Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
20. 3. 2023

Finski death/doom metalci Hooded Menace so se vrnili k založbi Season of Mist, kjer bodo izdali naslednika svojega še vedno aktualnega albuma The Tritonus Bell iz leta 2021. Tega lahko poslušate tukaj.

31. 1. 2023

Ameriški thrash metal/crossover band Enforced predstavlja komad Ultra-Violence s prihajajočega albuma War Remains, ki bo 28. aprila izšel pri založbi Century Media. To bo bandov tretji studijski dolgometražec in ima naslednjo tracklisto:

Stran A:
Aggressive Menace
The Quickening
Hanged by My Hand
Avarice
War Remains

Stran B:
Mercy Killing Fields
Nation of Fear
Ultra-Violence
Starve
Empire

20. 1. 2023

Švedski heavy/speed metalci Enforcer so objavili videospot za na novo posnet komad Running In Menace, ki ga bodo kot single izdali 18. februarja pri Nuclear Blast. Komad so sicer prvotno izdali leta 2010 na drugem albumu Diamonds.

30. 6. 2022

Sveža nizozemska enočlanska brutal death metal zasedba Anchillys s singlom Dirt & Essence najavlja debitantski album z naslovom Elan Vital. Album bo izšel 26. avgusta na CD-ju in digitalno, tracklista je pa takšna:
 
Birth
Dirt & Essence
Elan Vital
Extramundane
Gate Of Hades
Somniphobic
Sands Of Genitalia
Khamsin's Menace

17. 12. 2021

Finska death/doom metal zasedba Hooded Menace je nomininirana za finsko glasbeno nagrado emma gaala. Zasedba si je zaslužila nominacijo zaradi svojega aktualnega albuma The Tritonus Bell, ki je bil izredno dobro sprejet. Podelitev bo izvedena 5. februarja v dvorani Hartwell Arena v Helsinkih, seznam vseh nominiranih metal bandov pa je takšen:

Beast In Black – Dark Connection
Bloodred Hourglass - Your Highness
Bodom After Midnight - Paint the Sky with Blood
Hooded Menace - The Tritonus Bell
Korpiklaani - Jylhä

30. 8. 2021

Finski death/doom metalci Hooded Menace so v celoti objavili najnovejši album The Tritonus Bell. Naročite ga lahko tukaj, tracklista pa zgleda tako:

Chthonic Exordium
Chime Diabolicus
Blood Ornaments
Those who absorb the Night
Corpus Asunder
Scattered into Dark
Instruments of Somber Finality
The Torture Never Stops (bonus) (W.a.s.p. cover)

28. 7. 2021

Finska death/doom metal zasedba Hooded Menace na ogled ponuja videospot za drugi single Those Who Absorb The Night z novega albuma z naslovom The Tritonus Bell, ki izide 27. avgusta pri založbi Season Of Mist.

23. 6. 2021

Death doom zasedba Hooded Menace je objavila še en komad s prihajajočega albuma The Tritonus Bell. Odločili so se za naslov Chime Diabolicus, plošček pa bo izšel 27. avgusta pri Season Of Mist.

Avtorica: Tina Urek
21. 5. 2021

Hooded Menace predstavljajo novo skladbo Blood Ornaments s svojega šestega dolgometražnega albuma The Tritonus Bell, ki bo izšel 27. avgusta pri založbi Season Of Mist.

The Tritonus Bell prinaša naslednje skladbe:
Chthonic Exordium
Chime Diabolicus
Blood Ornaments
Those Who Absorb The Night
Corpus Asunder
Scattered Into Dark
Instruments Of Somber Finality
The Torture Never Stops (priredba W.A.S.P.) (Bonus Track)

2. 3. 2021

Finska death metal zasedba Sadistik Forest, v kateri sodeluje tudi vokalist/basist Markus Makkonen (ex-Hooded Menace), predstavlja skladbo Mandragore s prihajajočega EP-ja z naslovom Old Obscure Remains, ki bo izšel 28. maja pri Transcending Obscurity Records.

14. 1. 2021

Britanska stoner/sludge metal zasedba Barbarian Hermit bo 29. januarja pri APF Records ponovno izdala debitantski album z naslovom One. V originalu je leta 2016 izšel kot EP, sedaj pa so mu dodali še neobjavljeno skladbo Through The Periscope Of The Deadly Sub, medtem ko je za remastering albuma poskrbel Chris Fielding (Conan, Primordial, Hooded Menace).

Barbarian Hermit so Mike Regan (kitara), Adam Robertshaw (kitara), Chris Wood (bas), Loz Brindley (bobni) in Simon Prato Scarlett (vokal).

One ponuja naslednje skladbe:
Mermaid
Tigerhorse
Burn the Fire
BEA
Alma
Widowmaker
Through The Periscope Of The Deadly Sub

15. 9. 2020

Nasty bodo 25. septembra pri založbi Century Media izdali album, ki nosi naslov Menace. Konec preteklega tedna so znani hardcoraši predstavili videospot za naslovni komad.

Glede na trenutne razmere bodo album v Evropi predstavljali jeseni prihodnje leto – nam najbližje bo to 25. oktobra na Dunaju (Szene).

Avtorica: Tina Urek
4. 10. 2018

Finski death/doom metal zasedbi Hooded Menace se je po odhodu bobnarja in basista ponovno pridružil nekdanji bobnar Pekka Koskelo, medtem ko je začasno vlogo basista prevzel kitarist Lasse Pyykkö.

5. 9. 2018

Legendarna funeral doom zasedba Evoken se po šestih letih vrača z novim studijskim albumom z naslovom Hypnagogia, ki bo izšel 9. novembra pri založbi Profound Lore Records. Za snemanje, miks in mastering je poskrbel Steven DeAcutis (Vanilla Fudge, Tyketto), medtem ko je naslovnico prispeval umetnik Adam Burke (Artificial Brain, Mos Generator, Hooded Menace).

Hypnagogia prinaša naslednje skladbe:
The Fear After
Valorous Consternation
Schadenfreude
Too Feign Ebullience
Hypnagogia
Ceremony Of Bleeding
Hypnopompic
The Weald Of Perished Men

18. 6. 2018

Shane Embury (Napalm Death, Brujeria, Absolute Power, Lock Up, Menace, Venomous Concept, ex-Meathook Seed), Mick Kenney (Anaal Nathrakh, Mistress) in Duncan Wilkins (Fukpig, Mistress) so združili moči v novem projektu z imenom Born To Murder The World. Trojica bo svoj debitantski album The Infinite Mirror Of Millennial Narcissism izdala 24. avgusta pri Emburyjevi novoustanovljeni založbi Extrinsic Recordings. Spodaj lahko ta pokušino že prisluhnete skladbi z naslovom Brutality Alchemist.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana