Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 4. 2024

Pionirji gothic rocka Christian Death bodo 11. maja v Madridu začeli novo evropsko turnejo, ki pa jih tokrat ne bo ponesla v Slovenijo. Turneja se bo zaključila 3. junija v Dublinu, karavana pa se bo nam najbliže ustavila 26. maja v Milanu. Vse datume turneje najdete v spodnjem videu.

17. 4. 2024

Madridska brutal death metal zasedba Christ Denied je objavila visualizer za komad A Blinding Light? s prihajajočega albuma Christopsy. To bo njen tretji dolgometražec po vrsti, izšel pa bo bo 21. maja pri založbi Xtreem Music.

17. 4. 2024

Nemški simfoničarji Xandria predstavljajo najnovejši video za komad Universal. Gre za popolnoma svežo stvaritev, ki je na nek način tudi posledica dobrega odziva oboževalcev na prejšnjo ploščo The Wonders Still Awaiting, ki je izšla pred enim letom.

11. 4. 2024

K nam se kmalu vračajo norveški black metal veterani Keep of Kalessin. Na tokratnem pohodu po evropskih odrih jih spremljajo poljski blackened death metal kolegi Hate, po več nastopih v prestolnici pa so si kot postojanko na slovenskih tleh tokrat izbrali kranjski TrainStation SubArt, ki bo 3. maja gostil koncert. Za ogrevanje bodo poskrbeli domači black metalci Kamra.

Vstopnice so že na voljo v predprodaji na spletni strani kluba po ceni 20 EUR. Na dan dogodka bo vstopnina 25 EUR. Za več informacij lahko tukaj sledite dogodku na Facebooku.

11. 4. 2024

Nemški power metal veljaki Freedom Call se odpravljajo na turnejo po Evropi. Družbo na evropskih odrih jim bodo delali glam metalci Night Laser. Kje jih boste lahko ujeli, pa preverite na sliki.

28. 3. 2024

Sporočamo, da je umrl Dennis Cornelius, vokalist in kitarist doom metalcev Memory Driven. Naj počiva v miru. Izjava banda:

»It is with indescribable melancholy that words cannot express in which I make this announcement. Dennis Cornelius, our long time musical brother, in this band, and in life, has passed away. We cannot begin to process this immense loss, as we just send love and prayers to his family and loved ones. Thank you for so many years of such passionate and inspirational music. It has been such an honor to be a part of this journey with you. Thank you sooooo much for sharing that with us all, Dennis. You and Jyme are together again. We love you, Dennis, our brother.«

25. 3. 2024

Ta vikend se bo v bavarski prestolnici zgodil Dark Easter Metal Meeting 2024, kjer bo 32 bandov v dveh dneh nastopilo na treh odrih, kakor je prikazano na priloženi sliki.

20. 3. 2024

Necrot so objavili nov single Drill the Skull. Prihajajoči studijski album Lifeless Birth bo izšel 12. aprila pri Tankcrimes.

Avtorica: Tina Urek
15. 3. 2024

Domači power metalci Space Unicorn On Fire že nekaj časa niso stopili na oder, saj so se posvetili ustvarjanju nove glasbe, ki jo fantje sicer v teh dneh snemajo pri The Kraken ProductionsStudiu Urgenca in jo bodo premierno predstavili prav na našem odru. Ljubljančani pravijo takole: »Ključne besede so sence, preporod, prihodnost in gas. Oziroma Cellar Door, Island Rising in Ocean Drive. Samorog je našpičen in pripravljen na dir!«

13. 3. 2024

Gothic/doom metalci Drift Into Black, pri katerih bobna Klemen Markelj, bodo 28. junija izdali peti album Voices Beneath the Rubble. Ta bo izšel pri Black Lion Records in prinesel deset komadov:

The Horns of Despair
In Turmoil
The Great Machine
Voices Beneath the Rubble
Last Hope
Forever King
Blood Storm
What’s Left in the Fire
Turning of the Tide
December

7. 3. 2024

Lombardijski black/death metal band Hadit, ki se mu je lani pridružil Gabriele Gramaglia (Cosmic Putrefaction, Turris Eburnea, Vertebra Atlantis, The Clearing Path), predstavlja svež komad Screaming from the Throat of a Reversed Light Being z drugega albuma Metaphysical Engines Approaching the Event Horizon. Ta bo izšel 15. marca pri založbi I, Voidhanger Records, prinaša pa te komade:

Becoming the Light Eternally Driving on the Photon Sphere
Interstellar Medium's Rhapsody
Three Ways of Death After Gravitational Collapse
Screaming from the Throat of a Reversed Light Being
Find Your Death, Cosmic Wreckage
Blood and Gods Know Where Weakness Is
The Eternals' Dream Out of Time and Frames
Del tramonto sul nulla, dove fuoco diventa Cielo

6. 3. 2024

Sobotni koncert zasedb Relentless Youth, Gründ, The Kripless v idrijskem Swenaku je odpovedan. Tako pravi organizator: »Due to unfortunate circumstances we are being forced to cancel the Relentless Youth release party!! We'd like to extend an apology to the bands and to all of you that were planning on coming this Saturday.«

5. 3. 2024

Letošnji Brutal Assault bo poseben še zaradi enega velikega dogodka, in sicer se bodo ob 200. obletnici rojstva znamenitega poljskega skladatelja Bedřicha Smetane na odru združili domači black metal velikani Cult Of Fire in praški simfonični orkester Bohemian Symphony Orchestra pod vodstvom Martina Šande. Skupaj bodo odigrali poseben set, posvečen prej omenjenemu skladatelju. Dirigent Martin Šanda je namreč napisal aranžmaje določenih komadov Cult Of Fire in vanje vpletel Smetanovo glasbo. Vsekakor gre za edinstven koncert, vreden ogleda in posluha.

Avtorica: Tina Urek
1. 3. 2024

Idrijski melodični blackened death metalci Divine Inferus so razkrili, da si bodo 18. avgusta delili oder s kostariškim death/thrash metal bandom Mantra na festivalu mladih kultur Kunigunda v Velenju.

Še prej jih lahko v živo ujamete 14. marca v Menzi pri koritu, kjer bodo nastopili skupaj z Black Ivy in Taste of Plague v sklopu Kadilnice of Death.

29. 2. 2024

Instrumentalni post punk metalci Pelican sporočajo, da bodo ta petek izdali najnovejši EP Adrift/Tending the Embers. Na EP-ju so tako po dvanajstih letih moči združili vsi originalni člani zasedbe. EP bo tako 1. marca na voljo na bandovi Bandcamp strani.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška