Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
2. 4. 2024

Dirty Skunks so med velikonočnimi prazniki objavili vest, da je ljubljanski koncert finskega glasbenika VV razprodan. Ville Valo trenutno po Evropi predstavlja album Neon Noir in se bo v četrtek 11. aprila s predskupino Zetra ustavil v Cvetličarni.

19. 8. 2022

Dirty Skunks so včeraj objavili predskupino, ki bo v ponedeljek prevzela ogrevanje pred Christian Death v Channel Zeru – elektro/metal duo The Designs, ki je ravno včeraj izdal prvenec [IN]VENT. The Designs je nov projekt, v katerem delujeta Billy T Cooper in Snovonne 'Sno' Drake.

Dogodku lahko tukaj sledite na Facebooku. Vstopnice po 22 evrov so v predprodaji na voljo pri On-parole, na dan koncerta pa bo vstopnina 25 evrov.

1. 4. 2020

Ljubljanski stonerji Jegulja, ki so nedavno objavili nov studijski album Exit Sandman, so bili izbrani za predskupino domačih rock prvakov Siddharta na njihovi jesenski turneji z imenom COV-ID20 Revisited Tour. Kitarist Jan Kozel pravi, da so se mu končno izponile mladostne sanje, za prihajajoče koncerte pa obljublja tudi poseben šov s pirotehniko, vročimi plesalkami in posebnim gostom. Če gre to za morebitnega basista, nam zaenkrat še ni hotel zaupati.

3. 3. 2020

V mesecu aprilu pride v Evropo kanadska zasedba Imonolith. Kanadčani bodo nastopili 13. aprila v ljubljanskem Orto Baru in 14. aprila v zagrebškem klubu Hard Place Cafe. Organizator slednjega dogodka išče dve skupini, ki bi želeli nastopiti pred Imonolith, in v tej zvezi pravi: »Natečaj je preprost – zasedbe se prijavijo preko inboxa našega Facebooka z enim posnetkom z video portala YouTube (to je lahko videospot, besedilni video itd.). Prijave se sprejemajo do 10. marca, nakar bomo na spletnem mestu objavili vse, ki izpolnjujejo pogoje in bomo začeli zbirati "všečke". Dva banda z največ glasovi bosta dobila priložnost zaigrati na največjem festivalu Biggest Little Rock Festival.«

Ekipa Paranoid vsem zainteresiranim bandom želi veliko sreče!

6. 6. 2018

Kot predskupino na koncertu Life Of Agony, ki bo 26. oktobra v ljubljanskem Kino Šiška, bomo lahko videli BillyBio. Gre za novi solo projekt, za katerim stoji nihče drug kot Billy Graziadei (Biohazard, Powerflo).

17. 3. 2017

Kvelertak so objavili videospot za skladbo Bronsegud z aktualnega studijskega albuma Nattesferd, izdanega maja lani pri založbi Roadrunner Records.

Norveška zasedbo bomo lahko v Evropi videli kot predskupino Metallice na njeni svetovni turneji z imenom WorldWired Tour, v okviru katere se bo med drugim prihodnje leto ustavila tudi 31. 3. na Dunaju, 2. 4. v Pragi in 26. 4. v Münchnu.

27. 2. 2017

Vain se vračajo z novim studijskim albumom z naslovom Rolling With The Punches, ki bo izšel 17. marca s pomočjo platforme za množično financiranje Pledge Music.

Tracklista je sledeča:
Rolling With The Punches
Deliver The Passion
Long Gone
Dark City
Bury Some Pain
It’s a Long Goodbye
Inside Out
Don’t Let It Happen To You
Sacrifice
Show Your Love
Sip The Wine (bonus track)

Skupino bomo v živo letos lahko videli tudi v Evropi, že 11. marca kot predskupino Autograph v Lichtenfelsu na Bavarskem in 14. julija na festivalu Bang Your Head v Balingenu.

23. 11. 2016

Phil Campbell And The Bastard Sons so objavili videospot za skladbo Spiders z debitantskega EP-ja, ki je izšel pri UDR/Motörhead Music.

Phila Campbella z njegovo spremljevalno skupino bomo lahko videli tudi kot predskupino legendarnih Saxon v ljubljanskem Kinu Šiška, kjer bodo nastopili 11. decembra.

4. 3. 2016

Iz kranjske folk metal zasedbe Morana, ki bo konec meseca z Edge of Sins nastopila v okviru Kadilnice of Death v Orto Baru, sporočajo:


"Hej ti! Karta za METALDAYS je lahko tvoja!

Te zanima kako?

Z nakupom albuma, majice ali katerega koli drugega artikla skupine Morana, se lahko poteguješ za žrebanje brezplačne celotedenske METALDAYS karte!

Prvo žrebanje bo že 31. 3. v Orto baru, v Kadilnici of Death, na koncertu skupine Morana s predskupino Edge of Sins.

Pravila so zelo preprosta:

1. Kupiš kateri koli artikel skupine Morana
2. Ob nakupu prejmeš številko za žreb (ta bo potekal 31. 3. v Orto baru)
3. 31. 3. prideš v Orto bar na koncert skupine Morana, kjer si lahko z malo sreče izžreban za celotedensko METALDAYS karto!"

27. 5. 2015
Ljubljanski thrasherji Panikk sporočajo, da bodo v mesecu juniju izdali mini EP z naslovom Pass the Time. To bo tudi prvi izdelek, na katerem boste slišali novega člana Črta na bobnih. EP bo vseboval dve novi skladbi in skladbo Messiah of Decay (Unbearable Condtitions), ki je bila posneta v živo v Velenju. Glasba bo še naprej adrenalinska in kalček death/grind-ersko obarvana. Za produkcijo, miks in mastering je poskrbel Mr. Čuk (Eruption), za celoten dizajn in naslovnico pa bobnar Črt. EP bo v digitalni obliki na voljo preko založbe Xtreem Music, možno pa ga bo dobiti tudi v fizični obliki pri bandu. Band trenutno dela na novem materialu za drugi album, ki bo izšel konec leta.
Tracklista:
1. Under Pretence
2. Rotten Cells
3. Messiah of Decay (live)
Panikk lahko v živo ujamete 12. 7. v Gala Hali kot predskupino legendarnim Nuclear Assault v spremstvu bratov Eruption, 24. 7. pa bodo nastopali na festivalu MetalDays na glavnem odru (karte na voljo pri bandu). /D.K./

20. 4. 2015
KMKC Kompleks, THC Productions in Metal Strike Fest razpisujejo natečaj za mesto ene izmed predskupin kultnega ameriškega banda Vicious Rumors v KMKC Kompleks, 23. 5. 2015!

Pogoji za prijavo:
- glasbena skupina mora imeti pripravljen vsaj polurni glasbeni program, sestavljen iz lastnih avtorskih skladb
- glasbena skupina mora imeti izdano vsaj eno uradno studijsko delo v kakršnikoli obliki (demo, EP, studijski album)

Prijava naj vsebuje:
- biografijo skupine
- vsaj dve (2) fotografiji skupine
- povezave do več informacij o skupini (Bandcamp, FB profil, spletna stran, YouTube video/i …)
- vsaj dve (2) skladbi v formatu mp3
- kontaktno osebo (ime in priimek, telefon, e-pošta)

Prijave pošljite na e-mail naslov: metalstrikefest(at)gmail.com
Konec prijav: 30. 4. 2015
/J.G./

Avtor: Gorjanec
17. 3. 2015
MH Concerts sporočajo: »Vsem slovenskim metal skupinam ponujamo priložnost, da se prijavijo za predskupino velikanom nemškega power metala Blind Guardian, ki bodo v ljubljanskem Kinu Šiška gostovali 21. maja. Skupine, ki želijo sodelovati, morajo poslati promo paket (fotografija skupine, biografija v slovenščini in angleščini, YouTube link oz. MP3 in logo) na media@metalholiday.com.
Pozor! Prijave zbiramo do vključno 24. marca.
Izbor bo organiziran v Sloveniji, Srbiji in na Hrvaškem. V vsaki državi bomo izbrali eno skupino. Izmed izbranih treh kandidatov bodo Blind Guardian sami določili tiste srečneže, ki jim bo pripadla čast ogrevanja občinstva in odra na koncertu v Kino Šiška.
Srečno vsem in vidimo se 21. 5.!« /P.G./

2. 3. 2015
Švedski progresivci Soen predstavljajo lyric video za skladbo Kuraman, ki se nahaja na njihovem novembra lani izdanem drugem studijskem albumu Tellurian. Band lahko v živo ujamete že čez slabe tri tedne, natančneje 22. marca, ko bodo skupaj s predskupino LizZard obiskali klub Channel Zero na Metelkovi v Ljubljani. /J.G./

Avtor: Gorjanec
28. 12. 2012
Za predskupino Clutch na njihovi prihajajoči evropski turneji je bil potrjen britanski hard rock/doom/sludge trio Hark, v katerem sodeluje tudi kitarist/vokalist James "Jimbob" Isaac (ex-Taint). Skupini bosta najbližje Sloveniji nastopili 27.1. v Münchnu. /B.B./

2. 11. 2012
Organizatorji koncerta Fear Factory in Devin Townsend Project sporočajo: "Konec novembra (30.11.) se bo v ljubljanskem Kinu Šiška ustavila ena najbolj vročih turnejskih karavan te jeseni – The Epic Industrialist Tour, na kateri si oder delijo Fear Factory in Devin Townsend Project. Kot ste lahko prebrali, so Sylosis izstopili z mesta predvozača te turneje. Sedaj iščemo predskupino, ki bi otvorila ljubljanski koncert. Kaj morajo narediti skupine, da jim pripade ta čast? Ne veliko ... pošljite mail na media@metalholiday.com, dodajte kratko biografijo, dve promo fotografiji in link do dveh avtorskih komadov. Pod subject napišite Fear Factory Ljubljana – za predskupino, po tem pa samo še držite pesti in počakajte na odgovor. Ime izbrane predskupine bomo objavili 14. novembra." /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana