Na današnji dan
1976
Iron Maiden odigrajo svoj prvi koncert v zasedbi Terry Rance, Ron Matthews, Paul Day, Dave Sullivan in Steve Harris
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2024

Avstrijski crossover/thrasherji Insanity Alert so objavili videospot za naslovno skladbo prihajajočega mini albuma Moshemian Thrashody, ki ga bodo izdali 17. maja pri Season Of Mist.

23. 4. 2024

Pionirji death/doom metala My Dying Bride se žal za nedoločen čas poslavljajo od odrskih nastopov. Družbena omrežja so sicer že pred nekaj časa preplavile novice o nenadnih odpovedih njihovih nastopov na letošnjih poletnih festivalih, včeraj pa so vse skupaj obrazložili z uradno objavo.

Snemanje oziroma celoten proces ustvarjanja sveže izdanega albuma A Mortal Binding je med člani povzročilo oziroma povzročil kar nekaj napetosti, ki so pri nekaterih žal pripeljale tudi do izgorelosti. V upanju, da bodo lahko vse te napetosti reševali brez posredovanja zunanjih oseb in tako izpeljali tudi vsaj nekaj koncertov, so nekako zavlačevali tudi z uradno izjavo. Pa vendar naj bi zaradi pomanjkanja komunikacije in nerazumevanja profesionalnih partnerjev prišlo do še večjega kaosa in težav, ki bodo terjale kar nekaj časa za razrešitev. Upamo, da bodo te težave uspešno rešili.

Je pa zasedba ob izidu albuma objavila tudi besedilni video za enega izmed novih komadov, in sicer Her Dominion.

Avtorica: Tina Urek
22. 4. 2024

Domači doom metal dvojec Chains se ta petek znova odpravlja na mini turnejo. V okviru te bi moral dvojec odigrati pet koncertov, a mu je odpadel nastop v Veroni. Potrjeni ostajajo preostali štirje:

26. 4. 2024 @ Bloom, Milano, Italija
27. 4. 2024 @ KIŠD, Izola, Slovenija
29. 4. 2024 @ Channel Zero, Ljubljana, Slovenija
30. 4. 2024 @ Explosiv, Gradec, Avstrija

16. 4. 2024

Nemški death/doom metalci Calliophis predstavljajo video za komad Trepak, ki ga boste našli na izdaji Dawn Of A Lifeless Age. Gre za split EP, ki so ga Nemci izdali skupaj z doom metal zasedbo Urza in bo izšel 3. maja. Na albumu bodo tako ti komadi:

Urza – Maunder Minimum
Urza – Through Ages Of Colossal Embitterment
Calliophis – Trepak
Calliophis – Endure Your Depression

3. 4. 2024

Thrash metal band Aoryst bo 2. maja izdal prvenec Relics Of Time. Pred izidom albuma pa se lahko o hitrih in razgibanih thrash ritmih prepričate s komadom Call of the Void, za katerega je band posnel tudi besedilni video. Komadi na ploščku so:

Deterministic Chaos
Call of the Void
ETNO
Hybrid Forms
Extractor of Death
Exogenesis (Instrumental)
Oceans Below
Anoxia

2. 4. 2024

Kanadski black/death metalci Adversarial predstavljajo komad Merging Within the Destroyer, s katerim najavljajo tretji studijski album z naslovom Solitude with the Eternal. Ta bo izšel 31. maja pri založbi Dark Descent Records in obsega naslednje naslove:

Beware the Howling Darkness on Thine Left Shoulder
Hatred Kiln of Vengeance
Witness to the Eternal Light
Death is an Advisor in the Woods of the Devil
Crushed into the Kingdom of Darkness
Merging Within the Destroyer
Fanes at the Engur
Endless Maze of Blackest Dominion

19. 3. 2024

Ameriški death metalci Witch Vomit so razkrili komad Black Wings of Desolation s prihajajočega albuma Funeral Sanctum, ki bo izšel 5. aprila pri 20 Buck Spin. Tracklista:

Dying Embers (Intro)
Endless Fall
Blood of Abomination
Serpentine Shadows
Decaying Angelic Flesh
Black Wings of Desolation
Dominion of a Darkened Realm
Endarkened Spirits
Abject Silence (Interlude)
Funeral Sanctum

18. 3. 2024

Gothminister so objavili video za novi single One Dark Happy Nation s prihajajočega albuma Pandemonium II: The Battle of the Underworlds, ki naj bi izšel 3. maja pri založbi AFM Records.

14. 3. 2024

Medvoški heavy metalci Metalsteel so objavili nov koncertni videospot za balado Topla je smrt. Posnetek je nastal na lanskoletnem praznovanju 20. obletnice izida prvenca Usoda in 18. obletnici izida plošče Taste The Sin, kjer je za mikrofon po dolgem času poprijel tudi Alex Škofljanec. Metalsteel bodo ta vikend nastopili tudi na 25. obletnici Paranoida. Ali bodo tudi tokrat za obiskovalce pripravili kaj posebnega, pa se boste lahko prepričali že jutri na Metelkovi.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

11. 3. 2024

Velenjski groove metalci Decage so objavili videospot za naslovno pesem novega EP-ja Digital World, ki so ga izdali danes. Na mini albumu, ki mu lahko prisluhnete tukaj, so naslednji komadi:

Bending Time
Awaken
Digital World
Invisible Hand

8. 3. 2024

Ameriški industrial veterani Ministry so objavili video za komad New Religion z novega albuma Hopiumforthemasses, ki je izšel prejšnji petek pri Nuclear Blast Records.

8. 3. 2024

Švedski black metal titani Marduk so med nominiranci za letošnje švedske grammyje. Podelitev najpomembnejših glasbenih nagrad na Švedskem bo letos že 41. po vrsti, in sicer 8. maja v areni Annexet v Stockholmu. Marduk so z albumom Memento Mori nominirani v kategoriji »Hard Rock/Metal album of the Year«, nominiranci pa so tudi Eradikated (album Descendants), Ghost (album Phantomime), In Flames (album Foregone) in Tribulation (album Hamartia).

7. 3. 2024

Turški death metalci Engulfed bodo naslednji mesec, natančneje 19. aprila, izdali nov album Unearthly Litanies Of Despair. Izšel naj bi prek založb Dark Descent Records in Me Saco Un Ojo Records. Tracklista pa je taka:

In The Abyss of Death’s Obscurity
Voidwalker’s Dominion
Echoes of Suffering
Infernal Desolation
Blasphemous Despair
Cursed Eternity
Ancient Abyssal Conquest
Occult Incantations

28. 2. 2024

Nemški thrasherji Darkness so nedavno prek socialnih omrežij naznanili, da so se razšli z dolgoletnim kitaristom Meikom Heitkampom. Njegovo mesto pa je band že zapolnil, saj ga bo zamenjal Dominik Rothe. Poleg novega kitarista pa Darkness napovedujejo tudi izid nove plošče Blood On Canvas, ki izide 26. aprila.

28. 2. 2024

Black/crust metal zasedba Wormwitch in blackened death/thrash metal zasedba Sadistic Ritual sta za 22. marec pri Boris Records napovedali skupno izdajo z imenom Wormwitch and Sadistic Ritual. Ta prinaša šest pesmi:

Wormwitch – Weapons Against Despair
Wormwitch – Rayonnant Banners
Wormwitch – Spells of Tartarus
Sadistic Ritual – Obscurity's Stare
Sadistic Ritual – The Recusant
Sadistic Ritual – Reminiscence Unrealized

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb