Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
21. 10. 2021

Nizozemska doom/death metal superskupina Extreme Cold Winter, v kateri sodelujejo kitarist/basist A.J. van Drenth (Beast Of Revelation, Temple, ex-Asphyx, ex-Beyond Belief), bobnar Seth Van de Loo (Cthuluminati, ex-Severe Torture, ex-Centurian) in vokalist Pim Blankenstein (Officium Triste, The 11th Hour), je pretekli petek pri založbi Hammerheart Records izdala debitantski album World Exit, ki mu lahko prisluhnete spodaj. Trojici sta se pri snemanju pridružila še producent Hans Pieters na basu in Carsten Altena (The Monolith Deathcult, ex-Izegrim) na klaviaturah.

18. 1. 2019

Izegrim so objavili videospot za komad Retraumatized, ki se nahaja na aktualnem EP-ju Beheaded By Trust.

Avtorica: Tina Urek
14. 3. 2017


Prihajajoči konec tedna se bo Bohinjska Bistrica za teden dni spremenila v zimsko središče za ljubitelje metal glasbe. V nedeljo, 19. marca, se začenja zimski metal festival Winter Days of Metal, ki bo trajal vse do sobote, 25. marca. Na petih koncertnih večerih, ki bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica, bo nastopilo 25 metal bandov; v vseh oblikah in odtenkih!

Med drugimi bodo na Winter Days of Metal nastopili Destruction, Belphegor, Flotsam & Jetsam, Rotting Christ, Taake, Serious Black, Disharmonic Orchestra, Holy Moses, Draconian in Orden Organ. Nastopajoči prihajajo iz 12 različnih držav – tako iz »daljnih« Združenih držav Amerike, iz skandinavskih Švedske in Norveške, z Otoka ter iz nam bližnjih, evropskih, Nemčije, Avstrije, Nizozemske, Italije, Češke, Grčije in Švice. Na odru pa bodo stali tudi bandi iz domačih logov – iz Slovenije prihajajo Metalsteel, Mist, Morana in Tomcat. Koncertni večeri, ki bodo na sporedu od ponedeljka do petka v prihodnjem tednu, se bodo pričenjali ob 17.30, potekali pa bodo v dvorani Danica v središču Bohinjske Bistrice. Dnevni razpored nastopajočih in časovnico si lahko ogledate na uradni spletni strani festivala.

Tako kot MetalDays, starejši brat novega zimskega metal festivala, se Winter Days of Metal od drugih podobnih festivalov razlikuje v konceptu: obiskovalci bodo, poleg glasbe, lahko uživali še v ostalih aktivnostih, ki zaokrožujejo koncept festivalskih počitnic. Tako so še vedno na voljo različni festivalski paketi - Ski Fun in Wellness paketa, ki gostom nudita smučarska doživetja ali pa wellness izkušnjo, ter WDoM paket, ki vsebuje festivalsko vstopnico in nočitve.

Dnevne vstopnice so na voljo preko MH Shop in sistema Eventim po ceni 29 € + provizija, nakup pa bo mogoč tudi na vhodu na koncertno prizorišče – dvorano Danica. Na voljo so tudi tedenske vstopnice.

Seznam nastopajočih po dnevih:

ponedeljek, 20. 3. 2017:
Rotting Christ, Serious Black, Malignant Tumour, Tomcat, Total Annihilation

torek, 21. 3. 2017:
Belphegor, Disharmonic Orchestra, Trash Talk, Youth Man, Layment

sreda, 22. 3. 2017:
Destruction, Holy Moses, Metalsteel, Minotauro, Mist

četrtek, 23. 3. 2017:
Taake, Draconian, Dead Lord, The Devil, Rest in Fear

petek, 24. 3. 2017:
Flotsam&Jetsam, Orden Ogan, Dew-Scented, Izegrim, Morana

1. 2. 2017

Znani so vsi nastopajoči na festivalu Winter Days of Metal, ki se bo odvijal od 19. do 25. marca v Bohinjski Bistrici, prav tako je znan tudi točen dnevni razpored.

»Po več letih ustvarjanja enega od naših najbolj prepoznavnih poletnih festivalov, MetalDays, izkušena ekipa poletnih metalskih počitnic piše novo zgodbo: zgodbo zimskega metal festivala Winter Days of Metal! Festivalska noviteta na naših tleh bo potekala med 19. in 25. marcem 2017 v Bohinjski Bistrici. Ekipa, ki je že večkrat dokazala, da se z dobrim konceptom in kvalitetno izvedbo lahko doseže marsikaj, tokrat pripravlja pravi zimski metal odklop z vidnejšimi imeni metal glasbe: že napovedanim Destruction, Flotsam & Jetsam, Taake, Belphegor, Shining, Draconian, Holy Moses, Disharmonic Orchestra in drugim se bodo pridružili še glasni in težki Malignant Tumour, Serious Black, Trash Talk, Youth Man, Tomcat in Minotauro.

V objemu prelestne narave Bohinjske doline, pod najvišjo slovensko goro, v bližini Bohinjskega jezera se nahaja Bohinjska Bistrica, od letos dalje zimsko pribežališče za ljubitelje metal glasbe iz vsega sveta. Večerni koncerti bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica – obeta se pet hrupnih in glasnih večerov, pet noči headbanganja, moshanja in druženja z (drugimi) ljubitelji najtežje glasbene zvrsti na svetu.

Od danes na voljo dnevne vstopnice (29 € + provizija), Winter Days of Metal ponuja tudi festivalsko vstopnico (5 koncertnih večerov) in all inclusive počitniške pakete.

Z vašo najljubšo glasbo boste na festivalu Winter Days of Metal lahko združili raznolike zimske aktivnosti – spuščanje po naravnem snegu smučišča Vogel ali dnevni počitek v Vodnem parku Bohinj. Izbira je vaša – pakete z nastanitvijo si lahko zagotovite glede na vaše želje.
Za tiste, ki pa bi svoje zimske počitnice preživeli »le« ob glasbi, pa so na voljo tako festivalske vstopnice po ceni 89 € (+ provizija), od danes dalje pa so na voljo tudi dnevne vstopnice po ceni 29 € (+ provizija). Festivalske in dnevne vstopnice pa so od danes dalje na voljo tudi na eventim.si.

Zakaj bi na festivalih uživali samo poleti? Uživajte v jasnih zimskih dneh in dolgih, temnih zimskih nočeh z vašo najljubšo glasbo na festivalu Winter Days of Metal!«

Razpored nastopajočih po dnevih:
ponedeljek, 20. 3. 2017
Shining
Serious Black
Malignant Tumour
Tomcat
Total Annihilation

torek, 21. 3. 2017
Belphegor
Disharmonic Orchestra
Trash Talk
Youth Man
Layment

sreda, 22. 3. 2017
Destruction
Holy Moses
Metalsteel
Minotauro
Mist

četrtek, 23. 3. 2017
Taake
Draconian
Dead Lord
The Devil
Rest In Fear

petek, 24. 3. 2017
Flotsam & Jetsam
Orden Ogan
Dew Scented
Izegrim
Morana

18. 10. 2016

Organizatorji festivala Winter Days of Metal, ki se bo odvijal med 19. in 25. marcem 2017 v Bohinjski Bistrici, so napovedali kar štirinajst novih nastopajočih skupin: Belphegor, Destruction, Taake, Disharmonic Orchestra, Milking the Goatmachine, Dew-Scented, Dead Lord, Izegrim, Layment, Metalsteel, Mist, Morana, Total Annihilation in Rest in Fear. Ti se pridružujejo že prej napovedanim Holy Moses, Dead Lord, Flotsam and Jetsam, Draconian, švedskim Shining, Orden Ogan ter The Devil. V prihodnosti bo najavljenih še sedem bandov.

Pakete z različnimi dnevnimi aktivnostmi in večernim dogajanjem že lahko rezervirate tukaj, poskrbljeno pa je tudi za tiste, ki želijo obiskati le koncerte.

9. 6. 2016

Izegrim predstavljajo video za komad Time To Run, ki se nahaja na svežem albumu, ki nosi naslov The Ferryman's End.

6. 5. 2016

Nizozemska zasedba Martyr je objavila videospot za skladbo Souls Breathe z aktualnega albuma You Are Next, ki je izšel pri založbi Pure Steel Records. V skladbi kot gostujoča vokalista sodelujeta tudi Marloes Voskuil (Izegrim) in Nick Holleman (Vicious Rumors).

16. 3. 2016

Na strani No Clean Singing lahko vržete uho na skladbo Reclaim My Identity s prihajajočega albuma Nizozemcev Izegrim. Izid ploščka The Ferryan's End so pri Listenable Records preložili na 15. april.

10. 2. 2016

Nizozemska zasedba Izegrim predstavlja besedilni video za skladbo White Walls s prihajajočega albuma The Ferryman's End, ki 25. marca izide pri Listenable Records in prinaša naslednje skladbe:
White Walls
Time To Run
Endless Desire
The Evil Within
Absolute Necessity
Reclaim My Identity
Insanity Is Freedom
Reflection Of Redemption
Through A Glass Darkly
Lost In Tranquility
The Ferryman's End

30. 7. 2015

Nizozemski thrash/death metalci Izegrim sporočajo, da so pričeli s snemanjem novega albuma, ki bo predvidoma nared v začetku naslednjega leta. Snemajo v studiu Soundlodge pri Jörgu Ukenu, za naslovnico pa bo poskrbel Björn Gooßes (Killustrations Design Studio).

23. 12. 2013
Izegrim predstavljajo video za komad Relic Of The Past z letošnjega novega albuma Congress Of The Insane. /Z.K./

Avtorica: Zara Kastelič
10. 9. 2013
Izegrim predstavljajo komad Celebratory Gunfire s prihajajočega albuma z naslovom Congress Of The Insane, ki bo izšel 7. oktobra. /P.G./

12. 7. 2013
Zasedba Izegrim je objavila naslovnico prihajajočega albuma Congress Of The Insane. Na tej povezavi lahko poslušate prvi komad z albuma Relic Of The Past. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
4. 1. 2013
Izegrim bodo v aprilu pričeli s snemanjem novega albuma, katerega izid je napovedan v septembru. /T.U./

Avtorica: Tina Urek
30. 9. 2012
Dirty Skunks sporočajo: »Današnji koncert britanskih thrash legend Onslaught NI razprodan. Vstopnice lahko dobite na blagajni Channel Zera po ceni 24 evrov.«

Razpored:
19:50 vrata
20:20 Izegrim
21:20 Cripper
22:20 Onslaught

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška