Na današnji dan
1984
Mötley Crüe predstavijo single Too Young to Fall in Love
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 8. 2023

Irsko-islandski black metal band Slidhr je razkril naslovnico in nekaj podrobnosti o svojem tretjem studijskem albumu, ki nosi naslov White Hart! Naslovnico zanj je naslikal Joseph Deegan (Verminous Serpent), ki je napisal vso glasbo, jo zmiksal in opravil mastering. Bobne je znova posnel Bjarni Einarsson (Sinmara, Wormlust, Almyrkvi), baskitaro in del vokalov pa je posnel S. Dietz, ki se je na novo pridružil zasedbi. Album bo izšel 13. oktobra pri založbi Debemur Morti Productions in prinaša naslednjih osem skladb:

The Temple Armoury
White Hart!
Sacred Defiance
Trench Offering
What The Gauntlet Bestows
The Bloodied Tongue
Wall Of The Reptile
Hate's Noose Tightens

3. 8. 2023

Organizatorji graškega festivala Metal on the Hill so pred dobrim tednom dni objavili nove potrditve za letošnjo izvedbo festivala: The Night Flight Orchestra, Schirenc Plays Pungent Stench, Nakkeknaekker, Silenzer in Darkfall. Festival se bo letos odvijal 1. in 2. septembra na Schlossbergu, vstopnice pa so še na voljo. Tukaj lahko dogodku sledite na Facebooku.

Med nastopajočimi so še Doro, Tarja, Burning Witches, Equilibrium, Die Apokalyptischen Reiter, Freedom Call in Dieth.

31. 5. 2023

Death/thrash metal band Dieth tik pred izidom prvenca To Hell And Back predstavlja še en single. Tokrat gre za skladbo Walk With Me Forever, medtem ko album izide 2. junija pri založbi Napalm Records.

21. 4. 2023

Mednarodna death/thrash metal zasedba Dieth je posnela videospot za single Don't Get Mad ... Get Even! Pri tem gre za drugi razkriti komad s prihajajočega prvenca To Hell and Back, ki bo izšel 2. junija pri Napalm Records.

17. 3. 2023

Thrash/death metal zasedba Dieth, pri kateri bas kitaro vihti David Ellefson (ex-Megadeth), predstavlja nov single To Hell And Back. Izid istoimenskega albuma je napovedan za 2. junij, so pa gospodje za single posneli tudi video, ki si ga lahko ogledate spodaj.

12. 12. 2022

Finski heavy metalci Lordi in Bürger Lars Dietrich so na novo posneli uspešnico Hard Rock Hallelujah.

14. 7. 2022

Basist David Ellefson (ex-Megadeth), kitarist/vokalist Guilherme Miranda (ex-Entombed A.D.) in bobnar Michał Łysejko (ex-Decapitated) so ustanovili death/thrash metal projekt Dieth. Fantje so že objavili prvi single In The Hall Of The Hanging Serpents.

Avtor fotografije: Maciej Pieloch Photography.

Avtorica: Tina Urek
3. 5. 2022

Švedski sleaze metalci Crashdïet in Michael Starr so v obliki videospota objavili single Powerline, ki je del bandovega aktualnega albuma Automaton. Album je izšel prejšnji teden pri Crusader Records.

5. 4. 2022

Švedski sleaze metalci Crashdïet so v obliki videospota razkrili single Together Whatever, ki ga lahko preverite spodaj.

29. 3. 2022

Švedska sleaze metal zasedba Crashdïet bo 29. aprila pri Crusader Records izdala album Automaton. Tracklista je takšna:

Automaton
Together Whatever
Shine On
No Man's Land
Darker Minds
Dead Crusade
Powerline
Resurrection Of The Damned
We Die Hard
Shell Shock
Unbroken
I Can't Move On (Without You)

24. 11. 2021

Švedska sleaze metal zasedba Crashdïet na ogled ponuja besedilni video za prvi single No Man's Land z zaenkrat še neimenovanega novega studijskega albuma, ki bo izšel 18. marca pri Crusader/Golden Robot Records.

Skupina se spomladi odpravlja na evropsko turnejo, v okviru katere bo najbližje Sloveniji nastopila 28. maja v Milanu (Legend Club) in 30. maja v Münchnu (Backstage Halle).

24. 11. 2021

Belgijska metalcore zasedba Crowsview je posnela video za single Bitter Victory. Člani zasedbe so: Kevin Rouserez (vokal), Dieter Willem (kitara), Jeroen Callens (bas), Levy Dedobbeleer (bobni) in Christophe Vandenberghe (kitara).

Pesem Bitter Victory je sicer bila posneta že maja letos v Studio Scampi, produciral, posnel in zmiksal pa jo je Dominiek Hoet. Mastering je opravil AK v Off To The Moon Studio.

9. 8. 2021

Dirkschneider & The Old Gang (DATOG) je nov heavy metal projekt, ki ga sestavljajo Udo Dirkschneider (Accept, U.D.O., Dirkschneider), Peter Baltes (ex-Accept) na bas kitari, Stefan Kaufmann (ex-Accept, U.D.O.) na kitari, Mathias Dieth (Sinner, U.D.O.) na kitari, Sven Dirkschneider (U.D.O., Dirkschneider) – sin slavnega glasbenika – na bobnih ter pevec Manuel Bibert. Zasedba bo 27. avgusta pri AFM Records izdala single Arising, ki bo vseboval 3 pesmi:

Face of a Stranger
Every Heart is Burning
Where the Angels Fly

Plošček lahko naročite tukaj, spodaj pa si lahko ogledate uradni video za pesem Face Of A Stranger.

30. 4. 2020

Ameriški thrash metalci Aftermath so objavili videospot za komad Diethanasia (Breaking News Edition).


 

 

Avtorica: Tina Urek
30. 1. 2020

Švedski sleaze rockerji Crashdïet predstavljajo videospot za skladbo Crazy z aktualnega studijskega albuma z naslovom Rust, izdanega septembra lani pri Diet Records/Frontiers Music.

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
KONCERTI & FESTIVALI
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana