Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
19. 3. 2021

Srbski oldschool death/thrash metalci Scaffold so objavili videopsot za komad 1763, ki se nahaja na prihajajočem albumu Codex Gigas. Ta izide za 31. marca, za distribucijo v Južni Ameriki bodo poskrbeli pri Old Shadows Records, Satanath Records in The Ritual Productions pa za ostali svet. Izdaja bo izšla na različnih nosilcih zvoka, tako na CD-ju in vinilu kot tudi kaseti.

Celoten spisek komadov je sledeč:

The Butcher Of Rostov
1763 (Consecrated Ground)
Five Circles In Barbed Wire
In These Dreams
At The Dawn Of A Judgement Day
Variola Vera
Psychopathic Mind (Bloodbath cover)
Rotting In The Rain

Avtorica: Tina Urek
5. 2. 2021

Staroste srbskega deathrasha Scaffold bodo 31. marca izdali drugi studijski album z naslovom Codex Gigas. Svoj povratek je zasedba naznanila s predelavo pesmi At The Dawn Of A Judgement Day, ki je izšla s kasetnim prvencem davnega leta '94, slišite pa jo lahko na tej povezavi.

Album bo obsegal naslednje skladbe:
The Butcher Of Rostov
1763 (Consecrated Ground)
Five Circles In Barbed Wire
In These Dreams
At The Dawn Of A Judgement Day
Variola Vera
Psychopathic Mind (Bloodbath cover)
Rotting In The Rain

Avtorica: Tina Novaković
13. 10. 2015

Španci In Thousand Lakes so objavili video za komad The Scaffold s prihajajočega kompilacijskega albuma. The Memories That Burn izide decembra pri založbi Pathologically Explicit Recordings.

5. 1. 2015
Dirty Skunks sporočajo: »Z začetkom novega leta se tudi Kadilnica Of Death za spremembo podaja v nekoliko modernejše vode. 8. januarja bo Orto Bar namreč gostil skupino Necrotik, ki svojo glasbo izvirno definira kot hardcore pornpop, sicer pa bi jo lahko opisali kot modernejši death/thrash metal.
Skupina slovenske odre pretresa že od leta 2008, njeni člani pa se lahko pohvalijo s predhodnim delovanjem v priznanih bandih, kot so Scaffold, Sweet Sorrow in Supreme Pain. Necrotik so znani po energičnih nastopih, ki publiko vedno dvignejo v zrak, za seboj pa imajo že kar nekaj glasbenih izdaj, med drugim tudi prvi dolgometražni studijski album z naslovom Balkan Idiocracy, ki so ga izdali preteklega junija in ki bo na koncertu v zgornji dvorani Orta dodobra predstavljen.
Koncert se bo začel ob 22:30, vstopnina pa znaša standardne 4 € oziroma brezplačno s člansko izkaznico. Metal večer v Kadilnici Of Death tako kot vsak četrtek traja od 21h do 5h.« /J.G./

Avtor: Gorjanec
25. 7. 2014



A Tout le Monde brez Cristine Scabbie je dolgočasen... pa še Šujo je nekam zginil z mojim pirom...


Bidovc me tuki zih ne bo najdu... gruntam a naj Thundersteel cover užgemo s Cyclone al s Tomcat...


Za 2015 nam obljubljajo headlinerski spot na malem odru, če pridemo originalni Scaffold.

6. 2. 2013
Založba On Parole Productions, ki bo izdala prvenec skupine Black Diamond, sporoča: "Za imenom Black Diamond že od leta 2005 stojita Nejc Vidmar in Igor Manasljevič. Zdaj je napočil čas, da 7. marca luč sveta ugleda prvenec, naslovljen Last Man Standing. Nejc in Igor sta k sodelovanju na tem albumu pritegnila vokalista Žanila Tataja – Žaka (Mary Rose, ex Divlje Jagode), Simona Jovanoviča (ex Prospect), Sama Urbančiča in Sandro Tomovič (ex Moveknowledgement) in bobnarja Roberta Kovačiča (Scaffold). Nedavno se je ekipi Black Diamond priključil tudi Urban Medič (Prospect)."
Tracklista albuma je sledeča:
Opus 91-96
Edge Of Sanity
Power Of Mind
Dreams Of Tomorrow
Hold Me Tonight
Black Diamond
The Thing That Couldn't Die
Lažne zvezde
Mastermind
Tears In Eyes


/P.G./

22. 11. 2012
Založba Tee Pee Records na svojem Facebook profilu ponuja brezplačen download nove kompilacije, na kateri sodelujejo Naam, Kadavar, Mirror Queen, Truckfighters in številni drugi. Tracklista je sledeča:
Kadavar - Creature Of The Demon
The Shrine - Primitive Blast
Aqua Nebula Oscillator - Dead Soul
Naam - The Starchild
Whirr - Home Is Where My Head Is
Hopewell - This Is This
St. James Society - Bab(a/y)lon Rising (še neobjavljena skladba)
Blaak Heat Shuja - Incident At Stinson Beach (še neobjavljena skladba)
Assemble Head In Sunburst Sound - L.A. Sacrifice
Mirror Queen - Scaffold Of The Skies
Lecherous Gaze - Lyin’ In The Road
Truckfighters - Monte Gargano
/B.B./

9. 8. 2010
Robert Kovačič (Scaffold, ...) je v studiu Negligence začel s snemanjem bobnov za prvenec skupine Condemnatio Christi. /P.G./

15. 4. 2010
Klub Channel Zero sporoča, da je karte za jutrišnji koncert skupin Scaffold, Mass Hypnosis in The Scourge možno rezervirati do jutri, in sicer do 12. ure. To lahko naredite preko tega e-maila.

29. 3. 2010
Negligence se po daljšem premoru vračajo na oder. Ker zaenkrat še niso našli novega kitarista, se jim bodo 24.4. v Kudu France Prešeren na odru pridružili Igor Nardin (Noctiferia), Aljoša Orlovič (Scaffold), Jan Prosen (Dawn Patrol), Beny Kic (Metalsteel), Gregor Kamenšek (Crossbreed/Gonoba) in Peter Gale (Sweet Sorrow). /P.G./

21. 1. 2010
Prvi potrjeni bandi za festival Wintercamp so: Noctiferia, Hate, Prospect, Requiem, Metalsteel, Dickless Tracy, Eruption, Infidia, Keller, Mordenom, Nephrolith, Scaffold, Smargroth in Somrak. /P.G./

10. 11. 2009
Organizatorji 8. Fuck Off Commercial Festivala, ki bo 28.11. v Ljubljani, sporočajo: "Leta 1987 se je porodila zamisel o izdaji glasbenega zapisa alternativnih bandov, ki so bili takrat v vzponu. Kompilacijska kaseta Provinca vrača udarec je zagotovo eden kultnih izdelkov slovenske underground scene, ki se pojavi na trgu konec osemdesetih let. Naslov naj bi ponazarjal tedanjo alternativno sceno, ki je bila močnejša na provinci, kot v slovenski prestolnici. Na njej so sodelovali krška Polska Malca, žalski Epidemic in koprski Salem. Z njo so sodelujoči vrnili udarec tedaj samozadostni alternativni ljubljanski sceni. Šlo je za krik po decentralizaciji in proti diktatu trendov in okusov iz centra medijske in kulturne moči. Prav izid te kasete je kasneje sprožil idejo o Fuck Off Commercial Festivalu, ki je pripomogel k sunkovitemu razvoju HC in Metal scene pri nas." Na festivalu bodo nastopili Interceptor, Scaffold, Aperion, Eruption in Wartune, kupci vstopnic v predprodaji pa bodo prejeli ponatis kultne kasete na CDju. /P.G./

21. 10. 2009
Vstopnice za 8. Fuck Off Commercial, ki bo 28.11. v Gali Hali na Metelkovi, so že naprodaj po ceni 10€. Kupite jih lahko pri nastopajočih bandih (Interceptor, Scaffold, Aperion, Eruption, Wartune), v Subkulturi v Celju, 7. in 14.11. na Bazenu v Kranju, na Vrhniki pri Dodi, v MB v MC Pekarni, ... Več informacij o vstopnicah dobite na tel. 041/836-474 (po 17h)

12. 10. 2009
Festival, ki se je rodil leta 1988 in je dobil svoje naslednike v letih 1989, 90’, 91’, 94’, 98’ in 2007, se je po svojih glasbenih in idejnih smernicah močno razlikoval od poplave narodno-zabavnih veselic. Tradicionalna in priznana kultura je dobila svojo opozicijo oz. t.i. subkulturo. Festival je skoraj padel v pozabo, vendar ga je leta 1994 obudil Gregor Čulk, vokalist skupine Interceptor. Z njihovim razpadom je festival ugasnil za nekaj let. Kljub finančno slabim razmeram in prenasičenosti, bo ta kultni metal festival, letos ponovno zaživel. Poleg Interceptor, ki so nazadnje koncertirali 20.3. letos in Scaffold, ki smo jih nazadnje videli na lanskem Heavy New Yearu, bodo 28.11. v ljubljanski Gali Hali na Metelkovi nastopili še Aperion, Eruption in Wartune.

27. 2. 2009
Supreme Pain, pri katerih je bobne igral Rober Kovačič (Scaffold, Belphegor), so v Soundlodge Studios (Dew-Scented, God Dethroned) s producentom Jörgom Ukenom končali s snemanjem za drugi album Nemesis Enforcer, ki bo izšel konec pomladi pri slovaški založbi Metal Age. Bas kitare je posnel Tadej Cholewa (Scaffold). Studio report si lahko ogledate tukaj. /P.N./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb