Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
8. 3. 2024

Alexey Polyansky se je po desetih letih vrnil k domačim progresivcem Seventh Station. Tako pravi band: »Please give a warm welcome-back shout-out to Alexey for coming back to the band after 10 years of absence. Alexey is a very gifted musician and he will fill up the missing gap in the band in the bass guitar role. Alexey was also the co-founder of Seventh Station and we are so happy to see him come home.«

Avtor fotografije je Valeriy Lapshov.

1. 12. 2023

Škotski enočlanski pogresivni/postmetal projekt Sgàile je obelodanil skladbo Lamentations By The Lochan kot prvi single s svojega drugega albuma Traverse The Bealach, ki bo 19. januarja izšel pri založbi Avantgarde Music in obsega naslednje naslove:

Psalms To Shout At The Void
Lamentations By The Lochan
The Ptarmigans Cry
Introspect
Silence
The Brocken Spectre
Entangled In The Light

29. 6. 2022

Basist Marco Mendoza, znan po sodelovanju z bandi, kot so Thin Lizzy, Whitesnake, Journey, Ted Nugent in The Dead Daisies, je posnel novi album z naslovom New Direction. Ta bo izšel 16. septembra pri Mighty Music, naslovi komadov pa so sledeči:

Take It To The Limit
I Just Can’t Get Over You
Light It Up
Walk Next To You
Shoot For The Stars
All That I’m Living For
Free Ride
Can’t Explain It
Scream And Shout
New Direction

Avtorica: Tina Urek
15. 3. 2022

Grški power/progresivni metalci Silent Winter so posneli videospot za single Shout z aktualnega albuma Empire Of Sins, ki so ga lani izdali pri založbi Pride & Joy Music.

12. 8. 2020

Argentinski stoner doom trio Fulanno je napovedal nov studijski album What's That Infernal Noise?, ki bo kmalu na voljo preko njihovega Bandcampa. V fizičnem formatu bo album izšel pri Interstellar Smoke Records (vinil), Shouth Cave Records (kaseta) in Forbidden Place Records (CD). Za mastering je poskrbel Sergio CH (Los Natas, Soldati), medtem ko kot posebni gostje sodelujejo tudi člani Mephistofeles in Luciferica.

Fulanno sestavljajo Fila Frutos (vokal, kitara), Jose A Frontera (bobni) in Mauro Carosela (bas).

6. 4. 2020

Nizozemska hard rock zasedba Vandenberg, ki jo vodi kitarist Adrian Vandenberg (ex-Whitesnake, ex-Manic Eden), se vrača z novimi člani in novim studijskim albumom z naslovom 2020, ki bo izšel 29. maja za Mascot Records/Mascot Label Group. Po Burning Heart 2020 skupina sedaj predstavlja že drugo skladbo Shadows Of The Night.

Novo zasedbo poleg Vandenberga na kitari sestavljajo še vokalist Ronnie Romero (Ritchie Blackmore's Rainbow, ex-Lords Of Black), basist Randy Van Der Elsen (Tank) in bobnar Koen Herfst (Cypher, ex-Dew-Scented, ex-Epica). Za produkcijo je poskrbel preverjeni Bob Marlette (Black Sabbath, Alice Cooper, Marilyn Manson, Rob Zombie), na albumu pa kot posebna gosta sodelujeta tudi basist Rudy Sarzo (Dream Child, ex-Ozzy Osbourne, ex-Quiet Riot, ex-Dio) in Brian Tichy (ex-Whitesnake, ex-The Dead Daisies, ex-Billy Idol, ex-Foreigner) na bobnih.

2020 prinaša naslednje skladbe:
Shadows Of The Night
Freight Train
Hell And High Water
Let It Rain
Ride Like The Wind
Shout
Shitstorm
Light Up The Sky
Burning Heart 2020
Skyfall

25. 2. 2019

Mötley Crüe so objavili videospot za novo skladbo The Dirt (Est. 1981), pri kateri sodeluje tudi rapper in igralec Machine Gun Kelly, ki igra vlogo bobnarja Tommyja Leeja v njihovem prihajajočem avtobiografskem filmu The Dirt.

Skladba je tudi na soundtracku za film, ki prinaša števine njihove uspešnice, kot so Dr. Feelgood, Girls, Girls, Girls, Kickstart My Heart, Same 'Ol Situation (S.O.S.), Shout At The Devil, Home Sweet Home in druge.

14. 2. 2019

Zig Zags predstavljajo skladbo Punk Fucking Metal, prvi single z novega studijskega albuma z naslovom They'll Never Take Us Alive, ki bo izšel 10. maja pri založbi RidingEasy Records. Skupina iz Los Angelesa v novi skladbi zveni kot hibrid Metallice iz obdobja Kill 'Em All in drvečih Motörhead, z umazano garage rock produkcijo.

Tracklista je sledeča:
Punk Fucking Metal
Killer Of Killers
Fallout
No Way Out
Ms 45
The Shout
Why I Carry A Knife
They'll Never Take Us Alive
Nothing To Do
God Sized

15. 12. 2017

Sixgun Renegades so objavili besedilni video za novi single Loaded Gun s samonaslovljenega studijskega prvenca, ki bo izšel 26. januarja pri založbi V.R. Label Finland.

Na albumu se nahajajo naslednje skladbe:
Renegade
My Way Or The Highway
Unbreakable
Lost And Found
Loaded Gun
Scream N´Shout
Rock City Blues (Born Under A Bad Sign)
All For One… None For All
Here To Stay

25. 7. 2017

Transport League so objavili videospot za novi single Destroy Rock City s prihajajočega albuma Twist And Shout At The Devil, ki izide ta petek pri Rodeostar Records/Soulfood Music.

19. 4. 2016

Nemška hard rock zasedba Scumdogz je konec prejšnjega tedna izdala samonaslovljeni studijski album, ki prinaša naslednje skladbe:
Queen Of The Scene
Hope You Gonna Die
Sell My Soul
Scumdogz
Ladies Last Hope
Sick As A Dog
Bloodbrothers
Gasoline Bitches
See You At Your Funeral
Showdown
Gimme A Shout
Wrecking Ball

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za aktualni single Gasoline Bitches.

31. 3. 2016

Shotgun so objavili koncertni video za skladbo Nervous s prihajajočega koncertnega albuma Live – Down Decadendia Drive, ki bo izšel 7. maja pri Livewire/Cargo Records. Tracklista je sledeča:
Squeezin Teazin
I’m Your Love
Bop City
Nowhere Fast
Dirt Talk
Nervous
Shout It Out
Don’t Care ’bout Nothin’

2. 12. 2014
Hellish Outcast so objavili video za skladbo Torment s pred kratkim izdanega drugega albuma z naslovom Stay of Execution. /P.G./

28. 10. 2014
Severni sosedje Mortician bodo 14. novembra pri založbi Pure Underground Records izdali drugi album z naslovom Shout For Heavy Metal, ki prinaša naslednje skladbe:
Shout For Heavy Metal
Eagle Spy
Promised Land
Rock Power
The Devil You Know
Black Eyes
Inner Self
Hate
Wrong Way
/P.G./

26. 9. 2014
Hellish Outcast predstavljajo skladbo Heresiarch s prihajajočega drugega albuma z naslovom Stay Of Execution, ki bo izšel 20. oktobra pri založbi Listenable Records. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb