Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 10. 2022

Nizozemski thrash/death metalci Infantry so posneli besedilni video za pesem Under Destruction, ki je del letošnjega albuma Terminal Society. Infantry so:

Glenn Veldman – bobni
Ronald van Baren – vokal
Arjen Kleiss – kitara
Andrea Serra – baskitara
Luc Steemers – kitara

27. 7. 2022

The Dead Daisies so zaradi soočenja s Covid-19 dobili dva nova člana oziroma zamenjavi. Glenna Hughesa bo na vokalih zamenjal kar Dino Jelusić, medtem ko bo na mesto basista stopil Yogi Lonich.

Avtorica: Tina Urek
26. 11. 2021

Kanadski gothic rock projekt The Necromancers Union je prejšnji teden pri Petrihor/Hammerheart Records izdal svoj studijski prvenec Flesh Of The Dead, ki mu lahko v celoti prisluhnete spodaj. Založba je v najavi zapisala: »Billy Idol in Glenn Danzig v pretepu srečata The Sisters Of Mercy. Doom rock v stilu 80.«

The Necromancers Union so bili ustanovljeni, ko je Daniel Belasco (Glass Apple Bonzai) začutil potrebo po ustvarjanju drugačne umetnosti. Njegova strast do grozljivk, goth rocka iz 80. in post-punka nove šole so bili glavni navdih za ta projekt. Daniel je posnel dva EP-ja in ju izdal v digitalni obliki konec leta 2019. Tako po glasbi kot besedilih bi bile njegove skladbe zlahka zvočna podlaga za filme Quentina Tarantina ali pa bi bile v veliki meri vključene v serijo Castlevania. V začetku leta 2020 je Petrihor postal pozoren na Daniela in se z njim dogovoril za prihodnje sodelovanje. Za pričujoči prvenec sta bila ponovno posneta oba EP-ja, ki jima je dodana še dodatna skladba.

8. 9. 2020

Od 11. septembra dalje boste lahko tukaj prednaročili prvo uradno knjižno izdajo legendarnih Judas Priest, naslovljeno Judas Priest - 50 Heavy Metal Years. Na voljo bodo 4 izdaje, in sicer standardna različica s 648 stranmi in posebnim rdečim ovitkom, za vse prave zbiratelje pa je band pripravil: deluxe različico s podpisi vseh članov in vezano v usnjene platnice z zlato folijo in posebnim plakatom (500 kopij); različico Glenn Tipton Parkinson´s Foundation z modrim ovitkom in podpisi vseh članov, znesek od nakupa pa neposredno prejme omenjeni sklad (100 kopij); različico »The Epic Metal and Leather edition«, ki bo tudi vezana v usnjene platnice z zlatim tiskom in plakatom ter zapakirana v posebno kovinsko škatlo (100 kopij). Cene knjige se gibajo med 90 EUR (standard) in 560 EUR (epic verzija).

Avtorica: Tina Urek
20. 4. 2020

Avstralsko-ameriška superskupina The Dead Daisies predstavlja nov single Unspoken. Ta je tudi prvi z vokalistom Glennom Hudgesom, ob enem pa zasedba napoveduje še nov plošček z naslovom Holy Ground.

Avtorica: Tina Urek
5. 3. 2020

Hard rock zasedba The Dead Daisies, ki jo sestavljajo Glenn Hughes (Deep Purple, Black Country Communion), Doug Aldrich (Whitesnake, DIO), David Lowy in Deen Castronovo (Journey, Bad English), je podpisala pogodbo s Spinefarm Records, pri kateri bo izdala prihajajoči album.

Zasedba se poleti odpravlja na obsežno evropsko turnejo, na kateri bodo spremljali kar dve legendarni skupini – Judas Priest in Foreigner. S prvimi jih seveda lahko ujamete 14. julija v areni Stožice.

Avtorica: Tina Urek
2. 10. 2019

Kitarist Soren Andersen (Mike Tramp, Glenn Hughes Band, ex-Superfuzz, ex-Marco Mendoza Band, ex-The Dead Daisies) je posnel videospot za novi single Skybar s prihajajočega albuma Guilty Pleasures, ki bo izšel v petek pri založbi Mighty Music. V skladbi sta se Andersenu pridružila Ida Nielsen (ex-Prince) na basu in Marcus Linnet na elektronskih bobnih. 

11. 9. 2019

Kitarist Soren Andersen (Mike Tramp, Glenn Hughes Band, ex-Superfuzz, ex-Marco Mendoza Band, ex-The Dead Daisies) je objavil videospot za novi single Bird Feeder s prihajajočega albuma Guilty Pleasures, ki bo izšel 4. oktobra pri Mighty Music. Andersenu sta se v omenjeni skladbi pridružila še Glenn Hughes (ex-Deep Purple, Black Country Communion, The Dead Daisies) na bas kitari in Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) na bobnih.

27. 7. 2018

Brutal Assault kot eden največjih metalskih festivalov v Evropi v 23. izvedbi  znova vabi v Jaroměř na Češkem z raznolikim programom, ki ga sestavlja več kot 130 glasbenih izvajalcev. Po dolgem času se na festival vračajo znana imena ekstremnega metala, kot so Behemoth, Gateways, Unleashed in Broken Hope, hardcore pa tokrat zastopajo Converge, Northlane in Full of Hell. Eno glavnih imen letošnjega festivala bo legendarni Glenn Danzig s svojim solo projektom – to bo njegov prvi koncert na Češkem.

Festival v osrčju trdnjave Josefov je program tradicionalno gradil brez poudarka na headlinerjih. »Dramaturgija pomeni uravnotežen nabor nastopajočih in naraščajoča udeležba priča, da nam obiskovalci festivala zaupajo,« meni organizator Tomáš Fiala. Po uspehu preteklih let bodo letos poseben »četrti oder« posvetili ambientu in eksperimentalni glasbi. Kot je že tradicija, bo razstava Art-Brut-All pričala o tem, kako ekstremno ni vezano zgolj na glasbo.

Brutal Assault je bil ustanovljen sredi 90-ih kot manjši dogodek na Moravskem, ki je večkrat zamenjal prizorišče. Leta 2006 ga je zaradi zanimivega programa v kraju Svojšice pri Přelouču obiskalo 7.000 ljudi, leto zatem pa se je festival preselil v Jaroměř, kjer je ostal do današnjega dne. Lansko leto je bil prvič sploh razprodan in privabil 20.000 glasbenih navdušencev iz vsega sveta.

Več informacij najdete na uradni strani in na Facebooku. Festivalske vstopnice bodo do 6. avgusta po predprodajni ceni 92 € na voljo v spletni trgovini festivala.

Tukaj je obljavljen razpored nastopajočih.


9. 3. 2018

Pri založbi Heavy Psych Sounds bo 27. aprila izšel novi album heavy rock kvarteta The Freeks iz Los Angelesa, ki nosi naslov Crazy World in prinaša naslednje skladbe:
American Lightning
This Is Love
Easy Way Out
Take 9
Hypnotize My Heart
Thank You Mr. Downing
Chronic Abduction
Mothership To Mother Earth

Skupino sestavljajo kitarist/vokalist Ruben Romano (ex-Fu Manchu, ex-Nebula), bobnar Bob Lee (ex-Claw Hammer, Backbiter, Mike Watt), klaviaturist Esteban Chavez, kitarist Jonathan Hall (ex-Angry Samoans, Backbiter) in basist Ray Piller (Biblical Proof Of U.F.O.'s), pri snemanju albuma pa so se pridružili tudi Ray Hanson (Thee Hypnotics) na solo kitari, Glenn Slater (The Walkabouts, Wellwater Conspiracy) na klaviaturah, Rainer Fraenkel (The Miracle Mongers) na basu in Sara Loera na spremljevalnih vokalih.

8. 8. 2017

Ponovno združena hard rock zasedba Black Country Communion, v kateri sodelujejo Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath, ex-Trapeze, Voodoo Hill) na basu in vokalu, Joe Bonamassa na kitari, Jason Bonham (ex-Bonham, ex-California Breed) na bobnih in Derek Sherinian (ex-Dream Theater, ex-Yngwie Malmsteen, ex-Alice Cooper) na klaviaturah, je objavila videospot za skladbo Collide. Gre za novo skladbo s prihajajočega albuma z naslovom BCCIV, ki bo izšel 22. septembra pri založbi Mascot Label Group.

28. 10. 2016

Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath, ex-Trapeze, ex-Black Country Communion, Voodoo Hill) je objavil videospot za skladbo Long Time Gone s prihajajočega solo albuma Resonate, ki bo izšel 4. novembra pri založbi Frontiers Music. Tukaj lahko prisluhnete še eni novi skladbi z naslovom Let It Shine.

12. 10. 2016

Dario Mollo's Crossbones predstavljajo videospot za skladbo Rock The Cradle z istoimenskega albuma, ki bo izšel 2. decembra pri založbi Frontiers Music. Italijanski kitarski mojster Dario Mollo je svojo karijero leta 1981 pričel prav s skupino Crossbones, sicer pa je najbolj poznan po svojih projektih The Cage s Tonyjem Martinom (ex-Black Sabbath) in Voodoo Hill z Glennom Hughesom (Black Country Communion, ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath, ex-Trapeze, ex-California Breed). Za novi album je k sodelovanju povabil originalnega bobnarja Ezia Secomandija, na basu in klaviaturah je njegov stalni sodelavec Dario Patti (The Cage, Voodoo Hill), mesto vokalista pa je tokrat zasedel Carl Sentance (Nazareth, Persian Risk, ex-Krokus).

Tracklista je sledeča:
Red
Take Me High
Navigation
Rock The Cradle
Gates Of Time
I Got This Feeling
In My Blood
Running From The Shadow
Speed
Fright

11. 10. 2016

Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath, ex-Trapeze, ex-Black Country Communion, Voodoo Hill) je objavil skladbo My Town z najnovejšega solo albuma z naslovom Resonate, ki bo izšel 4. novembra pri založbi Frontiers Music.

23. 9. 2016

Legendarni Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath, ex-Trapeze, ex-Black Country Communion, Voodoo Hill) predstavlja videospot za skladbo Heavy s prihajajočega solo albuma z naslovom Resonate, ki bo izšel 4. novembra pri založbi Frontiers Music.


ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška