Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 1. 2022

Založba InsideOut Music bo 18. februarja izdala tretji studijski album projekta Star One z naslovom Revel in Time, ki prinaša naslednje komade:

CD1:
Fate of Man
28 Days (Till the End of Time)
Prescient
Back from the Past
Revel in Time
The Year of '41
Bridge of Life
Today Is Yesterday
A Hand on the Clock
Beyond the Edge of It All
Lost Children of the Universe

CD2:
Fate of Man
28 Days (Till the End of Time)
Prescient
Back from the Past
Revel in Time
The Year of '41
Bridge of Life
Today Is Yesterday
A Hand on the Clock
Beyond the Edge of It All
Lost Children of the Universe

Ne, ne gre za napako, oba albuma vsebujeta skladbe z enakimi naslovi, a na njih gostujejo različni glasbeniki. Gostov na albumu ni malo, saj mastermindu projekta Arjenu Lucassenu delajo družbo Brandon Yeagley, Wilmer Waarbroek, zbor Hellscore, Roy Khan, Tony Martin,Marcela Bovio, Irene Jansen, Brittney Hayes, Steve Vai, Jens Johansson, Michael Romeo, Timo Somers, John »Jaycee« Cuijpers, Russell Allen, Floor Jansen, Joe Lynn Turner, Bumblefoot, Michael Andersson, Adrian Vandenberg, Alessandro Del Vecchio, Jeff Scott Soto, Will Shaw, Ross Jennings, Marcel Singor, Damian Wilson, Erik van Ittersum, Joel Hoekstra, Dan Swanö, Michael Mills, Ed Warby in Joost van den Broek.

Video za naslovni komad (verzijo s prvega CD-ja) si že lahko ogledate spodaj.

30. 11. 2021

Carcass in Kreator so napovedani za finski festival Tuska 2022, ki se bo odvijal od 1. do 3. julija 2022. Zaenkrat napovedani bandi so: Korn, Mercyful Fate, Deftones, Carcass, Amorphis, Kreator, Devin Townsend, Heilung, Stam1na, Beast In Black, Stratovarius, Northern Kings, Symphony X, Mokoma, Baroness, Eluveitie, Jinjer, Soilwork, Lost Society, Blind Channel, Joe Lynn Turner, Gloryhammer, The Dark Element, Perturbator, Red Fang, Elder, High On Fire, Vltimas, Oranssi Pazuzu, The Birthday Massacre, The Night Flight Orchestra, Wheel, Omnium Gatherum, Lähiöbotox, Bloodred Hourglass, Shape Of Despair, 1914.

20. 9. 2021

Francoski blackened sludge/doom metal dvojec Blóð predstavlja priredbo uspešnice iz 80. Rebel Yell, ki jo v originalu izvaja Billy Idol.

Blóð iz Pariza sestavljata Ulrich W. (Otargos, Sagitarius Alpha, Volker, ex-Regarde Les Hommes Tomber) and Anna W. (LYNN).

6. 7. 2021

Once Human so objavili videospot za komad Deadlock, pri katerem je sodeloval Robb Flynn, vodja zasedbe Machine Head.

Avtorica: Tina Urek
16. 2. 2021

Francoski doom/sludge metal dvojec Blóð, v katerem sodelujeta Ulrich W. (Otargos, Sagitarius Alpha, Volker, ex-Regarde les Hommes Tomber) in Anna W. (LYNN), je na Bandcampu v celoti objavil svoj drugi studijski album z naslovom Serpent, ki bo uradno izšel ta petek pri Malpermesita Records.

18. 6. 2020

Machine Head so izdali single Civil Unrest, na katerem se nahajata komada Stop The Bleeding in Bulletproof. Tisti, ki aktivneje spremljate Robba Flynna na katerem izmed družabnih omrežij, ste verjetno opazili njegovo nastrojenost ob trenutnih dogodkih v ZDA. Zato ni nič čudnega, da je  komad Stop The Bleeding, pri katerem je sodeloval Jesse Leach (Killswitch Engage), opis trenutnega dogajanja, začenši z umorom G. Floyda. Podobno nastrojenost je možno opaziti tudi v drugem komadu singla.

Avtorica: Tina Urek
17. 2. 2020

Machine Head so objavili novi single Circle The Drain, na katerem je za bobne sedel Navene Koperweis (Whitechapel, Animals As Leaders itn.). Za produkcijo sta poskrbela Robb Flynn in Zach Ohren. Čeprav je komad uradno izšel na valentinovo, je po Flynnovih besedah pristen antivalentinovski izdelek. Vabljeni k poslušanju na tej povezavi.

Avtorica: Tina Urek
14. 10. 2019

Machine Head predstavljajo videospot za novi single z naslovom Do Or Die. Skladbo sta producirala Robb Flynn in Zack Ohren (Fallujah, All Shall Perish), za miks je bil zadolžen Russ Russell (At The Gates, Napalm Death), medtem ko je mastering opravil Gene Grimaldi (The Blackening).

10. 10. 2019

Machine Head so objavili posnetek skladbe The Rage To Overcome z debitantskega albuma Burn My Eyes, ki so jo v živo odigrali v studiu, kjer sta se Robbu Flynnu in Jaredu MacEachernu pridružila tudi originalna člana Chris Kontos na bobnih in Logan Mader na kitari.

Machine Head se trenutno mudijo po Evropi, natančneje na evropskem delu turneje ob 25. obletnici albuma Burn My Eyes. Najbližje Sloveniji bo kvartet iz Oaklanda nastopil 15. 10. v Münchnu (Zenith), 16. 10. na Dunaju (Gasometer) in 26. 10. v Padovi (Hall).

21. 5. 2019

Ameriški hard rock trio 99 Crimes, v katerem so moči združili kitarist/vokalist Paul Lidel (Dangerous Toys, ex-Dirty Looks, ex-Broken Teeth), basist Jeff Lynn in bobnar Chris Jordan (M!ss Crazy), je objavil besedilni video za skladbo Devil In Your Dreams. Gre za skladbo z njihovega samonaslovljenega debitantskega albuma, ki je izšel prejšnji mesec pri založbi Perris Records.

11. 4. 2019

Machine Head so delili posnetek z vaj, na katerih s kultno zasedbo (Flynn, MacEachern, Kontos, Mader) igrajo še bolj kultni komad Davidian. Zasedba je album Burn My Eyes tudi v celoti ponovno posnela, zaigrali pa ga bodo na jesenski turneji ob 25. obletnici izdaje.

Avtorica: Tina Urek
26. 3. 2019

Ob 25. letnici izdaje albuma Burn My Eyes, se v stari/novi postavi vračajo Machine Head. Robb Flynn in Jared MacEachern se bosta v (ne)znani družbi na odre namreč vrnila oktobra na posebni evropski turneji. Koncert bo namreč trajal kar tri ure in bo razdeljen na dva dela. V prvem delu boste lahko slišali največje klasike zasedbe, kitarist in bobnar tega dela sta zaenkrat še neznanka. V drugem delu bo zasedba prvič v živo odigrala celoten album Burn My Eyes in to z originalnima članoma tega obdobja - Loganom Maderjem ter Chrisom Kontosom. Nam najbližje se bodo ustavili 16. oktobra na Dunaju in 26. oktobra v Padovi.

Avtorica: Tina Urek
21. 2. 2019

Le nekaj mesecev po šokantnem odhodu Phila Demmela in Dava McClaina iz Machine Head, je Robb Flynn presenetil na socialnih omrežjih. Objavil je namreč kratki posnetek iz studia, kjer je najavil snemanje novega materiala. Ali lahko kmalu pričakujemo razkritje nove zasedbe in novega albuma?

Avtorica: Tina Urek
18. 2. 2019

Sworn Enemy predstavljajo svežo skladbo Prepare For Payback s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Gamechanger, ki bo izšel 5. aprila pri M-Theory Audio. Novi album newyorške hardcore thrash zasedbe je produciral Robb Flynn, frontman skupine Machine Head, medtem ko je bil za snemanje, miks in mastering zadolžen Zack Ohren (Suffocation, Fallujah, Warbringer).

Gamechanger ponuja naslednje skladbe:
Intro
Prepare For Payback
Seeds Of Hate
Coming Undone
Justify
DOA
Fragments Of A Broken Life
The Fall Of Modern Man
Selling A Dream
The Consequence
Integrity Defines Strength

19. 10. 2018

Sworn Enemy so podpisali za založbo M-Theory Audio, pri kateri bodo prihodnje leto izdali naslednika albuma Living On Borrowed Time iz leta 2014. Njihov novi album je produciral nihče drug kot Robb Flynn iz skupine Machine Head.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška