Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
31. 7. 2023

Kanadski sci-fi progresivci Voivod so ob 40. obletnici delovanja objavili album Morgöth Tales, ki je izšel pri Century Media Records. Prav tako so objavili video za naslovni komad Morgöth Tales.

31. 7. 2023

Danski death metalci Asinhell predstavljajo videospot za komad Fall of the Loyal Warrior. Pri snemanju je na vokalu sodeloval Marc Grewe, bivši vokalist od Morgoth, na kitari pa Michael Poulsen, vokalist in kitarist pri Volbeat.

2. 2. 2023

Nemški thrasherji Deimos' Dawn bodo 14. aprila pri MDD Records izdali prvenec z naslovom Anthem Of The Lost. Vokalist zasedbe je Marc Grewe (ex-Morgoth), skoraj vsa besedila pa je prispeval Andy Brings (ex-Sodom), ki je album tudi produciral. Plošček bo izšel na zgoščenki in vinilu.

4. 11. 2022

Marc Grewe (Insidious Disease, ex-Morgoth) se je pridružil skupini Discreation. Iron Times, prvi album po letu 2017, bo izšel prihodnje leto pri založbi Massacre Records.

18. 10. 2022

Švedska death metal skupina Leper Colony je prejšnji teden razkrila singla The Surgical Undeadvors in The Human Paradox s samonaslovljenega prvenca, ki ga bo izdala založba Transcending Obscurity Records. Datum izida bo založba razkrila tekom tedna. Naslovnico je naslikal Alex Tartsus, logo pa je izdelal Dipayan Das.

Člani Leper Colony so:
vokal – Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease)
kitara, bas – Rogga Johansson (Paganizer, Putrevore, Revolting idr.)
bobni – Jon Skäre (Consumption, Defiatory, Wachenfeldt idr.)

12. 8. 2022

Death metal veterani Bloodbath predstavljajo komad Carved s prihajajočega albuma Survival Of The Sickest, ki bo 9. septembra izšel pri Napalm Records. Pri tem komadu je sodeloval Luc Lemay (Gorguts), na albumu pa sta sicer še gosta Barney Greenway (Napalm Death) in Marc Grewe (Morgoth).

30. 6. 2022

Death metal superskupina Bloodbath bo 9. septembra pri Napalm Records izdala svoj šesti studijski album z naslovom Survival Of The Sickest. Z Bloodbath so tokrat sodelovali tudi Barney Greenway (Napalm Death), Luc Lemay (Gorguts) in Marc Grewe (Morgoth). Zasedba je že predstavila videospot za prvi single Zombie Inferno, naslovi vseh komadov pa so sledeči:

Zombie Inferno
Putrefying Corpse
Dead Parade
Malignant Maggot Therapy
Carved
Born Infernal
To Die
Affliction Of Extinction
Tales Of Melting Flesh
Environcide
No God Before Me

Avtorica fotografije je Ester Segarra.

Avtorica: Tina Urek
15. 2. 2022

Mednarodna metal naveza Underground United s sedežem v Berlinu je posnela videospot za priredbo komada Just a Question...Why? V originalu gre za pesem slovenske zasedbe Pragwald z njenega edinega studijskega izdelka, samonaslovljenega EP-ja iz leta 1991. Miks in mastering je uredil Marc Wüstenhagen (Dailyhero Recordings, Berlin), sicer pa so pri snemanju sodelovali nekdanji in sedanji glasbeniki zasedb Morgoth, Insidious Disease, [təma], Interceptor:

Bass solo: Dragan Bagaric-Bagi (ex-Interceptor, ex-Kaoz, Hamer)
Recorded by Tim Draksler @ Studio Toplica
Rhythm guitar: Marc Wüstenhagen (Thunder And Lightning)
Recorded @ Dailyhero Recordings, Berlin
Drums: Uroš Boršic (LastDayHere)
Recorded @ SoundEvolver Studio
Bass: Uroš Boršic (LastDayHere)
Recorded @ SoundEvolver Studio
Solo guitar: Boža Friedman (Darkshines, Swamp, Osvajaci, Vesela Mašina)
Recorded by Friedman @ Dark Studio
Vocal: Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease)
Recorded @ Dailyhero Recordings, Berlin
AngelOfDeath Choir: Marc, Marc, Pascal
Recorded @ Dailyhero Recordings, Berlin

6. 10. 2021

Nemški Morgoth so minuli teden izdali single Burnt Identity, ki vsebuje naslovni komad (stran A) in komad White Gallery (stran B). Single je izšel samo v limitirani izdaji (500 kosov) na barvnem vinilu preko Church of Vinyl.

27. 9. 2021

Kultni nemški death metalci Morgoth so minuli teden preko MDD Records na novo izdali svoj 4. album Ungod iz leta 2015. Gre za album, ki je nastal po 20 letih bandovega premora, zaradi česar ima v njegovi diskrografijo še dodatno posebno vrednost. Album lahko kupite tukaj.

18. 8. 2021

Islandski crust punk dvojec Bastarður predstavlja videospot za drugi single Burn s prihajajočega studijskega prvenca z naslovom Satan's Loss Of Son, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Season Of Mist.

Gre za nov projekt Aðalbjörna Tryggvasona (Sólstafir) in Birgirja Jónssona (Dimma), medtem ko jima na albumu kot gostujoča vokalista družbo delata še Marc Grewe (Insidious Disease, ex-Morgoth) in Alan Averill (Primordial, Dread Sovereign).

22. 7. 2021

Islandski crust punk projekt Bastarður, v katerem sta moči združila Aðalbjörn Tryggvason (Sólstafir) in Birgir Jónsson (Dimma), v posluh ponuja prvi single Viral Tumor s prihajajočega prvenca Satan's Loss Of Son, ki bo izšel 29. oktobra pri založbi Season Of Mist. Kot gostujoča vokalista na albumu sodelujeta tudi Marc Grewe (Insidious Disease, ex-Morgoth) in Alan Averill (Primordial, Dread Sovereign).

Pevec in kitarist Aðalbjörn Tryggvason je bil že od nekdaj odprt za najrazličnejše glasbene vplive. Naj si bo to nalepka Entombed, ki krasi njegovo kitaro, intro Ennia Morriconeja kot uvod v koncert ali poklon Lemmyju Kilmisterju s kavbojsko senzibilnostjo, tako da ni nobena skrivnost, da njegova ljubezen do glasbe ne pripada samo eni zvrsti. Z najnovejšim projektom, ki išče navdih pri skupinah, kot so Napalm Death, Terrorizer, Motörhead in Disfear, svoje navdušenje nad crust punkom dviguje na novo razburljivo raven.

8. 6. 2021

Nemška progresivena death/doom metal zasedba Dark Millennium je objavila videospot za nov digitalni single The Apocryphal Wisdom (2021), ki je navoljo preko založbe Massacre Records.

Gre za novo verzijo skladbe The Apocryphal Wisdom z istoimenske prve demo kasete iz leta 1991, pri kateri so se skupini v studiu pridružili gostujoči vokalisti Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease), Alexander Krull (Atrocity, Leaves' Eyes), Christian Müller (Night In Gales) in nekdanji pevec Torsten Hoeltge.

15. 4. 2020

Insidious Disease predstavljajo skladbo Enforcers Of The Plague, prvi single s prihajajočega studijskega albuma After Death, ki bo izšel pri založbi Nuclear Blast Records. Naslovnico je tokrat prispeval legendarni Dan Seagrave (Dismember, Entombed, Decrepit Birth, Gorguts, Morbid Angel, Suffocation).

Death metal superskupino sestavljajo Silenoz (Dimmu Borgir, ex-Nocturnal Breed) na kitari, Groo (Despair, ex-Morgoth, ex-Power Of Expression) na vokalu, Tony Laureano (ex-Nile, ex-Dimmu Borgir, ex-Brujeria, ex-Malevolent Creation) na bobnih, Shane Embury (Napalm Death, Brujeria, Venomous Concept) na basu in Cyrus (Susperia, ex-Sarke, ex-Dimmu Borgir) na drugi kitari.

5. 6. 2018

Atrocity predstavljajo skladbo Bloodshed And Triumph z novega studijskega albuma z naslovom Okkult II, ki bo izšel 6. julija pri založbi Massacre Records. Za produkcijo albuma je poskrbel vokalist Alexander Krull, kot posebna gosta pa sodelujeta tudi LG Petrov (Entombed A.D., Firespawn, ex-Entombed, ex-Comecon, ex-Morbid, ex-Nihilist) in Marc Grewe (Despair, Insidious Disease, ex-Morgoth, ex-Power Of Expression).

Okkult II prinaša naslednje skladbe:
Masters Of Darkness
Shadowtaker
Bloodshed And Triumph
Spell Of Blood
Menschenschlachthaus
Gates To Oblivion (feat. Marc Grewe)
Infernal Sabbath
All Men Must Die
Phantom Ghost
Devil's Covenant (feat. LG Petrov)
The Golden Dawn

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana