Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 4. 2024

Death metalci House By The Cemetary bodo 31. maja izdali nov album The Mortuary Hauntings. Naslovi komadov z albuma pa so:

Cadavers Emerge
Beware of the Woods
The Realm of the Cursed
Beyond Oblivion
Infested
The Book of Eibon
Tortured Severe
Opening the Gates of Hell
Crypts of Torment

Avtorica: Tina Urek
25. 3. 2024

Junija se bo zgodil Belgrade Metal Fest II, beograjski festival ekstremne metal glasbe. Nastopili bodo The Stone, Consecration, Infest, Violent Chapter, Kolac in Mogila Deathcult. Vstopnice so že na voljo.

16. 2. 2024

Japonski doom/death metal veljaki Coffins so obelodanili komad Spontaneous Rot s prihajajočega albuma Sinister Oath, ki izide 29. marca pri Relapse Records. Tracklista:

B.T.C.D.
Spontaneous Rot
Forced Disorder
Sinister Oath
Chain
Everlasting Spiral
Things Infestation
Headless Monarch
Domains of Black Miasma

26. 1. 2024

Znani so še zadnji nastopajoči na letošnji izvedbi festivala Tolminator, ki se bo odvijal med 24. in 28. julijem v Tolminu. Kot četrti in zadnji headliner so potrjeni Electric Wizard! Na glavnem odru bodo nastopili Jungle Rot in Dödsrit, na underground odru pa Stillbirth, Dust Bolt, Monochromatic Black, Mezzrow, Nemesis, Infest, Dusk in Dezaztre.

Poleg že omenjenih na festivalu igrajo še zasedbe Natural, Battlesword, Public Grave, False Crown, Carrion, Patroness, Behind Bars, Astral Paralysis, Chronic Hate, Nekrodeus, Total Annihilation, Contractkiller, Slave To Sirens, Thy Legion in Eternal Struggle, od domačih bandov pa Kamra, Samperium, Dethrone The Corrupted in Sovrag.

Znan je tudi že razpored nastopajočih po dnevih in naslednji teden gre v prodajo omejeno število dnevnih vstopnic. Festivalske vstopnice so na voljo na tej povezavi.

26. 6. 2023

Mednarodna brutal death metal zasedba 3rd War Collapse, katere člani prihajajo iz Brazilije in Finske, napoveduje svoj drugi album z naslovom Catastrophic Epicenter. Ta bo izšel 24. avgusta pri Lethal Scissor Records in bo prinesel deset komadov:

Catastrophic Epicenter
Legion Of The Infested
Coffin Shortage
Terror Diffusion
Fomites
Asphyxiating Tyranny
Lacerate The Rival
Heresy Behind The Lies
Killing Each Other
The Last Hecatomb

31. 3. 2023

Pri angleški založbi Me Saco Un Ojo bo konec aprila izšel nagravžen split 7" čeških death metalcev Sněť in kanadskih Grave Infestation. Splitu lahko prisluhnete in ga tudi prednaročite na strani založbe na Bandcampu.

2. 2. 2023

Italijanski death metalci Vision Deprived bodo 28. marca pri Slaughterhouse Records izdali prvenec Self Elevating, Deep Inside The Void. Album, ki naj bi nagovoril ljubitelje zasedb, kot so Incantation, Immolation, Cannibal Corpse, Mortician, Terrorizer, Infester, Profanatica, Absu, Rottrevore in Autopsy, bo obsegal 10 komadov:

Massacre Of The Truth
Deeper
Pledge Allegiance
Overturning Events
Realm Of Void
Lifetime Conviction
I Am
Beyond Myself
Mind Eraser Body
Randomly Somewhere

19. 12. 2022

Na voljo za poslušanje je EP Infestation italijansko-ameriškega brutal death metal dvojca Antipathic.

30. 9. 2022

Mednarodni brutal death metal dvojec Antipathic bo kmalu izdal album z naslovom Infestation, ki je pravzaprav sestavljen iz dveh EP-jev – svežega Infestation in dve leti starega Covered with Rust.

10. 8. 2022

Dunajski death metalci Vermocracy bodo 30. septembra izdali svoj drugi studijski album. Age Of Dysphoria bo izšel pri Black Sunset/MDD, koncert ob izidu ploščka pa bo 4. novembra na Dunaju v klubu Escape. Na odru se jim bodo pridužili Infest in Dismal Lumentism Schänder.

Avtorica: Tina Urek
5. 7. 2022

Kostariški brutal death metalci Human Mass Extermination so posneli videospot za komad Exobiological Extinguishment z aktualnega albuma Galactic Extinction Anomalies, ki je pri Inherited Suffering Records izšel z naslednjimi komadi:

Intro
Exobiological Extinguishment
Xenomorphic Infestation
Preemptive Black Hole Elimination
Intergalactic Cataclysmic Collapse
Zeta Reticuli Singularity
Aberrant Abduction
Absolute Decaying of Species
Outro

1. 7. 2022

Iz osebnih razlogov so nastop na današnjem festivalu Metaljot Raspaljot v Laškem zadnji moment odpovedali tehnični/brutal death metalci Cytotoxin. Zamenjali jih bodo domači astralni death metalci Siderean.

Za vse dodatne informacije o prizorišču, možnostih prevoza, parkiriščih in drugih morebitnih najavah lahko sledite dogodku na Facebooku. Pri vhodu bodo na voljo še vstopnice. Ob 16.30 bo mogoč vstop na prizorišče, program pa je naslednji:

17.00–17.30 DAIMONA
17.40–18.15 METALSTEEL
18.25–19.00 INFEST
19.15–20.00 SIDEREAN
20.15–21.00 INSANITY ALERT
21.20–22.30 BATUSHKA (Krzysztof Drabikowski)
22.50–00.00 BENEDICTION
00.15–00.50 SARCASM

20. 6. 2022

Organizatorji letošnjega festivala Metaljot Raspaljot Open Air 2022 sporočajo točno časovnico dogodka:

16.30 vrata
17.00-17.30 Daimona
17.40-18.15 Metalsteel
18.25-19.00 Infest
19.15-20.00 Insanity Alert
20.15-21.00 Cytotoxin
22.50-00.00 Benediction
00.15-00.50 Sarcasm

Vstopnice so na voljo na tej povezavi oziroma v trafikah 3DVA in bencinskih servisih OMV.

1. 6. 2022

Festival Metaljot Raspaljot Open Air 2022 se bo zgodil čez natanko en mesec, zato vam organizator sporoča:

»1. julija se bo na idilični lokaciji občinskega dvorišču v Laškem odvila 3. edicija enodnevnega festivala METALJOT RASPALJOT OPEN AIR. Gre za festival, ki ponuja odličen program, kamor se vsako leto zgrinja več obiskovalcev, tako iz Slovenije, kot tujine. Celotno festivalsko prizorišče je pokrito s streho, tako da morebitno slabo vreme nikakor ne bo skazilo dogajanja na samem festivalu. Laško ima odlične povezave s celotno Slovenijo, kar se tiče cest in železnic, tako da vozi vlak za Laško praktično vsako uro. Organizatorji festivala obljubljajo edinstveno izkušnjo in atmosfero, kjer ne manjka bogate ponudbe hrane in pijač. Izven festivala, pa Laško ponuja tudi številne lepote, atrakcije, lahko pa se tudi pohvali z bogato zgodovino, pivovarsko tradicijo in termalnim turizmom – torej več kot dovolj razlogov za obisk festivala.

Ne glede na to, da Laško velja za turistično mestece s precej nastanitvene kapacitete, je slednje na voljo ostalo zelo malo, vsem, ki še iščete nastanitvene kapacitete, predlagamo obisk te spletne strani.«

Seznam nastopajočih: Benediction (death metal), Batushka (black metal), Cytotoxin (brutal technical death metal), Insanity Alert (crossover/thrash metal), Infest (death/thrash metal), Sarcasm (thrash metal), Metalsteel (heavy metal) in Daimona (black metal).

Vstopnice so še na voljo, vendar sta kompleta kart za 25 in 27 evrov že razprodana. Na voljo so vstopnice po običajni ceni v predprodaji, in sicer za 29 evrov, a tudi te se hitro prodajajo, na dan festivala pa bo mogoče kupiti vstopnice za 32 evrov, če festival do takrat ne bo razprodan. Spletni nakup vstopnic je možen tukaj, fizične vstopnice pa lahko kupite v trafikah 3DVA in na bencinskih črpalkah OMV.

1. 4. 2022

Ker se festival Metaljot Raspaljot Open Air 2022 počasi približuje in ker se je v zadnjih mesecih nekaj stvari spremenilo ali posodobilo, smo na enem mestu zbrali najpomembnejše informacije za vas.

Organizator sporoča: »Metaljot Raspaljot Open Air je enodnevni festival, ki se bo odvil 1. julija v srednjeveškem mestnem jedru Laškega, na idilični lokaciji graščinskega dvorišča. Festival ponuja odličen glasbeni program, čudovito kulinariko in močno stremi k temu, da je obiskovalcu, kar se da prijazen in domač festival. Samo mesto Laško ponuja številne zanimivosti, atrakcije in lepote, še posebej pa slovi po bogati pivovarski tradiciji in termalnem turizmu, poleg številnih drugih znamenitosti, pa vsekakor ne gre prezreti niti laškega gradu, ki se dviga nad samim mestnim jedrom. Samo prizorišče festivala bo prekrito z ogromnim šotorom, tako da morebitno slabo vreme ne more pokvariti veselja. Do Laškega so iz vseh strani odlične povezave z vlakom, za tiste, ki pa boste prišli z lastnim prevozom, pa je v neposredni bližini ogromen brezplačen parkirni prostor – če vas vse to slučajno še ni prepričalo, dodajmo še res nizko ceno festivalske vstopnice - Metaljot Raspaljot je več kot festival!«

Seznam nastopajočih: Benediction (death metal), Batushka (black metal), Cytotoxin (brutal technical death metal), Insanity Alert (crossover/thrash metal), Infest (death/thrash metal), Sarcasm (thrash metal), Metalsteel (heavy metal) in Daimona (black metal).

Vstopnice so še na voljo, vendar sta kompleta kart za 25 in 27 evrov že razprodana. Na voljo so vstopnice po običajni ceni v predprodaji, in sicer za 29 evrov, na dan festivala pa bo mogoče kupiti vstopnice za 32 evrov, če festival do takrat ne bo razprodan. Spletni nakup vstopnic je možen tukaj, fizične vstopnice pa lahko kupite v trafikah 3DVA in na bencinskih črpalkah OMV.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana