Na današnji dan
2013
Umre Jeff Hanneman, kitarist in ustanovni član zasedbe Slayer
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
23. 4. 2021

Festival žanrskega filma Kurja polt vse navdušence vabi na scenaristično delavnico pod naslovom Moj prvi grozljivi kratkometražec. Interaktivna spletna delavnica se bo odvijala 10. junija od 13. do 15. ure, vodila pa jo bo večkrat nagrajena avtorica in teoretičarka iz Velike Britanije Alison Peirse. Z njeno pomočjo se boste naučili ustvarjati nove zgodbe, si zamišljati nove like in strukturirati svoje ideje.

Prijave so odprte do 16. maja, prijavnina, ki vključuje tudi ogled festivalskega filma po izbiri, pa znaša 15 EUR. Prijavo lahko oddate na naslov neza.kos@kurjapolt.org, več informacij o festivalu in delavnici pa boste našli tukaj.

 

Avtorica: Tina Novaković
6. 6. 2017

Kranjski Trainstation SubArt bo 16. in 17. junija praznoval 6. let svojega delovanja, neutrudna ekipa pa ob tej priložnosti sporoča: »Na odru Trainstationa redno nastopajo neuveljavljene in uveljavljene, domače in tuje glasbene skupine. Redno se izvajajo delavnice, predavanja in potopisi, gledališke predstave, kino in druge videoprojekcije. Pomemben prispevek (sub)kulturi Trainstation SubArt predstavlja tudi z dejavnostmi nekoliko bolj zaprtega tipa. V zaodrju se nahajajo prostor za vaje glasbenih skupin, atelje, ki ga posamezniki lahko uporabljajo kot prostor za ustvarjanje, sitotisk delavnica, studio za snemanje avdio materiala glasbenih skupin in rampa za skejtanje. Prostor torej ponuja ogromno možnosti za vključevanje mladih.

Trainstation SubArt je eden redkih, lokalno in regionalno pa celo edini prostor, ki je večino naštetih nekomercialnih in alternativnih dejavnosti izvaja redno, predvsem pa brezplačno (z izjemo koncertov, saj to zaradi kritja stroškov večinoma ni izvedljivo). Z vsem tem predstavlja prostor, ki mladim omogoča aktivno preživljanje prostega časa, druženje, obisk prireditev in brezplačno neformalno izobraževanje. Z delavnicami, predavanji in videoprojekcijami, pa tudi s samim vključevanjem novih prostovoljcev v delo, tu poteka zelo pomemben prenos znanj in izkušenj. Prav tako mlade spodbuja k sodelovanju pri izvajanju in organiziranju prireditev, k svobodnemu umetniškemu izražanju ter aktivni participaciji pri soustvarjanju subkulture, s tem pa k odmiku od pasivnosti in k razvoju družbenokritičnosti.

Vabljeni torej na dvodnevno rajanje!«

V petek bodo nastopili Buran, The Indicals in Zwook & Jimmy, medtem ko se bodo v soboto predstavile domače skupine Mutism (na fotografiji), Nature, Attic Mist in Sereš. Oba dneva bo potekala tudi razstava 6. let Trainstationa in veganska kuhna. Več podrobnosti o programu najdete na Facebook strani dogodka in v našem napovedniku.

21. 6. 2016

»12. edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina bo zopet ponudila jagodni izbor fantastičnih, grozljivih, divjih in kultnih filmov iz vsega sveta. Ob naših stalnih tekmovalnih kategorijah, ki jih priporoča Hudi maček, se bomo ozirali tudi v preteklost z izbranimi retrospektivami, ob tem pa gledali kultne klasike prihodnosti. Tudi letos pričakujemo številne filmske goste, ki bodo predstavljali svoje filme in s katerimi bo moč pokramljati ob kozarčku vina.
Letos prav tako ponujamo sodelovanje v filmskih in igralskih delavnicah, uvajamo pa tudi Malo delavnico digitalnih filmskih učinkov (CGI) ter Delavnico filmskega bojevanja. Rok prijave za Malo delavnico groze je 1. julij, za Malo delavnico filmskih učinkov pa 4. julij. Delavnica filmskega bojevanja vpisuje do zapolnitve mest, zato je potrebno s prijavami pohiteti.«

Poleg tega sporočajo organizatorji še: »Grossmannov festival, ki se je uveljavil kot najpomembnejši žanrski filmski festival v vzhodni in južni Evropi, pridobiva tudi značaj poletnega festivala. Kampiranje je zato letos prvič razširjeno na lokacijo ob ljutomerskem bazenu, kot POOL-CAMPING! Obiskovalci bodo lahko za pičle 3€ kampirali in se kopali urejenem ljutomerskem letnem kopališču.
Iz vročine bo seveda moč pobegniti na številne filmske projekcije in dogodke povezane s filmom, ali se udeležiti spremljevalnega programa, ki bo zajemal glasbene, subkulturne in druge umetniške dogodke in razstave. Gostje in obiskovalci pa bodo lahko tradicionalno okušali vrhunska vina in sodelovali pri izboru najboljše kapljice, ki bo prejela naziv Hudi maček - Vinski šampion.
Filmske projekcije in nekateri drugi dogodki programa bodo simbolično plačljivi.«

23. 1. 2014

Včeraj se je v kalifornijskem Anaheimu odvila glasbena delavnica Metal Masters 5, ki jo je sestavljalo cel kup metal zvezdnikov, kot so Kerry King (Slayer), Charlie Benante (Anthrax), Frank Bello (Anthrax), Scott Ian (Anthrax), David Ellefson (Megadeth), Billy Sheehan (Mr. Big), Mike Portnoy (Dream Theater, The Winery Dogs), Gary Holt (Exodus, Slayer), Chris Broderick (Megadeth), Philip Anselmo (Pantera, Down), Rex Brown (Kill Devil Hill, Pantera, Down), Chuck Billy (Testament) In Steve Vai. Dogodek se je začel z nasveti in razkrivanjem trikov pri igranju inštrumentov, zaključil pa z all-star preigravanjem največjih metal hitov. Spodaj si lahko ogledate posnetka komadov Angel of Death in Fucking Hostile. /J.G./

Avtor: Gorjanec
8. 9. 2011
V soboto, 10. septembra, ima Klemen Markelj v Železnikih od 10h do 18h bobnarsko delavnico, sledi bobnarska klinika od 20h do 22h. Več informacij najdete na Facebooku oz na tel: 040/ 974 789.

24. 3. 2011
Ekipa iz Scratcha sporoča: "V soboto se bo ob 20:00 v rock baru Scratc začela kitarska delavnica, ki jo bo vodil Tadej Košir. Tadej je sodeloval že z mnogimi: Joe Zawinul, Kiko Loureiro, Stu Hamm, Neil Leyton, Neisha, Jure Ivanusic David Jarh kvartet, Trkaj... Predstavil nam bo svojo glasbo in odgovarjal na morebitna vprašanja glede tehnike in igranja. Vstop prost!"

20. 8. 2010
Na festivalu Metal Kramp bo v soboto, 4.9., potekala kitarska delavnica, ki jo bo vodil trener in učitelj kitare Mitja Žibert. Tukaj lahko preberete podroben opis delavnice, prijave pa Mitja zbira tu. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
KONCERTI & FESTIVALI
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb