Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 7. 2023

Britanski epic doom metal band Godthrymm je posnel videospot za skladbo Devils z drugega studijskega dogometražca Distortions, ki izide 18. avgusta pri založbi Profound Lore. Znana je že tudi tracklista:

As Titans
Devils
Echoes
Obsess and Regress
Unseen Unheard
Follow Me
Pictures Remain
In Perpetuum Eternal

Člani Godthrymm so kitarist Hamish Glencross (ex-My Dying Bride, Solstice, Vallenfyre), bobnar Shaun »Winter« Taylor-Steels (ex-My Dying Bride, Anathema, Solstice), basist Bob »Sasquatch« Crolla in klaviaturistka Catherine Glencross.

20. 6. 2023

Britanska epic doom metal zasedba Godthrymm, katere člani so pevec in kitarist Hamish Glencross (ex-My Dying Bride, Solstice, Vallenfyre), bobnar Shaun »Winter« Taylor-Steels (ex-My Dying Bride, Anathema, Solstice), basist Bob »Sasquatch« Crolla in klaviaturistka Catherine Glencross, predstavljajo najnovejši komad Echoes. Echoes se bo nahajal na njihovem drugem dolgometražcu Distortions, ki izide 18. avgusta preko Profound Lore Records.

17. 2. 2020

Godthrymm so konec prejšnjega tedna pri založbi Profound Lore Records izdali debitantski album z naslovom Reflections, ki mu lahko v celoti prisluhnete na tej povezavi.

Britanski epic doom metal trio po novem sestavljajo bobnar Shaun Taylor-Steels (ex-My Dying Bride, ex-Anathema), vokalist/kitarist Hamish Glencross (ex-My Dying Bride, ex-Vallenfyre, ex-Solstice) in basist Sasquatch Bob (ex-Let 'Em Burn).

17. 9. 2019

Ameriški rockerji Bison Machine preko Metalinsider.net premierno predstavljajo naslovno skladbo prihajajočega studijskega albuma Seas Of Titan, ki izide 27. septembra pri založbi Small Stone Records. Novi album sta posnela Al Sutton (Five Horse Johnson, Don Cabellero) in Steve Lehane (The Black Dahlia Murder, Sasquatch), medtem ko je za mastering poskrbel Chris Goosman (Gozu, Acid King, La Chinga, Valient Thorr).

14. 9. 2018

Dobro leto pred 40. obletnico izida enajstega albuma Pink Floyd bo izšla kompilacija s priredbami skladb z albuma The Wall, ki so jih med drugim prispevali Yawning Man, Mars Red Sky in The Melvins. Na Bandcampu je že objavljena skladba When the Tigers Broke Free v izvedbi Year of the Cobra, revija Revolver pa je na svoji strani delila pesem Run Like Hell, ki so jo priredili Pallbearer. Kompilacija, naslovljena The Wall [Redux], bo izšla 9. novembra pri založbi Magnetic Eye, priredbe pa so prispevali naslednji izvajalci:

Stran A

In the Flesh? – The Melvins 
The Thin Ice – Low Flying Hawks 
Another Brick in the Wall, Part 1 – Ghastly Sound 
Happiest Days of Our Lives – Sergeant Thunderhoof 
Another Brick in the Wall, Pt. 2 – Sasquatch 
Mother – ASG

Stran B

Goodbye Blue Sky – Mos Generator 
Empty Spaces – Domkraft 
Young Lust – The Slim Kings 
One of My Turns – Worshipper 
Don't Leave Me Now – Spaceslug 
When the Tigers Broke Free – Year of the Cobra 
Another Brick in the Wall, Part 3 / Goodbye Cruel World – Greenleaf

Stran C

Hey You – Summoner 
Is There Anybody Out There? – Scott Reeder 
Nobody Home – Mark Lanegan 
Vera – Ruby the Hatchet 
Bring the Boys Back Home – Sunflo'er 
Comfortably Numb – Mars Red Sky

Stran D

The Show Must Go On – Open Hand 
In the Flesh – Solace 
Run Like Hell – Pallbearer 
Waiting for the Worms – WhiteNails 
Stop – Blue Heron 
The Trial – Church of The Cosmic Skull 
Outside the Wall – Yawning Man

17. 7. 2017

Konec tedna se bo tolminsko Sotočje za teden dni preobrazilo v metalski raj na zemlji - pričele se bodo metalske počitnice v obliki festivala MetalDays 2017! Na letošnjo peto edicijo, ki se uradno prične v nedeljo, 23. julija, in traja do sobote, 29. julija 2017, prihajajo velika imena metal glasbe – od Marilyna Mansona, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Heaven Shall Burn, Grave Digger, Sólstafir, Pain do mnogih manj odmevnih imen tega raznolikega glasbenega žanra.

Marilyn Manson na MetalDays nastopi v ponedeljek, 24. julija!

Letošnja festivalska novost je tretji oder, v celoti posvečen novim imenom metal glasbe. Glasbeni program na NewForces odru se prične že dan pred uradnim začetkom festivala, v soboto, 22. 7.
Tudi v nedeljo, 23. 7., bo glasba odmevala le s tretjega odra.
V ponedeljek, 24. 7. pa MetalDays začne obratovati z vsemi silami: koncertni del bo zaznamoval Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo šokiral glasbeni svet v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals pridobil hkrati sloves anti-vzornika mladini in skoraj kultne privržence. Marilyn Manson je s svojo glasbo dosegel velike uspehe – milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy. Coma White, The Dope Show, I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me), The Beautiful People, This is The New Shit, The Fight Song, Tourniquet, The Nobodies pa so le nekatere skladbe, s katerimi je Marilyn Manson postal glasbena ikona. Poleg Marilyna Mansona v ponedeljek na MetalDays prihajajo tudi Iced Earth, Loudness, Venom INC. in mnogi drugi.
V torek izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo v Tolmin prihajajo Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger in drugi, četrtek pa je dan za Opeth, Sólstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays prihajajo Heaven Shall Burn, Pain, Death Angel in drugi. Na treh odrih se bo letos predstavilo več kot 110 nastopajočih, na spletni strani festivala pa sta že na voljo dnevni razpored in festivalska mapa.

Pestro ob-festivalsko dogajanje
MetalDays že leta prepričuje tudi z lokacijo – festival poteka v objemu narave, ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas, hladni reki Soča in Tolminka pa nesebično zagotavljata prepotrebno ohladitev. Festivalske počitnice vsako leto potekajo tudi v znamenju zanimivega in unikatnega ob-festivalskega programa: za dober začetek dneva bodo obiskovalcem vsako jutro na voljo joga, masaža in metalski fitnes, čez dan se bodo lahko preizkusili v slikanju ali se udeležili zabavnih športnih tekmovanj, kot so odbojka v tangicah, badminton zgoraj brez, twister, beer pong in tako dalje, pripravljajo pa se tudi mnoga druga presenečenja. MetalDays pa vsako leto svojim obiskovalcem omogoča tudi srečanje z organizatorjem – vaša mnenja, ideje ali pozdravi so več kot dobrodošli. Kot vsako leto bo raznolik tudi nabor hrane in pijače, med drugim bo ob letošnji peti obletnici festivala na voljo uradno MetalDays pivo, poimenovano Black Blood, ki je nastalo v sodelovanju z Bevog Brewery. Festival pa je naredil pomembne premike tudi z vidika vpliva na okolje, kar mu je prineslo tudi nagrado A Greener Festival Award in naziv Improvers.

Vstopnice in prevozi na MetalDays
Najljubša počitniška izbira za ljubitelje težkih zvokov v Tolmin, slovensko festivalsko prestolnico, vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Na voljo je le še peščica vstopnic (tedenske, dnevne ali 3- dnevne), zagotovite pa si jih lahko v spletni trgovini MH Shop ali preko sistema Eventim.

Na MetalDays 2017 se bodo začele prodajati tudi vstopnice za MetalDays 2018, na voljo bodo tudi vstopnice za njegovega mlajšega, zimskega brata, festival Winter Days of Metal (31. 1.–4. 2. 2018, Bohinj).

Na MetalDays je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom, ki ga izvaja zunanji partner organizatorja. Vse informacije so na voljo tukaj.

Nastopajoči: Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Heaven Shall Burn, Sólstafir, Grave Digger, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, MGLA, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The great discord, Angelus Apatrida, Aaven, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King,  Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Morywa, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Hellcrawler, Reverend hound, The black court, Srd, Transceatla, Chontaraz, Shot down, Grime, Gust, Tears of martyr, Moros, Stortregn, Raven, LIK, Bömbers, Implore, Firespawn, The Crawling, Turbowarrior of steel, Tytus, Myriad lights, Whorion, Fractal universe, Sober assault, Fallen tyrant, Omophagia, Sasquatch, In the crossfire, Infected chaos, Firtan, Amorgen, Blood ages, Novacrow, Overtures, Vasectomy, Burn fuse, Sleepers’ guilt, Carnage calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain is & Selfmachine, Greybeards, Seven Spires, Pantaleon, Pikes Edge, Nord.

Razpored nastopajočih po dnevnih.

15. 6. 2017

Sasquatch bodo 20. junija izdali novi dolgometražni album z naslovom Maneuvers.

8. 5. 2017

Za stoner rock/desert rock navdušence bo to poletje v sosednji Avstriji brez dvoma dobro poskrbljeno, saj je letošnji Lake On Fire Festival že postregel s prvi potrditvami. Za dvodnevni festival, ki bo med 4. in 5. avgustom potekal v Waldhausnu na severu Avstrije, so tako že napovedana imena, kot so Brant Bjork (na fotografiji), Ufomammut, Elder, Acid King, Rotor, Asteroid, Tides From Nebula, Sasquatch, Triptonus, Weedpecker in King Buffalo.

20. 4. 2017

Preko Theobelisk.net lahko premierno prisluhnete novemu 7" singlu stoner rock tria Sasquatch iz Los Angelesa z naslovom Rational Woman, ki bo 7. junija v omejeni nakladi izšel pri založbi Red Sun Records.

30. 3. 2017

Pri založbi Magnetic Eye Records bo s pomočjo platforme za množično financiranje izšla kompilacija The Wall [Redux], ki je posvečena istoimenskemu legendarnemu albumu skupine Pink Floyd, na njej pa sodelujejo številni izvajalci, kot so ASG, Melvins, Mark Lanegan, Pallbearer, Ruby The Hatchet, Greenleaf, Sergeant Thunderhoof, Sasquatch, Yawning Man, Mars Red Sky, Year Of The Cobra in drugi.

2. 12. 2016

Festival Metaldays naslednje leto obeležuje že svojo peto obletnico. Organizatorji so pred nekaj dnevi razkrili številne nove potrditve – med drugim jih za prihajajoči Metaldays obljubljajo kar 110 – kot tudi odločitev, da naslednje leto uvedejo še tretji oder za mlade skupine in v predprodaji že zdaj ponudijo prodajo enodnevnih in tridnevnih vstopnic (povezava do spletne trgovine festivala).

Tako poleg slovenskih bandov Avven, Burn fuse, Hellcrawler, In the Crossfire, Morywa, Shotdown (Shutdown v prenovljeni postavi), Sober Assault, Srd in Vasectomy naslednje leto na festivalu igrajo:

Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, (norveški) Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, Mgła, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Goathwhore, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The Great Discord, Angelus Apatrida, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King, Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Reverend Hound, The Black Court, Transceatla, Chontaraz, Grime, Gust, Tears of Martyr, Moros, Stortregn, Turbowarrior of Steel, Tytus, Myriad Lights, Whorion, Fractal Universe, Fallen Tyrant, Omophagia, Sasquatch, Infected Chaos, Firtan, Amorgen, Blood Ages, Novacrow, Overtures, Sleepers’ guilt, Carnage Calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir Bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain Is ter Selfmachine. 

22. 4. 2014
Skupina Sasquatch skupaj s The Ultra Electric Mega Galactic, pri katerih igra tudi kitarist Ed Mundell (Monster Magnet, Atomic Bitchwax), te dni pričenja evropsko turnejo, v sklopu katere bodo med drugim nastopili tudi 27. 4. na Dunaju, 29. 4. v Münchnu, 1. 5. v Milanu in 2. 5. Millstattu na avstrijskem Koroškem. /B.B./

21. 3. 2014
Sasquatch predstavljajo videospot za skladbo Smoke Signal z aktualnega albuma z imenom IV, ki je izšel pri Small Stone Recordings. Gre za njihov prvi video nasploh, produciral in režiral pa ga je Cesar Rodriguez Bautista. Skupino lahko kmalu preverite tudi v živo, saj bo v okviru prihajajoče evropske turneje med drugim nastopila 27.4. na Dunaju, 29.4. v Münchnu in 1.5. v Milanu. /B.B./

19. 3. 2014
Na Decibelmagazine.com lahko v celoti poslušate samonaslovljeni prvenec francoske zasedbe The Socks, ki je izšel včeraj. Gre za še ene od častilcev retro heavy metala, ki se zgleduje po velikih imenih iz 70-ih, kot so Black Sabbath, Deep Purple, Blue Cheer, Rainbow in podobni. Album je posnel in zmiksal Raphaël Cartellier v Franciji, medtem ko je bil za mastering zadolžen Christopher Goosman (Early Man, Sasquatch, Dixie Witch, Solace) iz Baseline Studia v ZDA. Skupina je predhodno posnela tudi videospot za skladbo Some Kind Of Sorcery, ki si ga lahko ogledate spodaj. /B.B./

9. 9. 2013
Stoner metal zasedba Sasquatch iz Los Angelesa bo 24. septembra pri Small Stone Records izdala svoj četrti studijski album z naslovom IV, s katerega na tej povezavi že lahko preverite svežo skladbo The Message. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana