Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
14. 3. 2024

Slovenski black metal romantiki Dekadent za nastop na 25. obletnici Paranoida pripravljajo prav poseben nastop. Šlo naj bi za retrospektivni nastop, kjer se bodo sprehodili skozi celotno diskografijo in odigrali tudi svežo stvaritev s prihajajočega albuma.

11. 1. 2024

Iz tabora poljskega black metal banda Mgła napovedujejo za letošnje leto kar dve izdaji, začenši z retrospektivno. Kakršnih koli drugih informacij glede izdaj zaenkrat ni.

Prav tako je band povedal, da do nadaljnega ne bo nastopal v živo.

22. 12. 2022

Mehiški stonerji Devil's Whiskey bodo konec januarja pri založbi Wormholedeath Records izdali album z naslovom Historias de Muerte, ki prinaša naslednje komade:

A Ritual of Eyes
Behind the Hills
Black Poison
Born in The Dirt
Obsidianav Féretro
45

2. 9. 2022

Mednarodna zasedba Them predstavlja video za skladbo Welcome to Fear City, ki se nahaja na prihajajočem četrtem albumu z naslovm Fear City. Celotna tracklista ploščka, ki izide 28. oktobra pri založbi Steamhammer, je sledeča:

Excito
Flight of the Concorde
Welcome to Fear City
Retro
An Ear For the Action
Graffiti Park
191st Street
Home Stretch
The Crossing of Hellgate Bridge
Death on the Downtown Metro
Stay Tuned...
A Most Violent Year
The Deconsecrated House of Sin
In the 11th Hour

15. 2. 2022

Domači heavy metal zasedbi Hangar 55 sta se pridružila Gregor »Šujo« Torkar (Cyclöne, Tomcat) in Anže »Anžk« Čuk (Cyclöne, Outsiders, Retro kult). Zasedba trenutno snema svoj drugi album z naslovom Asylum, za katerega je bobne posnel Aleš Korošec (Sarcasm, Use Less), ki se je Hangar 55 pridružil marca 2020.

Za pokušino predstavljajo demo posnetek enega od komadov pred studijsko izvedbo:

4. 11. 2021

Švedski retro hard rock trio Stew predstavlja nov single All That I Need s svojega drugega studijskega albuma Taste, ki bo izšel 12. novembra pri založbi Uprising Records.

Stew sestavljajo vokalist/basist Markus Åsland, kitarist Nicklas Jansson in bobnar Nicklas Dahlgren.

12. 10. 2021

Ameriški stoner/retro rockerji The Electric Mud so nedavno izdali nov EP z naslovom Black Wool, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Spodaj je na ogled tudi videospot za otvoritveno skladbo Ordinary Men.

Tracklista je naslednja:
Ordinary Men
Black Wool
Albatross (priredba Corrosion Of Conformity)
Whipping Post (priredba The Allman Brothers Band)

5. 10. 2021

Italijanski heavy metalci Tytus so priredili pesem Motori od Divlje Jagode. Ta je bila posneta med njihovim nastopom na Rock'n'Roll Summer Camp Fest junija 2019 in je na voljo na digitalni kompilaciji Rock'n'roll Summer Camp Vol​.​2, kasneje letos pa bo izšla prek Retro Vox Record na vinilu.

7. 9. 2021

Ameriški retro rock trio Kadabra predstavlja videospot za tretji single Bean King z debitantskega albuma z naslovom Ultra, ki bo izšel 17. septembra pri založbi Heavy Psych Sounds.

18. 8. 2021

Ameriški stoner/retro rockerji The Electric Mud se po lanskem albumu Burn The Ships 25. septembra vračajo z novim EP-jem, ki nosi naslov Black Wool. Skupina je na Bandcampu že objavila otvoritveno skladbo Ordinary Men.

Tracklista je sledeča:

Ordinary Men
Black Wool
Albatross (priredba Corrosion Of Conformity)
Whipping Post (priredba The Allman Brothers Band)

6. 8. 2021

White Crone so nedavno objavili priredbo Rainbow klasike Stargazer, s katero so proslavili rojstni dan neponovljivega Ronnieja Jamesa Dia.

Gre za one-woman projekt večkrat nagrajene ameriške blues izvajalke Lise Mann, ki je v 80. odraščala ob zvokih legendarnih heavy metal skupin, kot so Iron Maiden, Mercyful Fate, Black Sabbath, Manowar, Dio in druge. Tokrat so se basistki in vokalistki Lisi Mann pridružili še bobnar Vinny Appice (ex-Black Sabbath, ex-Dio, ex-Heaven & Hell, Last In Line, Resurrection Kings, Dunsmuir), kitarist Alastair Greene (ex-Retrodemon) in klaviaturist Eric Lawrence (ex-Otovoid).

30. 6. 2021

Daniel Änghede (Venus Principle, ex-Crippled Black Phoenix) je s svojim shoegaze/post-rock projektom Ison konec prejšnjega tedna pri založbi Avantgarde Music izdal četrti studijski album Aurora, ki mu lahko v celoti prisluhnete na YouTubu ali Bandcampu.

Na albumu gostujejo naslednje vokalistke: Vila, Sylvaine, Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber), Tara Vanflower (Lycia), Carline Van Roos (Lethian Dreams), Gogo Melone (Aeonian Sorrow), circle&wind in Lisa Cuthbert.

Spisek skladb je sledeč:
Jupiter (feat. Vila)
Waves (feat. Cammie Gilbert)
Aurora (feat. Lisa Cuthbert)
Meridian (feat. Sylvaine)
Celestial (feat. Gogo Melone)
Retrograde (feat. Carline Van Roos)
Penumbra (feat. circle&wind)
Aquarian (feat. Tara Vanflower)

24. 6. 2021

Norveška black metal zasedba Disiplin bo pri založbi Aeternitas Tenebrarum Musicae Fundamentum (ATMF) na novo izdala svoj samonaslovljeni prvenec iz leta 2003. Plošček bo na voljo v digitalni in fizični obliki, slednja pa bo poleg prenovljenega dizajna, za katerega je poskrbel Francesco Gemelli (Abigor, Absentia Lunae, Forgotten Woods, Kommandant), vsebovala še retrospektivni opis celostne ideje albuma kot tudi komentarje posameznih komadov. Plošček lahko (pred)naročite tukaj.

17. 6. 2021

Švedski retro rockerji Heavy Feather po Too Many Times in Asking In Need na ogled ponujajo živo verzijo skladbe Come We Can Go z nedavnega pretočnega koncerta iz snemalnega studia Mälarhöjden Social Club v Stockholmu. Celoten posnetek koncerta si lahko ogledate na tej povezavi. Vse tri omenjene skladbe se nahajajo na njihovem drugem albumu Mountain Of Sugar, izdanem aprila letos za založbo The Sign Records.

3. 6. 2021

Švedski shoegaze/post-rock solo projekt Ison, za katerim stoji multiinštrumentalist Daniel Änghede (Venus Principle, ex-Crippled Black Phoenix), predstavlja videospot za otvoritveno skladbo Jupiter s prihajajočega albuma Aurora, ki bo izšel 25. junija pri založbi Avantgarde Music. Za omenjeno skladbo je gostujoče vokale posodila Vila, medtem ko poleg nje na albumu sodelujejo še naslednje pevke: Sylvaine, Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber), Tara Vanflower (Lycia), Carline Van Roos (Lethian Dreams), Gogo Melone (Aeonian Sorrow), circle&wind in Lisa Cuthbert. Bas kitaro je na nekaterih delih odigral Niklas Sandin iz skupine Katatonia.


Tracklista je sledeča:
Jupiter (feat. Vila)
Waves (feat. Cammie Gilbert)
Aurora (feat. Lisa Cuthbert)
Meridian (feat. Sylvaine)
Celestial (feat. Gogo Melone)
Retrograde (feat. Carline Van Roos)
Penumbra (feat. circle&wind)
Aquarian (feat. Tara Vanflower)

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb