Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 4. 2024

Domači doom metal dvojec Chains se ta petek znova odpravlja na mini turnejo. V okviru te bi moral dvojec odigrati pet koncertov, a mu je odpadel nastop v Veroni. Potrjeni ostajajo preostali štirje:

26. 4. 2024 @ Bloom, Milano, Italija
27. 4. 2024 @ KIŠD, Izola, Slovenija
29. 4. 2024 @ Channel Zero, Ljubljana, Slovenija
30. 4. 2024 @ Explosiv, Gradec, Avstrija

13. 6. 2023

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da sobotni koncert žal odpade. Na letnem kinu pri Škalskem jezeru bi sicer morali nastopiti Rabid Dogs, Hellsword, Decage, Iritator in Black Camo.

26. 5. 2023

Za jutri napovedan koncert zasedb Hellsword in Prediction v ljubljanskem klubu Gromka odpade zaradi bolezni v taboru zasedbe Prediction. Nov datum bo znan kmalu.

24. 4. 2023

Koncert Toxik in Eruption, ki bi se moral zgoditi 17. maja v Menzi pri Koritu, je odpovedan. Sledi organizatorjeva celotna objava za javnost:

»Žal, koncert odpade. Kupnino vstopnic dobite nazaj pri prodajnem mestu.

'To all the amazing Toxik fans,

It is with sincere regret that we to have to announce the postponement of this May’s “Dis Morta Over Europe” Tour. Our Captain and founder, Josh Christian, is unable to perform due to a setback in his recovery from hand surgery in January. We are hopeful that his recovery continues to progress so we can get back out on the road and bring only the best Toxik show for our fans. All ticket purchases will be refunded at point of sale. We are absolutely devastated, and appreciate all of your support. See you all soon!'«

29. 3. 2023

Organizatorji festivala Črna Loka so včeraj objavili naslednje sporočilo:

»Kljub močni želji in vsemu vloženemu trudu, da bi letos festival Črna Loka potekal na isti lokaciji kot prejšnje leto, smo prišli do zaključka, da to žal ne bo možno. Razlogov je več, poglavitni pa je, da določenih dovoljenj nismo uspeli pridobiti.

Koncertov nikakor nismo želeli odpovedati, zato smo se odločili, da festival prestavimo v TrainStation SubArt v Kranju. Festival se bo odvijal na isti datum (7. 7. in 8. 7. 2023) v klubu. Ker možnost kampiranja odpade, smo se odločili, da predprodajne cene festivalskih vstopnic ne bomo dali višje kot pa je bila earlybird vstopnica. Za oba dni do dogodka, je torej cena 42eur (enaka kot earlybird). V kratkem bomo razkrili tudi dnevni razpored bendov in v predprodajo vključili dnevne vstopnice za petek in soboto. Zaradi nastale situacije razumemo, če bi kdo želel vrniti že kupljeno vstopnico. V tem primeru se obrnite na OnParole Productions.

Upamo pa, da se kljub vsemu vidimo na fronti! Ni predaje!«

2. 12. 2022

Jutri nas v Orto Baru čaka prava death metal poslastica. V Ljubljano prihajajo Nile v družbi Krisiun ter In Element, medtem ko nastop Wrath Of The Nebula zaradi bolezni odpade. Časovnica je takšna:

18.00 vrata/blagajna
19.15 In Element
20.05 Krisiun
21.35 Nile

Konec koncerta naj bi bil približno ob 23. uri.

22. 11. 2022

Po lanski grozni smoli z vremenom, ki je organizatorja trboveljskega festivala Cahn Fest prisilila, da odpove festival, ta sporoča, da se bo festival drugo leto zgodil, in sicer 23. in 24. junija na drugi, večji lokaciji, in sicer to so Kipe v Trbovljah.

Zaenkrat so znani naslednji nastopajoči bandi za Cahn Fest 2023: Cold Snap, Defiant, Dickless Tracy, Heathen Foray, I Refuse, Kamäradi, Life on Display, Lintver, Mors Silens, Moshead in Trifail. Po novem letu naj bi bil potrjen še headliner festivala.

24. 6. 2022

Letošnji Cahn Fest, ki je bil napovedan danes in jutri v Trbovljah, je zaradi višje sile odpovedan.

14. 1. 2022

Francozi Gojira so odpovedali prvi del letošnje turneje, odpadejo vsi koncerti med 17. januarjem in 9. februarjem, torej tudi nastopa v Budimpešti in v Zagrebu. Zasedba naj bi kmalu objavila nadomestne terminu, ki se bodo zgodili kasneje v tem letu, že kupljene vstopnice pa bodo ostale veljavne tudi za nove termine.

5. 11. 2021

Koncert Chains in Mist v Mostovni pod imenom November coming Doom odpade. Tako pravi organizator: »Dogodek prestavljamo, saj smo se ekipa odločili za solidarno dvotedensko zaprtje Mostovne. Koncert bomo izvedli v naslednjih mesecih. Hvala za razumevanje in se vidimo energični in zdravi čim prej!«

23. 8. 2021

Iz Prekmurja prihaja žalostna vest: »Ker nam naša preljuba vlada spet zaostruje ukrepe in ker se prizorišče Breka festa prenavlja, smo s težkim srcem sprejeli odločitev, da se Breka na žalost odpove. Upamo, da se stvari normalizirajo, da se bomo lahko čimprej spet podružili ob dobri muziki in hladnem pivu. Hvala za razumevanje.

Ekipa D.A.M.B.«

30. 9. 2020

Iz Izole prihaja naslednje sporočilo: »Kjub vsemu trudu in delu, ki smo ga v zadnjih tednih vložili v izvedbo dogodka (Bunkerfest Acoustic Version), vas moramo na žalost ponovno obvestiti, da zaradi nesoglasij okoli dovoljenj dogodek odpade. V planu je prestavitev datuma dogodka, ki zaenkrat še ni potrjen. Situacija nam ni naklonjena, a se vseeno ne damo in z optimizmom in neomajano vnemo nadaljujemo z delom, ki smo si ga zadali. Vse informacije o novem datumu koncerta in izvedbi tega bodo objavljene takoj, ko bo mogoče. Za nastalo situacijo se iskreno opravičujemo in istočasno se vam zahvaljujemo za izkazano zanimanje in podporo. Društvo Bunker 1981.«

21. 4. 2020

Tudi avstrijska vlada je sprejela ukrep za preprečitev širjenja novega koronavirusa, zaradi česar do 31. avgusta odpadejo vsi večji dogodki. Podjetje CTS Eventim Austria, ki se ukvarja s prodajo vstopnic, je že objavilo sporočilo za javnost, v katerem naproša vse kupce vstopnic za potrpljenje v zvezi z dodatnimi informacijami o vračilu vstopnic oziroma o tem, ali je bila določena prireditev prestavljena ali povsem odpovedana.

Med prvimi žrtvami omenjene prepovedi je festival Kaltenbach Open Air 2020. Imetniki vstopnic lahko te vrnejo na prodajnem mestu, kjer so jih kupili, pri podjetju Ticketmaster pa se že pripravljajo na vračila kupnin.

10. 3. 2020

V petek bi se moral v Klubu Jedro začeti glasbeni natečaj Battle of Bands, na katerega se je letos prijavilo rekordno število skupin.

Zaradi trenutne prepovedi dogodkov v zaprtih prostorih z več kot 100 udeleženci na žalost odpade tudi letošnji glasbeni natečaj. Organizator je na Facebooku sporočil naslednje:

»Kot ste verjetno zasledili v medijih, je država odredila prepoved prireditev, ki imajo od 100 udeležencev. Tudi naša organizacija je dobila prepoved organizacije dogodkov, tako da moramo vse dogodke BOB (Battle Of Bands) odpovedati. Možnost je, da bomo natečaj prestavili, vendar zaenkrat težko določimo termin, ker ne vemo, do kdaj bo veljala prepoved.«

10. 3. 2020

Iz Orto Bara so sporočili, da zaradi novih uradnih omejitev števila obiskovalcev na 100 oseb zaenkrat odpadeta koncerta Monsters of Rock in Partibrejkers. Sporočajo tudi, da bodo v kratkem izvedli vračilo kupnine na račune, od koder je plačilo prišlo.

Iz istega razloga odpade tudi današnji koncert Supersuckers in Muškat Hamburg v Channel Zeru. Organizator bo več podrobnosti objavil prek svojih kanalov.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana