Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 4. 2024

Band Pelhan iz Ajdovščine je po malo več kot desetih letih danes izdal nov album Zgrabi me. Ploščku lahko trenutno prisluhnete v digitalni obliki v YouTubovem kanalu in na strani Bandcamp, v fizični obliki pa bo na voljo od 20. aprila, ki je tudi datum koncerta ob izdaji nove plošče.

Avtorica: Anja Smrdel
1. 3. 2024

Idrijski melodični blackened death metalci Divine Inferus so razkrili, da si bodo 18. avgusta delili oder s kostariškim death/thrash metal bandom Mantra na festivalu mladih kultur Kunigunda v Velenju.

Še prej jih lahko v živo ujamete 14. marca v Menzi pri koritu, kjer bodo nastopili skupaj z Black Ivy in Taste of Plague v sklopu Kadilnice of Death.

25. 1. 2024

Domači blackened death metalci Ensangiunate sporočajo, da bodo nastopili na sarajevskem Eternal Flame Festu. Festival, ki se med žive vrača po desetih letih, se bo odvijal 12. in 13. aprila v Amfiteatru Doma Mladih Skenderija. Katere zasedbe so še potrjene, pa si lahko ogledate na sliki.

5. 1. 2024

Izolski stonerji Omega Sun vabijo na »release party« najnovejšega albuma z naslovom Roadkill. Koncert se bo odvil naslednjo soboto, 13. januarja, v koprskem CMK-ju, kot predskupina bodo nastopili BibliBan.

29. 11. 2023

Iz tabora organizatorja našega največjega festivala MetalDays prihaja sporočilo, da so spremenjeni pogoji za nastop novih, mladih in še neuveljavljene glasbenih skupin na New Forces Stage 2024. Za nastop se je treba najprej prijaviti, nato sledi izbor bandov, na podlagi katerega so ti povabljeni na t. i. »battle« nastop v živo, kjer si lahko priigrajo nastop na festivalu MetalDays. Več informacij najdete na Facebooku in ali spletni strani organizatorja.

3. 11. 2023

Ljubljanski blackened death/thrash metalci Sovrag so objavili live video za pesem Septic Tank s svojega aktualnega prvenca z naslovom Perfect Form From Chaos Born. Gre za posnetek, ki je nastal marca letos v KCK Kočevje, kjer je band premierno predstavljal dotični plošček.

Band obljublja, da bo v prihodnje objavil še več takih posnetkov. Če pa bi ga želeli ponovno ujeti v živo, imate naslednjo možnost za to 16. decembra v Kopru, kjer bodo nastopili na dogodku V Pk'lu 2023 skupaj z Livergga, Sameprium in Damnation.

2. 11. 2023

16. decembra se bo v Centru Mladih Koper odvila letošnja različica dogodka V Pk´lu, ki ga organizira Mihael Tatai Grabar. Nastopili bodo štirje bandi, in sicer Sovrag, Livergga, Samperium in Damnation.

Za osebe mlajše od 30 let bo vstopnina znašala 5 EUR, za ostale 8 EUR, več o dogodku pa boste izvedeli v našem Napovedniku.

Avtorica: Tina Urek
25. 8. 2023

Danes se v Prekmurju začne Breka Fest XIV, ki se bo tradicionalno odvijal dva dneva. Vsak dan bo igralo osem bandov, višina vstopnine pa je takšna:

Brečarnina za en dan: 15 EUR,
Brečarnina za dva dni: 25 EUR.

V Velenju pa se začne 26. Festival mladih kultur Kunigunda, ki bo jutri ob 21. uri postregel z metal koncertom.

7. 7. 2023

Tako pravi Društvo Cahn: »Druži nas ljubezen do glasbe. Glavna dejavnost društva je organizacija večdnevnega glasbenega festivala. Pri organizaciji dajemo poudarek na prostovoljstvu.

Glasbeno društvo Cahn je bilo ustanovljeno z namenom, da skrbi za glasbeno izražanje mladih in manj mladih v alternativnih glasbenih zvrsteh. Kot plod tega se je razvil večdnevni mednarodni glasbeni festival Cahn Fest. Cilj društva je povezati glasbo, turizem in kulturno dediščino v Zasavju in bližnji okolici, ki je prav tako vezana na rudarstvo in njegove posledice. Degradirane rudniške površine, na katerih se festival odvija, so kot nalašč za dejavnost društva. Cilj projekta je dolgoročno oživeti površine nad mestom. Društvo stremi tudi k povezovanju z drugimi organizacijami in društvi v prostoru. Posebno skrb dajemo na podmladek v tej panogi družbenega življenja. Spodbujamo prostovoljstvo in učenje mladih ter jih moderiramo pri vključevanju v projekt. Rdeča nit društva Cahn je: Glasba, kulturna dediščina in turizem nas povezujejo.«

Ker je bil obisk letošnje izvedbe festivala »žal pod pričakovanji in zato so donacije še toliko bolj pomembne za društvo, da lahko stopa naprej pri uresničevanju svoje vizije, da festival Cahn fest postane stalnica poletnega dogajanja v Občina Trbovlje. Vabljeni k podpori z donacijo na Pomagajmo.io, kjer društvo vodi kampanjo Glasba lahko spremni svet, ker lahko spremeni ljudi.«

Na Facebooku pa lahko preberete, kaj vse je festival letos organiziral za svoje obiskovalce. Opis najdete tukaj.

Avtor fotografije je Cahn Fest.

30. 6. 2023

Šaleški tehnični death metal band Cordura vabi na popotovanje po prvih dveh svetovih Sage sedmih svetov. Zasedba, ki letos obeležuje 10. obletnico delovanja in se lahko pohvali z nastopom v Wacknu, bo jutri v Centru mladih Koper v živo predstavila najnovejša EP-ja Annurth in Nibiru X, ki tvorita prvi in drugi del omenjene Sage, ter druge skladbe iz svoje pestre diskografije.

Člani Cordura so:

– Tim Draksler (Marax, Cvinger, Ways of a Heretic): kitara
– Grega Plamberger (Marax, Cvinger, Seventh Station, Kholn): bobni
– Nejc Heine (Cvinger, Dalkhu): vokal

CMK bo vrata odprl ob 20.30, koncert pa se bo predvidoma začel ob 21. uri. Vstopnina znaša 5 EUR za mlade do vključno 30. leta oziroma 8 EUR za mlade od vključno 31. leta. Vabljeni!

Odlomek iz opisa dogodka na Facebooku:

»Na kratko o njihovi zgodbi: Saga sedmih svetov je zgodba o potovanju neimenovanega zemljana po sedmih planetih galaksije Cordura. Iz zemlje nas pot popelje na Annurth, kjer neimenovani postane član vojske najstarejših, vesoljske rase, katere izvor je izgubljen v prostoru in času. Z njegovo pomočjo želijo rešiti planet Nibiru, ki so ga napadli sovražni stroji in je že blizu popolnega uničenja. Ali bo najstarejšim uspelo premagati vojsko strojev in rešiti Nibiru pred uničenjem, bo glasbeni kolektiv Cordura premierno razkril na multimedijskem performansu.«

15. 9. 2022

Najavljamo dvomesečni feljton glasbenih delavnic z imenom Avdio Akademija Basement v organizaciji Mladih zmajev (od 1. oktobra do 3. decembra). Pri tem gre za sistem glasbenih delavnic, namenjen vsem glasbenikom, avdioinženirjem, pevcem itd. Vse najpomembnejše informacije najdete na priloženi sliki.

18. 8. 2022

Velenjski Festival Mladih Kultur Kunigunda letos praznuje že 25 let. Kot pravijo, Kunigunda ostaja medij za predstavitev nekonvencionalnih in bolj ali manj neodvisnih kulturno-umetniških praks in bo tudi letos gostila koncerte, razstave, performanse in še mnogo več. Festival se bo uradno začel jutri, že v soboto pa bo na Letnem Kinu potekal tradicionalni metal koncert. Tokrat bodo nastopili Noctiferia, Hellcrawler, Reach A.D., Spirits Of Stygia in francoski deathcoraši Hurakan. Dogodek naj bi se začel ob 19h, vstopnina pa znaša 7 €.

Avtorica: Tina Urek
5. 8. 2022

Mladi zmaji sporočajo: »Mladi zmaji odpiramo že tretji glasbeni natečaj Hit betona za mlade glasbenike in glasbenice, ki bo potekal do 12. avgusta.

Kategorije natečaja:
najboljša skladba glasbene skupine, katere člani so stari do 18 let;
najboljša skladba glasbene skupine, katere člani so stari med 18 in 29 let;
najboljša skladba glasbene skupine, katere članice so ženske stare do 29 let;
najboljše besedilo izpod rok mlade osebe med 10. in 29. letom.

K sodelovanju vabimo glasbene skupine, kantavtorje in kantavtorice, pevke in pevce, ki želijo svojo avtorsko glasbo predstaviti širši publiki. Naprošamo, da skladbo posnamete v domači produkciji (s telefonom) in jo najkasneje do 12. avgusta pošljete na cmccrnuce@mladizmaji.si (prispevke pošljite preko wetransfer.com), avtorji besedil storite enako.

Nagrada za zmagovalca prvih treh kategorij je snemanje skladbe v studiu Basement, nagrada za najboljše besedilo pa priprava aranžmaja za pesem. Strokovna žirija bo iz vsake kategorije izbrala tri finaliste, ki se bodo v akustični preobleki 26. avgusta predstavili na festivalu Biti mlad je zakon, v organizaciji Mladih zmajev Bežigrad.«

Člani žirije:
Eva Elena Beus (Tabu)
Nejc Benčič (Ashine)
Rok Molnar (producent studia Basement)
Mojca Jevšek (urednica Radia Eter)

12. 7. 2022

V soboto, 16. julija, je na parkirišču pred TrainStation Subartom napovedan koncert štirih mladih rock zasedb: Ekvorna, Ember, Fat Butlers in Ice on Fire.

Vstopnina znaša 10 evrov v predprodaji (za rezervacijo pišite bandom ali pošljite mail) oz. 12 evrov na dan dogodka. V primeru dežja se koncertni dogodek seli v dvorano. Tukaj lahko dogodek spremljate na Facebooku.

20. 6. 2022

Organizacijska ekipa festivala mladih kultur Kunigunda že pridno najavlja letošnji program. V sklopu 25. izvedbe festivala pripravlja 20. avgusta tudi metal koncert, na katerem igrajo francoska deathcore/brutal death metal zasedba Hurakan, ljubljanska deathcore zasedba Spirits of Stygia, pomurski metal/hardcore band Reach AD, primorska death’n’roll/crust zasedba Hellcrawler in prekaljeni vsestranski mački Noctiferia.

Več informacij o nastopajočih in koncertu najdete na spletni strani festivala Kunigunda.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška