Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 4. 2024

Norveški black metalci Sarke so razkrili naslovnico in tracklisto prihajajočega albuma Endo Feight, ki bo izšel 21. junija pri Soulseller Records. Naslovnico lahko preverite na priloženi sliki, tracklista pa je takšna:

Phantom Recluse
Death Construction
Lost
Abyssal Echoes
Old Town Sinner
I Destroyed The Cosmos
In Total Allegiance
Macabre Embrace

12. 12. 2023

Black metal band Sarke se trenutno mudi v studiu, kjer pripravlja material za nov dolgometražec, ki bo nasledil leta 2021 izdan plošček Allsighr. Več informacij sledi kmalu.

25. 10. 2021

Sarke, norveška black metal zasedba, v kateri sodeluje tudi Nocturno Culto (Darkthrone), objavlja tretji in zadnji singel Grim Awakening s prihajajočega albuma Allsighr. Izid albuma je napovedan za 5. november 2021 pri založbi Soulseller Records, skladbi pa lahko prisluhnete na naslednji povezavi.

4. 10. 2021

Norveški black metalci Sarke predstavljajo skladbo Beheading of the Circus Director s prihajajočega albuma Allsighr, ki ga bodo 5. novembra izdali pri Soulseller Records.

7. 9. 2021

Norveški black metalci Sarke bodo v začetku novembra preko Soulseller Records izdali svoj 7. album, ki bo nosil naslov Allsighr. Tega za zdaj napovedujejo s singlom Bleak Reflections.

11. 8. 2021

Sarke bodo 5. novembra pri Soulseller Records izdali studijski album Allsighr. Plošček je bil posnet v Top Room Studiu, za miks je poskrbel Lars Erik Westby (H-10 Productions), medtem ko je mastering naredil Thomas Eberger (Stockholm Mastering). Avtor naslovnice je Kjell Åge Meland, naslovi komadov pa so sledeči:

Bleak Reflections
Grim Awakening
Funeral Fire
Allsighr
Beheading Of The Circus Director
Through The Thorns
Glacial Casket
Sleep In Fear
The Reverberation of The Lost
Imprisoned

Avtorica: Tina Urek
29. 4. 2020

Norveški black metalci Sarke so podpisali s Soulseller Records, pri katerih bodo prihodnje leto izdali dolgometražni album. 

Avtorica: Tina Urek
15. 4. 2020

Insidious Disease predstavljajo skladbo Enforcers Of The Plague, prvi single s prihajajočega studijskega albuma After Death, ki bo izšel pri založbi Nuclear Blast Records. Naslovnico je tokrat prispeval legendarni Dan Seagrave (Dismember, Entombed, Decrepit Birth, Gorguts, Morbid Angel, Suffocation).

Death metal superskupino sestavljajo Silenoz (Dimmu Borgir, ex-Nocturnal Breed) na kitari, Groo (Despair, ex-Morgoth, ex-Power Of Expression) na vokalu, Tony Laureano (ex-Nile, ex-Dimmu Borgir, ex-Brujeria, ex-Malevolent Creation) na bobnih, Shane Embury (Napalm Death, Brujeria, Venomous Concept) na basu in Cyrus (Susperia, ex-Sarke, ex-Dimmu Borgir) na drugi kitari.

17. 1. 2020

Legendarna norveška black metal zasedba Tulus, v kateri delujejo Blodstrup (vokali/kitara), Crowbel (bas kitara) in Sarke (bobni), bo 6. marca pri založbi Soulseller Records izdal svoj šesti studijski album Old Old Death. Band je posnel in zmiksal album v studiu H-10 Productions pod budnim očesom Larsa Erika Westbyja, za mastering je poskrbel Andy La Rocque, za artwork pa Maxime Taccardi. V znani maniri nas čaka plošček z desetimi edinstvenimi groovy black metal komadi:

Hel
Jord
I havet hos Rån
Flukt
Folkefall
I hinmannens hånd
Grunn grav
Ild til mørkning
Villkjeft
In memoriam

 

Spodaj pa lahko prisluhnete komadu Jord:

6. 1. 2017

Norveški black/thrash metal zasedbi Sarke je aktualni album Bogefod prinesel nominacijo za norveško glasbeno nagrado spellemann v kategoriji najboljši metal album leta 2016. Za nagrado se med drugim potegujejo še Abbath in zasedba Nag s svojima samonaslovljenima albumoma ter Okkultokrati s ploščkom Raspberry Dawn.

1. 3. 2016

Sarke so posneli videospot za skladbo Alternation s prihajajočega albuma Bogefod, ki 11. marca izide pri Indie Recordings.

2. 2. 2016

Sarke predstavljajo besedilni video za skladbo Sunken s prihajajočega albuma Bogefod, ki 11. marca izide pri Indie Recordings.

2. 2. 2016

Urgehal predstavljajo skladbo Endetid s poslovilnega albuma Aeons In Sodom, ki je posvečen leta 2012 preminulemu vokalistu in kitaristu Trondru Nefasu. Besedilo in vokale za omenjeno skladbo je prispeval Nattefrost (Carpathian Forest, Nattefrost, Kreft), na albumu, ki izide  12. februarja pri založbi Season Of Mist, pa sodelujejo še Niklas Kvarforth (Shining, Skitliv, ex-Bethlehem, ex-Diabolicum), Nocturno Culto (Darkthrone, Sarke, ex-Satyricon), Hoest (Taake, Deathcult), Mannevond (Koldbrann, Djevel, ex-Urgehal), Nag (Tsjuder, Krypt), Bay Cortez (Sadistic Intent, ex-Possessed) in številni drugi.

Tracklista je sledeča:
Dødsrite
The Iron Children
Blood Of The Legion
The Sulphur Black Haze
Lord Of Horns
Norwegian Blood And Crystal Lakes
Thy Daemon Incarnate
Endetid
Psychedelic Evil
Woe
Funeral Rites (priredba Sepulture)
Twisted Mass Of Burnt Decay (priredba Autopsy)

15. 1. 2016

Sarke bodo 11. marca pri Indie Recordings izdali svoj četrti dolgometražec z naslovom Bogefod, ki prinaša naslednje skladbe:
Taken
Blood of Men
Barrow of Torolv
Alternation
The Wicked’s Transient Sleep
Burn
Dawning
Evil Heir
Sunken

9. 9. 2014
Sarke je zapustil bobnar Asgeir Mickelson. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb