Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
18. 4. 2024

Ta mesec se po stari celini mudi avstralski hard rock band Tarot, ki po izbranih klubih predstavlja sveže izdani drugi album Glimpse of the Dawn. Po zaslugi Kvlt ov Seitan lahko Tarot danes zvečer prisluhnete v klubu Gromka na Metelkovi, kjer bo za ogrevanje poskrbel slovenjgraški stoner metal/rock trio Woygn, ki se je lani predstavil z debitanskim EP-jem Ascendance.

Vstopnina na vratih znaša borih 10 EUR, začetek pa je napovedan ob 20. uri. Za več informacij spremljajte dogodek na Facebooku.

11. 4. 2024

Kvlt ov Seitan Booking po zimskem spanju znova pripravljajo nov ritual. Spring Ritvall se bo tako zgodil 10. maja v klubu Gromka na Metelkovi, nastopili pa bodo Unviar in Solfar iz Italije ter domači Ways Of A Heretic.

Več o samem dogodku najdete v našem Napovedniku.

2. 4. 2024

Iz društva Železni Aktivizem sporočajo, da so v prodaji ugodnejše vstopnice (super early bird) za Vratolom 2024. Do konca aprila stanejo samo 20 EUR, kupite pa jih lahko v spletni trgovini On Parole. Festival se bo odvijal 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju, potrjeni nastopajoči pa so: Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Deseta izvedba festivala bo na žalost tudi zadnja, zato ga nikakor ne zamudite. Ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi bo 18. maja s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

14. 3. 2024

Medvoški heavy metalci Metalsteel so objavili nov koncertni videospot za balado Topla je smrt. Posnetek je nastal na lanskoletnem praznovanju 20. obletnice izida prvenca Usoda in 18. obletnici izida plošče Taste The Sin, kjer je za mikrofon po dolgem času poprijel tudi Alex Škofljanec. Metalsteel bodo ta vikend nastopili tudi na 25. obletnici Paranoida. Ali bodo tudi tokrat za obiskovalce pripravili kaj posebnega, pa se boste lahko prepričali že jutri na Metelkovi.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

1. 3. 2024

Društvo Železni Aktivizem je naznanilo nastopajoče na letošnjem Vratolomu, ki se bo odvil 12. in 13. julija na letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju. Na poslovilni izvedbi festivala bodo nastopile zasedbe Escuela Grind, Hellripper, Traitor, Basement Torture Killing, Hobos, Rabid Dogs, Srd, Vulvathrone, Human Host Body, Diamond Dust in Black Camo.

Več informacij o nastopajočih in vstopnicah sledi v kratkem, 18. maja se nam obeta še ogrevanje na Vratolom v klubu Jalla Jalla na Metelkovi s skupinama Dead Corcoras in Marjetice.

21. 2. 2024

Domača progresivna death metal zasedba Morost napoveduje novo izdajo. 12. marca bo izdala EP z naslovom Devour Thine Light. Gre za 23 minut dolgo temačno »skladatev«, na kateri se jim je kot gost na saksofonu pridružil A. Vernik. Za skladbo je skupina posnela tudi videospot. Devour Thine Light bo mogoče slišati na vseh pretočnih platformah, v fizični obliki pa jo boste lahko slišali na vinilu kot dodatek na posebni ediciji aktualnega celovečerca Forged Entropy.

V živo boste skladbo lahko slišali 15. marca na Metelkovi v sklopu 25. obletnice Paranoida, za ta večer pa Morost obljubljajo prav poseben koncert.

Avtorica: Tina Urek
12. 2. 2024

Uredništvo Paranoida podeljuje novo Paranoidovo kratko majico oziroma bolje rečena kar dve. Za to vam ni treba narediti nič drugega, kot nam sporočiti, katero obletnico praznuje spletni metal časopis Paranoid 15. in 16. marca na Metelkovi. Nagradno igro najdete tukaj.

2. 2. 2024

Predprodajo kratkih majic in skodelic z motivom za 25. obletnico Paranoida smo podaljšali do 15. februarja. Če vam je motiv všeč in bi nas radi finančno podprli, lahko naročilo oddate v spletni trgovini založbe On Parole Productions.

Do dobrodelnega dvodnevnega festivala ob 25. obletnici Paranoida nas loči še poldrugi mesec. 15. in 16. marca bodo tako z nami na Metelkovi praznovali Brutart, Challenger, Chains, Cvinger, Dekadent, Divine Illusion, Einschlog, Extreme Smoke 57, Hellcrawler, Metalsteel, Mist, Morost, Nefarious Vermin, Kaoz, Kamra, Penitenziagite, Sarcasm, Shanti Nilaya, SkyEye, Smrt, Sovrag, Space Unicorn On Fire, Terminal Disease, Vulvathrone in Woygn.

17. 1. 2024

Organizatorji festivala Ment Ljubljana so objavili še zadnji sveženj izvajalcev, ki bodo nastopili na letošnji, že deseti izvedbi. Festival se bo med 21. in 24. februarjem odvijal na Metelkovi, Ljubljanskem gradu, v Orto baru, Klubu K4, Stari mestni elektrarni, Zorici in Kinu Šiška.

Med zadnjimi potrditvami so domači avantgardni black metalci Kamra in progresivni postmetalci Hei'an, danski black metal/hardcore band Hexis in madžarski enočlanski dark folk projekt The Devil's Trade. Vsi nastopajoči so objavljeni tukaj.

17. 1. 2024

Zaradi nepričakovanih obveznosti so Agan odpovedali nastop na jutrišnji Kadilnici of Death, ki jo pod okriljem Earsplitter gosti Menza pri koritu na Metelkovi. Kot zamenjava je vskočil kranjski hardcore/grindcore/punk kvartet Gründ.

Vstopnina znaša 8 € pred 20.30 oziroma 10 € po 20.30. Za lastnike članske izkaznice KoD je vstop prost. Znana je tudi že časovnica:

20.00 vrata
20.30 Damnation
21.30 Licence To Hate
22.30 Gründ

13. 12. 2023

Grindcorovci Glista so septembra izdali zloglasni drugi album Never Apologise for Defending Yourself from Being Violated. Sedaj vabijo na uradni release party, ki se bo zgodil to soboto, 16. decembra, v klubu Gromka na Metelkovi. Poleg zvezd večera bodo oder zasedli še:

Terror Firmer
Aligrindtor
Stepa
Drobovina
The Snot

Vstopnina znaša 10 EUR, več informacij pa najdete v našem Napovedniku.

29. 9. 2023

Danes bo nizozemski black metal projekt Iskandr pri založbi Eisenwald izdal svoj četrti studijski album Spiritus Sylvestris, ki mu lahko prisluhnete tukaj.

Omenjeni album za spremembo tokrat prinaša psihedelične folk doom skladbe, in če so vam po godu, jih lahko kmalu slišite še v živi izvedbi. V nedeljo bo namreč Iskandr skupaj z Witching nastopil v Gromki na Metelkovi. Več informacij o dogodku najdete na Facebooku.

20. 9. 2023

Vrača se Kadilnica of Death. Tokrat bo v celoti izpeljana v Menzi pri Koritu na Metelkovi, znan pa je tudi že program za celotno novo sezono. Ta je na voljo na priloženi sliki, kot vedno pa bodo na voljo tudi članske izkaznice, ki za pičlih 30 EUR prinašajo odličnih 10 koncertov Kadilnice of Death.

Nova sezona se bo začela 19. oktobra, kjer bodo v Menzi razgrajali Dethrone The Corrupted, Decair in Divine Inferus. Več informacij o dogodku najdete v našem Napovedniku.

19. 9. 2023

V petek je britanski black metal band Dawn Ray'd objavil vest, da je prenehal z delovanjem in odpovedal napovedano jesensko turnejo. Celotna izjava banda je na voljo tukaj.

V sklopu te turneje bi morali 1. oktobra nastopiti v Gromki na Metelkovi z Iskandr in Witching, sta se pa preostala banda s Kvlt ov Seitan uspela dogovoriti, da koncert kljub temu bo. Za več informacij lahko dogodek spremljate na Facebooku.

7. 9. 2023

Iz tabora heavy/speed metalcev Challenger prihaja naslednje sporočilo:

»V soboto bomo v KUD Channel Zero na 30. obletnici AKC Metelkova nastopili v novi postavi. Na basu se nam bo prvič na odru pridružil Samo Stopar (Powerslav). Pred snemanjem prvenca bomo na koncertu odigrali prihajajoči prvenec v celoti. S septembrom se namreč zapiramo v studio in ploščo lahko pričakujete v naslednjem letu.«

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška