Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
26. 4. 2024

Disonantna/ekstremna pank zasedba Slugpit iz Ljubljane bo 15. maja izdala debitantski EP Mentally Unengaged, za katerega je produkcijo, miks in mastering opravil Anže Čanžek, naslovnico EP-ja pa je naslikal Sant V. Schreiber. Bandov logo je oblikoval Chris Kiesling (Misanthropic-Art).

Band bo prvi komad razkril v sredo ob 23. uri v oddaji Desadovnjak na Radiu Študent. EP Mentally Unengaged prinaša komade:

Goat Obliteration Machine
Scum
Sonic Eradication
Machete Carnage
Phantasmal Fist
Sentient Gas

Avtorica fotografije: Ronja Matijevec Jerman

12. 3. 2024

Pred kratkim je naša uredniška ekipa gostovala na Radiu Študent v oddaji DJ Grafiti, ki ji lahko prisluhnete tukaj. Beseda je tekla o začetkih webzina, vzponih in padcih, forumu in družbenih omrežjih, prihajajoči obletnici in kaj Paranoidu obeta prihodnost, med pogovorom pa lahko prisluhnete še skladbam več glasbenih skupin, ki bodo v petek in soboto nastopile na dobrodelnem festivalu 25 let Paranoida.

Vstopnice bodo po predprodajni ceni 25 EUR na voljo do četrtka pri On Parole, na dan dogodka pa znaša dvodnevna vstopnica 30 EUR. Na blagajni bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice po ceni 20 EUR. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

3. 11. 2022

Razvalina so v torek, 1. novembra, v zgodnjih jutranjih urah »odžgali« death metal masaker v oddaji Afterparty na valovih Radia Študent. Poleg koncerta so fantje opravili še intervju. Vabljeni k ogledu.

Avtorica: Tina Urek
5. 5. 2022

Atmosferični black/folk metalci Wayfarer so se pred nekaj tedni mudili v Seattlu, kjer so bili gostje na radijski oddaji Seek & Destroy on KEXP. Poleg intervjuja so fantje odigrali krajši koncert, ki si ga lahko v celoti ogledate spodaj.

11. 11. 2021

Mastodonov kitarist Brent Hinds je že lani naznanil, da skupaj s Sleepovim kitaristom Mattom Pikeom pripravljata nov projekt. Pred kratkim pa je Hinds v oddaji The Jasta Show, ki jo vodi pevec skupine Hatebreed Jamie Jasta, razkril, da je poleg materiala, napisanega za album Hushed and Grim, napisal še nekaj pesmi za prihajajoči projekt. Dodal je, da lahko občinstvo pričakuje glasbo, ki bo težka, psihedelična in prepojena z bluesom.

23. 8. 2021

Gorjanec in Šujo sporočata: »Ta teden, od 23. do vključno 29. avgusta, vas na Radiu Bob vabimo k poslušanju tematskega tedna, posvečenega legendarnim Judas Priest.

Staroste heavy metala namreč letos obeležujejo kar nekaj okroglih obletnic, med drugimi 70. rojstni dan ikoničnega pevca Roba Halforda, mi pa smo v okviru našega tematskega tedna opravili tudi ekskluzivni intervju z edinim še preostalim originalnim članom v bandu, basistom Ianom Hillom!

Zvočne izseke iz intervjuja boste tekom tedna lahko ujeli v etru Radia Bob ter v sredo, 25. avgusta, ob 21. zvečer v metal oddaji Težki časi, celoten pogovor pa bo že jutro zatem, preveden v slovenščino, objavljen na Paranoidu!«

17. 2. 2021

Primorski DeathOmen bodo danes v radijski oddaji Težki Časi predstavili svoj prvenec Above Holy Ground: »Danes, 17. 2. 2021, se bo na Radiu Bob ob 21. uri začela oddaja Težki Časi, v kateri bodo predstavljeni novi albumi, med njimi pa bo zastopan tudi naš album Above Holy Ground z enim komadom. Se slišimo ob 21h na Radiu Bob.«

14. 1. 2021

DeathOmen sporočajo: »Danes, 14. 1. 2021, ob 22h, se bo na radiu Terra Relicta v oddaji Dark Unknown zavrtel naš album Above Holy Ground v celoti. Ne zamudite!«

13. 1. 2021

Finske velikane simfoničnega metala Nightwish je včeraj nepričakovano zapustil dolgoletni basist/vokalist Marko Hietala. Njegovo sporočilo je precej negativno nastrojeno zoper glasbeno industrijo in plačilo v tej. Med drugim je izpostavil potrebo po vsakodnevnem napornem delu, a ob tem nepravično razdeljenem plačilu članom, medtem ko večinski denar pobirajo ne le založbe, ampak tudi organizatorji turnej in celo podjetja držav Srednjega Vzhoda. Pri svoji obrazložitvi je uporabil še besede zarota, izguba motivacije in začetek (ponovne) kronične depresije. Ob koncu uradnega sporočila je navedel, da bo pri določenih projektih v 2021 še vedno sodeloval (sklepam, da bosta to med drugim pretočna koncerta, o katerih smo pisali tukaj), sicer pa se umika iz javnega življenja do leta 2022. Za zasebnost je tako prosil ne le medije, ampak tudi vse glasbenike in zasedbe, ki bi želeli morebiti z njim sodelovati. V šali je za konec napisal, da je iz tega izvzet le njegov idol, Tommy Iommi.

Vse skupaj je še bolj zanimivo zato, ker je Marko še v zadnji tretjini lanskega leta sodeloval v resničnosti glasbeni oddaji oziroma tekmovanju »Masked Singer Suomi«, v kateri je pod akronimom »Tohtori« oziroma »Doctor« celo zmagal in se tako javno zelo izpostavil. Na njegov precej dolg zapis se je zasedba odzvala z nekaj stavki, v katerih so izpostavili predvsem težko situacijo, v kateri so se znašli. Vseeno so se odločili, da bodo za že najavljeno svetovno turnejo Human :II: Nature poiskali session basista, vseh dodatnih komentarjev glede Markove odločitve pa se bodo do nadaljnjega vzdržali.

Avtorica: Tina Urek
18. 12. 2020

Radijski moderator Ivan Cepanec sporoča: »Metal Detektor Radio Študent vabi SLOVENSKE metal bende k sodelovanju v letnem pregledu slovenske metal scene. Če ste slovenska zasedba/duet ali pa one-man band in ste v letu 2020 izdali album/demo/EP ter igrate metal ali kaj podobno extremnega, potem se METAL DETEKTOR priporoča za sodelovanje. Namreč, v zadnjih dveh epizodah – 22. 12. in 29. 12. 2020 ob 22:00 na Radiu Študent – bomo opravili pregled letošnjih slovenskih metal izdaj.

Če ustrezate zgoraj navedenim kriterijem, mi pošljite ENO pesem, v MP3 320 kbps verziji (YouTube link pač ne velja!) ter kratki info na ZS.

NE NA MAIL! IN NE YOUTUBE LINKOV! MP3! ENA pesem v MP3 formatu je dovolj. Ni treba celega albuma, EP-ja itd., pa naj si izbiram. To ENO pesem v MP3-formatu lahko brez težav pošljete na ZS. Obvezno pa je dodati info, prosim.

Izberite pač komad, za katerega menite, da vas najbolje reprezentira. Material sprejemam do sobote, 19. 12. 2020!

PS: Tudi če ste že bili letos predstavljeni v oddaji, boste pač še enkrat, ako imate željo, tako da kar pišite – isti pogoji glede formata posnetka, info teksta in datumskega zadnjega roka veljajo tudi za vas.«

19. 11. 2020

Belgijski alternative/stoner rock zasedbi Black Mirrors se je na drugi kitari pridružil Pierre Guillaume. Istočasno sta zaradi osebnih razlogov skupino zapustila bobnar Paul in basist Loïc, ki sta ju že zamenjala Yannick Carpentier na bobnih in André Six na basu.

Black Mirrors bodo z novo zasedbo prvič v živo nastopili že danes zvečer v oddaji Classic 21 - RTBF, ki jo lahko spremljate na tej povezavi.

31. 1. 2020

Spodaj si lahko ogledate posnetek nedavnega nastopa stoner frikov Jegulja v slovenski različici oddaje »tiny desk concert« z imenom Glasba iz delavnice, ki jo je bilo sicer mogoče spremljati tudi v živo.

12. 12. 2019

Spodaj si lahko ogledate posnetek torkovega nastopa peklenskega tria Britof iz Slovenj Gradca, ki je gostoval na Radiu Študent v jutranji oddaji Afterparty.

9. 12. 2019

Jutri ob 10h zjutraj bo na valovih Radia Študent v oddaji Afterparty v živo nastopila koroška »graveyard rock'n'roll« zasedba Britof, ki jo sestavljajo Alex (bobni in vokal), Pok (kitara) in Kokta (bas).

7. 11. 2019

Ljubljanski heavy metalci Challenger bodo jutri v Klubu Gromka na Metelkovi obeležili izid debitantskega EP-ja, ki nosi naslov Turned to Dust. Poleg omenjenega ploščka bodo predstavili tudi nekaj novih, še neizdanih komadov. Za ogrevanje bodo poskrbeli peklenski vitezi Hellsword, ki že deset let širijo starošolski black metal in umazani rock’n’roll ter navdušujejo s koncerti, polnimi energije. Poleg ponudbe CD-jev in majic z novimi dizajni pa Challenger in Hellsword ob tej priložnosti obljubljajo še posebno presenečenje na odru in pod njim.


Pretekli torek je skupina gostovala v oddaji Metal Detektor na Radiu Študent. Kaj so povedali Tegli, lahko preverite tukaj.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška