Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
22. 4. 2024

Srbski stonerji Northern Revival so minuli teden v petek v Ljubljani začeli evropsko turnejo. Ta jih bo prek Avstrije in Hrvaške ponesla nazaj v Slovenijo, in sicer jutri v Maribor ter v soboto v Velenje, kjer se bo tudi zaključila.

10. 4. 2024

Z EP-jem We Are, We Remain... se po 12-letnem studijskem zatišju vračajo poljski black/death metalci North. EP bo izšel 29. aprila pri Pagan Records in bo prinesel pet komadov:

Czas by powstali
Stulecia we krwi
Horda duchów
Hymn to Winter
A Fine Day to Die (Bathory cover)

29. 3. 2024

Kanadski folk/black metal band SIG:AR:TYR po večletnem zatišju predstavlja svež material. Tukaj lahko prisluhnete novi skladbi Ascending the Stellar Throne s prihajajočega albuma Citadel of Stars, ki ga bo 31. maja izdala založba Hammerheart Records. Album obsega te naslove:

Awaiting the Last Dawn
Beyond the Stars Unknown
The Blood that Came Before You
Citadel of Stars
Ascending the Stellar Throne
I Sail on, Eternal
Who Will Guide Me Now
From the Land of the North
Where the Sun Never Sets

11. 3. 2024

North Sea Echoes, nova zasedba Raya Aldera in Jima Matheosa (oba Fates Warning), je objavila videospot za pesem Throwing Stones s svežega aktualnega ploščka Really Good Terrible Things.

23. 2. 2024

North Sea Echoes, nova zasedba Raya Aldera in Jima Matheosa (oba Fates Warning), je danes izdala prvenec Really Good Terrible Things. Izid albuma je band pospremil z novim videospotom za komad Empty.

20. 2. 2024

Nedavno smo poročali, da bodo finski black metalci Satanic North izdali samonaslovljeni prvenec. Ta bo luč sveta ugledal 19. aprila pri Reaper Entertainment. Že zdaj pa zasedba predstavlja single War, za katerega je posnela tudi video.

7. 2. 2024

Finski melodični death metalci Northern Genocide so nedavno v obliki besedilnega videospota razkrili pesem Our Final Hour s  prihajajočega drugega ploščka The Point of No Return. Seznam pesmi je takšen:

To Serve the Pestilence
Kaamos
Harbingers of Genocide
Icaros
Luonnonsurma
My Fortress
Our Final Hour
Para Bellum
The Engram
Necropolis (feat. Tommy Tuovinen)

7. 2. 2024

45 let Pomaranče, 45 let heavy metala v Sloveniji! 6. junija se bo v Kinu Šiška odvil veliki koncert praznovanja težke kovine, saj bodo oder zasedli Pomaranča s posebnimi gosti Metalsteel. Več informacij o dogodku bo znanih kmalu, zaenkrat pa je razkrito že prvo veliko presenečenje: na odru bo po več kot 40 letih s Pomarančo stal originalni klaviaturist Tomaž Žontar!

Moči za ta enkraten dogodek sta združila kreator metala v Sloveniji, človek, ki je inspiriral generacije in bil prvi metal heroj Jugoslavije, Mijo Popović, ter največji slovenski metal glasbenik Tilen Hudrap (Northtale, Doro, U.D.O., Vicious Rumors, Testament, Pestilence). Ko k temu dodamo Matica Nareksa, eno najboljših grl v državi, in bobnarja Matjaža Winklerja (Keller, Requiem …), je spektakel garantiran.

Vstopnice za dogodek bodo naprodaj od 1. marca dalje na vseh Eventimovih prodajnih mestih. Fantje pravijo, da to ni še niti polovica zgodbe, tako da več informacij sledi.

Avtorica: Tina Urek
5. 2. 2024

Finske black metal legende Beherit so imele po več kot 30 letih svoj prvi koncert. Kultni dogodek se je zgodil 26. januarja v mestu Oulu na festivalu Rites of North, ki je bil razprodan. Setlista je bila taka:

Intro
Salomon's Gate
Nocturnal Evil
Unholy Pagan Fire
Sadomatic Rites
Grave Desecration
The Oath of Black Blood
The Gate of Nanna
Lord of Shadows and Goldenwood
All in Satan
Pagan Moon

Naslednji koncert bo na Japonskem v Osaki, in sicer 6. in 7. aprila, na festivalu NWN!/Hospital Fest Vol I 2024. Prvi dan bodo imeli black metal set, drugi dan pa elektronskega.

Po koncertu na Japonskem bodo igrali na zasebnem festivalu v Avstriji, in sicer na festivalu House of the Holy, kjer so bile karte na voljo samo par ur, pa še to za izbrance oz. če si dobil povabilo. Spodaj pa si lahko ogledate live video s finskega festivala pred par dnevi za komad The Gate of Nanna.

1. 2. 2024

Britanski melodični doom metal band Arð, za katerim stoji Mark Deeks (Winterfylleth), je objavil besedilni video za skladbo Cursed to Nothing But Patience s prihajajočega albuma Untouched by Fire. Ta izide 26. aprila pri Prophecy Productions in obsega te naslove:

Cursed to Nothing but Patience
Name Bestowed
Hefenfelth
He Saw Nine Winters
Beset by Weapons
Casket of Dust

31. 1. 2024

Black metal band Satanic North iz Finske, pri katerem sodelujeta tudi Petri Lindroos in Janne Parviainen (oba Ensiferum), sporoča, da bo 19. aprila pri založbi Reaper Entertainment izdal samonaslovljeni prvenec. Album bo zajemal te komade:

War
Arise
Village
Hatred and Blasphemy
Four Demons
Behind the Inverted Cross
Vultures
Wolf
Kohti Kuolemaa
Satanic North

24. 1. 2024

Northlane bodo 12. aprila izdali nov EP Mirror´s Edge. Ob najavi so objavili tudi nov single Miasma, pri katerem je sodeloval vokalist zasedbe Parkway Drive, Winston McCall.

Avtorica: Tina Urek
20. 12. 2023

Norveška avantgardna black metal zasedba Borknagar sporoča, da bo 23. februarja izdala nov dolgometražec z naslovom Fall. Pred izidom band na ogled predstavlja single Summits, album pa bo poleg omenjene skladbe zajemal še naslednje komade:

Summits
Nordic Anthem
Afar
Moon
Stars Ablaze
Unraveling
The Wild Lingers
Northward

18. 12. 2023

Poljski black metalci Behemoth so bili minuli petek napovedani kot glavni headliner na Tolminatorju 2024. Poleg njih je organizator najavil še legendarne Testament in druge zanimive zasedbe: Rise Of The Northstar, Asphyx, Misery Index, Stoned Jesus in Lik.

Celoten seznam nastopajočih je zdaj takšen: Behemoth, Testament, Exodus, Dark Tranquillity, Rise Of The Northstar, Primordial, Suffocation, Tankard, Asphyx, Gutalax, Toxic Holocaust, Misery Index, Harakiri for the Sky, Deströyer 666, Gaerea, Lik, Sinister, Stoned Jesus, Milking The Goatmachine, Dopelord, Devil Master, Necrot, Dark Insanity.

11. 12. 2023

Finski melodični death metalci Northern Genocide bodo 1. marca pri Inverse Records izdali album z naslovom The Point Of No Return. Spodaj si lahko ogledate videospot za njihov tretji single To Serve With Pestilence.

Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana