Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 12. 2023

Speed/thrash/heavy metal band Iron Curtain iz Španije je objavil besedilni video za skladbo Gypsy Rocker, s katero napoveduje svoj peti studijski dolgometražec Savage Dawn. Izšel bo 23. februarja pri Dying Victims Productions, prinaša pa naslednje skladbe:

The Aftermath (Intro)
Devil's Eyes
Gypsy Rocker
Thy Wolf
Калашников 47
Rattlesnake
Tyger Speed
Evil Is Everywhere
Jericho Trumpet (Stuka)
Savage Dawn (Outro)

9. 8. 2023

Legendarni Dokken sporočajo, da bodo po enajstih letih končno izdali trinajsti studijski album Heaven Comes Down. Izid albuma je napovedan za 27. oktober, izšel pa bo pri založbi Silver Lining Music. Na njem boste našli naslednje komade:

Fugitive
Gypsy
Is It Me Or You?
Just Like A Rose
I'll Never Give Up
Saving Grace
Over The Mountain
I Remember
Lost In You
Santa Fe

11. 2. 2022

Vokalist Ronnie Romero (Rainbow, Lords Of Black, Sunstorm, The Ferrymen) bo 15. aprila pri založbi Frontiers Records izdal album priredb z naslovom Raised On Radio, ki prinaša naslednje skladbe:

Sin's A Good Man's Brother (Grand Funk Railroad)
Backstreet Love Affair (Survivor)
No Smoke Without a Fire (Bad Company)
I Was Born To Love You (Queen)
Play The Game Tonight (Kansas)
Carolina County Ball (Elf)
Girl On The Moon (Foreigner)
Gypsy (Uriah Heep)
Voices (Russ Ballard)
All Along The Watchtower (Bob Dylan)
Since I've Been Loving You (Led Zeppelin)

Band dopolnjujejo kitarist Srđan Branković (Alogia, Psychoparadox ...), basist Javi Garcia, bobnar Andy C. (ex-Lords of Black, ex-Dark Moor ...) in klaviaturist Alessandro Del Vecchio (Jorn, Edge of Forever ...), ki je poskrbel tudi za produkcijo, miks in mastering. Spodaj si že lahko ogledate video za komad No Smoke Without a Fire (v originalu Bad Company).

28. 1. 2021

Avstralska stoner/doom metal zasedba Dirty Pagans je nedavno izdala svoj debitantski album z naslovom The Family, ki mu lahko v celoti prisluhnete na Bandcampu. Spodaj je na voljo tudi videospot za naslovno skladbo The Family.

Tracklista albuma je sledeča:
Edge Of Glory
Pagan's Blood
Gypsy's Breath
Live Forever
Searching
Sun
Open Up
Valhalla
The Family

17. 11. 2020

Švedska hard rock/heavy metal zasedba S.O.R.M., v kateri sodelujejo vokalist/kitarist Micke Holm (ex-Outshine), bobnar Robin Wernebratt (Nimmt Zwei) in basist Johan Östman (Jakkie's Freakshow), je objavila videospot za novo verzijo skladbe Gypsy Queen z debitantskega EP-ja Hellraiser, ki bo ponovno izšel 4. decembra pri založbi Noble Demon. Pri izdaji ne gre zgolj za ponatis, saj so bile vse skladbe v celoti posnete na novo.

Hellraiser ponuja naslednje skladbe:
Gypsy Queen
Brick by Brick
Hellraiser
House Of The Rising Sun

15. 6. 2020

Emmure bodo 26. julija pri Sharptone Records izdali album Hindsight. Konec preteklega tedna so objavili videospot za komad I've Scene God, na ploščku pa bodo še sledeči:

(F)inally (U)nderstanding (N)othing
Trash Folder
Pig's Ear
Gypsy Disco
I've Scene God
Persona Non Grata
Thunder Mouth
Pan's Dream
203
Informal Butterflies
Action
Bastard Ritual
Uncontrollable Descent

Avtorica: Tina Urek
1. 6. 2020

Ameriška metalcore zasedba Emmure bodo 26. junija digitalno pri Sharptone Records oziroma 24. julija v fizični obliki izdala nov album Hindsight. Na njem bodo sledeči komadi:

(F)inally (U)nderstanding (N)othing
Trash Folder
Pig's Ear
Gypsy Disco
I've Scene God
Persona Non Grata
Thunder Mouth
Pan's Dream
203
Informal Butterflies
Action
Bastard Ritual
Uncontrollable Descent

Avtorica: Tina Urek
16. 3. 2020

Emmure nadaljujejo z objavljanjem novih komadov, ki so del prihajajočega, zaenkrat še neimenovanega osmega ploščka. Tokrat so se odločili predstaviti pesem Gypsy Disco.

Avtorica: Tina Urek
30. 5. 2019

Kalifornijska heavy metal/hard rock zasedba Gygax, katero sta ustanovila basist/vokalist Eric Harris (Huntress, ex-Gypsyhawk, ex-Holy Grail, ex-Skeletonwitch) in kitarist Bryant Throckmorton (ex-Gypsyhawk), je objavila novo skladbo Hide Mind. Gre za prvi single z njihovega tretjega studijskega albuma z naslovom High Fantasy, ki bo izšel 21. junija pri založbi Creator-Destructor Records.

High Fantasy prinaša naslednje skladbe:
Light Bender
Hide Mind
Mage Lust
Mirror Image
Acquisition, Magnus Canis
Spell Shaker
Something So Familiar
The Eyes Have It
High Fantasy

28. 2. 2018

Ustvarjalci oddaje Aritmija sporočajo: »Pred nami sta dve aritmično premierni soboti - ob ukinitvi Aritmije po 12-ih letih smo z iztekom lanskega leta v studiu 1 na TV SLO realizirali zadnja dva koncerta odprta za javnost. Plejadi preko 50 žanrsko razgibanih Aritmičnih koncertov, posnetih v zadnjih letih na TV SLO (brez blišča a z dozo dobre muzike) sta se pridružila še s swing, jazz, gypsy in balkan melosom prežeta akustična koncerta Noctiferie in Pickpocket Swinger.

Začenjamo z Noctiferio, ki letos praznuje 20 let! V prvi marčevski soboti vas vabimo v atmosferično glasbeno grotesko akustičnega projekta Noctiferie, Transnatura;

20 let glasbene ustvarjalnosti, raziskovanja in preizkušanja metalskih žanrskih okvirjev, številna mednarodna sodelovanja in turneje z zvenečimi imeni svetovne metalske scene ter izgradnja karakterne Noctiferia atmosphere v glasbenem izrazu, je vodilni metalski zasedbi na domačih tleh utrdilo prepoznavnost tudi v tujini.

Ob dvojnem jubileju Noctiferie vam na TV SLO ponujamo njihov studijski koncert z akustičnim, žanrsko nepredvidljivim projektom Transnatura. Če ste med tistimi, za katere je metal zgolj mučenje ušes, toplo vabljeni - projekt Transnatura vas bo prepričal kako razgibana in kompleksna je metalska glasba. Na povabilo Jureta Longyke v oddajo Izštekani so namreč zapriseženi težkokategorniki zagrizli v izziv ter izbrane »jezne« pesmi zadnjih treh albumov preoblekli v gypsy, swing, etno in balkan.

Transnatura je v začetku leta 2017 pri založbi Nika Records izšla na CD-ju in dvojnem vinilnem albumu, ki ga je zvokovno obdelal Janez Križaj, premierno pa je zaživela na vekem odru SNG Drama.

Za butičen akustični projekt je Noctiferia zasedbo razširila v pisano 16-člansko postavo s pihalci, trobilci, godalci, tolkalci in vokalistko – režijski izziv v studiu 1 je mojstrsko obvladal Aljaž Bastič.«

Privržence black metala in polnokrvne Noctiferie velja opozoriti še na bližajoči se enkratni dogodek v živo: Letos namreč beležimo 20 let od izzida prve black metal plošče na Slovenskem – leta 1998 je Noctiferia izdala prvenec Baptism At Savica Fall, z njim zaorala ledino slovenskega ekstremnega metala in stopila ob bok aktualni evropski in svetovni metal sceni. Še ne polnoletni so fantje ustvarili black/pagan album, ki je Slovenijo postavil na evropski metal zemljevid in postal underground kult na domačih tleh.

Po 20-ih letih bo Noctiferia 19. aprila album Baptism At Savica Fall odigrala v živo, v originalni postavi, na odru Gala Hale na Metelkovi, kjer je četverica black metalu zavezanih najstnikov prvič stopila iz teme.

2. 2. 2018

Norveški rockerski trio Friendship je objavil novi single Gypsy s prihajajočega albuma z naslovom Ain’t No Shame, ki bo izšel pri založbi Kozmik Artifactz.

29. 1. 2018

Legendarni W.A.S.P. so decembra 2017 uspešno zaključili turnejo ReIdolized, na kateri so praznovali 25. obletnico izida hit albuma The Crimson Idol. 2. februarja bodo pri Napalm Records izdali ponovno posneti album pod imenom ReIdolized (The soundtrack to the Crimson Idol). Album bo vseboval še 4 nikoli izdane komade in poseben film. Tracklista bo sledeča:

CD1:
The Titanic Overture
The Invisible Boy
Arena Of Pleasure
Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)
The Gypsy Meets The Boy
Michael's Song
Miss You
Doctor Rockter

CD2:
I Am One
The Idol
Hold On To My Heart
Hey Mama
The Lost Boy
The Peace
Show Time
The Great Misconceptions Of Me

Spodaj si lahko pogledate videospot za komad Chainsaw Charlie. 

 

Avtorica: Tina Urek
16. 1. 2018

Ponovno združena zasedba Gypsy Queen je prejšnji teden pri založbi Royal Ball Records izdala novi samonaslovljeni album.

Skupina iz Miamija se je tokrat zbrala brez druge vokalistke Pamele Mattioli, ki je tragično preminula leta 2014. Gypsy Queen trenutno sestavljajo vokalistka Paula Mattioli, kitarist Scotty Migone, basist/klaviaturist Joe A. Ojeda in bobnar Kenny Wendland.

20. 12. 2017

Ustvarjalci glasbene oddaje Aritmija so v sporočilu za javnost zapisali: »Po 12ih letih se Aritmija in z njo vpogled v pestro sodobno glasebno ustvarjalnost na TV SLO poslavlja. Družili smo se ob dobri muziki tako na terenu kot v studiu. V okviru Aritmičnih koncertov odprtih za javnost smo v zadnjih letih posneli preko 50 izbranih domačih zasedb, ki karakterno krojijo pestrost glasbenega prostora od rocka, popa, punka in metala, preko elektronike do folka, jazza, bluesa in ostale akustike. Našo "aritmično ero" bomo zato zaključili multižanrsko in akustično;

V petek, 22. decembra ob 20ih, vas vabimo v studio 1 na TV SLO kjer bo nastopila 15-članska postava razširjene Noctiferie z akustičnim projektom Transnatura!

Gypsy, swing, etno in balkan v mračni atmosferi Noctiferie - mojstrska glasbena groteska!

Vabljeni!
Vstop je prost.

Aritmična ekipa z voditeljico Katarino Čas, lobotomistom Miho Šaleharjem in z izbranimi glasbenimi novinarji in publicisti kot so Luka zagoričnik, Gregor Bauman, Toni Cahunek, Igor Pavkovič, Lucija Golčer, Miroslav Akrapovič, Robert Šercer, Klavdija Kopina, Sandi Sadar Šoba, Terens Štader, snemalca Saša in Klemen Grmek ter urednica in scenaristka Maja Pavlin pa vam voščimo lepe praznike ter posluha in širine polno novo leto ;)

Neukalupljiva glasbena ustvarjalnost živi in se razvija na terenu - se vidimo na koncertih!«

Več podrobnosti najdete na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

20. 12. 2017

Ameriška stoner rock zasedba Gypsy Caravan je objavila novi single z naslovom Vampira.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana