Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 3. 2024

Švedska black metal/crust zasedba Dödsrit je prejšnji petek pri založbi Wolves of Hades izdala svoj četrti celovečerec Nocturnal Will, ki mu lahko v celoti prisluhnete tukaj.

20. 3. 2024

Assimilator bodo 21. junija pri Horror Pain Gore Death Productions izdali nov EP Expelled Into Suffering. Na ploščku bodo ti štirje komadi:

Expelled into Suffering
Nocturnal Forge
Changeling
I Am

Avtorica: Tina Urek
4. 3. 2024

Italijanski progresivni metalci Ghost On Mars bodo 3. maja pri Willowtip Records izdali dolgometražni prvenec z naslovom Out of Time and Space. Na svoj račun naj bi prišli ljubitelji zasedb, kot so Pain of Salvation, Leprous, Katatonia, Evergrey, The Contortionist in Soen. Seznam pesmi:

Beyond the Mist
Quarantine
They
Carbon Skin
Nocturnal
That Time I Saw the Moon
Under a Crescent Moon
Back from the Dead
Back to Life
Lost Signal

5. 2. 2024

Finske black metal legende Beherit so imele po več kot 30 letih svoj prvi koncert. Kultni dogodek se je zgodil 26. januarja v mestu Oulu na festivalu Rites of North, ki je bil razprodan. Setlista je bila taka:

Intro
Salomon's Gate
Nocturnal Evil
Unholy Pagan Fire
Sadomatic Rites
Grave Desecration
The Oath of Black Blood
The Gate of Nanna
Lord of Shadows and Goldenwood
All in Satan
Pagan Moon

Naslednji koncert bo na Japonskem v Osaki, in sicer 6. in 7. aprila, na festivalu NWN!/Hospital Fest Vol I 2024. Prvi dan bodo imeli black metal set, drugi dan pa elektronskega.

Po koncertu na Japonskem bodo igrali na zasebnem festivalu v Avstriji, in sicer na festivalu House of the Holy, kjer so bile karte na voljo samo par ur, pa še to za izbrance oz. če si dobil povabilo. Spodaj pa si lahko ogledate live video s finskega festivala pred par dnevi za komad The Gate of Nanna.

9. 1. 2024

Po treh letih se na sceno vrača black metal zasedba Dödsrit. 22. marca bodo namreč izdali nov studijski album Nocturnal Will, prvi single Nocturnal Fire pa že lahko poslušate tukaj.

Avtorica: Tina Urek
8. 12. 2023

Queensrÿche so posneli videospot za skladbo Nocturnal Light z aktualnega albuma Digital Noise Alliance, ki je lani jesen izšel pri založbi Century Media.

2. 11. 2023

Novosadski enočlanski black metal projekt Niflungar je objavil demo z naslovom Nocturnal Hymns of The Moon, ki mu lahko prisluhnete tukaj.

25. 10. 2023

Velikani simfoničnega black metala Dimmu Borgir sporočajo, da bodo 8. decembra pri založbi Nuclear Blast izdali album Inspiratio Profanus. Tokrat ne bo šlo za novo glasbo iz hiše Dimmu Borgir, temveč gre album priredb, ki jih je zasedba v vseh letih delovanja tako ali drugače posnela. Prednaročila za Inspiratio Profanus so že na voljo, že sedaj pa lahko prisluhnete prvemu komadu z albuma, in sicer znameniti klasiki od Venom. Seznam vseh komadov na ploščku je takšen

Black Metal (Venom)
Satan My Master (Bathory)
Dead Men Don't Rape (G.G.F.H.)
Nocturnal Fear (Celtic Frost)
Burn In Hell (Twisted Sister)
Perfect Strangers (Deep Purple)
Metal Heart (Accept)
Nocturnal Fear (Celtically Processed) (Celtic Frost)

25. 9. 2023

Pri založbi Peaceville Records bodo ob 30. obletnici njegove izdaje ponovno izdali kultni plošček Servants of Sorcery legendarne norveške black metal zasedbe Fimbulwinter, ki je bila ustanovljena davnega leta 1992 in pri kateri sta delovala tudi Shagrath (Chrome Division, Dimmu Borgir, ex-Ov Hell, ex-Nocturnal Breed, ex-Ulver, ex-Starkness) in Skoll (Arcturus, Den Saakaldte, Ved Buens Ende, ex-Ulver). Album bo izšel 10. novembra na vinilu bele in zlate barve ter na CD-ju, prednaročila so možna tukaj.

21. 7. 2023

Kanadski alternativni metal band Salem Trials iz Ottawe je danes preko Seek&Strike izdal EP z naslovom Nocturnal Creation, hkrati pa objavil video za komad Never Ending, ki si ga lahko ogledate spodaj.

7. 7. 2023

Death metalca Nocturnal Hollow sta posnela video za Baptizing the Dead s prihajajočega albuma Wretched Rituals. Več informacij sledi.

7. 6. 2023

Venezuelska starošolska death metalca Nocturnal Hollow sta predstavila svoj nov single Baptizing The Dead.

Avtorica: Tina Urek
5. 6. 2023

Švedski old school metalci Maniak so razkrili komad Nocturnal Hellfire, s katerim napovedujejo polvečerec z naslovom Speed Metal Terrorist. Seznam komadov je takšen:

Ani Vomitus
Speed Metal Terrorist
Nocturnal Hellfire
Filthy Christians
Total Blitzkrieg

12. 5. 2023

Norveški black metal dvojec Ekrom ponuja v posluh komad The Black Flame of Seth, ki je že drugi single s prihajajočega albuma Uten Nådigst Formildelse. Ta bo izšel 6. junija pri založbi Edged Circle Productions. Band sicer sestavljata člana legendarnih metal imen, kot sta Covenant in Nocturnal Breed.

9. 3. 2023

Ameriški death metalci Necronomicon Ex Mortis v obliki besedilnega videa predstavljajo komad Nocturnal. Pri tem gre za drugi single s prihajajočega samonaslovljenega EP-ja, ki bo izšel 31. marca.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška