Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
16. 5. 2023

Newyorški avantgardni ugankarji Krallice so spet postregli z novim album. Njihov trinajsti dolgometražec Porous Resonance Abyss je izšel 5. maja v samozaložbi, na vinilu pa bo kmalu na voljo pri newyorški založbi P2.

11. 10. 2022

Mick Barr (Krallice, Beastlor, Encenathrakh) je s projektom Ocrilim izdal četrti akustični album Charr, ki ga ponuja v posluh na Bandcampu.

21. 6. 2022

Ameriška avantgardna black metal zasedba Krallice je v petek izdala že drugi studijski album letos. Psychagogue, njen po vrsti že enajsti album, ponuja v posluh na Bandcampu in na CD-ju prek hišne založbe Hathenter.

Album Psychagogue zajema naslednje komade:

Psychagogue
Deliberate Fog
Arrokoth Trireme
Reprisal of Destiny

1. 2. 2022

Krallice so v petek izdali svoj enajsti studijski album Crystalline Exhaustion, ki ga ponujajo v posluh na Bandcampu. Založba P2 že zbira prednaročila za CD-je, kasete in majice, ki bodo na voljo 22. marca, izid na vinilu pa sledi pozneje prek založbe Gilead Media.

Crystalline Exhaustion zajema naslednje skladbe:
Frost
Telos
Heathen Swill
Archlights
Dismal Entity
Crystalline Exhaustion

19. 1. 2022

Ameriški black metal avantgardneži Krallice predstavljajo naslovno skladbo prihajajočega, po vrsti že desetega studijskega albuma Crystalline Exhaustion, ki ga bodo 28. januarja izdali digitalno. Ob izidu bo založba P2 začela zbirati prednaročila za CD-je, kasete in majice, ki bodo na voljo 22. marca. Album bo nato še na vinilu izdala založba Gilead Media.

23. 12. 2021

X je celovečerni album beloruske disonantne post black metal zasedbe Krvvla, ki je znana po tem, da svojim studijskim izdelkom nadene enočrkovne naslove. Njen debitantski celovečerec, ki naj bi nagovoril ljubitelje bandov, kot so Krallice, Au-Dessus in Der Weg Einer Freiheit, bo izšel 4. februarja 2022 pri založbi Brucia Records in bo vseboval naslednje komade:

XI
XII
XIII
XIV
XV
XVI
XVII
XVIII

4. 3. 2021

Kanadski blackened death/doom metalci Ischemic predstavljajo prvi single in otvoritveno skladbo Scabs s prihajajočega samonaslovljenega albuma, ki bo izšel 2. aprila. Štiričlanska zasedba iz Toronta se več kot očitno spogleduje s pogubnim početjem skupin, kot so Celtic Frost, Autopsy, Thorr's Hammer, Conan, Krallice, in Ahab.

Tracklista albuma je sledeča:
Scabs
Crawl Out Of Hell
Illusion Of Humanity
Scattering Garden

12. 1. 2021

Eksperimentalni death metal dvojec Turris Eburnea predstavlja Cotard Delusion, prvi single z debitantskega samonaslovljenega EP-ja. Ta bo 15. marca izšel pri Everlasting Spew Records na CD-ju in pri Caligari Records na kaseti, prinaša pa naslednje komade:

Unified Fields
Cotard Delusion
Syncretism Incarnate
Malachite Mountains

Med karantenskim zatišjem sta projekt zagnala vokalist/kitarist/multiinstrumentalist Gabriele Gramaglia (Cosmic Putrefaction, The Clearing Path, Summit) in basist Nicholas McMaster (Krallice, Geryon, Edenic Past, ex-Castevet).

11. 1. 2019

Ameriški black metal avantgardneži Krallice so predvčerajšnjim na Bandcampu izdali in v celoti objavili EP Wolf z naslednjimi komadi:

Wolf
The Mound
.:.
Church
Time Rendered Omni

12. 4. 2018

Ameriška black metal zasedba Wayfarer predstavlja skladbo The Dreaming Plain z novega studijskega albuma World's Blood, ki bo izšel 25. maja pri založbi Profound Lore Records. Album je posnel, zmiksal in masteriziral izkušeni Colin Marston (Gorguts, Krallice, Origin, Sabbath Assembly).

2. 11. 2017

Ameriška avantgardna metal zasedba Krallice je prejšnji teden v samozaložbi izdala album Loüm, ki ga lahko celega slišite na Bandcampu. Nastal je v sodelovanju z basistom Davom Edwardsonom (Neurosis), ki je na Loüm prispeval klaviature in vokal.

Tracklista je naslednja:

Etemenanki
Rank Mankind
Retrogenesis
Loüm
Kronus Deposed

16. 12. 2016

Newyorški sludge/doom/drone trio Unearthly Trance bo 24. februarja pri Relapse Records izdal dolgo pričakovani šesti studijski album Stalking The Ghost. Novi album so posneli s Colinom Marstonom (Krallice, Gorguts, Panopticon), medtem ko je naslovnico prispeval Orion Landau (YOB, Red Fang, Graves At Sea).

Tukaj že lahko prisluhnete tudi prvemu singlu z naslovom Dream State Arsenal.

20. 9. 2016

Preko Dlrvynt.com lahko v celoti premierno prisluhnete novemu studijskemu izdelku ameriških progresivcev Dysrhythmia z naslovom The Veil Of Control, ki izide ta petek pri založbi Profound Lore Records. Skupino sestavljajo trije heavy metal veterani - kitarist Kevin Hufnagel (Gorguts, Sabbath Assembly, ex-While Heaven Wept), basist Colin Marston (Krallice, Gorguts, Withered) in bobnar Jeff Eber (ex-Readyset).

31. 7. 2015
Na tej povezavi lahko v celoti prisluhnete novemu albumu avantgardne black metal zasedbe Krallice. Album je izšel včerajšnjega dne v samozaložbi. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
7. 1. 2013
Post-metal zasedba Sannhet iz Brooklyna bo 22. februarja pri založbi Sacrament Music izdala debitantski album Known Flood, ki ga je posnela v sodelovanju s Colinom Marstonom (Krallice, Behold... The Arctopus, Dysrhythmia). Tracklista je sledeča:
Absecon Isle
Safe Passage
Invisible Wounds
Endless Walls
Moral
Slow Ruin
Haunches
Still Breathing
Flatlands.
Tukaj si lahko ogledate tudi live video za uvodno skladbo z naslovom Absecon Isle. /B.B./

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb