Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 3. 2024

Posebneži Sólstafir, ki smo jih lani skupaj z Amorphis ujeli v Zagrebu, se novembra in decembra odpravljajo na turnejo po Evropi. Z njimi se bodo na pot podali Helga in Hamferð. Med drugim boste lahko Islandce ujeli 6. decembra na Dunaju. Druge datume pa najdete na sliki.

16. 10. 2023

Finski melodičarji Amorphis so objavili live videospot za pesem The Bee, ki je del aktualnega albuma Queen of Time (Live at Tavastia 2021), ki je minuli petek ugledal luč sveta.

V živo bomo lahko Fince ujeli 1. novembra pri naših južnih sosedih.

25. 9. 2023

Finski melodičarji Amorphis so objavili live video za skladbo Wrong Direction, ki je del albuma Queen of Time (Live at Tavastia 2021), ki bo ugledal luč sveta 13. oktobra pri Atomic Fire Records.

V živo bomo lahko Fince ujeli 1. novembra pri naših južnih sosedih.

28. 8. 2023

Finski melodičarji Amorphis so najavili svoj tretji live album z naslovom Queen of Time (Live at Tavastia 2021), ki bo ugledal luč sveta 13. oktobra pri Atomic Fire Records. Band je v sodelovanju z Anneke Van Giersbergen posnel video za skladbo Amongst Stars s tega.

V živo bomo pa lahko Fince ujeli 1. novembra pri naših južnih sosedih.

18. 5. 2023

Finski melodičarji Amorphis se konec oktobra odpravljajo na drugi del evropske turneje. Tokrat jih bo pot ponesla tudi k našim južnim sosedom, saj bodo 1. novembra nastopili v zagrebškem klubu Boogaloo. Družbo jim bodo delali Sólstafir in Lost Society.

19. 4. 2023

Islandski atmosferični rockerji Sólstafir se prihodnji mesec odpravljajo v studio, kjer naj bi nastal njihov najnovejši celovečerec. Več informacij band trenutno še ne želi razkriti.

12. 1. 2023

Sólstafir so objavili videospot za komad Dionysus s še zmeraj aktualnega albuma Endless Twilight of Codependent Love iz leta 2020.

2. 9. 2022

Organizatorji festivala Metaldays so včeraj razkrili nove potrditve za naslednjo izvedbo, t. i. RESTART edicijo: Kataklysm, Abbath, Sólstafir, Marduk, Fit For An Autopsy in Nervosa.

Vstopnice so že v prodaji. Poleg prvih najav so objavili še videokolaž z letošnjega festivala.

18. 2. 2022

Poleg Sólstafir je znanih še devet bandov, ki bodo nastopili na češkem festivalu Brutal Assault 2022. To so: Bloodywood, Carnation, Dool, Oranssi Pazuzu, Pupil Slicer, Skepticism, Slope, The Devil's Trade in Thy Catafalque.

6. 1. 2022

Nemška post black metal zasedba V/Haze Miasma bo jutri izdala svoj EP z naslovom Nebula. EP naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot so Solstafir, Der Weg einer Freiheit in Enslaved.

13. 12. 2021

Pri založbi Peaceville Records sta na voljo dve posebni izdaji zasedb Katatonia in Paradise Lost.

Zasedba Katatonia praznuje 25 let obstoja svoje mojstrovine Brave Murder Day iz leta 1996, ki je na novo izšla z dodatno knjižico s spremno besedo Andersa Nystroma in Jonasa Renkseja. To in še druge izdaje od teh Švedov najdete tukaj, poleg tega pa se ti v letu 2022 skupaj s Sólstafir odpravljajo na co-headlining turnejo.

Zasedba Paradise Lost pa praznuje 30 let od izida svojega albuma Gothic. Tega, album Lost Paradise in EP Gothic je remastiriziral Jaime Gomez Arellano v Orgone Studios, poleg tega je bilo dodanih nekaj posnetkov v živo, tako da bo limitiran boxset z naslovom The Lost and the Painless obsegal kar 6 CD-jev in DVD. Možen pa je tudi nakup s kaseto.

8. 10. 2021

Islandski atmosferični rockerji Sólstafir in norveški black metalci Vreid so združili moči za skupen virtualni koncertni dogodek, ki so ga poimenovali Across. Koncert bo izveden 15. oktobra ob 21. uri, spremljate pa ga lahko na tej povezavi, in sicer povsem brezplačno; a prostovoljni prispevki so dobrodošli.

Sicer pa zasedbi zatrjujeta, da sta pripravili prav posebno filmsko ali kinematografsko izkušnjo, ki bo trajala 90 minut.

18. 8. 2021

Islandski crust punk dvojec Bastarður predstavlja videospot za drugi single Burn s prihajajočega studijskega prvenca z naslovom Satan's Loss Of Son, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Season Of Mist.

Gre za nov projekt Aðalbjörna Tryggvasona (Sólstafir) in Birgirja Jónssona (Dimma), medtem ko jima na albumu kot gostujoča vokalista družbo delata še Marc Grewe (Insidious Disease, ex-Morgoth) in Alan Averill (Primordial, Dread Sovereign).

22. 7. 2021

Islandski crust punk projekt Bastarður, v katerem sta moči združila Aðalbjörn Tryggvason (Sólstafir) in Birgir Jónsson (Dimma), v posluh ponuja prvi single Viral Tumor s prihajajočega prvenca Satan's Loss Of Son, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Season Of Mist. Kot gostujoča vokalista na albumu sodelujeta tudi Marc Grewe (Insidious Disease, ex-Morgoth) in Alan Averill (Primordial, Dread Sovereign).

Pevec in kitarist Aðalbjörn Tryggvason je bil že od nekdaj odprt za najrazličnejše glasbene vplive. Naj si bo to nalepka Entombed, ki krasi njegovo kitaro, intro Ennia Morriconeja kot uvod v koncert ali poklon Lemmyju Kilmisterju s kavbojsko senzibilnostjo, tako da ni nobena skrivnost, da njegova ljubezen do glasbe ne pripada samo eni zvrsti. Z najnovejšim projektom, ki išče navdih pri skupinah, kot so Napalm Death, Terrorizer, Motörhead in Disfear, svoje navdušenje nad crust punkom dviguje na novo razburljivo raven.

20. 4. 2021

Na podelitvi islandskih glasbenih nagrad so Sólstafir zmagali v kategoriji »rock album leta«. Prestižno nagrado so dobili za aktualni plošček Endless Twilight of Codependent Love.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana