Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
29. 3. 2023

Thrash metalke Nervosa so ponovno rahlo predrugačile postavo. Ustanovna članica in kitaristka Prika Amaral je prevzela vlogo vokalistke, še vedno pa bo igrala tudi kitaro. Ob boku ji bodo stale Helena Kotina (kitara), Hel Pyre (bas) in Michaela Naydenova (bobni). Punce so novo zasedbo predstavile s komadom Endless Ambition.

Poleg tega se bo zasedba kmalu odpravila na turnejo po severni Evropi, vse datume lahko preverite tukaj.

Avtorica: Tina Urek
7. 9. 2022

Legende Manowar sporočajo, da so za turnejo Crushing The Enemies Of Metal 2023 k sodelovanju povabili znanega kitarista Michaela Angela Batia. Razlog za angažiranje Michaela je odločitev Evandra Martela, da si iz osebnih razlogov vzame odmor od odrskega življenja.

22. 6. 2022

Steel Panther so v svoj dobre pol ure dolg nastop na festivalu Hellfest vključili priredbo komada Crazy Train (Ozzy Osbourne). Imitacijo vokalista Michaela Starra nekateri opisujejo kot nepotrebno žalitev, spet drugi pa kot enostavno »spot-on« prikaz pevčevih vokalnih in igralskih talentov. Oglejte si posnetek in presodite sami (priredba se prične na 19. minuti).

Avtorica: Tina Urek
19. 11. 2021

Ameriški progresivni metalci October Thorns iz New Yorka so izdali video za pesem Circle Game, ki bo del prihajajočega albuma, za katerega se zanekrat ve le, da bo izšel pri Divebomb Records.

Sicer pa vsebuje video za Circle Game še nikoli videne posnetke v živo z bandovega prvega velikega nastopa v klubu St. Anne's v Brooklynu kot tudi fotografije iz osebnih zbirk skupine. Takrat 19 let stari basist David Z (ex-Legend, ex-Trans-Siberian Orchestra, ex-Chris Caffery (live), ex-Adrenaline Mob, ex-Doctor Butcher) se na koncu videa predstavi s solažo na refren pesmi Billie Jean Michaela Jacksona. To je prvič v več kot 20 letih, da je bil ta posnetek javno objavljen.

29. 10. 2021

Nemško-francosko-ameriška doom/stoner rock zasedba Demon Incarnate je v svoje vrste sprejela novega člana Michaela Müllerja, ki je zamenjal Matza Naumanna na basu. Skupino trenutno poleg novinca sestavljajo še vokalistka Lisa Healey, kitarista Jan Paul in Donny Dwinanda Putra ter bobnar Kai Schneider.

Demon Incarnate so junija letos pri založbi Metalville izdali svoj tretji studijski album z naslovom Leaves Of Zaqqum, ki so ga posneli sami v Studiu Greywolf pod budnim očesom Charlesa Greywolfa (Powerwolf). Do sedaj objavljena singla In Disguise in The Liar's Tongue je skupina pospremila tudi s pripadajočima videospotoma.

Leaves Of Zaqqum prinaša naslednje skladbe:
In Disguise
The Liar's Tongue
To Resist
Longing For Pt. 1
Black Veil
Lunar Majestic
Over The Under
Longing For Pt. 2
Serve The Cause
Grave Worms

12. 8. 2019

Projekt legendarnega kitarista Michaela Schenkerja, Michael Schenker Fest, bo 20. septembra izdal album z naslovom Revelation. Spodaj si lahko ogledate videospot za single Sleeping With The Light On, ki bo na albumu poleg še sledečih:

Rock Steady 
Under A Blood Red Sky 
Silent Again 
Sleeping With The Light On
The Beast In The Shadows
Behind The Smile
Crazy Daze
Lead You Astray
We Are The Voice
Headed For The Sun
Old Man
Still In The Fight
Ascension

BONUS

Armed And Ready (live) 
Bad Boys (live) 
Rock Bottom (live)

Avtorica: Tina Urek
27. 6. 2019

Danski rockerji Junkyard Drive so ob deseti obletnici smrti »kralja popa« Michaela Jacksona objavili priredbo njegove uspešnice They Don't Care About Us.

16. 2. 2018

Danes zvečer naj bi se Grob, Nature in Srd v kranjskem Trainstation SubArtu pridružila še kalifornijska death metal zasedba The Faceless!

Četverica pod vodstvom kitarista/vokalista Michaela Keenea (ex-Abigail Williams) je decembra lani pri založbi Sumerian Records izdala svoj četrti studijski album In Becoming A Ghost, na katerem je tehnični death metal predhodnih izdaj tokrat podvrgla tudi opaznim ambientalnim black metal vplivom. Skupino po novem poleg Keenea sestavljajo še vokalist Ken Sorceron (Abigail Williams, Chrome Waves, ex-Aborted, ex-Belhor), kitarist Justin McKinney (The Zenith Passage) in bobnar Bryce Butler (Dei Aemeth, Lizard Professor, ex-A Devil's Daydream).

Več podrobnosti lahko spremljate na Facebook strani dogodka.

7. 12. 2017

Michael Schenker Fest pod vodstvom legendarnega kitarista Michaela Schenkerja (MSG, ex-Scorpions, ex-UFO) so objavili videospot za skladbo Warrior s prihajajočega albuma z naslovom Resurrection, ki bo izšel 2. marca pri Nuclear Blast Records.

Na albumu gostujejo Kirk Hammett (Metallica, ex-Exodus), Wayne Findlay (Slavior, Michael Schenker Group) in Michael Voss-Schön (Mad Max, Wolfpakk, ex-Bonfire, ex-Casanova), kot tudi vsi trije originalni vokalisti skupine MSG - Gary Barden, Graham Bonnet in Robin McAuley, ter Doogie White, s katerim sodelujeta tudi pri projektu Michael Schenker's Temple Of Rock.

30. 12. 2016

Ameriški power metalci Reverence predstavljajo novo verzijo skladbe Until My Dying Breath, saj je band sredi leta menjal vokalista - Todda Michaela Halla (Riot V, Jack Starr's Burning Starr) je zamenjal Scott Oliva (Oceans of Night, The Nightmare Stage, Wind Wraith) - pred kratkim pa tudi basista in koncertnega bobnarja. Band v novi postavi že pripravlja material za tretji album, ki naj bi izšel prihodnje leto.

22. 12. 2016

Pevec Jeff Scott Soto (Trans-Siberian Orchestra, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Talisman, ex-Journey) je s svojo novo zasedbo Soto objavil videospot za priredbo uspešnice Michaela Jacksona z naslovom Give In To Me, ki si jo lahko tudi brezplačno naložite na tej povezavi.


16. 9. 2016

Frank Blackfire (ex-Kreator, ex-Sodom, ex-Wortmord) je novi kitarist pri nemških thrasherjih Assassin, kjer je zamenjal Michaela Hoffmana (ex-Sodom, ex-Sadist), ki se po več kot dvanajstih letih dokončno poslavlja od skupine.

12. 7. 2016

Saliva so objavili besedilni video za priredbo Michaela Jacksona z naslovom They Don't Care About Us, ki se nahaja na njihovem aktualnem studijskem albumu Love, Lies & Therapy.

24. 6. 2016

Denner / Shermann so posneli videospot za skladbo Son Of Satan s prihajajočega prvenca z naslovom Masters Of Evil, ki bo izšel 22. julija pri založbi Metal Blade Records. Tracklista je sledeča:
Angel's Blood
Son Of Satan
The Wolf Feeds At Night
Pentagram And The Cross
Masters Of Evil
Servants Of Dagon
Escape From Hell
The Baroness

Zasedbo poleg kitarskih mojstrov, Michaela Dennerja (ex-King Diamond, ex-Mercyful Fate, ex-Force Of Evil, ex-Danger Zone) in Hanka Shermanna (Mercyful Fate, ex-Force Of Evil, ex-Fate, ex-Danger Zone, ex-Demonica), sestavljajo še vokalist Sean Peck  (Warrior, Death Dealer, Cage), basist Marc Grabowski (ex-Demonica, ex-Corruption) in bobnar Snowy Shaw  (ex-King Diamond, ex-Mercyful Fate, ex-Dimmu Borgir, ex-Dream Evil, ex-Memento Mori).

23. 9. 2015
Havok imajo novega basista. Michaela Leona, ki se je pred kratkim pridružil skupini Soulfly, je zamenjal Nick Schendzielos (Cephalic Carnage, Job for a Cowboy). /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb