven Brown, je podpisal za Willowtip Records, kjer bo jeseni ponovno izdal nedavno izdan prvenec z naslovom Plight of Acceptance. Ta je izšel 13. junija digitalno in 4. avgusta pri Wilt-shine na kaseti, pri Willowtip Records pa bo izšel 10. novembra na CD-ju in vinilu.

Plošček lahko poslušate in tudi prednaročite na Bandcampu:

30. 5. 2023

Giovanni Rossi (Ufomammut) je s projektom The Mon izdal svoj drugi album Eye, na katerem so kot gostje pustili svoj pečat Steve Von Till (Neurosis), Colin H. Van Eeckhout (Amenra), Sarah Pendleton (Subrosa, The Otolith) in David W. (White Hills). Album je v petek izšel pri Supernatural Cat Records.

21. 4. 2023

V postavi Craig Locicero (kitara), Steve Smyth (kitara), Matt Camacho (bas kitara), Chris Kontos (bobni) in Norman Skinner (vokal) se na sceno vračajo kalifornijski thrasherji Forbidden. Njihov edini letošnji nastop v Evropi bo na festivalu Alcatraz Metal Festival.

17. 3. 2023

Newyorški progresivni metalci Sarmat so objavili izsek pesmi s prihajajočega EP-ja Dubious Disk, ki bo izšel 19. aprila pri založbi I, Voidhanger. Izseku lahko prisluhnete spodaj oziroma prednaročite EP na Bandcampu. Pri projektu, ki ga prežemajo vplivi jazza in sci-fija, med drugim sodelujeta Steve Blanco (Imperial Triumphant, Pak) in Oleg Zalman (Artificial Brain).

Člani Sarmat so:
James Jones – bobni
Cotter Champlin – kitara
Steve Blanco – baskitara, klavir
Andrew Gonzalez – vokal
Oleg Zalman – kitara
Cameron Carrella – trobenta, krilni rog

8. 3. 2023

Heavy metalci Archon Angel, pri katerih opravlja vokalne dolžnosti Zak Stevens (ex-Savatage, Circle II Circle), napovedujejo izid drugega albuma s preprostim naslovom II. Album naj bi izšel 11. aprila, pred tem pa lahko prisluhnete novemu singlu Afterburn.

4. 1. 2023

Steven Wilson je preko socialnih omrežjih napovedal (verjetno) zadnje koncerte projekta Porcupine Tree. Zasedbo bo letos pomladi oziroma poleti mogoče ujeti na različnih evropskih festivalih, ti nastopi pa bodo po Wilsonovem zapisu najverjetneje bandovi zadnji. Wilson se pripravlja na izid novega solo studijskega albuma, prav tako pa naj bi se v njegovem (glasbenem) življenju dogajalo precej zanimivega.

Avtorica: Tina Urek
21. 12. 2022

Progresivci Dispyria objavljajo prvi single Blue Mirror s prihajajočega albuma The Story Of Marion Dust. Pri skladbi je sodeloval tudi Zak Stevens (Savatage, Circle II Circle). Album naj bi izšel 10. februarja.

20. 12. 2022

Of Wolves iz Chicaga so objavili single Maker, za katerega je njihov član Steve naredil videospot s pomočjo umetne inteligence.

9. 12. 2022

Dispyria, projekt nemškega multiinstrumentalista Jürgena Walzerja, bo februarja izdal tretji album, ki bo nosil naslov The Story of Marion Dust. Na njem med drugim sodelujejo vokalisti Zak Stevens (Savatage, Trans-Siberian Orchestra), Ralf Scheepers (Primal Fear, ex-Gamma Ray) in Carsten Schulz (Lazarus Dream).

5. 9. 2022

Ameriški tehnični death metalci Proceed On Your Way To Oblivion in Craig Peters (Deeds of Flesh) so posneli komad Ravenloft, ki je del bandovega prihajajočega prvenca z naslovom Ceremorphosis. Izid albuma je načrtovan za 23. septembra preko Blood Blast Distribution, seznam pesmi pa je takšen:

Meteor Swarm
Ceremorphosis
Beholder
Atrophic Radiance (ft. Steven Funderburk)
Deal With The Devil
The Whispered One
Ravenloft (ft. Craig Peters)
Reap What You Sew
The Natural End (ft. Joseph Mabry)

Člani zasedbe so:
Michael Ranne - bobni (Through The Eyes Of The Dead, My Bitter End, Coma Cluster Void)
Steve Visone - kitara (We Are The Romans)
Shane Jost - vokal (Cognitive , Proletariat)
Nick Weyers - bas (Aronious)

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb