Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 4. 2024

Disonantna/ekstremna pank zasedba Slugpit iz Ljubljane bo 15. maja izdala debitantski EP Mentally Unengaged, za katerega je produkcijo, miks in mastering opravil Anže Čanžek, naslovnico EP-ja pa je naslikal Sant V. Schreiber. Bandov logo je oblikoval Chris Kiesling (Misanthropic-Art).

Band bo prvi komad razkril v sredo ob 23. uri v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. EP Mentally Unengaged prinaša komade:

Goat Obliteration Machine
Scum
Sonic Eradication
Machete Carnage
Phantasmal Fist
Sentient Gas

Avtorica fotografije: Ronja Matijevec Jerman

12. 3. 2024

Na voljo za poslušanje je Doom Rules Eternally, prvenec grške doom metal zasedbe Distorted Reflection.

12. 3. 2024

Pred kratkim je naša uredniška ekipa gostovala na Radiu Študent v oddaji DJ Grafiti, ki ji lahko prisluhnete tukaj. Beseda je tekla o začetkih webzina, vzponih in padcih, forumu in družbenih omrežjih, prihajajoči obletnici in kaj Paranoidu obeta prihodnost, med pogovorom pa lahko prisluhnete še skladbam več glasbenih skupin, ki bodo v petek in soboto nastopile na dobrodelnem festivalu 25 let Paranoida.

Vstopnice bodo po predprodajni ceni 25 EUR na voljo do četrtka pri On Parole, na dan dogodka pa znaša dvodnevna vstopnica 30 EUR. Na blagajni bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice po ceni 20 EUR. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

11. 3. 2024

Norveške black metalke Witch Club Satan so minuli petek, na svetovni dan žena, izdale samonaslovljen dolgometražni prvenec, ki ga lahko v celoti preverite spodaj.

7. 3. 2024

V okviru promocije praznovanja 25 let delovanja Paranoida smo se v uredništvu odzvali še enemu vabilu na kratek intervju, ki ga je tokrat izvedel Urban Klančnik. Intervju oziroma prispevek lahko preverite tukaj.

14. 2. 2024

Finski melodični death metalci Kolossus so pet let po prvencu Veritas izdali EP z naslovom Arma, ki mu lahko prisluhnete spodaj.

7. 2. 2024

Poslušate lahko Night Slasher, samonaslovljeni prvenec litovske speed black metal zasedbe Night Slasher.

29. 1. 2024

Poslušate lahko Mycelium, deseti album danskih progresivnih power/thrash metalcev Manticora.

10. 1. 2024

Belgijski death metalci Catharsis so z remiksano in remasterizirano verzijo komada Pro Patria Mori napovedali ponovno izdajo lanskega EP-ja z naslovom I. Ta bo vseboval originalne komade v novi akustični preobleki z dodatkom komadov z izdaje Durango Session, ki predstavlja njihov oktobrski live nastop na Radiu Benelux. Celotna tracklista:

As The Crow Flies
Pro Patria Mori
Squidnunc
Cauchemar
As The Crow Flies (live)
A Bloodier Shade Of Pale (live)
Pro Patria Mori (live)
Cauchemar (live)
Squidnunc (live)
Whirlpool (live)

28. 11. 2022

V petek smo napovedali premiero priredbe Uniformiranci, ki so jo Metalsteel predstavili na Radiu Bob. Danes pa vam predstavljamo še videospot, pri snemanju katerega sta sodelovala Aleš Pelhan in Tomaž Žontar.

23. 11. 2022

Slovenski heavy metalci Metalsteel bodo danes ob 8. uri na Radiu Bob premierno predstavili prvi single Uniformiranci. To bo prvi single s prihajajočega dolgometražca, s katerim naj bi se zasedba poklonila veljakom slovenskega metala, v tem primeru legendam Pomaranča. Zasedba je k sodelovanju povabila tudi dva gosta, to sta Aleš Pelhan in Tomaž Žontar (ex-Pomaranča).

21. 10. 2022

Heavy metalci Hangar 55 so v digitalni obliki (CD in LP verzija bosta na policah kmalu) izdali drugi album, ki nosi naslov Asylum in prinaša naslednje komade:

Intro
Asylum
Wings
Pilots
My Life is Taken
Final Regret
Follow the Madness
Love Remains
Time

27. 5. 2022

Radio Študent je pri ustanovitelju ŠOU-u dosegel uskladitev ustanovitvenega akta z zakonom o nevladnih organizacijah in si zagotovil delno financiranje iz proračuna. Pri Radiu Študent so objavili naslednjo izjavo:

»Včeraj se je po 62 dneh zaključila 11. redna seja študentskega zbora ŠOU. Poslanci in poslanke so potrdili predlagano spremembno akta o ustanovitvi, ki Radiu Študent omogoča, da ohrani status nevladne organizacije v javnem interesu in pridobiva nujna sredstva za svoje nadaljnje delovanje. Študentski in širši javnosti ter institucijam in posameznikom se zahvaljujemo za podporo. Zahvaljujemo se tudi poslankam in poslancem, ki so očitno prepoznali nujnost spremembe akta in s tem tudi pomen Radia Študent v slovenski medijski krajini.

Istega večera se je zgodila tudi 12. redna seja, na kateri je potekalo prvo branje finančnega načrta za leto 2022. Po trenutno predlagani postavki naj bi Radio Študent od svoje ustanoviteljice prejel 120.000 €, kar pomeni vrnitev na raven financiranja pred lanskoletnim rezom. Vseeno pa je treba spomniti, da je znesek 120.000 € pravzaprav rezultat desetletnega nižanja sredstev Radiu na račun vlaganja v druge zavode, zlasti Študentski kampus. Še leta 2019 je Radio namreč prejel 152.000 €, leta 2012, sredi finančne krize, pa kar 230.000 €. Zato pozdravljamo opustitev poskuskov uničenja, a obenem poslanke in poslance pozivamo k ponovnemu premisleku o višini postavke, sploh spričo prihajajoče inflacije in vsesplošne rasti stroškov, s katero je tudi direktor ŠOU, Andrej Klasinc, prav na včerajšnji seji utemeljeval dvig nekaterih drugih postavk v finančnem načrtu.

Tako se bomo v naslednjih tednih osredotočili na letošnji proračun ŠOU in postavko za RŠ v njem, seveda pa ne smemo pozabiti na dolgoročno preživetje in prosperiranje našega radia v supervolilnem letu – tudi študentskem! – in naprej. Na nove zmage!«

O zadevi je izčrpno poročal tudi portal MMC.

8. 4. 2022

Radio Študent sporoča: »Na Radiu Študent (RŠ) si pri svojem ustanovitelju, Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani (ŠOU), že več kot štiri mesece zaman prizadevamo za uskladitev Akta o ustanovitvi Radia Študent z Zakonom o nevladnih organizacijah (ZNOrg), kar bi radiu omogočilo ohranitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu. Status je nujen za nadaljnje nemoteno prijavljanje na razpise in zbiranje donacijske podpore. Sredstva, ki so vezana na status nevladne organizacije, so lani znašala več kot 250.000 EUR proračuna RŠ, kar je predstavljalo skoraj polovico letnih virov za delovanje te najstarejše študentske in skupnostne radijske postaje v Evropi, ki vsako leto uspešneje kljubuje izzivom zaradi zmanjševanja financiranja s strani ŠOU.« Več lahko preberete v izjavi za javnost, ki je bila objavljena v torek.

23. 8. 2021

Gorjanec in Šujo sporočata: »Ta teden, od 23. do vključno 29. avgusta, vas na Radiu Bob vabimo k poslušanju tematskega tedna, posvečenega legendarnim Judas Priest.

Staroste heavy metala namreč letos obeležujejo kar nekaj okroglih obletnic, med drugimi 70. rojstni dan ikoničnega pevca Roba Halforda, mi pa smo v okviru našega tematskega tedna opravili tudi ekskluzivni intervju z edinim še preostalim originalnim članom v bandu, basistom Ianom Hillom!

Zvočne izseke iz intervjuja boste tekom tedna lahko ujeli v etru Radia Bob ter v sredo, 25. avgusta, ob 21. zvečer v metal oddaji Težki časi, celoten pogovor pa bo že jutro zatem, preveden v slovenščino, objavljen na Paranoidu!«

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb