Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 3. 2023

Koncert zasedb Loudness, Grey Attack in Thola, ki bi se moral zgoditi 15. aprila v ljubljanskem Orto Baru, je odpovedan. Dejansko je odpovedana celotna evropska turneja. Tukaj pojasnilo banda:

»We are very sorry that we must announce, the European Tour of Loudness is cancelled. We discussed multiple options back and forth in order to find a solution.

However, we can’t perform the tour under the circumstances given.

We are very sorry for everyone, who looked forward to these shows and hope to be back as soon as possible.«

Organizator koncerta pa še dodaja: »Kupnina vstopnic bo povrnjena na mestu nakupa.«

25. 11. 2022

Japonski veterani Loudness predstavljajo video za skladbo 天国の扉 (Tengoku No Tobira (Heaven's Door)) z lani izdanega albuma, ki nosi naslov Sunburst. Če koncert ne bo ponovno predstavljen, band lahko v živo vidite 15. aprila v Ljubljani.

17. 2. 2020

Drevi se v Orto Bar vračajo nemški tehnični death metalci Obscura, ki jih na turneji tokrat spremljajo nizozemski prvaki melodičnega death metala God Dethroned, nemški melodični black metalci Thulcandra in francoski progresivni death metalci Fractal Universe. Več informacij o dogodku najdete tukaj.

Razpored s predvidenim zaključkom ob 23. uri je naslednji:

18.30 vrata/blagajna
19.00 FRACTAL UNIVERSE
19.45 THULCANDRA
20.35 GOD DETHRONED
21.40 OBSCURA

Pri balagajni Orto Bara bojo na voljo tudi vstopnice za naslednje koncerte:

3. 3. Dope DOD  Orto Bar
24. 3. Taake, Kampfar, Necrowretch  Orto Bar
27. 3. Ancient, The Stone, Morost – Channel Zero
1. 4. Krisiun, Gruesome, Vitriol  Orto Bar
13. 4. Imonolith (člani Devin Townsend/Fear Factory)  Orto
14. 4. Turilli/Lione Rhapsody, Cellar Darling, Canterra  KŠ
17. 4. Cult of Fire / Malokarpatan – Orto Bar
18. 4. Loudness, Grey Attack, Thola  Orto Bar
20. 4. Uada, Grift, Solbrud, Velnias  Orto Bar
22. 4. Igorrr, Author & Punisher, Otto Von Schirach 

11. 10. 2019

Belgijska power metal zasedba Magic Kingdom, v kateri po novem sodeluje tudi vokalist Michael Vescera (Obsession, Warrion, Animetal USA, ex-Yngwie J. Malmsteen, ex-Loudness), je objavila besedilni video za skladbo Fear My Fury. Gre za skladbo s prihajajočega albuma z naslovom MetAlmighty, ki bo izšel 22. novembra pri založbi AFM Records.

MetAlmighty ponuja naslednje skladbe:
Unleash The Dragon
Wizards And Witches
In The Den Of The Mountain Trolls
Fear My Fury
Rise From The Ashes, Demon
Metalmighty
So Fragile
Temple Of No Gods
Just A Good Man
Dark Night, Dark Thoughts
King Without A Crown

12. 7. 2019

Norveški doom rockerji Saint Karloff preko CVLT Nation predstavljajo novi single At The Mountain Of Loudness. Gre za skladbo s prihajajočega split EP-ja Coven Of The Ultra-Riff, katerega bodo 6. septembra skupaj s škotskimi kolegi Devil's Witches izdali pri Majestic Mountain Records/Stoner Witch Records.

29. 1. 2018

Japonski veterani Loudness so objavili videospot za komad Soul On Fire. Ta se nahaja na sveže izdanem ploščku Rise To Glory. Gospode lahko letos ponovno ujamete na tolminskem festivalu Metaldays. 

 

 

Avtorica: Tina Urek
16. 1. 2018

Japonske heavy metal legende Loudness predstavljajo skladbo I'm Still Alive z novega studijskega albuma z naslovom Rise To Glory, ki bo izšel 26. januarja pri založbi earMUSIC.

Tracklista je sledeča:
8118 (Instrumental)
Soul On Fire
I’m Still Alive
Go For Broke
Until I See the Light
The Voice
Massive Tornado
Kama Sutra (Instrumental)
Rise To Glory
Why And For Whom
No Limits
Rain
Let’s All Rock

17. 7. 2017

Konec tedna se bo tolminsko Sotočje za teden dni preobrazilo v metalski raj na zemlji - pričele se bodo metalske počitnice v obliki festivala MetalDays 2017! Na letošnjo peto edicijo, ki se uradno prične v nedeljo, 23. julija, in traja do sobote, 29. julija 2017, prihajajo velika imena metal glasbe – od Marilyna Mansona, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Heaven Shall Burn, Grave Digger, Sólstafir, Pain do mnogih manj odmevnih imen tega raznolikega glasbenega žanra.

Marilyn Manson na MetalDays nastopi v ponedeljek, 24. julija!

Letošnja festivalska novost je tretji oder, v celoti posvečen novim imenom metal glasbe. Glasbeni program na NewForces odru se prične že dan pred uradnim začetkom festivala, v soboto, 22. 7.
Tudi v nedeljo, 23. 7., bo glasba odmevala le s tretjega odra.
V ponedeljek, 24. 7. pa MetalDays začne obratovati z vsemi silami: koncertni del bo zaznamoval Marilyn Manson, ki je s svojo glasbo in zunajzemeljsko pojavo šokiral glasbeni svet v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in že takoj ob začetku kariere, predvsem z albumoma Antichrist Superstar in Mechanical Animals pridobil hkrati sloves anti-vzornika mladini in skoraj kultne privržence. Marilyn Manson je s svojo glasbo dosegel velike uspehe – milijonske naklade albumov, prva mesta prodajnih lestvic, štirikrat pa je bil nominiran za glasbeno nagrado grammy. Coma White, The Dope Show, I Don't Like the Drugs (But the Drugs Like Me), The Beautiful People, This is The New Shit, The Fight Song, Tourniquet, The Nobodies pa so le nekatere skladbe, s katerimi je Marilyn Manson postal glasbena ikona. Poleg Marilyna Mansona v ponedeljek na MetalDays prihajajo tudi Iced Earth, Loudness, Venom INC. in mnogi drugi.
V torek izstopajo Amon Amarth, Katatonia in Kadavar. V sredo v Tolmin prihajajo Doro, Bloodbath, Shining, Grave Digger in drugi, četrtek pa je dan za Opeth, Sólstafir, Architects in Blues Pills. V petek, zadnji koncertni dan, na MetalDays prihajajo Heaven Shall Burn, Pain, Death Angel in drugi. Na treh odrih se bo letos predstavilo več kot 110 nastopajočih, na spletni strani festivala pa sta že na voljo dnevni razpored in festivalska mapa.

Pestro ob-festivalsko dogajanje
MetalDays že leta prepričuje tudi z lokacijo – festival poteka v objemu narave, ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas, hladni reki Soča in Tolminka pa nesebično zagotavljata prepotrebno ohladitev. Festivalske počitnice vsako leto potekajo tudi v znamenju zanimivega in unikatnega ob-festivalskega programa: za dober začetek dneva bodo obiskovalcem vsako jutro na voljo joga, masaža in metalski fitnes, čez dan se bodo lahko preizkusili v slikanju ali se udeležili zabavnih športnih tekmovanj, kot so odbojka v tangicah, badminton zgoraj brez, twister, beer pong in tako dalje, pripravljajo pa se tudi mnoga druga presenečenja. MetalDays pa vsako leto svojim obiskovalcem omogoča tudi srečanje z organizatorjem – vaša mnenja, ideje ali pozdravi so več kot dobrodošli. Kot vsako leto bo raznolik tudi nabor hrane in pijače, med drugim bo ob letošnji peti obletnici festivala na voljo uradno MetalDays pivo, poimenovano Black Blood, ki je nastalo v sodelovanju z Bevog Brewery. Festival pa je naredil pomembne premike tudi z vidika vpliva na okolje, kar mu je prineslo tudi nagrado A Greener Festival Award in naziv Improvers.

Vstopnice in prevozi na MetalDays
Najljubša počitniška izbira za ljubitelje težkih zvokov v Tolmin, slovensko festivalsko prestolnico, vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Na voljo je le še peščica vstopnic (tedenske, dnevne ali 3- dnevne), zagotovite pa si jih lahko v spletni trgovini MH Shop ali preko sistema Eventim.

Na MetalDays 2017 se bodo začele prodajati tudi vstopnice za MetalDays 2018, na voljo bodo tudi vstopnice za njegovega mlajšega, zimskega brata, festival Winter Days of Metal (31. 1.–4. 2. 2018, Bohinj).

Na MetalDays je mogoče priti tudi z organiziranim prevozom, ki ga izvaja zunanji partner organizatorja. Vse informacije so na voljo tukaj.

Nastopajoči: Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Heaven Shall Burn, Sólstafir, Grave Digger, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, MGLA, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The great discord, Angelus Apatrida, Aaven, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King,  Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Morywa, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Hellcrawler, Reverend hound, The black court, Srd, Transceatla, Chontaraz, Shot down, Grime, Gust, Tears of martyr, Moros, Stortregn, Raven, LIK, Bömbers, Implore, Firespawn, The Crawling, Turbowarrior of steel, Tytus, Myriad lights, Whorion, Fractal universe, Sober assault, Fallen tyrant, Omophagia, Sasquatch, In the crossfire, Infected chaos, Firtan, Amorgen, Blood ages, Novacrow, Overtures, Vasectomy, Burn fuse, Sleepers’ guilt, Carnage calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain is & Selfmachine, Greybeards, Seven Spires, Pantaleon, Pikes Edge, Nord.

Razpored nastopajočih po dnevnih.

15. 2. 2017

Organizatorji največjega metalskega festivala pri nas sporočajo:

"MetalDays letos v Tolmin vabi že peto leto. Metalske festivalske počitnice bodo v letošnjem poletju potekale med 23. in 29. julijem, na treh odrih festivala pa bo nastopilo več kot 110 nastopajočih, med njimi Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary in mnogi drugi. Na spletni strani festivala je že na voljo razpored nastopajočih po dnevih!

Za vse, ki še razmišljate o počitnikovanju ob zvokih metal glasbe in šumenju Soče in Tolminke, pa velja obvestilo – pohitite! Vstopnice se prodajajo ekstremno hitro! Na voljo je zgolj še 30% vstopnic in tudi te hitro kopnijo! MetalDays vsako leto privablja obiskovalce tako iz Slovenije kot iz celotne Evrope, vse več pa je obiskovalcev tudi iz drugih koncev sveta. Vstopnice so (še) na voljo preko spletne trgovine MH Shop, vaše metal počitnice pa so lahko tedenske, dnevne ali 3-dnevne, na voljo pa so tudi Fan paketi. Festival je že nekaj let razprodan vnaprej in beleži 12.000 obiskovalcev dnevno.


MetalDays na svoji letošnji, že peti, ediciji uvaja tretji, 'New Forces' oder (poleg  glavnega, 'Ian Fraser "Lemmy" Kilmister' odra in drugega, 'Boško Bursać' odra), ki bo v celoti namenjen mladim, (še) neuveljavljenim imenom metal glasbe. Skupno bo na odrih letošnjega festivala MetalDays stalo več kot 110 nastopajočih; med njimi tudi Marilyn Manson, ki bo v Tolminu nastopil v ponedeljek, 24. julija."

2. 12. 2016

Festival Metaldays naslednje leto obeležuje že svojo peto obletnico. Organizatorji so pred nekaj dnevi razkrili številne nove potrditve – med drugim jih za prihajajoči Metaldays obljubljajo kar 110 – kot tudi odločitev, da naslednje leto uvedejo še tretji oder za mlade skupine in v predprodaji že zdaj ponudijo prodajo enodnevnih in tridnevnih vstopnic (povezava do spletne trgovine festivala).

Tako poleg slovenskih bandov Avven, Burn fuse, Hellcrawler, In the Crossfire, Morywa, Shotdown (Shutdown v prenovljeni postavi), Sober Assault, Srd in Vasectomy naslednje leto na festivalu igrajo:

Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth, Katatonia, Pain, Blues Pills, Bloodbath, Death Angel, Abbath, (norveški) Shining, Loudness, Kadavar, Equilibrium, Sanctuary, Architects, Venom Inc., Grand Magus, Batushka, Persefone, Krisiun, Gutalax, Hell, Xandria, Spasm, Mgła, Cancer, Triosphere, Sinister, Suicidal Angels, Goathwhore, Witchfynde, Macabre, Absu, Warbringer, Lost Society, Kobra and the Lotus, Visions of Atlantis, Fit for an Autopsy, Loathe, Katana, The Great Discord, Angelus Apatrida, Aversions Crown, Evil Invaders, Rectal Smegma, Dool, Centuries, For I am a King, Rapid Force, The Foreshadowing, Dordeduh, Na Cruithne, Dead End, Nemost, Mynded, Ortega, Crisix, Reverend Hound, The Black Court, Transceatla, Chontaraz, Grime, Gust, Tears of Martyr, Moros, Stortregn, Turbowarrior of Steel, Tytus, Myriad Lights, Whorion, Fractal Universe, Fallen Tyrant, Omophagia, Sasquatch, Infected Chaos, Firtan, Amorgen, Blood Ages, Novacrow, Overtures, Sleepers’ guilt, Carnage Calligraphy, Vexovoid, Battlesword, Fir Bolg, Zayn, Immorgon, Carrion, Snake eater, Tyrmfar, Ebony archways, Pain Is ter Selfmachine. 

16. 4. 2014
Japonski veterani Loudness za junij napovedujejo izid novega albuma z naslovom The Sun Will Rise Again. /P.G./

9. 12. 2013
Portal Profanity sporoča: "V sklopu glasbenih večerov, ki se dogajajo vsak mesec v Scratch Rock Baru (Krakovski nasip 4, Ljubljana), se bo danes med 20:00 in 0:00 odvijal večer webzina Profanity - Loud Night, Unholy Night.
V sklopu večera bo DJ Tegla vrtel vse žive metal zadeve, poleg druženja s pacienti, ki ustvarjajo webzine, pa bo moč v čudovitem, heavy obarvanem, s pivom prepojenem ambientu Scratcha sodelovati tudi v nagradni igri, v sklopu katere vam Dirty Skunks in Profanity ponujajo eno člansko izkaznico za večere Kadilnica Of Death, ki se dogajajo od oktobra do julija v Orto Baru v Ljubljani. Izkaznica seveda ponuja na tone ugodnosti!
Od 20:00 naprej!"
/P.G./

28. 11. 2013
Silent Voices predstavljajo komad No Turning Back z albuma Reveal the Change, ki bo izšel jutri. Četrti album Fincev prinaša priznane goste (gostujejo namreč Mats Levén (Candlemass, ex Therion, ex Yngwie Malmsteen), Tony Kakko (Sonata Arctica), Mike Vescera (Obsession, ex Loudness, ex Yngwie Malmsteen) in Mike DiMeo (ex Masterplan, ex Riot)) in naslednje skladbe:
The Fear Of Emptiness
No Turning Back
Reign Of Terror
Faith In Me
Black Water
Burning Shine
Through My Prison Walls
/P.G./

2. 9. 2013
Warrion bodo konec meseca izdali prvenec z naslovom Awakening The Hydra. Skupino sestavljajo preizkušeni glasbeniki: vokalist Mike Vescera (Obsession, ex Loudness, ex Malmsteen), kitarista Ron Ravi Warrion in Tim Thomas (Abattoir, ex Hirax), basist Keith Knight (Aska), bobnar Rob Brug (Halloween) in klaviaturist Dave Hermien Dufort. /P.G./

3. 6. 2013
Children Of Bodom bodo 6. junija pri založbi Nuclear Blast izdali svoj novi studijski album z naslovom Halo Of Blood. Tracklista je sledeča:
Waste Of Skin
Halo Of Blood
Scream For Silence
Transference
Bodom Blue Moon (The Second Coming)
The Days Are Numbered
Dead Man’s Hand On You
Damage Beyond Repair
All Twisted
One Bottle And A Knee Deep
Crazy Nights (Loudness Cover) (Bonus Track)
/B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb