Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
10. 10. 2023

Američani Prong so prejšnji petek pri Steamhammer / SPV izdali novi album State Of Emergency, hkrati pa objavili besedilni video za naslovni komad State Of Emergency.

12. 9. 2023

Groove/industrial metalci Prong iz ZDA so izdali single The Descent, za katerega so posneli videospot, ki si ga lahko ogledate spodaj. Američani bodo 6. oktobra pri založbi Steamhammer izdali že svoj 13. studijski album z naslovom State Of Emergency.

24. 1. 2023

Prong so objavili besedilni video za single Breaking Point, ki so ga ta mesec izdali pri Napalm Records.

1. 3. 2021

Lucifer in Kadavar so pretekli petek v digitalnem formatu objavili split 7" single, ki bo na vinilu sicer izšel 19. marca pri Riding Reaper Records oziroma Robotor Records. Lucifer so predelali skladbo Pull Away / So Many Times skupine Dust, medtem ko so se Kadavar lotili priredbe Fleetwood Mac klasike The Green Manalishi (With The Two Prong Crown).

Stran A
Lucifer – Pull Away / So Many Times (priredba Dust)

Stran B
Kadavar – The Green Manalishi (With The Two Prong Crown) (priredba Fleetwood Mac)

29. 1. 2021

Kadavar in Lucifer so združili moči in najavili split 7", ki bo marca v omejeni nakladi izšel pri Robotor Records in Riding Reaper Records.

Oba banda sta pobrskala po svojih zbirkah plošč in izbrala rock klasiko, ki jo bosta predelala. Kadavar so posneli priredbo The Green Manalishi (With The Two Prong Crown) legendarnih Fleetwood Mac, medtem ko Lucifer ponujajo Pull Away / So Many Times skupine Dust. Več podrobnosti naj bi bilo znanih v kratkem.

30. 10. 2020

Black Tusk in Child Bite so združili moči v »karantenski« priredbi Prong klasike Snap Your Fingers, Snap Your Neck iz leta 1994, za katero so posneli tudi videospot.

21. 2. 2020

Nemški thrasherji Dust Bolt predstavljajo nov single, ki nosi naslov Chaos Possession. V bistvu gre za novo verzijo skladbe, ki je bila v originalu vsebovana na istoimenskih demo posnetkih iz leta 2010.

Dust Bolt so včeraj pričeli tudi s skupno evropsko turnejo z Unearth in Prong, v okviru katere bodo skupine najbližje Sloveniji danes gostovale na Dunaju (Arena), jutri pa bodo nastopile v Milanu (Legend Club).

18. 11. 2019

Unearth se februarja 2020 vračajo v Evropo, kjer se jim bodo na turneji pridružili še veterani Prong in nemški thrasherji Dust Bolt. Najbližje Sloveniji bodo skupine nastopile 18. 2. v Münchnu (Backstage), 21. 2. na Dunaju (Arena) in 22. 2. v Milanu (Legend Club).

25. 9. 2019

Prong predstavljajo videospot za skladbo Blood Out Of Stone z aktualnega studijskega albuma Zero Days, ki je izšel leta 2017 pri Steamhammer/SPV.

19. 8. 2019

Bostonska stoner/doom metal zasedba Cortez je pričela s snemanjem novega albuma, naslednika The Depths Below iz leta 2017, ki ga bo tudi tokrat produciral Benny Grotto (Worshipper, Gozu, Scissorfight). To bo obenem tudi njihov prvi studijski izdelek v novi zasedbi, ki jo sestavljajo Matt Harrington (vokal), Scott O'Dowd (kitara), Alasdair Swan (kitara), Jay Furlo (bas) in Alexei Rodriguez (bobni).

30. 7. 2019

Bobnar Chris Adler je tudi uradno zapustil skupino Lamb Of God. Njegova zamenjava je Art Cruz (ex-Prong, ex-Winds Of Plague), ki je v zadnjem letu že nekajkrat vskočil namesto Adlerja.

22. 1. 2019

Med novimi potrditvami za 24. Brutal Assault so Animals As Leaders, Car Bomb, Decapitated, Dr. Living Dead, Ensiferum, Gorod, Letter from The Colony, Slapshot, Violator, Voivod in Zuriaake. Konec decembra pa so se naboru pridružili še Batushka in Emperor, svoj nastop pa so odpovedali Dimmu Borgir.

Doslej potrjeni so še Aborted, After the Burial, Alien Weaponry, Agnostic Front, Annal Nathrakh, Anathema, Annotations Of An Autopsy, Antaeus, Anthrax, Carcass, Carpenter Brut, Counting Hours, Crystal Lake, Cult of Luna, Cytotoxin, Deicide, Daughters, Destruction, Diablo Swing Orchestra, Ektomorf, Electric Wizard, Get the Shot, Godflesh, Gutalax, Heilung, Higher Power, Hypocrisy, Immolation, Iron Reagan, Jinjer, Jungle Rot, Krisiun, Lionheart, Manes, Meshuggah, Metal Church, Mgła, Midnight, Myrkur, Napalm Death, Necros Christos, Of Mice & Men, Oceans of Slumber, Perfecitizen, Prong, Raised Fist, Rotting Christ, Sacred Reich, Saor, Shape of Despair, Slægt ,Taake, Tankard, Taphos, Testament, The Obsessed, The Ocean, Thy Art Is Murder, Toska, Unfathomable Ruination, Vargrav, Venom Prison, Vuur, Windhand, Wolfbrigade in Woe Unto Me.

Prejšnji teden so organizatorji objavili tudi videokolaž utrinkov z lanskega festivala:

16. 11. 2018

Epic doom metal zasedba Spillage iz Chicaga bo 11. januarja izdala svoj drugi studijski album z naslovom Blood Of Angels. Za miks je poskrbel Lothar Keller (The Skull, Divinity Compromised), medtem ko je bil producent albuma Bruce Franklin iz Trouble.

Skupino vodi kitarist Tony Spillman, sicer kitarski tehnik za Tommyja Victorja (Prong, Ministry) in Brucea Franklina (Trouble).

8. 8. 2018

Ameriški industrialni thrasherji Prong so objavili besedilni video za skladbo However It May End z aktualnega studijskega albuma z naslovom Zero Days, izdanega julija lani pri založbi Steamhammer/SPV.

7. 5. 2018

Frontman Jamey Jasta (Hatebreed) predstavlja novo skladbo 13 Appears svojega solo projekta Jasta, pri snemanju katere sta sodelovala tudi vokalist/kitarist Tommy Victor (Prong, Danzig, ex-Ministry) in kitarist Joey Concepcion (Jasta, The Absence).

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška