Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 4. 2024

… 8.511 EUR! Končno lahko z vami delimo vest, na katero smo pri Paranoidu izjemno ponosni. Iz srca se zahvaljujemo vsem, ki ste ob naši 25. obletnici podprli nas in društvo Rdeči noski, pomagali izpeljati dvodnevno praznovanje, poskrbeli za prodajo vstopnic, nastopili (nekateri tudi večkrat) in se z nami podružili na odličnih koncertih ter pokazali, da zna naša skupnost stopiti skupaj za dober namen.

Tukaj je še izjava društva Rdeči noski:

»Iz dna srca se zahvaljujemo Paranoid Metal Webzine, Veseli Dihurčki (Dirty Skunks) in vsem, ki ste z organizacijo, nastopi in udeležbo pripomogli k uspešnemu praznovanju 25. svečke Paranoida.

Z zbranimi sredstvi v višini 8.511 EUR ste nas podprli pri širitvi poslanstva rdečega nosu!

Vaša dobrodelnost bo otrokom v bolnišnici omogočila, da ne glede na to, kaj se dogaja z njimi in okoli njih, preživljajo dneve v veselju. Hvala vam za to!

Skupaj gradimo bolj zdravo in nasmejano družbo!
«

22. 4. 2024

Ameriški stonerji Gozu bodo junija koncertirali v Evropi. Zaenkrat je znanih šest od enajstih koncertov (glej sliko).

4. 3. 2024

Tudi v okviru letošnjega Orto Festa, ki se bo začel 28. marca in zaključil 27. aprila, se bo zgodilo nekaj metal koncertov, in sicer:

2024/04/09 Inmate, Metropolis
2024/04/10 Xskull8, Le Serpentine
2024/04/16 Inquisition, Demonical
2024/04/24 Srd, Ater Era, Britof

Na sliki pa lahko najdete vse nastopajoče, ki bodo v naslednjem mesecu dni obiskali ljubljanski Orto Bar.

22. 2. 2024

Finski čelisti Apocalyptica sporočajo, da se septembra odpravljajo na evropsko turnejo. Tokrat gre vendarle za posebnejšo turnejo, saj se Apocalyptica z njo vračajo na začetke delovanja. Že ime turneje »Plays Metallica Vol. 2« razkriva, da bodo koncerti posvečeni preigravanju skladb velikanov Metallica. Band se bo 10. oktobra ustavil tudi v dunajskem klubu Gasometer, druge datume pa najdete na sliki.

20. 2. 2024

Kitarist zasedbe Decapitated Wacław »Vogg« Kiełtyka je prekinil sodelovanje z Machine Head, s katerimi je koncertiral od leta 2019. Razlog za njegovo odločitev je precej pričakovana, namreč tako Decapitated kot MH sta na odrih zelo aktivni zasedbi, zato bi prevečkrat prišlo do prekrivanja turnej, Voggova prva izbira pa so seveda Decapitated. Machine Head njegove uradne izjave še niso komentirali.

Avtorica: Tina Urek
13. 2. 2024

Velenjčani Inmate bodo 9. aprila izdali nov album Let The Dead Bury The Dead. Prvi single ...And We Could Have it All bo izšel 1. marca. Zasedba bo album uradno predstavila na dan izida v Orto Baru. Poleg tega pa se Velenjčani sredi marca odpravljajo na turnejo z Ektomorf, ki jih bodo spremljali na 19 koncertih, med drugimi tudi v mariborski Pekarni 5. aprila.

Avtorica: Tina Urek
9. 2. 2024

Danes se bodo v naši mali podalpski državici zgodili kar trije metal koncerti, in sicer v Kamniku, kjer bo potekal Tribute to Paranoid 25 z Dickless Tracy in Eruption, v Mariboru, kjer se bo treslo po deathmetalsko, in v Postojni, kamor prihaja nenavaden italijanski trio Ottone Pesante, ki ga bo spremljal dvojec Nefarious Vermin.

Časovnica v Mariboru je taka:
21.30 Damnation
22.30
KHNVM

Časovnica v Kamniku pa taka:
20.00 vrata
20.30 prvi band
22.00 drugi band

7. 2. 2024

Francoski psihedelični doom stonerji Mars Red Sky so najavili dodatne koncerte od marca dalje do sredine oktobra. Vse datume najdete na sliki.

20. 12. 2023

Švedski progresivci Soen sporočajo, da bodo naslednje leto oktobra ponovno koncertirali po Evropi. Vse datume te turneje v sklopu predstavitve zadnjega albuma Memorial najdete na priloženi sliki.

7. 12. 2023

Vikingi Amon Amarth za naslednje leto napovedujejo ponovno osvajanje stare celine. Turneja Heidrun Over Europe 2024 se začne konec julija naslednje leto, Vikinge pa bodo na nekaterih koncertih spremljali The Halo Effect, Insomnium in Kanonenfieber. Vse datume turneje najdete na priloženi sliki.

8. 11. 2023

Suicide Silence bodo prihodnje leto koncertirali v Evropi. Med trenutno potrjenimi datumi je nam najbližja Budimpešta. Tam bodo 29. februarja nastopili v Dürer Kertu.

Avtorica: Tina Urek
18. 10. 2023

Organizatorji Earsplitter sporočajo, da je otvoritev koncertnih večerov Kadilnica of Death, ki je bila napovedana za jutri, žal odpovedana. Vsi ostali koncerti bodo izvedeni, kot je napovedano. Uradna otvoritev letošnje sezone Kadilnice of Death se bo torej zgodila 2. novembra. Spodaj si lahko preberete izjavo organizatorjev v celoti:

»Zaradi nepričakovanih zapletov smo primorani otvoritev KoD - z bandi Dethrone the Corrupted, Decair in Divine Inferus, preklicati. Bandom in obiskovalcem se opravičujemo. Vsi ostali koncerti seveda ostanejo.

Otvoritev KoD se tako prestavi na 2. november, ko bodo v Menzi nastopili Vulvathrone, Samperium, Cryptic Terror - na tem dogodku si bo mogoče nabaviti tudi člansko izkaznico, s katero si zagotovite prost vstop na vse špile v okviru KoD.

Za preklicano KoD se bo v novem letu dodalo še en koncert, zato število koncertov v okviru KoD ostane isto. Se vidimo v začetku novembra!«

 

17. 10. 2023

Ljubljanska doom metal zasedba Mist išče basista/basistko iz Ljubljane ali okolice za daljše sodelovanje pri snemanju, izdaji singla/albuma in za koncertiranje.

Vaje so enkrat tedensko v Ljubljani. Izkušnje so zaželene, niso pa nujne. Vsi interesenti lahko bandi pišete po mailu ali pa pošljete zasebno sporočilo na Facebooku.

16. 10. 2023

Ameriški heavy/doom metalci Cirith Ungol so naznanili, da s koncem leta 2024 ne bodo več koncertirali. Tukaj izjava banda:

»After careful deliberation, we have decided that 2024 will be the final year that Cirith Ungol will be performing live. Having taken a 25 year long hiatus, we could never have imagined the tidal wave of love and support that would come from all of you upon our return. From the bottom of our hearts, we would like to thank every one of you, who has attended our shows and supported our music. We are immensely proud of the work we have created in the past few years, and are beyond excited about our latest epic album, Dark Parade.

Legions, this is your rallying call. If you've never had the opportunity to see the band live, or if you want to see us perform once more, 2024 is your year. We will be announcing shows worldwide in the coming weeks, so stay tuned for news.«

9. 10. 2023

Orto Bar se na svoj način poklanja legendam:

»Ljubljanski rock klub Orto Bar že 29 let gosti tribute to skupine znanih velikih še obstoječih ali neobstoječih glasbenih skupin, predvsem v okvirjih različnih zvrsti rocka in metala. V novi sezoni 2023/24 pa so v klubu pripravili poseben ciklus kar devetnajstih tribute to skupin ORTO TRIBUTE – POKLON NAJBOLJŠIM (sledijo še presenečenja), med katerimi so mnoge resnično vrhunske zasedbe, ki neprekosljivo oponašajo in interpretirajo slovite svetovne glasbene skupine in izvajalce. Gre za skupine, ki jih kot originalne ne moremo doživeti v klubskem, bolj intimnem okolju, temveč le na stadionih ali v arenah, in je doživetje njihove glasbe v živo v klubskem okolju prav posebno doživetje, kjer imajo tako rekoč vsi obiskovalci direkten stik z izvajalci in zvočno izkušnjo, ki pritiče samo klubom. Poleg tega mnogi izvajalci več ne obstajajo in je to edina možnost, da njihovo glasbo v živo sploh doživimo. In kot vemo, tudi J. S. Bach že zelo dolgo več ne nastopa, izvajajo ga le boljši in slabši interpreti. V Orto Baru pa so se še posebej potrudili v novi sezoni ravno glede kakovosti nastopajočih tribute to skupin, ki bodo prinesle v klub vrhunske izvedbe omenjenih izvajalcev, s pravo in neposredno glasbeno žur izkušnjo.«

Še več informacij o nastopajočih oziroma koncertih (štirje so že bili izvedeni) in možnosti nakupa vstopnice najdete na spletni strani Orto Bara.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana