Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 4. 2024

V sklopu turneje »25 years of Latin Metal« se bodo Ill Niño ustavili v Sloveniji in bližini. V družbi Ektomorf in Mind Incision se bodo 31. avgusta ustavili v Budimpešti (A38), dan kasneje v Ljubljani (Orto Bar), 3. septembra pa na Dunaju (Viper Room).

Avtorica: Tina Urek
26. 3. 2024

Ta petek se na novogoriško Mostovno vračajo metal ritmi. Tam bodo nastopili Penitenziagite, Guattari in Relentless Youth, za vstopnino pa boste odšteli 10 EUR.

Avtorica: Tina Urek
20. 3. 2024

V mariborskem Gustafu se bo v petek odvil dogodek Weekend Toretoure Vol. 1. Nastopili bodo nemški brutaličarji Macabre Demise, avstrijski death metalci Athiria, nemški black/death metalci Hailstone, ter domači death/thrash metalci Marjetice. Za vstopnino boste odšteli 12 EUR.

Avtorica: Tina Urek
24. 4. 2023

Koncert Toxik in Eruption, ki bi se moral zgoditi 17. maja v Menzi pri Koritu, je odpovedan. Sledi organizatorjeva celotna objava za javnost:

»Žal, koncert odpade. Kupnino vstopnic dobite nazaj pri prodajnem mestu.

'To all the amazing Toxik fans,

It is with sincere regret that we to have to announce the postponement of this May’s “Dis Morta Over Europe” Tour. Our Captain and founder, Josh Christian, is unable to perform due to a setback in his recovery from hand surgery in January. We are hopeful that his recovery continues to progress so we can get back out on the road and bring only the best Toxik show for our fans. All ticket purchases will be refunded at point of sale. We are absolutely devastated, and appreciate all of your support. See you all soon!'«

21. 2. 2023

SUBSTRAT, potujoči mednarodni festival in konferenca neodvisnih in samoniklih glasbenih prizorišč, najavlja celoten konferenčni in festivalski program.

Poleg ponujanja pestrega koncertnega programa SUBSTRAT neodvisnim klubom ponuja priložnosti za mreženje, izmenjavo izkušenj in tkanje ter krepitev medsebojnih vezi. Svojo udeležbo so do zdaj že potrdili predstavniki preko 40 regionalnih klubov.

Končni seznam nastopajočih: Čuvarkuća, Dora Tomori, Film: One su tu, Fokus King, Laplander, Maja Pa & Ikonal, Palánta, Revirgin, ROLO, Seine, Skotni Vrag, Spiral Mind, Zarkoff, Zimbru.

Konferenčni program se bo dotaknil tako univerzalnih izzivov klubskih prostorov, kot so pomlajevanje občinstev in soočanje z energetsko krizo, kot tudi bolj lokalno speciičnih, kot so vzdrževanje zagrebškega klubskega ekosistema in delovanje na periferiji. Konferenčni program bo potekal v angleškem jeziku, razen kjer je navedeno drugače.

Obisk konferenčnega dela programa je za obiskovalce brezplačen, medtem ko bo za koncerte treba odšteti vstopnino. Za predstavnike regionalnih klubov je udeležba ob predhodni prijavi brezplačna.

Konferenčni program, dnevni spored in druge informacije o dogodku so na voljo na spletni strani festivala.

19. 5. 2022

Kitarist Christian Andreu je začasno prekinil turnejo z Gojiro. Andreu je prvič postal očka in zato se je odločil, da bo te pomembne dni preživel v krogu družine. Do konca turneje bo namesto njega igral Aldrick Guadagnino, sicer kitarist zasedbe Klone. V takšni postavi jih boste lahko videli tudi 29. julija na Dunaju ali 30. julija v Zagrebu, kjer bodo nastopili z Alien Weaponry.

Avtorica: Tina Urek
9. 5. 2022

Iz tabora društva Brutal Partysan so v petek sporočili: »Po uspešni lanski izvedbi se je vrnil Brutalni Janez in nam zaupal glavnino letošnjih nastopajočih bandov. V ta namen je konkretneje pokukal v tujino, še natančneje pa je pod drobnogled vzel dogajanje na sončni strani Alp.« Zaenkrat napovedani nastopajoči bandi za Brutal Janez Fest 2022 so:

- Melechesh
- Noctiferia
- Sear Bliss
- Uporabniki
- Reach A.D.
- Iritator
- Haloban

28. 4. 2022

Lions At The Gate je nova zasedba nekdanjih članov Ill Nino. Skupaj tako na novo ustvarjajo Christian Machado (vokal), Ahrue »Luster« Ilustre (kitara) in Diego Verduzco (kitara). Na basu se jim je pridružil Stephen Brewer (Westfield Massacre), na bobnih pa Ferm Lemus. Fantje so v začetku tedna predstavii nov single Find My Way, pri katerem jim je na pomoč priskočila Tatiana Shmayluk (Jinjer).

Avtorica: Tina Urek
21. 2. 2022

Velenjski black metal posebneži Snøgg napovedujejo album Dan, ko je Vrag vzel šalo. Ta bo izšel 1. marca v digitalni obliki in 4. marca na zgoščenki. Sicer pa je album posnel band skupaj s Simonom Penškom v ljubljanskem Studiu Šiška, dodatno finančno pomoč pa je band našel pri Mestni občini Velenje. Album že lahko prednaročite.

Snøgg sta:
Ulv – guitars, bass, keyboards, vocals, noisescapes, rituals
Mørke – drums, spells

Dodaten instrument:
Anino Üfø Leatherbee – viola

Vokalisti:
Krjavelj – Ulv
Kmet Matevž – Azbuka
Krčmar Oberščak – Anino Üfø Leatherbee
Josip Jurčič – Neo-Cymex (Ampulex Dementor)
Vrag kot on sam

13. 5. 2021

Ill Niño predstavljajo videospot za nov single All Or Nothing, v katerem gostuje tudi vokalist Sonny Sandoval (P.O.D.). Gre za skladbo s prihajajočega albuma z naslovom IllMortals, ki naj bi izšel letos jeseni.

18. 3. 2021

Finska melodična doom/death metal zasedba Hanging Garden na ogled ponuja videospot za skladbo Winter’s Kiss, prvi single s prihajajočega albuma z naslovom Skeleton Lake, ki bo izšel 21. maja pri založbi Lifeforce Records. Pri nastanku skladbe so sodelovali vokalist Toni Hatakka, kitarist/vokalist Jussi Hämäläinen in klaviaturist Jaani Peuhu (Swallow The Sun in Mercury Circle), ki je bil zadolžen za produkcijo vokalov in posodil svoj glas tudi za številne harmonije. Video sta prav tako v celoti posnela člana skupine, Toni Hatakka in Nino Hynninen.

Skeleton Lake prinaša naslednje skladbe:

Kuura
Faith
Nowhere Haven
Winter’s Kiss
When The Music Dies
Tunturi
Road Of Bones
Field Of Reeds
Skeleton Lake

2. 12. 2020

Avstralski progresivni metalci Voyager so objavili live posnetek komada Severomance. Ta je del pretočnega koncerta Department of Riffs and Synths, ki so ga izvedli prvega novembra. Zaradi velika zanimanja poslušalcev je posnetek še vedno na voljo, a je za ogled treba plačati »vstopnino«.

Avtorica: Tina Urek
20. 10. 2020

Organizator norveškega festivala Inferno Metal Festival se je odločili za vračilo kupnine za vstopnice letošnje odpadle edicije. To bo potekalo na različne načine, vse opcije pa so na voljo vsem imetnikom vstopnic, ki lahko:

  • zahtevajo povračilo celotne kupnine, in sicer od 1. do 31. oktobra;
  • obdržijo vstopnico za obisk festivala naslednje leto in v primeru odpovedi ali nezmožnosti obiska te edicije zaradi restrikcij domače države kasneje zahtevajo vračilo kupnine;
  • donirajo del ali celotno kupnino.

Organizator bo izvedel vračila v domači valuti in ne bo upošteval morebitnih drugih stroškov, ki so nastali ob nakupu, ali nihanj tečajev, zato se lahko zgodi, da ne bo povrnjen točno vplačan znesek. Sicer pa najdete vse informacije v zvezi s povračilom kupnine na uradni srani festivala.

22. 5. 2020

Judas Priest so uspešno "prestavili" tudi ljubljanski koncert, ki bi moral biti 14. julija v Dvorani Stožice. Ta se bo zgodil 13. julija prihodnje leto na isti lokaciji, z njimi pa bo nastopila zasedba The Dead Daisies (Hughes, Aldrich, Castronovo, Lowy). Kot je že kar standardno, vam že kupljene karte veljajo za prihodnje leto. Med 21. majem in 21. junijem 2020 pa lahko na prodajnem mestu, kjer ste kupili vstopnico, to po želji tudi vrnete in dobite kupnino nazaj. Spletni kupci se morajo obrniti na info@eventim.si. Organizatorji pozivajo vse kupce, da karte obdržijo in z udeležbo na koncertu prihodnje leto podprejo prihodnost koncertnega dogajanja pri nas.

Avtorica: Tina Urek
10. 4. 2020

Ill Niño se vračajo z videospotom za nov single Sangre kot tudi z novo zasedbo.

Bobnar in ustanovni član Dave Chavarri (Terror Universal, ex-Pro-Pain, ex-Soulfly, ex-M.O.D., ex-Merauder, ex-Lȧȧz Rockit, ex-Gothic Slam) ter basist Lazaro Pina sta po zapletih z nekdanjimi člani marca letos na sodišču dosegla, da lahko še naprej uporabljata ime Ill Niño. V novi zasedbi so se jima pridružili še vokalist Marcos Leal (Shattered Sun), ritem kitarist Sal Dominguez (ex-Upon A Burning Body) in solo kitarist Jes De Hoyos (Sons Of Texas), v skupino pa se je po nekajletni odsotnosti vrnil tudi tolkalec Daniel Couto.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb